icon

Problémy s budúcou svokrou

vcielkamaja6
24. máj 2014

Ahojte....prosila by som vas o radu..najde sa tu niekto kto ma problemy so svokrou...rada by som sa poradila s vami takto nezainteresovane..lebo ma to velmi trapi a neviem ako dalej

heltacek
25. máj 2014

@janinah 🙂 ja to nemyslím v zlom, ale rodina je dieťa, matka a otec.... nemusia byť predsa manželia.... My RODINA sme a na 200% šťastná aj bez sobáša!!!! že @michaelamilan

janinah
25. máj 2014

@heltacek ani ja to nemyslím v zlom,to je dobré,že ste šťastní,len ja osobne by som deti bez manželstva nechcela,ten sľub pred Bohom je pre mňa dôležitý...konkretne v tomto príspevku si myslím,že "svokra" by sa inak-lepšie správala k "neveste",ak by to bola zákonitá synova manželka,veľa vecí by si k nej nedovolila,viac by ju rešpektovala- môj názor

heltacek
25. máj 2014

@janinah to si myslím, že nie.... zrejme by manželstvo v tomto nepomohlo..... hlavne keď svokra ovláda svojho syna a on sa od nej nevie odtrhnúť a evidentne poslúcha na slovo ako pes....

yidaky
25. máj 2014

@vcielkamaja6 Ahoj a neda sa to zrusit? Ja by som jej v takomto pripade nedavala jeho priezvisko v ziadnom pripade 😖. Vyslovene je manipulovany mamou...a asi mu to tak aj vyhovuje. Ak sa nedokaze osamostatnit od nich a zit s vami ako s rodinou a zmenit pracu /aj preto, ze bude mat vyssi prijem a ty sa mozes starat o dietatko, lepsie to financne zvladnete/, tak nie je o com. Zial tahas za kratsi koniec....dokazom je aj to, co ti naposledy povedal /asi rozumy jeho mamy/ a aj to, ze nepristupil na Tvoje podmienky, co su v tomto pripade rozumne argumenty. Takze by som asi zostala tu a ak Ti aj Vasi pomozu, tak to urcite lepsie zvladnete s malou. A tlk nech si tam zije, mamicka mu vyvara a hladkaju si ego. Viem, tvrde slova a lahko sa pise, ked nie som v danej situacii...len ponukam nezainteresovany pohlad 😉. Drzim palce k rozumnemu rozhodnutiu a za to priezvisko bojuj. Vsetko sa da...

ushuaia
25. máj 2014

@vcielkamaja6 z toho co pises on je pod neskutocnym vplyvom jeho matky - ta doslova riadi jeho zivot, je na nej zavisly, co pises k jeho sestre , no nezda sa mi uplne normalne , ked pride na SK, aby travil tolko casu s nou, miesto teba...A naviac chce este manipulovat aj teba, mat ta pod dozorom...je chorobne ziarlivy...normalny chlap sa predsa ,,nestara,, kde bude zena pracovat - najma ak to pomoze do spolocneho rozpoctu ...Stojim si za svojim, nebude to ine, mozno ked privolis, a sa akoze osamostatnite - sice neviem si to predstavit, kedze pises, ze ani poriadne zamestnanie nema...budete mat male dietatko, je treba platit najom, stravu, malej zabezpecit domov a nevravim o zdr. starostlivosti...a potom skola...Vravim z vlastnej skusenosti...zit v zahranici nieje prechadzka ruzovym sadom, ale tiez nevravim ze je to nemozne...ale treba rozmyslat...A k priezvisku, som nevedela, ze je mozne uz vopred ,,dat,, priezvisko...? Aj tak papiere sa vypisuju az po narodeni...tak si myslim ze je na tebe ake priezvisko uvedies...ty si matka...Neviem ci by som dala jeho veru... 😒

vcielkamaja6
autor
25. máj 2014

@moni244 to naozaj nemusim dat jeho priezvisko ked to uz mam na to papieri???..matrikarka povedala ze zmenit sa to uz neda

vcielkamaja6
autor
25. máj 2014

@heltacek vybrat som mu dala vybrat..vcera..vybral si mna...tvrdil ze slubuje ze v zivote sa ona starat do nas nebude a ze uz mi nic nepovie a keby nahodou postavi sa za mna...len ze uz ja zas nikdy nemozem spatne povedat nadavkou na jeho mamu.....,takto neviem ci ste to postrehli..on sa sem vratit chce..chcel uz aj pred tym nez sme boli spolu...len nemal tu pracu...teraz ked bol naposledy za nami bol na pohovore na celkom slusnu pracu...proste v meste kde zijem relativne asi to najlepsie co sa tu da zohnat....zatial nemame rozhodnutie ci ho beru ci nie...a zistili sme si kedze tam ma kamaratov kt tam robia ze ten plat na zaciatku nic moc...ale ze sa da vypracovat potom na lepsiu poziciu...on tvrdi ze pride aj za ten horsi plat(to neviem ako prezijeme nadoraz ak vobec)..a ze sa vypracuje...ja som chytila paniku ze ako to zas bude bez penazi...tak normalne mna sprostu napadlo ze podme naspat tam do zahranicia...ale ja som to myslela len s tymi mojimi poziadavkami...ze lepsie miesto pre nho...pekny byt sami a ziadne staracky...kontakt obmedzi s nou aj on na minimum....tvrdi ze vsetko z toho by bolo..len ze pracu nezmenmi lebo ze si ju vydrel..ze tam ma svoje meno..dobrych sefou kt mu veria...a ze mu budu zvysovat casom zas plat a bude to dobre....(takto pracu ma on fakt dobru...a je sikovny..len zle ohodnotenu)....podla mna ale dovod je aj ten ze tam s nim robia rodicia a zvykol si...aj ja robim u rodicov tak viem ze je to prijemne...ale kebyze mam moznost zarobit ovela viac hlavne ako chlap co ma rodinu tak to aspon skusim nie?????......a este co si sa pytal preto je v zahranici...lebo tu pracu nemal a proste kym bol sam a byva s rodicmi tak si uzival...na to bol plat dobry...a na buducnost nemyslel..teraz za par mesiacov si uz co to nasetril..co mohol davno...ale kaslal na to...

vcielkamaja6
autor
25. máj 2014

@yidaky ano..ano..nieze tvrde slova...len som taka sklamana ze toto musim riesit...zdal sa mi uplne spravny chlap ...a teraz akoby sa mi zmenil v ociach...viem co si uz mozte mysliet...ja viem ze hlupa som bola aj ja..je mi to jasne...najradsej by som bola aby sme boli spolu happy...ale stracam nadej...doslovo zo dna na den..od vcera...dovtedy tie hadky co ja viem...mala som pocit ze vyriesene to je..nie idealne ale ze sa to da...ale vcera sa to tak zomlelo..a k tomu este tie moje hormony ze vsetko vidim cierne...

ushuaia
25. máj 2014

@vcielkamaja6 preboha akoze sa neda zmenit priezvisko ? ..., ved dieta este nieje na svete...dobre sa popytaj...to je hlupost...

ushuaia
25. máj 2014

@vcielkamaja6 poviem ti len jedno ,,slubuje ti do neba,, ale zaroven UZ ti dava ultimata...takto budes zit cely zivot..., rozmysli si to pokial mas este cas... 😒

heltacek
25. máj 2014

@vcielkamaja6 nooo je to na tebe.... držím ti palce aby sa všetko zmenilo a bolo OK, určite ale neobetuj svoje šťastie pre iných...

moni244
25. máj 2014

@ushuaia papiere na priezvisko sa dávajú len vtedy, ak rodičia nie sú zosobášený a otec chce priznať otcovstvo a dať dieťaťu svoje meno
@vcielkamaja6 mňa sa po pôrode pýtali na meno dieťaťka, povedala som jej meno vtedy ešte snúbenca a ona a máte papier? Tak si myslím, že kým dieťa nie je narodené, priezvisko po narodení určíš ty, skús sa ešte informovať

ushuaia
25. máj 2014

@moni244 praveze my tiez niesme sobaseni, ked sme malu zapisovali, nepotrebovali sme ziaden papier...,este aj mna sa pytali ci suhlasim s priezviskom. Pravdou je ze partner nieje slovak...

kveta
25. máj 2014

@vcielkamaja6 Vydaj sa za bratranca, dajte dietatu Tvoje priezvisko a mas vybavene.

Podla mna zacinas byt rozcarovana, lebo vidis, ze on len prazdne hovori a ciny nikde. Keby naozaj tak velmi chcel zachranovat Vas vztah, tak uz by bol pri Tebe a nevypraval by o dobrom jobe u rodicov. Proste priority ma inde. Rychlo si pories ten rodny list bez neho. Dopisat ho tam mozes kedykolvek neskor s jeho suhlasom. Ale zbavit sa jeho a jejo priezviska uz po porode nemozes..

wiki07
Autor odpoveď zmazal
kamajka
25. máj 2014

@vcielkamaja6 stacilo mi par prispevkov o tvojom krasavcovi z prvej strany,ja som mala podobneho chmula mam s nim syna,ktory ma uz takmer styri roky. Detto jak ten tvoj. Pre neho je rodina chram,ako sa vyjadril,ale ta ktora ho priviedla na svet a okolo toho sa vsetko toci. Nie som s nim odkedy mal maly 5 mesiacov,dva roky somsa natrapila ako krava po rozchode ale urobila som tu najlepsiu vec v zivote!!! Bola som hlupa a nic v zlom ale ty by si ho mala kopnut do zadku a co najrychlejsie,lebo on sa nezmeni. Aj ten moj zije stale s mamulienkou a ta mu este aj stolicu kontroluje,kazde rano kaficko,budenie do prace,a tak.a tych slov ze som si s nim dieta urobila lebo to dieta budem pouzivat ako nastroj na vymahanie penazi...ufffff...silne kafco:D. Ale uz vsetko prehrmelo,maly k nemu chodi a chodi tam rad,ja mam vlastny zivot,som spokojna,a on? Stale tam,kde bol pred nasim vztahom,akurat cez vikendy to ma pesttejsie s malym,no aj to sa stara jeho mater o vsetko,aj oblecenie,jedlo kupuje pre maleho ona,vari,perie,zehli...uplne nesamostatny je on,robotu nema,ani nechce mat....no co ti poviem...vykasli sa na neho!

yidaky
25. máj 2014

@vcielkamaja6 Hmm, k tomu len tolko. Do zahranicia by som v tvojom pripade nesla. Uz len kvoli tomu, ze tam ho bude matka nadalej ovplyvnovat. Neverila by som jeho slovam, ze sa do vas nebude starat, zial. Ked budete na SK, tak aspon sa do vas nebude miesat. Ano horsi plat, ale ved nech zhana dalej, alebo aj nieco ine....a to priezvisko by som zmenila az po dllllhom case, ked by sa osvedcil a presvedcil ma....
Treba sa v tvojom pripade zamysliet aj nad tym, ze ked mu das priezvisko otca a budete v zahranici...cokolvek sa zomelie, tak nebudes moct ist len tak domov s dietatom. Mohol by to byt unos, aspon si myslim. Neviem, ci by to bol aj tvoj pripad, kedze sa dietatko narodi na sk, ale treba si to overit...

svetluska82
25. máj 2014

@vcielkamaja6 podla mna si hrozne nárocna na partnera. Stale ho len zenies do lepsej a lepsej práce, sama nevies, co od neho ocakavas. Vsak bol aj na pohovore na SVK a zrazu riesis, ze je tam maly plat, ono nastupny plat nikde na Slovensku nie je bohvieaky. Treba si polozit aj otázku, kolko penazi mas ty usetrenych, nie len sa spoliehat na partnera, s ktorým ani nevies ci to ma zmysel, ked je tak naviazany na svoju matku. Je velmi tazke opustit stabilne zamestatnanie a ist do lepsieho, ono aj pracovne zmuluvy ak na na neurcito, treba si velmi dobre zvazit ci dat hned vypoved pockat 3 mesiace a ist do novej práce, kde opat zacina ako novacik, tiež nevieme kde v zahranici je, a co konkretne robi. Je rozdiel robit kuchara a lekara v zahranici. Lekar si pracu najde aj na Slovensku podstatne rychlo, ale zas za ovela menej. Treba si mozno utriedit najprv to, kde ccheme byvat( a prihliadat aj an partnerov nazor), a az potom riesit ci budeme byvat v podnajme, aleb ccheme hypo, alebo co.....A samozrejme od toho sa odvija aj zamestnanie,,,,,ak budeme chciet byvat na SLovensku tak pracu hladat na Slovensku a opacne. ...Partner podla mna ma sok z tvojho neplanovaneho tehotenstva, mozno sa boji že VAs nedokaze uzivit, do toho mu keca mamicka a este aj ty, ze malo zaraba...No nezavidim mu tuto situaciu.......

moll
25. máj 2014

Panecku dakujem za chlapa co mam ...a je mi zle ked aj v dnesnej dobe tu napisu neake hviezdy ze poriadny chlap si ta vezme za manzelku .... jezisi kriste ... no po svadbe by to bolo urcite uplne ine ....to je nazor ja svina 😒

dejka77
25. máj 2014

Nechapem ako moze mat priezvisko uz dopredu vybavene... Ved po narodeni dietata sa hlasia na matrike vsetky udaje. O aku krajinu sa jedna?

modrofuzik11
25. máj 2014

moja svokra tiez nie je idealna. vzdy ked pride, mam z toho stavy. ale pretoze viem, ze ju ma manzel rad a zalezi mu na nej, snazim sa byt v pohode s nou aj ja. kvoli nemu...

mihula
25. máj 2014

@svetluska82 velmi spravny nazor,som ta tu uz hladala,ty mas super pohlad na zivot

lenbea
25. máj 2014

@vcielkamaja6 to si dobre povedala, asi v tom maju prsty obe. ale aspon, že si určite veci dosiahla. jeho matka proste nedokaže prežiť, že si Ta našiel, chce s Tebou žiť a že bude mať dokonca svoju rodinu. môj stale nepochopil, že svadbou si založil vlastnu rodinu, do ktorej jeho mama nepatri a mne stale hovori "vy" - akože ja a naši. ale možno, keby si chcela, nejak ho nahovoriš, aby prišiel skorej, povedz muž, že malej bude určite chybať, a že vzťah dieťaťa aj otca je dôležity už od začiatku. a možno ked ju uvidi, tak už nebud môcť od Vas odisť. dako to zvladneš. ešte že sa niektore veci vyriešili v tvoj prospech. svokra Ti bude vždy robiť naprotiven. to aj mne robi. som 2 x tehotna a vkuse sa priči cez malu. ide mi na nervy. pred mužom sa tvari, aka je strašne ustretova, vychvaluje ma pred nim. ale mne robi prieky. ked jej niečo poviem ohladom vychovy malej, aby to nerobila, strašne sa urazi. ked to poviem mojej mame, ktora ma 5 deti, tak to zobere normalne a nerobi zo seba chudinku a najmudrejšiu. ale Ty si už aspon sama, a nebude mať dosah na Tvoje dieťa. a s tou sestrou to treba tiež trochu poriešiť. ak sa dokažete rozpravať, tak to je dobre, často mu to spominaj, že už ma svoju rodinu a neni povinny ich dotovať a starať sa o nich. a trochu sa treba od nej oslobodzovať. neni to jednoduche, ved ja sa s mužom o tom nedokažem ani rozpravať, lebo sa hned nahneva a stale mi hovori, čo nie som spokojna a tak. a stale vidim, že sa nestotožnil s tym, že ja a naša dcera sme jedna rodina. a to so svokrou aj byvame, a aj to tak ostane, lebo nemame peniaze...

svetluska82
25. máj 2014

@mihula dakujem 🙂 No uz davno mi padli ruzove okuliare z oci 🙂

mala_hobitka
25. máj 2014

vcielkamaja6: vidim to cierne moja, obavam sa ze keby si mu povedala ze s nim koncis tak sa ti uz neozve, mamickin mazancik je priserna volba, pretoze ty nikdy nebudes viac ako mamicka, ak si sa nestala prvou zenou v jeho zivote v priebehu prvych tyzdnoch vztahu mozes si byt ista ze sa tak uz nestane ani keby ste mali xy deti, dala by som mu ultimatum, bud ty a dieta v SVK vsetci spolu alebo sa moze pakovat domov k mamicke (viem ze mu toto ultimatum nedas - obe vieme ze by mamicka vyhrala, vsak?) :/ mas to tazke, drzim ti palce

mihula
25. máj 2014

@svetluska82 nie je za co dakovat,som myslela ze si starsia,ale tak super pohlad od mladej baby na zivot sa len tak nevidi,rada si citam tvoje prispevky 🙂

lavazza75
25. máj 2014

@vcielkamaja6 na moj vkus trosku vela vyhovoriek, preco veci nejdu. Prepac, ale to CHCE hlada sposoby, kto nechce, hlada vyhovorky. Inac suhlasim s pisanym vyssie, nikde nechod, kym to nemas vyriesene. Pozri, ked je taky dobry bude sa moct vratit do dobrej roboty. Ked s Tebou vydrzi na Sk a bude to fungovat, potom by som mozno zacala uvazovat, inac nie. S tym vybavenym menom - ak budes rodit na SK, matrikarka sa Ta spyta na meno otca a pokial jej neukazes papier, kde tato suhlasi, aby sa dieta volalo po nom, zapisu tam tvoje priezvisko, co sa nasledne moze zmenit. Takze ziadne take, ze meno je vybavene.

smetacik
28. máj 2014

No mne sa celý tento príbeh zdá veľmi špatne vymyslený, ale budiž, ľuďom sa občas stávajú aj veci, ktoré sú k neuvereniu. 😉
Rád by som sa k tomu vyjadril z pozície chlapa aj keď nehovorím samozrejme za všetkých. 😎 Problémy so svokrami si často ženy spôsobujú samé, a to z pre mňa neuveriteľného dôvodu: snaha o dominanciu. Chlap sa v spore nevesta-svokra stáva len nástrojom sporov. Samozrejme treba priznať, že sú aj "trupíci", ktorí potrebujú maminku aj v 50ke a bez nej nie sú schopný autonómnych rozhodnutí.
Veľa žien túži po milujúcom manželovi, s ktorím vytvorí dokonalú rodinu, zabúdajú však na to, že tá svokra je súčasťou takej rodiny, rodiny v ktorej sa ten "dokonalý manžel" mal naučiť tomu rodinnému životu. Napríklad k úcte k svojim rodičom.
Všetko musí mať mieru. Ja som si to s partnerkou nastavil nasledovne. Viem, že moja mama je ťažká povaha a tak som jej rovno povedal, že nemusí ju mať rada, pretože to sa nasilu nedá, ale ak má rada mňa tak sa k mojej rodine bude správať úctivo. Myslieť si môže čo chce, aj povedať mi svoj názor na to či ono, ale nie pred nimi. Rovnako som však aj mojej mame pri jej pripomienkach na adresu mojej povedal, že si neželám aby to či ono o nej hovorila. Keď som bol potom s mamou sám tak mi vyčítala, že som si zastával partnerku aj keď som vedel, že ona má pravdu. Tak som jej otvorene povedal, že "Áno mami vedel som, že máš pravdu, ale zastať som sa jej musel, pretože to nie je tvoja vec. Je to náš život a ako si to mi spravíme tak budeme mať. Ja som si to s ňou /partnerkou/ doma vyjasnil, ale to nie je tvoja vec, aj keby si stokrát pravdu mala." Dnes spolu fungujú veľmi korektne, rešpektujú jedna druhú a chápu aj svoju nenahraditeľnosť v mojom živote. Jedna bude vždy mojou mamou, ktorú mám ako jej syn rád a tá druhá tou ktorú ľúbim a žijem s ňou. Situácia sa dokonca, troška obrátila proti mne, pretože ak ma napríklad moja mama chce dostať lekárovi, zavolá mojej partnerke, aby ma tam šikovala, lebo vie, že jej na tom bude tiež záležať a že na ňu možno skôr dám.
Na záver z pohľadu chlapa len toľko: väčšina z vás je tu matiek, ktoré milujú svoje dieťa. Skúste si niekedy pripomenúť, že vaša svokra je tiež matka milujúca vlastné dieťa a chce pre neho to najlepšie. Niekedy stačí aby svokra pocítila, že vy ste to najlepšie čo mohlo jej syna postretnúť. 😎

nikawero12
28. máj 2014

@smetacik veľmi pekný a rozumný príspevok k téme o svokrách. Najmä tá časť, kde píšeš o tom, že nevesty a svokry sa nemusia mať rady, ale mali by sa rešpektovať.

vcielkamaja6
autor
28. máj 2014

@smetacik vymyslene to bohuzial neni..je to len a len horsie...dobre si to napisal mas pravdu...ale ty si sa svojej zeny zastal on mna nie...a ako som vravela hned v prvej sprave je mi jedno co si ona o mne mysli..a co rozprava...fakt by mi tobolo jedno,len zle je to ze on si mysli uz to co ona...kazi sa to zo dna na den...a to mi neni jedno co si on mysli o mne a ako sa ku mne sprava...to je cele..