Problémy a podozrenia v domove sociálnych služieb
Žienky, moja mamina je necele 3 mesiace v DSS a začínam tušit, že tam nieco nie je s kostolnym poriadkom.
Otec je v DSS tiez, kus od nej. Chodí za nou, takmer stále spí, je mimo, akoby pod liekmi, posledne 2 týzdne sa z nej stala leziacka, ani na vozíku nechce pohyb po chodbe alebo tak, skusat chodit s choditkom to nehovoriac. Js bývam velmi daleko, nemám tam dosah. Dokonca jej zrušili nedávno dolezitu kontrolu u lekarky, kde bola dlho objednaná, vraj komplikacie a nemaju personál, ale u lekarky tvrdili, že je chorá a necíti sa na to. Klamu, klamu a klamu. Doma by s nou nemal kto byt. Další senior starší od nej, který to po prvom dni nedával. Vyložene tam chradne, pretoze aby personál náhodou nemal prácu.
@ema22270 zle ste ma pochopili. Ja to píšem zo strany zariadenia. Pretože väčšina ľudí píše veci ktorým sa nerozumie. Rodiny dajú do zariadenia svojho príbuzného a nechápu,že babka prestane chodiť,vyprávať atď. Toto je problém. Treba si uvedomiť,že ty ľudia tam sú pretože ich zdravotný stav sa zmenil a meniť sa aj bude. Vy ako laici ktorý ste tam nikdy nerobili to neviete pochopiť. Keď máte na oddelení 10 ľudí s takouto diagnózou proste musia byť na psych.liekoch. ja viem,že považujete svoje mami a otcov za normálnych lenže alzhaimera a demencie má niekedy pomaly ale aj rýchli spád. Každý má to ochorenie iné. Jeden je kľudný,druhý má zas tendenciu utekať,ďalší je agresívny,že zmlátil čo sa okolo neho pohne a toto Vy ako príbuzný nevidíte. Vy len vidíte,že babka je spáva no čo sestričky ju asi nadopovali. Nikoho nenapadne no možno vplýva na toho človeka počasie, je unavený. Možno v noci nespal. Nie vy hneď vidíte,že určite sa jej personál chcel zbaviť tak ju nadopovali. Toto mňa dokáže rozčúliť. Rodiny často pripisujú problémy zamestnancom nie sebe.
@modrykolibrik áno presne tak . Aj to podávanie liekov je ordinovane a konzultované lekárom
@modrykolibrik plne s Tebou súhlasim. Až na tú poslednú vetu, že za problémy môžu rodiny. Ako môžu rodiny za to, že sa niekomu zhoršuje v starobe zdravie?
To inak tak vyzera, ked dieta odide do zahranicia a rodicov necha napospas. Neviem si to predstavit a myslim na to od mladosti, ze o rodicov sa treba a bude treba postarat
@ema22270 keby sa to stalo mojej mame, tak tu sestricku mimo zariadenia asi chytim pod krk 😳. Kks to co je. Niektore su uzasne a niektore su fakt kravy. Nenechaj si mamu prelozit, nech prelozia tu sestru. A pridi tam osobne. Moze byt aj problem, ze si dovoli lebo tam za nou nik nechodi.
Zavolaj riaditeľke DSS a spytaj sa jej na nejaku sukromnu rehabilitáciu a nadštandardne sluzby, ktore sa daju zaplatit. Ze nevies ako to chodi a nech ti poradi. Ze rada sa odvďačis nejakym sponzorským darom za pomoc. Spytat sa co potrebuju kupit. My sme kupovali sestricka chladnicku. Take boli šťastne, ze vazne uprimne.
@liv1 akoze fakt. Klienta udriet? A to kde sme? Nikdy za ziadnych okolností.
@ema22270 no tak ste nespokojna ,preco sa o mamu nestaráte doma?Alebo nepohŕdate in domov?To je tak rodina ma vycitky svedomia a potom ohovára personál.Ale ta sestra v dss nie je ziadna dvera ani pri uzná ona sa stara o ludi a ze ich tak nie je najmenej.Ako urobi si robotu a ak ma cas radsej si sadne ,a co je na tom?Nieje povinná zabavit tak ludi,to nwvh robia návštevy.
@anketkarka myslela som to tak,že často rodiny nespolupracujú. Vyvíjajú na zamestnancov nátlak keď ich rodič má často krát také požiadavky,že sa to nedá splniť. Napríklad máme klienta, ktorý každú nedeľu chodil do mesta na zákusok. Rodina chce aby sme ho púšťali. Pán ma problémy s pamäťou a nedokáže sám ísť do mesta a nieto sa ešte vrátiť. Už sme to raz skúsili nevedel sa nájsť. No rodina do nás stále husto,že mi sme predsa povinný ho do toho mesta aj odprevadiť. No nie nemáme tu povinnosť. Máme len povinnosť ho chrániť. Už chapes ako to myslím?
@ema22270
@ema22270 Preco by som sa nemal vyjadrovať ked pises nezmysly?Bez dokazu niekoho obvinis ze niekoho napadol,ak by to bola pravds tak staci aj trestne oznámenie,inak je to ohováranie,co je trestny cin.Minimalne v takom prostredí nenechám rodica.Ale ono to je o tom,ze clovek sa skor postara a dochova psa ako rodica”

@lienka.7 takych ludi je tam dost.