icon

Problémy a hádky s partnerom

nesssa
4. feb 2012

Ahojte kocky.Som tu nova,tak este uplne neviem ako to tu chodi ale potrebovala by som poradit.Mam priatela,sme spolu sice len 8 mesiacov ale nas vztah velmi rychlo nabral vazne obratky.Prakticky uz v prvych tyzdnoch u mna prespaval a teraz tu prakticky byva.Zaciatok bol najprv krasny ale potom sa to zvrhlo a vela krat sa stalo ze povedal ze dojde,aj sme boli dohodnuty na cas a neprisiel,ozval sa az okolo 22 vecer.Neskor sa to dalo do poriadku,vztah bol uzasny,stale sme sa mali o com rozpravat.Avsak po case zacal byt problem s mojou pracou,robim fotomodelku.Asi po troch mesiacoch sa to pokazilo a zacali sme sa hadat.Zvacsa bola problem moja praca.Problem je ale v tom ze ja zijem od 16tich rokov sama,staram sa sama o seba,a on za cely ten cas mi ani raz neprispel na najom.Sem tam nakupi,to ano,aj umyje riad,povysava,pomoze upratat.Ale financne...Viem ze ma horsiu situaciu teraz,take veci ja chapem...Nakoniec som kvoli nemu nechala pracu,dufala som ze to pomoze a aj preto ze ho naozaj lubim.Od zaciatku som mala pocit ze je to to co som hladala.Nase hadky uz vyzerali velmi zle,vulgarne mi nadaval,casto kym ma nedohnal k slzam a potom to ospravedlnoval nervami.Nez sme sa spoznali,mala som kamaratov aj kamaratky,kamaratov som musela uplne vyskrtnut ,na kamaratky pravidelne nadava.Nema rad takmer nikoho kto sa v mojej blizkosti mihne.Aj ked som pracu nechala,hadky velmi neustaly.Prekaza mu psik akeho by som ja strasne chcela,prekaza mu ze byvaly kolega sa mi snazi pomoct rozbehnut moju novu pracu..Prosto mam pocit akoby som bola v klietke,nic nemohla,cokolvek urobim je zle.Rada by som sla obcas von,vecer na drink,zabavit sa.Onedlho sa mame stahovat do noveho,kde ma platit uz aj on..Ibaze hadky su takmer kazdodenne.Pred par dnami som mu zbalila veci ze uz nevladzem (isla som von a nasledoval telefonat ze dojde a vytiahne ma odtial a potom uvidim),odprosil na kolenach,ale zlepsenie ziadne takmer.Mrzi ma to,viem ze nie som ani ja bez chyby,velmi ho lubim,lenze uz neviem ako dalej.Predtym som si vedela s nim predstavit vsetko,rozpravali sme sa aj o babatku,(uz jedno dieta ma z predchadzajuceho vztahu)nechce sa mi verit ze je to teraz takto.Co si o tom myslite?budem vdacna za akykolvek nazor

Strana
z2
macamac
4. feb 2012

@nesssa popísala si to presne- si ako v klietke 😒
zásadná chyba- skončila si s prácou, pretrhla kontakty na priateľov
tým si mu ukázala,ako dokáže nad tebou vládnuť. škoda.
strácaš zdravé sebavedomie. chlap ťa ničí. dosť skoro.
má dieťa.ok-nie je prekážka.ale ako u koho. alebo časom.
stojí ti za to?
začiatok nie je veľmi dobrý. radšej sa vráť z kratšej cesty.dosť skoro začal vyskakovať.

nesssa
autor
4. feb 2012

@macamac takze myslis ze s niecim takymto sa neda robit uz nic?problem je ze v niektorich veciach som hlupa,davam posledne sance sto krat a je mi luto ho vyhodit..obcas sa snazim presadit si svoje,nie som zrovna typ ktory si nechava skakat po hlave len asi obcas prilis makka na ludi...

macamac
4. feb 2012

@nesssa netvrdím,že sa nedá nič robiť
ale vieš-asi je to už vekom 😀 -ja by som od žiarlivca, manipulátora, obmedzovateľa mojej osobnej slobody,...nie utekala,ale letela 😉
ak nechceš robiť rázne kroky, tak by som ti radila- nežiť v spoločnej domácnosti. zachovať si svoje súkromie, bývanie. stretávať sa-ale nechať si priestor ešte aj pre seba.a vymedzila by som to jasne.pravidlá. vrátila by som sa k svojej práci,priateľom.
načo tak skoro bývať spolu? máte celý život pred sebou, máš čas. spoznávaj ho lepšie. a uvidíš. časom možno sama zistíš, či ho vlastne chceš,alebo nie.
ale zachovaj si odstup. ja by som do spoločného bývania ešte určite nešla. a hlavne,ak už sú problémy.
ty si ponorená vo vzťahu s ním, chýba ti nadhľad,možno to takto nevnímaš.
ale ja, ako "bočný pozorovateľ" to vidím inak 😉

filipal
5. feb 2012

@nesssa nie, neda sa s tym nic robit, ak si nechces pokazit zivot.
ten chlap je slaboch. uz teraz ti nie je oporou, skor sa mu nou snazis byt ty.
prosim ta, co by bolo, keby si mala dieta a zostala s nim doma? dokazal by sa od vas postarat?
tazko.
pozr,i si mlada, urcite pekna (pri svojom povolani) mas sance najst si ovela kvalitnejsieho partnera.

este by ma zaujimalo, ci vies najst na nom nejake dobre vlastnosti.

exupery
5. feb 2012

Zbal mu kufricky, a sup s nim pred dvere...kazdnym dnom by to bolo horsie a horsie... 😉

sue
5. feb 2012

@nessa zbaľ mu kufre, všetky veci, vymeň zámky na byte a odcestuj - aspoň na dva týždne... keby si mala 40 a dve deti na krku (s ním) tak by som ti asi poradila manželskú poradňu,ale takto nie je jeden jediný dôvod zostávať čo i len o hodinu dlhšie s mužom čo si ťa neváži !!! a preboha žiadne bábätko s ním !!!

martina2001
5. feb 2012

@nesssa ono láska je slepá, ale po čase sa slepota rozťahuje 😎 jediná rada rýchlo preč, zbaľ ho a povec mu krásne lásko tam sú dvere a hneď ako ich zavrieš z vonku zabudni kde boli. 🙂 toto je jediné riešenie, jedno také mám dávno za sebou našťastie sa mi otvorili oči, lebo teraz by som bola chudera bez kamarátiek, slobodného života. Možno by ma ten môj bývalý miloval, ale jeho despotickou láskou.alebo by som už bola jeho hračkou a domácou puťkou s vymletým mozgom. Ty ešte máš máš šancu sa ho zbaviť, nemáte deti, ja som to preto riešila, lebo časom si ma našiel môj manžel a teraz viem čo je žiť a milovať . Je pravda že zo začiatku ti bude vyvolávať, vyhrážať sa, prosiť. Pekne mu povieš že to začneš riešiť políciou a on sa uvedomí, alebo si nájde novú obeť ktorú bude ovládať.

lucka1987
5. feb 2012

@nesssa uf .. no ozaj ako v klietke.. pripomina mi to scerar mnohych americkych filmov, kde sa to takto stupnovalo... neskor muz ziarlil aj na telefonaty medzi zenou a jej rodinou, a jeho partnerka ostavala uvaznena iba doma, a na nakupy len s muzom mohla ist ... a postupne sa prepracovali az k fyzickemu nasiliu a nenormalnym riazlivostnym scenam..
myslim ze tvoj partner nie je psychicky ok, teda sudim to len podla toho co si napisala. a nemyslim si ze je to len take jeho posmyknutie sa alebo to ze ta lubi a nevie co kona. skutocne by som sa asi pri takomto spravani zbalila a sla prec, a uz vobec s nim nezdielala spolocnu domacnost, pretoze tynm sa kruh uzavrie a pre teba bude tazsie odist, bude vela prekazok, a ked bude dieta, tak to bude takmer nemozne.

sisaha
5. feb 2012

@nesssa ak je to taketo po 8 rokoch, ake to bude o 2-3 roky.?.Ten chlap nema nervy v poriadku. Nema ani daleko od prvej facky tebe. Je rozvedeny? Preco sa rozisiel s matku svojho dietata? Vies niekde overit jeho verziu rozchodu s partnerkou? Ja osobne by som ho hnala kade lahsie a hladala toho praveho niekde inde. Cim dlhsie budes zotrvavat v takomto nazvem to chorom vztahu, tym tvoj odchod od neho bude tazsi...A tak ako radia ostatne. Ziadne dieta s nim...!

zuzanka.h
5. feb 2012

preč od neho!!!! Hneď a ani sa neobzeraj za týmto chorým vzťahom!!!! Hovorím z vlastnej skúsenosti! A odporúčam prečítať knihu Žila som s manipulátorom!

sisaha
5. feb 2012

oprava....ak je to taketo po 8 mesiacoch, nie rokoch... 😉

p.j.jacky
5. feb 2012

ahoj,mas stastie ze sa tak rychlo prejavil.Urcite to nebude lahke,ale sama chapes ,ze je to muz co ti viac berie ako dava.Ja radim zbavit sa ho cim skor...viem ze to je lahke mne hovorit,ale ked nechces byt nestastna,radsej teraz sa troska potrapit a dat do kopy,ako byt zlomena a polozena na kolenach s detmi.drz sa.
A nehovor ze si hlupa...si len ako sama uznavas mäkka 🙂

happy8051
5. feb 2012

tieto veci su velmi tazke na radenie zvlast, ked neviem, ci si situaciu popisala objektivne alebo si sa snazila uz aj tak dost tazku situaciu zlahcit.
hovori sa, ze niekedy cloveka nespozname za cely zivot... alebo, ze cloveka spoznas a spolu s nim aj kvalitu vztahu, ked spolu zacnete byvat.
z moho pohladu je to vsetko prilis rychle a prilis skoro. kazdy sme iny. chapem, ze si chcela byt s nim, ale skutocne je to na spolocne byvanie priskoro. najdu sa pary, ktore to riesia tak rychlo ako vy a klape im to cely zivot. ale neviem, ci je ich vacsina....
v kazdom pripade.... mam pocit, ze namiesto toho, aby ta tento vztah naplnal ta len vycerpava a ublizuje ti. skus sa pozriet na veci triezvo. myslis ze je ok ze si nechala kvoli nemu pracu? to je v dnesnej dobe odvaha 🙂
to, ze ti neprispeiva je tiez pruser. neviem, preco je to tak, pravdepodobne ste sa na tom nedohodli hned na zaciatku.
a ze ti nadava.... nuz, kazdy mame iny prah sebaucty.... ja by som si to nenechala...
laska je krasna.... najvacsiu lasku zivota mam uz za sebou. vztah trval sedem rokov a bolo to nieco, co uz nikdy nezazijem a viem, ze prave to bola ta najpravejsia laska, aku som mohla mat. zivot by dom bola dala za tpo, ze spolu ostzaneme do smrti a ze nemozeme jeden bez druheho zit. neostali sme a zijeme.... a nevieme o sebe nic. takze to len na dokreslenie, ze aj laska je obcas klamliva....
ja by som ti poradila, aby si zmobiloizovala svoje sily. skus sa s priatelom narovinu porozpravat. neviem, ci sa nieco zmeni, v kazdom pripade by si mala veci riesit.

rora
5. feb 2012

jasne mu daj najavo ze si svojpravna slobodna osoba ktora sa moze pohybovat kam CHCE, ked chce a s kym chce! a ze sa vyhraza ze za tebou pride a ze ta vyvedie ked budes niekde v podniku? povedz mu nech to skusi, okamzite volas policiu... ja som musela hovorit nieco podobne.... tiez mam podobnu skusenost. na jeho nadavky nereaguj a urcite sa snaz pred nim neplakat! tym si len utvrdzuje aku moc ma nad tebou. drzim ti palce, lebo viem ake tazke je to s takymto manipulatorom... a nie vzdy je jednoduche odist zo vztahu... aj ked je to v mnohych pripadoch najrozumnejsie riesenie

mirkita
5. feb 2012

@nesssa ahoj ..citit ze aj ty sama uz mas pochybnosti ci je to skutocne muz s ktorym chces zit...ak sa kvoli niekomu musis vsetkeho vzdat, trpis tym a on napriek tomu nie je spokojny tak asi niet co riesit...ale na take rozhodnutie musis dospiet sama...no a kazdodenne hadky...pri takych problemoch doma nepozes poriadne pracovat a nieto este aby si sa s laskou a pokojom starala o babatko 😒

nesssa
autor
5. feb 2012

@filipal ked som mala problem s bratom(dosiel v hroznom stave domov z diskoteky,ani stat nevedel,inak staram sa o neho a rodicia nezvladli trocha vychovu) tak mi naozaj pomohol,ked nieco treba vybavit ide,pomoze.to ano.aj uprace,navari.od zaciatku sme sa mali vzdy o com rozpravat len v poslednej dobe sa to pokazilo lebo on sa hned vytoci...aj ked sa rozpravame o planoch do buducna,spomenula som ze chcem s kamaratom otvorit jednu firmu,akonahle zistil ze do toho nie je zahrnuty bolo zle...naco potrebujem inych chlapov k zivotu,preco iynm doprajem peniaze atd.problem je v tom ze on by prinosom nebol,nema ako nevyzna sa do tich veci...som si ista ze mas pravdu,len je to tazke...velmi ti dakujem

nesssa
autor
5. feb 2012

@sisaha nie je rozvedeny,neboli zobraty.jeho verzia je ze jeho ex nebola v poriadku,ze nic nemohol,ze sa stale hadali.ma od nej obrovsku jazvu na chrbte.ibaze dalsia vec je ze ma sudom pridelene alimenty,ktorich vyska je podla mna minimalna,a casto pocuvam ze on jej nebude davat nic a podobne..neviem aky bol ich vztah naozaj,ale raz mu napisala nieco v zmysle ze keby som ja vedela ako jej este v lete vypisoval,a to sme uz boli spolu ze by sa mi to asi nepacilo...ci to mam ako overit...mozem sa jej ozvat cez facebook,len sa mi to zda divne...

nesssa
autor
5. feb 2012

Baby,strasne moc vam dakujem,necakala som tolko reakcii.Velmi to cloveku pomoze ked pocuje aj iny,objektivny nazor.Ste velmi zlate.Ja som sa vcera napocuvala ze som lakoma,ze ved on sa vytiahne a ja este budem plakat...Viem a citim ze rozchod je na spadnutie,uz som taka zablokovana ze uz sa nehadam,s kludom odpovedam.Len je to take trpke precitnutie,kedze predtym to bola laska jak hrom,este stale sa mi niekedy nechce verit,hlavne ked si spomeniem na prebudenie sa vedla neho a podobne..je to tazke aj ked viem ze mate vsetky pravdu.stale akoby trosku dufam ze snad sa to zmeni...

aaddeelliinnaa
5. feb 2012

...utekajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj kade lahsie...a cim skor,tym lepsie pre teba..bud rada,ze nie ste zobrati,alebo ze nemate deti..taketo typky zaliat do betonu 😖 ,co je to cloveka...ked ti nedopraje volnost a slobodu?
na to,ze ti par krat umyje riad a povysava sa vykasli...zivot je o inom 🙂 ,ale vsetko toto ber aj z tej lepsej stranky..ze si zistila aky je uz teraz...prakticky si vyhrala..gratulujem

p.j.jacky
5. feb 2012

@nesssa no poviem ti to takto.Co to je ten tvoj priatel za cloveka,ked si urobi dieta a nechce nan platit?Ved ono za nic nemoze.Chces zit z muzom co si nevazi vlastnu krv?Pocitaj stym,ze aj tebe moze urobit dieta,kopnut ta do zadku a vykaslat sa na dalsieho potomka...hrejes si hada na prsiach...

janie80
5. feb 2012

@nesssa nemozeme rozhodovat za teba, to musis sama... ale podla toho, co si tu napisala, tak ja pri mojej povahe utekam kade lahsie a presne ako napisali ostatne dievcata, som rada, ze nie sme svoji alebo ze nemame dietatko... si sa kvoli nemu vzdala vsetkeho a zda sa, ze stale mu je malo... 😠 a urcite treba pozerat aj na to, ako sa vyjadruje o svojej byvalej - ved je to matka jeho dietata... a ze nechce platit? ved je to na dieta a len to minimum... nie je to na ziaden luxus pre jeho byvalu... rataj s tym, ze kludne sa takto moze zachovat aj k tebe a vasmu dietatu...

melonik7
5. feb 2012

@nesssa nezmení sa to .. ako tu už bolo spomenuté, tvoj priateľ je slaboch a na tebe si zdvíha svoje nízke ego..a to sa nezmení, zhorší sa to.. ja viem, že keď ľúbiš, je to ťažké..ale to už nie je láska čo cítiš, už len s láskou spomínaš..držím palce..a ver mi - toho láskavého a milovaného ešte nájdeš, aj keď tomu možno teraz vôbec neveríš 🙂

vierkasteffi
5. feb 2012

čim skor tento vzťah ukonči nedaj si skákať po hlave život máš ešte pred sebou, veľa štastia 😉

aaddeelliinnaa
5. feb 2012

...co boli,to preboli....a fakt to plati....nevahaj...clovek si hlada v zivote stastie..a toto je cista zahuba 😒

poleva
5. feb 2012

@nesssa nič v zlom ale nepracujúceho by som nechcela,áno je ťažké nájsť si prácu,lenže on namiesto toho aby si ju hľadal,tak sa s tebou háda,robí problémy,,,a najhoršie že sa mu nepáči tvoja práca,čo by mal byť rád že donesieš domov aké také financie
trošku nechápemn,tomu čo píšeš - veľmi ho ľúbim...uved dôvody,kvôli čomu,,,zaujíma ma to...

magali
5. feb 2012

myskim ze ti tu kazda poradi to iste.. RYCHLO PREC, KYM NIEJE NESKORO!!!! nemas co stratit.. nikto nema pravo obmedzovat ta a rozkazovat ti, vztah je aj o kompromisoch a on pre teba neurobil nic moc, ty sa snazis a ako odplata zato su nadavky a vyhrazanie.. ukocni to, uvidis ze sa ti rychlo ulavi.. zacni sa znova stretavat s kamaratmi a bude ti lepsie

poleva
5. feb 2012

@magali aôe ona ho ľúbi...ťažko vtedy radiť 🙄

ariela22
5. feb 2012

Chlapa nikdy nezmeniš,to si pamataj....Ak s ním ostaneš budeš mať presne taký život ako más teraz v

zabka88
5. feb 2012

ahoj, neda sa mi nereagovať, mam tiež obdobny vzťah za sebou, a ver mi že ked v tom vzťahu ostaneš, bude to čim dalej horšie, ja som sa tiež nechala ovplyvnovať, odstavil ma od kamaratov -tiek, nezniesol žiadneho chlapa okolo mna, kazal mi zmeniť robotku, predať byt.. začala som mať pocit že si ma chcel priviazať na reťaz a nosiť sosebou.. ale lubila som ho, dala som mu dalšiu šancu.. pre mna zlom nastal ked som zistila že mi čita poštu, pozera telefon.. praštila som tym , prerevala som nocííí ale nič lepšie som nemohla urobiť.. nato som sa dala do kopy s kamaratom ktory počas celeho obdobia stall pri mne a podporoval ma psychicky a teraz je z neho moj manžel 😉 pišem ti to,aby si vedela ze v takomto vzťahu nie si sama , mnohe ťa tu dobre chapeme aj to že je to ťažke rozhodnutie, srdce ti kaže dať druhu tretiu x-tú šancu, ale v takomto pripade je lepšie počuvať rozum.. skôr ako zostaneš sama, bez priateĺov, bez prace, bytu, psika a sebavedomia ☹ drž sa a prajem dobré rozhodnutie

magali
5. feb 2012

@poleva no to je mi jasne.. to je vzdy tazke,, my mozeme radit ale rozhodnutie je na nej.. drzim jej palce

Strana
z2