Problémy pri striedavke
Pozdravujem. Mam jeden problem, ktory ma trapi a mam pocit ze som uz skusil vsetko a neviem s tym nic viac urobit a myslim si ze uz sa ani neda viac urobit. Tak pisem este tu, aj ked sa tu vacsinou diskusie zvrtnu niekde uplne inde ako na riesenie konkretneho problemu ale uz neviem kam inam...
Takze mame 9 r dieta v striedavke. Chce sa aktivne venovat jednej sportovej cinnosti avsak tu narazam na odpor ex. Nikde ho nezoberu ak by chodil na treningy len pocas tyzdna ked je u mna.
Bol som ochotny urobit vsetko preto aby to aspon skusil - zaplatit to, vozit ho tam aj spat, vozit aj ex ak bude chciet ist na trening a po treningu odviezt domov...
Vzdy to narazi na nejaku vyhovorku, raz ze mi neveri, potom ze ja ho manipulujem (aby chcel nieco robit?) naposledy ze vraj nemaju dost trenerov a uz ho tam nezoberu....nakoniec som komunikoval priamo s trenerom a pozval nas na trening aby sa prisiel ukazat, ... a zas si nasla vyhovorku ze pokial je u nej tak ze nebude chodit, vraj sa tak dohodla so synom.
Ja toto akosi neviem spracovat rozumom o co jej vlastne ide a vyslovene som na nu nahnevany. Platim vyzivne a veril som ze bude sluzit predovsetkym na skolne naklady, na naklady na kruzky ci treningy aby syn mohol rast...Hneva ma, ze takto tie peniaze sluzia nie na to, na co mali byt predovsetkym urcene....mimo toho si ona plati ludi co sa namiesto nej s nim uci, vyzdvihuje zo skoly a pod....bohuzial ani pocas manzelstva som u nej nenasiel podporu v tychto veciach takze nic nove.
Som proste nahnevany, a chcem sa pokusit riesit vyzivne tak...aby bolo rozdelene v inom pomere na bezne vyzivne a v inom na uspory. Aby bola vacsia cast vyzivneho dana na ucet dietatu kedze podla mojho nazoru neplni vyzivne ucel na ktory bolo stanovene.
Chcel by som aby bola 1/2 bezneho vyzivneho prenesena na sporiacu cast. Je mozne vobec nieco take dosiahnut alebo je to vopred prehrany boj? Mam predtym oslovit aj UPSVAR? Mam nieco take podavat? Viem ze je to skor pravna otazka s ktorou musim ist za pravnickou, ale ak sa tu najde niekto kto nieco o tom vie tak aj taka info sa mi dopredu zide ak by som to isiel nahodou riesit.
Dakujem za pochopenie.
@peter2404 a prečo si s tým materiálom sexovať a robil si s ním deti?😂😂😂😂😂 Väčšina si hľadá vhodný materiál na plodenie svojich potomkov 😉
@katrin21 hej možno pravda,ale teda mňa ako matku by už nikto nepresvedčil,aby som behala s malým dieťaťom na krúžky víkendy,sviatky,piatky,dcéra tancuje od troch a je na konzervatóriu a v úplnej pohode by to zvládala aj bez tých víkendových naháňačiek.... Takže pri treťom som už úplne kľudná a neriešim žiadne krúžky a dobre sa zabávam na maminkach,ktoré nič nestíhajú pri ročnom dieťati,lebo...montesori,baby plávanie,baby gymnastika a cudzie jazyky atď😂😂😂a v meste zápchy a furt lietam atď. Neverím,že pokiaľ by si to dieťa naozaj veľmi želalo,že by matka nesúhlasila. A otecko tu podľa teba prečo rieši 100eur? Z lásky k dieťaťu,alebo logistiku deti,ciich odvezie,napriek tomu,že má súdom určené matka,veď to sú také kraviny,že až. Predsa keď raz chce šetriť,nech šetrí,keď chce odvážať detí na krúžok,prečo mu vadí,že ich manodvuezt k matke???? Že to je na jeho náklady a strata jeho času. Nuž neviem,či si toto zachytila,ale.mne to veľmi inteligentné nepripadá. Nuž,čo uz
@keram3053
To su zeny ..nepovedia priamo....to je typicka crta Nas zien.aspon vacsiny z Nas...urcite to z casti Robi asi aj napriek...ze neurobi vsetko preto aby sportoval...Ono asi aj zavisi aky sport...mozno ma aj iny nazor na nejake druhy sportu.
Skus oslovit este mediatora na vztahy...
Len s dozretym clovekom,ktory uz spravoval rozvod sa vies dohodnut...neviem ako dlho ste uz rozvedeny....ale rozvodom sa nic neuzavrelo.rany zostavaju dlho Kym ak vobec clovek odpusti
Prepac...asi pisem mozno aj mimo...ale necitala som prispevky....pisem mozno mimo kontextu ostatnych prispevkov....
Drzim palce...mozno nadalej zotrvaj a casom ex manzelka k tomu dozrie...Po par mesiacoch...ved ked ho budes vozit na treningy...a podobne by naozaj mohla ocenit...niekedy to mozno casovo trva Kym to akceptuje...
@keram3053
Mediatora preto aby si dosiahol tu dohodu...ze polovicu vyzivneho chces preniest na sporiacu cast..
Aj ked neviem...cisto logicky to ma sluzit na momentalne vydaje dietata... z toho pohladu.ak je zena sama...ma vydaje na byvanie a nema ziaden vdovsky ako nahradu za manzela....cize si to zober z jej pohladu...vydaje na dieta ..vreckove.mhd.bla bla...preco by mala zaujem odjladat aj z toho....vsetko samozrejme zavisi o akej financnej situacii sa nachadzaju....ci ma ona dostatofny prijem...alebo musi skrtit vydaje....vzdy je to individualne.....never to v zlom...to som iba nahlas rozmyslala...
No ale trochu od veci moj prispevok...asi by si sa mohol ohradit BSM....
@katrin21 precitaj si minule diskusie od otca - trocha sa rozsiri obzor. ak by dieta velmi chcelo a mama by to videla, podla mna si to zariadi. ale otec to tlaci do roviny, ze musi - a musi hned vrcholovo. a v case, ked to matke nevyhovuje. ona sa ma polovicu z roka vzdat vikendov s dietatom? len preto, ze tatko si piskne? (pred ty,m risil tenerov korciulovania, plavania, teraz profi futbal) Maly Pele by z neho vyrastol aj v FK Horne prdelince. z nasej dediny sla do reprezentacie ziacka zo skolskeho klubu - a to ju vytiahli a vytrenovali nasi dedinski treneri! ale tatik ma predsatvu interu milano (nehovoriac, ako do toho splieta smiesnych 100 eciek doplatok na vyzivne a vycita matke, ze vraj za ne plati pani, coio maleho doucuje a vodi zo skoly ... ako sorry ... )
@ukulela ale pozor, vysku vyzivneho v striedavke riesis.. v striedavke vuzivne vobec nebyva, cize aj 100e je super!
A co ked chce s dietatom.poskusat rozne sporty? Nevidim na to nic zle..
Seriozny futbal vyzaduje aj riadne trenovanie.. kamoskinho maleho vylucili z klubu len preto, ze bol na dovolenke v lete 2x a nemohol odohrat 3x trening a trener ho vylucil, lebo ze si ma vybrat, ci chce byt futbalista, alebo behat s babkou.. chore trochu, ale proste absencie sa netoleruju a ak ma dieta nieco dosiahnut, tak musi makat..
To ze sa od vas dostala nejaka bez serioznej pripravy, je skor velke stastie.
@maciatkolulu vies co ja vychadzam aj so skusnosti mojho muza a jeho dcery.. dieta velmi sportovo nadane.. my sme z TT ,ona je v BA.. mrzelo ho ,ze nerobi ziaden sportz od decks bols svalnata, silna na sporty..
Nic sa nedalo.vsetko" daleko a nevyhovujuce". potom sme jej nasli skolu kusok od domu, prve mesiace jej to platil muz od januara mala platit ona a zrazu uz orestala chodit.
Chodili tam decka z jej skoly, ona s nimi, dcera Karin Haydu tam tancovala... nuz... vraj nemoze sama chodit,ze je to nebezopecne/ bola 6tacka a slo o ulicu mimo ciest velkych, 500m od domu/..
Takze nic..
Potom velice zacala chodit na tenis na druhykoniec BA... zas len chvilu, lebo to bolo treba platit... a zistili jej krivy chrbat, xle drzanie tela, takxe jej prislo vhod, ze je to nevhodne jednostranne zatazenie tela/ na co som.ja inak upozornovala davno, ze krivo chodi/..
Potom sa dala uz na strednej na atletiku.
Vydrzala asi 3 mesiace..kym nedostala zapal okostice pistal... z pretrenovania, lebo bola dobra a hned ju trener isiel dat na preteky... tak an s tym skoncila..
Takzw cely zivot nerobila nic.. k nicomu ju neviedla ,ze co zacnem aj dokoncim...a ked otec chcel, tak sa strasne nedalo/ alebo skor nechcelo/.. a ver, ze to toho otca fakt skrelo,lebo keby rastla pri nom, venoval by jej vela casu aj kvoli treningom, obetoval by sa pre nu, lebo sa v nej videl. Je to nieco zle? Podla mna naopak ta matka spravila chybu, ze ju nepotiahla.
@katrin21 tak to ťažko posúdiť takto keď človek číta názor jednej strany. Čo je teraz z dcéry? Je šťastná?
@katrin21 ale aj mne dcéra prospieva super na konzervatóriu a vôbec nepotrebovala predtým 8rokov makať....
@katrin21 jemu urcil vyzivne pri striedavke sud - na zaklade nejakych danovych priznani ci coho ich asi urcil. nie? asi spravodlivo ... sam priznal, ze zaraba viac a boli casy, ked zarabal 2-3x viac ako ona. otecko tu ale riesi, ze on ma predsa naklady, hypo, ze ex hypo nema (a? mozno zdedila, mozno spolocne byvanie predali, to nepisu, a obaja si kupili a jej dali rodicia, ... nevieme. ale on chudacik plati stovec a ona z JEHO STOVKY pani na strazenie. ako si on je isty, ze mama detom nesetri?
@maciatkolulu vynimky potvrdzuju pravidlo..
@maciatkolulu tazko povedat, ci je stastna.. ono to by bolo na dlhu debatu... teraz chodi aspon do posilky, uz ma 17r.. ono ju tie vecne konflikty medzi rodicmibdost poznacili..
A ja som tretia osoba..otec ma nazor, jej mama ma nejaky, ja nejaky..v niecom.suhlasim s muzom, v niecom nie... ale je to jeho dcera , nie moja takze moj nazor je objektivny. Ja si tiez myslim, ze na tie sporty mala.ja sok kriticka aj k vkastnej dcere, nerobim rozdiely.. moha dcera napr.na sporty nebola, uplne ina konstrukcia. Ale heho ano. To by si mysela vidiet. Keby robila napr.sportovu gymnastiku mohla byt dobra.
Moj muz sa venoval silovemu trojboju bol aj majster Slovenska..ona zdedila jeho konstrukciu.
Pridám svoju skúsenosť.
Mám 9 ročnú dcéru s ex, dohodli sme sa na stredavej starostlivosti,fungujeme takto 4 roky.Chela som aby moja dcéra mala aj otca, takže pre mňa to bolo samozrejmé.Vydavky si delíme.
Vychádzame dobre, v pohode si sadneme na kávu, pokecáme aj len tak.
Nezhody máme takmer len kvôli hádzanej.
Hádzanú má malá len tie dni, keď je práve u mňa.
Proste tak to vychádza, nemám s tým problém, a ak treba aj ex pomôže a vyzdvihne ju po tréningu. Od začiatku ju ale odmietam brávať na sobotňajšie zápasy, jednoducho máme málo voľného času,a odmietam ho tráviť rozvazanim po zápasoch.
Jemu sa to nepáči,ale akceptuje to.Ked je dcéra uňho,tak na zápas ide , keď je u mňa tak nie.
Proste striedavka je o tom že dieťa vychovávame spoločne. Musíme robiť kompromisy.V niektorých veciach ustúpim ja,v niektorých on.
@keram3053 došla som len po začiatok tretej strany. U nás je tak, že ex nechce platiť, vraj všetko výživné prehajdákam na seba a pod., pritom sa veľmi mýli, absolútne nevie, koľko stojí taká škola, krúžky, iné výdavky na deti. Nemáme striedavku. Tvoja ex platí pani, ktorá sa s ním učí. Vravíš, že syn so školou nemá žiadne problémy. Teda vlastne by si mal byť vďačný ex, že tú pani zohnala, aby ho naučila istým návykom, čo sa týka školy. Aj perfektná matka potrebuje niekedy v niečom pomoc - matka tvojho syna ho v tomto smere nezanedbala, zabezpečila mu, čo sama nezvláda. Čiže v pohode.
Futbal? Mali sme v tíme chlapca v striedavke. Tiež nemohol chodiť na každý tréning,, ani na všetky zápasy. Vekom si vydupal u rodiča aspoň tie tréningy častejšie. S trénerom sa dá dohodnúť, aj v športe ide o peniaze. Platíš, na tréningy bude chodiť obtýždeň. Jednoducho neverím, že by mu tréner striktne zakázal. Samozrejme,nebude nadšený, ale dá sa to. A syn matku dokáže presvedčiť. Alebo mu nájdi iný tím. Ak to nie je to tak, že chceš platiť trénerovi len polovicu tréningov, problém by nemal byť, to mi ver.
Odosobni sa od ex, snaž sa nepobudzovať syna voči mamke. Je to ťažké, napr., keď niečo skonštatujem o ex, skrátka, nie je to pre deti príjemnbé, aj keď veľa chápu. Ale majú radi oboch rodičov
Tak dnes sme uz konecne spolu, takze sme sa porozpravali co a ako. Maly mi potvrdil, ze chce chodit velmi na futbal, takze idem sa pokusit nieco prenho najst...aj ked som v tom skepticky. Trener, ktoreho som oslovil ako prveho a som mu vysvetlil situaciu mi nereaguje ani na druhy mail. Tak musim hladat inde. Zajtra idem skusit poobvolaval nejakych ludi....
Pytal som sa aj maleho, ze mi mamicka pisala ze sa s nim dohodla ze nebude chodit. To mi jednoznacne poprel ze to pravda nie je. Este mi povedal ze ho "sudili", tak mi to vysvetlil ze mu hovorila aj so svojim partnerom ze som zly a klamar... ale ze im povedal ze neveri. Este ze to dieta ma viac rozumu. Mozte mi hovorit co chcete, ale ona je adept na nejaku psychicku diagnozu. Nebudem s nou uz nic riesit, lebo len zbytocne trapi to dieta.
@keram3053 cez mail nerieš. Choď osobne na tréning a dohodni sa s trénerom. Ver mi, nemal by byť problém. Čím viac hráčov, tým lepšie pre trénera. S ex nerieš. Bude chodiť na tréningy keď je s tebou,ostatnénerieš, syn mamu časom prehovorí. Pri zápasoch bude náhradníkom ak sanezúčastňuje všetkých tréningov, ale povzbuď ho. Teraz zápasy končia, začnú až na jar.
Co sa tyka ex ma napadol este jeden dovod :D. Ona je tehotna....preto same vyhovorky a nie pravda do oci....Par mesiacov do zadu som sa s malym cosi bavil a mi nieco take povedal ze jej bolo zle, a ja som len tak zo srandy si povedal, jej bolo zle len ked bola tehotna.... Tak som sa teraz opytal tak nenapadne, tak mi povedal ze sa ho pytala ci by nechcel braceka alebo sestricku....asi som prisiel tomu celemu na kloub :D
Necitala som celu diskusiu, ale nie je to pre synovu mamu logisticky prilis narocne? Pred par rokmi, tiez cerstva striedavka, byvaly malému nasiel futbalovy klub pri svojom dome, kde sa mu pacilo. Ale pre mna to bolo fakt velmi daleko, casovo nerealizovatelne. Tiez sa ponukol, ze vsak on sa postara, ale pre mna to znamenalo, ze dieta bude dalsie tri dni s otcom cele popoludnie a potom samozrejme vikendy, ked su zapasy. Jasne, ze by som tam mohla prist, ale tazko by som do tej komunity zapadla. Tak chodil na treningy kazdy druhy tyzden, ked bol so mnou, mal florbal. Nastastie po roku sme sa so synom dohodli, ze chce zmenit klub, vybral si taky blizko skoly, takze pre oboch logisticky ok a kvalitativne na uplne inej urovni. Nastastie byvaly je celkom rozumny, pochopil a suhlasil. Teraz je uz syn vacsi, od futbalu upustil, ma iny sport a my sa obaja ideme pretrhnut v jeho podpore 🙂. Tak moje odporucanie, skus najst klub blizko skoly alebo bydliska jeho mamy, nebude mat argumenty, preco tam maly nemoze ist.
@virginia
Bolo vybavene blizko skoly, ale kvoli nepravidelnosti ho nechceli zobrat. Tak chodime inde, zatial len u mna. Prvy tyzden sa mu velmi pacilo, mi aj vychovavatelka hlasila ze sa nevedel dockat treningu...A ja som si povedal ze tiez tam nebudem len tak sediet tak chodime behat kym trenuje. Zatial ho to bavi tak super a dalej sa uvidi casom.
,,, na, v dalsej teme sa bude rozoberat tehotenstvo ex ;)

@ukulela nesuhlasim s tebou... su decka, ktore sport naizaj chyti a su v nom aj dobre.a fakt maju na to a vedia, ze to chcu....8r je idealny cas zacat so serioznym trenovanim s uz vidno, kyo na to ma a kto nie...
Myslim, ze otec robi dobre a zena by mohla byt rada, ze sa chce venovat ak nad ranec svojho bezneho casu.
Podla mna jej sa naozaj len nechce...kopec je takych ludi, co nechcu decka davat na kruzky, lebo by im to ubralo z ich pohodlia... ver ,cj nie. Viem o cloveku, co mu dcera plava z ked mala pred sutazou a trenovali dvpjfazovo, cize rano 6.00 uz v bazene, tak ked jeho zena nebol doma,lebo mala sluzobku, tak ju nezaviezol rano skor.. proste nesla.. vsetci si tukalo na celo, ze ani tyzden sa nevedel obetovat. Hold, nevedel..
A taka ista moze byt aj tato zena
.co ty vies...mne sa prispevky toho muza javia ako inteligentneho rozumneho chlapa, co chce nieco pre svojho syna.