icon

Problémy pri striedavke

keram3053
3. okt 2018

Pozdravujem. Mam jeden problem, ktory ma trapi a mam pocit ze som uz skusil vsetko a neviem s tym nic viac urobit a myslim si ze uz sa ani neda viac urobit. Tak pisem este tu, aj ked sa tu vacsinou diskusie zvrtnu niekde uplne inde ako na riesenie konkretneho problemu ale uz neviem kam inam...
Takze mame 9 r dieta v striedavke. Chce sa aktivne venovat jednej sportovej cinnosti avsak tu narazam na odpor ex. Nikde ho nezoberu ak by chodil na treningy len pocas tyzdna ked je u mna.
Bol som ochotny urobit vsetko preto aby to aspon skusil - zaplatit to, vozit ho tam aj spat, vozit aj ex ak bude chciet ist na trening a po treningu odviezt domov...
Vzdy to narazi na nejaku vyhovorku, raz ze mi neveri, potom ze ja ho manipulujem (aby chcel nieco robit?) naposledy ze vraj nemaju dost trenerov a uz ho tam nezoberu....nakoniec som komunikoval priamo s trenerom a pozval nas na trening aby sa prisiel ukazat, ... a zas si nasla vyhovorku ze pokial je u nej tak ze nebude chodit, vraj sa tak dohodla so synom.
Ja toto akosi neviem spracovat rozumom o co jej vlastne ide a vyslovene som na nu nahnevany. Platim vyzivne a veril som ze bude sluzit predovsetkym na skolne naklady, na naklady na kruzky ci treningy aby syn mohol rast...Hneva ma, ze takto tie peniaze sluzia nie na to, na co mali byt predovsetkym urcene....mimo toho si ona plati ludi co sa namiesto nej s nim uci, vyzdvihuje zo skoly a pod....bohuzial ani pocas manzelstva som u nej nenasiel podporu v tychto veciach takze nic nove.
Som proste nahnevany, a chcem sa pokusit riesit vyzivne tak...aby bolo rozdelene v inom pomere na bezne vyzivne a v inom na uspory. Aby bola vacsia cast vyzivneho dana na ucet dietatu kedze podla mojho nazoru neplni vyzivne ucel na ktory bolo stanovene.
Chcel by som aby bola 1/2 bezneho vyzivneho prenesena na sporiacu cast. Je mozne vobec nieco take dosiahnut alebo je to vopred prehrany boj? Mam predtym oslovit aj UPSVAR? Mam nieco take podavat? Viem ze je to skor pravna otazka s ktorou musim ist za pravnickou, ale ak sa tu najde niekto kto nieco o tom vie tak aj taka info sa mi dopredu zide ak by som to isiel nahodou riesit.
Dakujem za pochopenie.

mogaa
4. okt 2018

@keram3053 a ako vieš či a koľko mu sporí? či časť tých peňazí nejde na poistku? to výživné ti sú určil aby dieťa zdielalo životnú úroveň oboch rodičov.....Ak mu peniaze bude sporiť, tak úroveň syn nezdiela, ale ak mu za tú sumu čo platí zaplatí ex pani čo sa s ním učí, tak to mu už úroveň zvyšuje🙂a ako vieš určiť že to ide z peňazí výživného a nie z platu exmanželky?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
margotka33
4. okt 2018

@keram3053 ja, že si chcel dat 100 a ďalších 100 na sporenie.

mogaa
4. okt 2018

@margotka33, nie on taký veľkorisý, že chce sporiť z výživného🙂

andy03
4. okt 2018

ahoj.moc som si toho tu neprecitala ale poviem ti moj nazor k tomu..myslim si ze ex robii ofuky lebo to rpiislo z tvojej hlavy a ty chces dieta podporovat a nie ona- vychodisko vidm len take ze co keby si sa s trenerom dohodol ze bude choit len v tych tyzdnoch ked ho mas ty, platit to budes.. a ked ho to bude tak velmi bavit, tak si myslim ze bude syn tlacit aj na maminu aby ho zobrala na trening a ked nebude chciet tak maly sa o to viacej bude tesit k vam koli tomu ze ty ho podporis a casom sa aj ex zlomi a dovoli ...uvidis..
a co sa tyka penazi ja by som to neriesila..zbytocne olej do ohna prlievat..alebo dala by som jej 70e a 30 na ucet s tym ze ty za svoj cas co je u vas davas dalsich 30 aby neboli rozbroje.tak 60e mesacne.s tym ze to ma na vodicak atd...
myslim si ze ked budes do nej rypat a presviecat ju tak na just lebo si jej ublizil tak to nedovoli...treba upokojit rozvyrenu hladinu a casom to bude ok..tak si pories tvoj tyzden ked si s nim futbalovo a casom to pride aj u nich uvidis..😉

keram3053
autor
4. okt 2018

@majcika
zmena bola v tom, ze za posledny rok a pol maly prejavil velky zaujem o futbal a to tak ze ho chce robit aktivne, nielen si ist zakopat....s kruzkom ktory bol v ramci skoly spokojny nebol a na treningy ho nezoberu ked bude chodit len kazdy druhy tyzden takze smola. Musi sa s tym zmierit on aj ja. Posun je v tom ze ho dala aspon na nejaky kruzok raz do tyzdna.

andy03
4. okt 2018

inak baby ste sa tu do neho pustili..on chcel len radu ako poracovat..vsak sa hovori ze chlapi su z marsu a zeny z venuse..tak chcel pohlad z tej venuse..tak mu ho dajte a nie ho tu chudaka lincovat..ked je striedava starostlivot tak sa vyzivne neplati a je to len jeho dora vola ze dava 100..jeho uroven zdiela ked je s nim..urcte ho nenecha o hlade-smade..ani ona asi neni na tom najhorie ked plat niekoho kto jej pomaha s dietatom..tak mu skor poradte a nie ukrizujte 😠😖

0silvia0
4. okt 2018

@keram3053 prepáč, ale ty sa mi tiež nezdáš celkom ok chlap. Útočíš na exmanželku, upozorňuješ na jej nezrelosť, píšeš, že nie vzdy ma matka take intelektualne schopnosti aby z deti vychovala ludi so spravnymi nazorom, tlačíš, silíš veci... mne pripomínaš takého stopovacieho psa.
Ber situáciu takú aká je a nesnaž sa mať všetko pod kontrolou. Matku svojho dieťaťa si si vybral sám, ak to bola citovo plochá osoba, je to aj tvoj problém, že si to nespozoroval. Trošku nadhľadu nad životom, človek nikdy nemôže mať všetko vo svojich rukách, ale pracovať s tým, čo má... svoju ex asi nezmeníš, skús zmeniť tie tvoje pittbulovské postoje. Ty to vidíš tak, že chceš synovi to najlepšie, ale zbytočne vnášaš napätie tam, kde máš vnášať pokoj a rozhľad.

alaguema
4. okt 2018

@keram3053 prestaň s ex bojovať a všetko sa postupne urovná. Tie tirády, čo si sem popísal na jej adresu svedčia o tom, že nemáš vzťah k nej spracovaný. Ak má chalan naozaj talent, nič nestratí, ak ešte rok nebude chodiť nikam, iba na ihrisko kopať do lopty s chalanmi. Dovtedy popracuj na tom, aby sa tvoj vzťah k bývalej upokojil a vyliečil a potom sa môžu začať viesť konštruktívne rozhovory a robiť férové dohody.

mogaa
4. okt 2018

@andy03 naskôr som k tomu mala taký postoj ako ty, ale ked som si prečítala všetky autorove príspevky, tak už to vidím inak....mám z toho dojem že chce určovať na čo má ex výživné míňať(teda väčšina aby išla na sporenie), výživné má slúžiť aj na to aby dieťa zdieľalo živ.úroveň oboch rodičov, určil mu ho súd, neplatí ho dobrovolne - je určené súdom a preto chce rozhodovať čo s ním🙂a absolútne neakceptuje že ex má o trávení ich syna iné predstavy ako stále len krúžky....ex možno chce aby mal chlapec aj detstvo - by mal čas hrať sa vonku s kamarátmi, čas na učenie, čas byť s ňou...

keram3053
autor
4. okt 2018

@andy03
Pisal som s trenerom mal sa prist ukazat a myslel som si ze uz uz to ex povoli lebo slubila ze sa porozprava so synom ale nakoniec zas nie (jej vyhovorka bola ze sa pytala a ze nemaju uz miesto a dost trenerov tam kam chcel chodit). A trener mi uz ani nereagoval na mail ked som sa pytal ci by nebolo mozne ze by chodil kazdy druhy tyzden. Nikde kde sa venuju intenzivnejsie futbalu nezoberu chlapca ale odkazu ma na kruzok, to by som musel mat nejakeho znameho a to nemam. Takze jedine ho mozem prihlasit na nejaky kruzok kde im bude jedno ci chodi alebo nie a dufat ze mozno o rok sa necha nejako presvedcit...

majcika
4. okt 2018

@keram3053 ale ved uz pred casom si tvrdil, ze syna futbal ozaj bavi, ze trener sa vyjadril, ze musi chodit pravidelne aby mal vysledky. Cize tvrdis, ze po novom on vlastne uz 1,5 roka ci kolko presne chodi, nechodi na futbal? Mate tyzdnovu syriedavku? Ako casto ma mat trening v case ked je u mami? Ak ma ona novy vztsh, preco by sa ti snazila robit napriek? Toboz, ked mate striedavku?! Co konkretne ti brani zalozit vlastne sporenie synovi bez ohladu na vyzivne? Ak raz sporit chces, budes ale co do toho pleties vyzivne? Mste to vlsstne sudom urcene? Pokial viem pri striedavke nie je urcene vyzivny, max dobrovolne prispievanie, resp. Ak by bol priepastny rozdiel v zivotnej urovni e partnerov. Co zrejme nie je vas pripaf

xima
4. okt 2018

@keram3053 tu radu asi nenájdeš ako vidím.. skôr pripomienky aký si vlastne zlý otec 😐 ja to chápem že chceš syna podporiť v niečom čo ho baví.. to beriem pozitívne. Tvojej ex ale asi futbal nepríde taký dôležitý, a ak doteraz stále našla nejakú výhovorku, tak sa s ňou asi ozaj nedohodneš. Môžeš to skúsiť jedine cez syna, ak bude ex vidieť že naozaj chce na ten krúžok chodiť tak by ste sa mohli dohodnúť. Ja mám z tvojich príspevkov pocit že ti na synovi ozaj záleží a chceš ho podporovať. Nátlakom na ex ale asi nevyriešiš nič, skôr naopak. Ženy vedia byť mrchy, bohužiaľ.

sendy1977
Autor odpoveď zmazal
andy03
4. okt 2018

@keram3053 tak by som to riesila tak ze kruzok a o rok to bude zasa o nom.. netreba tlacit na pilu lebo ex len nastves viacej.. ale trba sa rohodnut co je najlepsie pre maleho..mozno odlozenie toho kruzku bude dobre lebo nebude medzi vami vojna a nevrazivost a to maly pri rozvedenych rodicoch potrebuje najviac a aj chapem ked ty chces aj maly chce a ex nechce tak musis to nejako prekusnut a skusit o rok...ono to je tak ze niie vsetko co clovek chce sa da

peter2404
4. okt 2018

@keram3053
ja platim za dve deti v striedavke 4x tolko.. a videl som rozsudok ked panko platil za 3 deti 1000e/kus :P
mokry sen kazdej uzivatelky MK :D

keram3053
autor
4. okt 2018

@alaguema

@0silvia0

Pozrite mozno niesom vylieceny a niesu zahojene vsetky veci a ano mam na nu taky nazor aky mam. Ale by som rad videl Vas na tom mieste keby Vam niekto sluboval ze Vas dostane do basy a snazil sa znicit vztah detom k Vam,snazil sa znicit Vas a to zdaleka nie je vsetko co som si musel za poslednych 5 rokov od nej vystat a len to znasat, a cakat. Dlho budem este citit krivdu a chce to cas aby som to vnutorne spracoval. Ale na toto som temu nezalozil. Ludia co ma poznaju a vsetko to okolo stoja pri mne, podpora od nich mi postacuje. Tu ju necakam. Mozno som sa len potreboval niekde vyzurit ked si clovek nevie dat rady 🙂

keram3053
autor
4. okt 2018

@peter2404
ty prachac! 🙂

namornicka
4. okt 2018

Odhliadnuc od všetkého, je mi ľúto toho chlapca, že mu nie je umožnené robiť šport čo ho baví, po ktorom sníva. Situáciu doma má "na nič", tu by mohol byť šťastný a neumožnia mu to. Moje deti športujú a vidím aké zadosťučinenie je radosť zo športu, z víťazstva, ako vedia zabojovať za to aby niečo dosiahli. Jeden detský psychológ mi povedal, že sebavedomie dieťaťa sa formuje najmä pri športe, tam sa naučí cieľavedomosti, tam sa naučí znášať prehry, fungovať v tíme. Tam dostane výbavu s ktorou bude disponovať celý život. A nie na osemročnom gymnáziu, za ktorým sa idú súčasní rodičia potrhať (áno aj toto mi povedal!!!).

namornicka
4. okt 2018

Aby to nevyznelo ako bez kontextu, môj príspevok bol hlavne na margo tých, ktorí hovoria že "no a čo jeden krúžok nič neznamená ...."

pohodickasrandicka
4. okt 2018

@keram3053 vrie mi krv ed citam ze matka pouziva vyzivne na to aby zaplatila ludi co sa maju starat o jej dieta s ktorym si vydobila striedavu starostlivost. Este viac ked vyslovene brani dietatu vo vyvoji. Priserne. KED NEBUDE TRENOVAT TERAZ NIKDY TO NEDOBEHNE. Chapem vase vycitky obavy aj bezmocnost. HLADAJTE VSETKY MOZNE CESTY ako stav zvratit. Drzim palce!

peter2404
4. okt 2018

@keram3053
inak zavidim v dobrom takeho borca fotbalistu. moj chlapcisko chodi uz mesiac na tenis a este netrafil do lopty :D zaujima ho vsetko len nie lopta..
ale raz sa to snad podari..
volam ho Roger :D

pohodickasrandicka
4. okt 2018

@pohodickasrandicka a este nehovoriac o tom ako ho sportova kolektivna hra ovplyvni osobnostne. Ste evidentne uspesnejsi inteligentnejsi a empatickejsi ako ex a ja Vam vsetku snahu ( budem ho vozit ja aj s ex niekto iny - hladanie rieseni) kvitujem. Dotiahnite to do zdarneho konca a ozvite sa mi sa to podarilo. Lebo ked toto nie v nasom sudnictve tak uz nic.

pohodickasrandicka
4. okt 2018

@namornicka presne !!!!!! TLIESKAM.

pohodickasrandicka
4. okt 2018

@xima ja by som to povazovala ako zanedbavanie. Ma na to prostriedky ma na to extra pomoc od ex. Dieta to bavi ked je u otca. Sport nie je holubnik nemoze trenovat dva tyzdne a dva tyzdne nie. Verim ze to vybavi sudne. Nie je mozne aby nejaka kvazi matka obmedzovala dieta v zaujmoch ked je evidentne leniva... plati ludi aby po neho chodili aby sa snim ucili... nema on zaujem a je to dokazatelne.

keram3053
autor
4. okt 2018

@peter2404
🙂 🙂
je super ze sa niecomu venuje aktivne. A je vela prikladov sportovcov o ktorych povedali ze z nich nic nebude a drinou to dotiahli daleko, a naopak talentovanych ktori svoj talent prehajdakali. Hlavne ze ho to bavi.

keram3053
autor
4. okt 2018

@pohodickasrandicka
Dakujem,
rozdielnost nazorov je velmi vyrazna ale tak to ma byt, nuti to cloveka aspon rozmyslat...co je spravne a co nie

vierka0508
4. okt 2018

@keram3053 ahoj chcem sa ta opytat, mimo temu, ako vnimas striedavu starostlivost pri takychto zlych vztahoch s ex. Nemalo by to byt tak ze pri striedavej by mali aj rozvedení rodicia tahat za jeden koniec?ci uz pri vychove, komunikacii, vyhnut sa osocovaniu druheho rodica atd...nemyslis ze to nema na dieta zly vplyv?

peter2404
4. okt 2018

@vierka0508
to su typicke vyhovorky pre matky - ta zacne robit problemy, nekomunikovat a tvarit sa ze striedavka ee, pretoze netahaju za spolocny koniec.
co je to za blbost ? vsak komunikacia je dolezita bez ohladu na usporiadanie pomerov, nie ? jediny rozdiel striedavky oproti zvereniu matke je ten, ze si treba dohodnut vydavky. my mame online jeden excelsheet kde si piseme kto kolko zaplatil.. vybavene..
ostatne veci ako skola skolka - da sa ist za ucitelkou a spytat sa priamo, netreba riesit s matkou. dohadovat nejake pravidla ? ani neviem ake, deti davam spat o osmej kazdy den, hracky kupujem sporadicky, oblecenie podla potreby, pripadne sa spytam matky co potrebuje. ona akoze zahra divadielko ze ona neodpoveda, na esemesku nenapise nic a ked jej zavolam povie.. no cirkus humberto..

keram3053
autor
4. okt 2018

@vierka0508
ahoj, ...to ze ja sa tu na nu vyzalujem a zanadavam si to este neznamena ze to robim pred dietatom🙂 do buduceho tyzdna vychladnem 🙂
niektore veci sice mu musim vysvetlit, ale vzdy jemnym sposobom, bez urazok a osocovania. A syn je velmi rozumny, aj mna niekedy este poucuje 🙂. Ja sa s nim hodne vela rozpravam aby mal kriticke myslenie. Inak ostatne vsetko v striedavke funguje ok, to len s tymi mimoskolskymi zaujmami to kazdy rok riesim tento problem.