icon

Problémy a dilemy s utajeným dieťaťom po nevere partnera

nela1622
26. jan 2024

Ani neviem ako poriadne začať. Potrebujem nestranný názor, pretože doma máme každý svoju pravdu.
S partnerom sme spolu 15 rokov. Prvé dieťa sa nám narodilo po 7 rokoch a veľmi dlhom snažení. Už sme ani nedufali, že sa to vôbec podarí, ešte predtým partner začal s podnikaním, mimo miesta kde bývame. Keď sa nám narodil syn chodil domov len na víkend, neskôr už len na nedeľu. Keď mal malý rok začal ma podvádzať, prišla som na to, keď mal 2roky. Potom sme to ešte polroka nejako skúšali, ale už to nešlo. Rozišli sme sa, hádali, bojovali o syna. Hrozné obdobie. On však rýchlo prišiel na to, že urobil chybu, vtedy som mu hovorila nech zostane stou k... za ktorú nás vymenil. Po viac ako roku sa ich vzťah začal rozpadat, ona sa odsťahovala, ja som bola stále samá a on stále prosil ako ho to mrzí a ako veľmi sa chce vrátiť. Keď som po dlhom prehovarani tu možnosť začala zvažovať prišla ďalšia rana. Oznámila mu že je tehotná v 3 mesiaci, s potratom to bolo už na hranici ale dohodli sa ze naň pôjde. A ja som zase nevedela ako ďalej, už som ho chcela späť. ALE POD PODMIENKOU! A tu sa začína náš problém. Podmienka bola že nám to dieťa nebude zasahovať do života. Bude za ním chodiť 1x do mesiaca, hoci aj na celý deň, ale nikdy ho neprinesie k nám domov ani k babke , bude ho brať od dverí a komunikácia s ňou bude len o nutných veciach. On s tým vtedy SÚHLASIL. Na začiatku to bolo celkom fajn, časom sa však veci zmenili. Prešli odvtedy takmer 4 roky. Nám sa narodila medzitým dcéra. Naše deti, moji rodicia ani okolie o tomto dieťati nevie a ja chcem aby to tak zostalo, veď sme sa na tom dohodli. On však už zmenil názor, chce aby všetci o ňom vedeli.

mabenn
26. jan 2024

ja sa ta spytam len jednu vec: preco si myslis o cloveku, ktory ta niekolkokrat podrazil, ze to nabuduce neurobi?

janickacrazy
26. jan 2024

@nela1622 Sorry, ale teda ona keď bola vydatá za iného chlapa, tak kto je uvedený v rodnom liste? Tvoj muž alebo jej manžel/ex-manzel? To je dosť podstatné.

bu1bu
26. jan 2024

V com je ta zena od teba horsia ? Ze naletela zadanemu chlapovi? Aj ty si naletela.. Ze ma s nim dieta? Ty mas 2… Kto vie co jej nasluboval, mozno presne to iste co tebe.. Bola milenka, sorry technicky si nou si nou aj ty, ani jedna nemate na toho chlapa “ papier”. Odloz svoje ego, prestan sa vozit na tom dietati, deti to pochopia ak uvidia ze ty si to dieta prijala… Ale to mozne nebude, ego nepusti ,vsakze…

taga
26. jan 2024

Z pohladu toho dietata - ono ma pravo na otca, aj na starych rodicov... akym pravom mu ty - prenho cudzia zena - ides zakazovat stretavat sa s vlastnymi starymi rodicmi, ktori su ti taktiez cudzi ludia???
Chapes? Ty vlastne zakazujes pre teba nepokrvnej rodine aby sa stretavala - napriek tomu ze oni su si pokrvni pribuzni.
Na mkeste tvojho muza sa o tomto s tebou ani nebavim... dieta vezmem k svojim rodicom podla vlastneho uvazenia. A ty ked ho chces spat, tak mu mas odpustit a neklast podmienky! Hlavne nie taketo!
A ked to nedokazes, tak sa do takeho vztahu nevracaj

tamitamitami
26. jan 2024

Tu je problém tvoj manžel ktorý zjavne zase začína riešiť svoju milenku. Veľmi rýchlo by som ho upratala že buď sa sňou prestane stretávať alebo odchádzam.

Dieťa za to nemôže, skús ho prijať. Daj tomu šancu aby ste si k sebe našli cestu. Chlapec má 4 roky už je dosť veľký na to aby ste si ho mohli zobrať na 3-4 hodiny kľudne aj sami. Žiadne stretávanie u ex milenky. Normálne chlapca zobrať zo začiatku na ihrisko, výlet neskôr možno aj k vám. Naozaj 4 ročné dieťa zvládne pár hodín s vlastným otcom aj bez prítomnosti matky.
Nevidím dôvod aby tam muž chodil na kávy, vozil milenku na obedy a kávu k svokre. Spoločné stretávanie ich dvoch by som tolerovala iba vo výnimočných prípadoch (narodeniny dieťaťa, vystúpenie v škôlke a podobne situácie kde si dieťa zaslúži mať všetkých pokope).

Úprimne autorka....myslím že tvoj muž má zase blízko k svojej milenke.

danielahamar
26. jan 2024

@anjelicek26 ona sa hlavne nechce deliť podľa všetkého, ale mam tichý dojem, že sa stále delí aj o jeho malého hrdinu😬, myslím mužov

kiki68
26. jan 2024

@zooeynka ked vedela chrapuna vziat naspat a roztiahnut nohy a spravit si este jedno, tam o poschodie vyssie nech hlada toleranciu

ibatanecnica
26. jan 2024

@tamitamitami nuž ale druhému nemôžeš zakázať aby sa s niekým stretával. Je to matka jeho dieťaťa, tak keď sa on rozhodne ísť k nej na kávu a pokecať akože o dieťati, nezabráni tomu. Je dospelý, svojprávny. Ona mala zvážiť sšetky dôsledky keď zoberie späť neverníkaa ešte si s ním spraví aj dieťa. Ju podvedie a potom mu uverí nejaké dohody?

petronellla87
26. jan 2024

@nela1622 ten musí mať bimbasa keď sa o neho dve ženy naťahujú a pritom je to kus vy*ebanca. Ale pravdu majú ženy čo ti písali že si za to môžeš sama

lienka.7
26. jan 2024

@janickacrazy dobrý postreh 👌 inak toto je veľmi podstatná info, keď bola vydatá, v rodnom liste nie je manžel?
@nela1622 bol nebodaj súd o zapretie otcovstva? Alebo sa prezentuje deckom, ktoré ma v RL iného otca? 🤦‍♀️

alickapusinka
26. jan 2024

TY vieš čo chceš akým právom TY máš rozkazovať že jeho dieťa čo ma z druhou ženou nepôjde k babke. TY si vlastne kto že TY rozhoduješ o dieťati z jeho krvi. Ak by sa jeho mame toho chlapčeka niečo stálo tak súd prvé oslovi otca že aby sa postaral o dieťa. TY čo rozhoduješ či dieťa pôjde k babke ak ho tvoj muž vezme k svojej mame to vezme jej vnúča. Ako si myslíš bude reagovať babka manželova mama ak t zisti po rokoch. Bude cirkus to mi ver. TY nechceš Ja, Ja, Ja, Ja, nikde som tam nevidela že My. Nenormálna požiadavka vaše spoločne deti ak by ho videli raz za mesiac by sa TI páčilo. Preboha TY si dospela lebo dospela žena ktorá má OP a IQ takú kravinu nevymysli. Tebe by sa páčilo keby prišiel raz za mesiac za deťmi na celý deň a potom už zasa ho mesiac nevideli. To dieťa za to nemôže že otec je debil. Keby mne si dala podmienku že dieťa budem vidieť raz jeden deň v mesiaci tak by si videla taký cirkus že by si na to nikdy nezabudla. Dalej je to dedič tvojho muža to znamená ak by sa tvojmu mužovi niečo stalo bude dediť aj ten jeho syn. TY nie si žiaden víťaz toto je víťazstvo že máš s ním dcéru. Skôr je to tvoja hlúpota že si ho vzala nazad urobil TI decko a správa sa ako debil. S jedným dieťaťom čo máš bola vždy ľahšie odisť teraz máš deti dve už je ťažšie. Si myslíš že pristane že bude svoje dieťa vidieť raz do mesiaca. TY budeš rozkazovať že ON nebude chodiť k babke počuj len aby mama toho chlapca nešla ho ukázať jeho babke tvojej svokre a čo urobíš ak ho svokra príjme za vnuka a bude tam chodiť často. TY si nemôžeš rozkázať a dávať podmienky. Teraz to je aj výživné aj na viac výživne ak mu bude treba niečo kúpiť. Páčilo by sa tebe ak by ta žena povedala že TY budeš svoje deti vidieť jeden raz do mesiaca spamätaj sa. Podľa mňa otázka času že sa ku nej vráti alebo to s ňou vôbec neskonči. A čím viac budeš tlačiť tak sa na teba vykašle. Len to čo si povedala že syna môže vidieť raz do mesiaca aby sa to neobrátilo všetko proti tebe a tvoje deti budú vidieť otca raz mesačné. Dieťa je na celý život to znamená raz ak si ho urobil musí sa starať navštevovať ho pravidelne mu prispievať. A mimochodom ak tvoj muž bude mať 100 rokov jeho syn 80 rokov vždy to bude jeho syn aj v dospelosti. A nie ako TY si to predstavuješ ako Hurvínek válku. To je dieťa z jeho krvi čo ak by súd naradil striedavú čo urobíš. No nič neurobíš budeš mať dve možnosti to prijať alebo sa rozísť s mužom iné možnosti mať nebudeš. Mňa zaráža že tak sa chova jedna dospela žena matka deti. Ak tvoje deti ho bude chcieť spoznať brata tak povieš že nie. To čo sa bude robiť a koľko tvoj muž svojho syna navštevovať bude to láskavo nechaj na sud a nie TY budeš dávať svoje podmienky. TY nie si ta čo si môže dávať podmienky. Súd vždy pozerá n zaujmi dieťaťa ako na toho dospelého čo chce. TY si myslíš že tvoj muž by povedal že ja môžem vidieť syna len raz mesačne lebo moja žena si to nepraje. Snád máš toľko rozumu a vieš že to nepadne len si stále v nádeji. Chyba bola že si s ním s Casanovom znova spala a mate druhé dieťa. Nie dieťa je chybou ale tvoj muž je chybou.

zuzubb007
26. jan 2024

@mk22 ze milujem toto, ze za vsetko moze zena, a chlap anjelik jediny vinnik je jej chlap, ale lepsie zhadzovat vinu na druhych, nechapem pri nevere by som jedinu vinu hodila na muza na 100% zena by ma ani nezaujimala, ale postih co ma rodinu, ze toto spravi, autorka je tak naivna, ze to snad ani nieje mozne

candii
26. jan 2024

@nela1622 prečo ku*ve? Tvoj muž nevedel že má rodinu a ženu doma? Tvoj muž je ku*evnik. A to dieťa má rovnaké práva na starých rodičov a otca ako aj to tvoje.

tamitamitami
26. jan 2024

@ibatanecnica Zakázať sa mu sňou stretávať nemôže ale tolerovať mu to tiež nemusí.

Tu je dieťa už vo veku kedy si ho otec môže na pár hodín zobrať sám (určite zvládne ísť s otcom na ihrisko na dve hodiny aj bez mami), keď sa potrebujú pobaviť o dieťati môžu si zavolať. Nevidím jediný dôvod aby s ex milenkou trávil pravidelne čas "kvôli dieťaťu", jasne že sa sňou stretáva kvôli iným veciam 😅🙈.

Autorka si úplne normálna a je viac ako pochopiteľné že ti to vadí. Len teda hnev by si mala upriamiť na tvojho manžela lebo on je tu ten problém. Dieťa za to nemôže a ak chcete spolu ostať (aj keď ja by som o takého chlapa nestála) tak treba nájsť cestu ako dieťa prijať.

trema
26. jan 2024

preco to tak prezivas, skus si brat priklad z kollaroviec familie, ako pekne si nazivaju

mk22
26. jan 2024

@alickapusinka na káve skončili u svokry
Čiže ona, babka už o ňom vie..o vnukovi..

ibatanecnica
26. jan 2024

@tamitamitami tolerovať mu nemala neveru, teraz si bude zbytočne klásť podmienky a hlavne vidno, že on na ňu zvysoka kašle

nela1622
autor
26. jan 2024

@nela1622 jeho starý rodicia aj celá rodina z muzovej strany onom samozrejme vedia a stretávajú sa s tým ja problém nemám.

nela1622
autor
26. jan 2024

Ako otec bol zapísaný jej muž ale prebehlo zapretie otcovstva a následne sud

veronikaszabova
26. jan 2024

@nela1622 a preco mas taky problem s tym, ze chce, aby sa spolu spoznali surodenci ?
Raz sa to tvoje deti aj tak dozvedia a budes za najvacsiu kravu, ze si im to tajila.

alickapusinka
26. jan 2024

@nela1622 taká istá si ty tak čo ju tituluješ.

janickacrazy
26. jan 2024

@nela1622 No tak ale potom sa tomu dieťaťu mali robiť aj testy otcovstva, nie? Či len tvoj muž priznal, že je jeho, keď to ani nevedel naisto? Ak áno, tak to je pekný somár teda. By som povedala, že tam bude záujem o jeho matku v tom prípade.

betulinka1
26. jan 2024

@veronikaszabova presne tak ako pises. Je lepsie ked su deti male, viac si na to zvyknu aj na navstevy noveho nevlastného súrodenca. A ak by sa nieco stalo tej matke, tak aj tak dieta pride do rodiny autorky, Ved hadam by ho nedali na adopciu.

veronikaszabova
26. jan 2024

@betulinka1 sak to. Take male deti ani nebudu riesit, co a ako. Pribudol brat od tatka. Jeeee, mame partaka na hranie. Nebudu riesit suvislosti, kto s kym a kedy spal.

erikab82
26. jan 2024

@nela1622 juj aké tolerantné ženy ti nakladajú.Oni by sa k mužovi a milenke aj rovno do trojky pridali, len aby dobre bolo 😂 No, rozhodnutie, ktoré si už urobila, už nezvrátiš, preto treba pracovať s tým čo je. Sadni si s mužom, pohovor o svojich pocitoch a obavách o vašu rodinu. Povedz, že chcem hladať kompromis a nové možnosti fungovania. Trvala by som na DNA teste a ak bude dieťa maželove, tak začleniť normálne do rodiny. Budeš ho musieť prijať. Deťom to povedzte, bude to hrozné ak sa to dozvedia inde. Ľudia vedia byť svine. Mne inak bliká kontrolka v hlave ohľadne vzťahu k milenke, zrejme k nej niečo cíti, keď s ňou trávi toľko času. Ty musíš zistiť, že čo.

veronikaszabova
26. jan 2024

@erikab82 tu ani nejde o tolerantnost. Ved ona o tom dietati vedela v case, kedy sa k nemu vracala. Plus si s nim urobila dalsie dieta... Mohla cakat, ze to casom praskne. Hlavne, ked jeho cast rodiny dieta pozna a stretava sa s nim.

doriiis
26. jan 2024

Autorka....doplatila si na svoju sprostosť. A trestas zato nevinné dieťa.Nie si o moc lepšia ako milenka tvojho muža.Rovnaka uroven

zooeynka
26. jan 2024

@kiki68 aaach tieto mudre reci....by som chcela vidiet tvoju tolerantnost keby si tvoj muz urobil dieta inde, ci by si s takou radostou bravala jeho dieta na vikendy k vam a varila mu. Ono, mudruje sa najlepsie, a celkovo druhym sa lahko radi, ale nakladat autorke ze je sebecka lebo nechce muzovo dieta u nej doma, akoze sorry ktora z nas by to tolerovala? Ano, je sprosta ze ho vzala nazad, ale to uz vie aj autorka....

alickapusinka
26. jan 2024

@mk22 no nakoniec asi áno to dopísala autorka dodatočné.

rorino
26. jan 2024

@bluka2 a čo ak to nie je o dohode,ale skôr o Tom,že o to dieťa nemá záujem.Alebo mu žena stúpla na krk a podmienila,buď to dieťa,alebo rodina.,čo tiež dohoda nie je.