icon

Problémy s manželom pri plánovaní výletu na konci leta

27. jún 2025

Ahojte, chcem vas poziadat o nazor. Byvame s manzelom a jeho ockom. Manzel od januara ocina opatruje, kedze sa mu zhorsil zdravotny stav. Vie byt doma sam v priebehu dna, ale urcite musi byt niekto pri nom, pomoct mu vecer s hygienou, dat mu lieky a apd. O co ide. Sanca ze nasledujuce roky pojdeme niekam na dovolenku je minimalna, to chapem. Poprosila som manzela, ci by sme aspon na konci leta nesli niekam na vylet, na tri - styri dni. A ci by ku ocinovi nemohla prist sestra. Ona ma muza, co robi z domu, ma dvoch dospelych synov 20 a 23r. Tak som vravela, ze napriklad stvrtok - piatok by mohla ist do roboty, ale po robote prist spat ku ocinovi a cez vikend by mohla byt s nim

Odpoved od mojho manzela bola, ze ona ich nemoze cely den nechat samych, ze im musi varit. Varit? Tak traja dospeli chlapi doma a ona nemoze ist ku otcovi preto, ze by oni nemali co jest? Povedala som, ze nech im navari na 3 dni, ze si zohreju. Nie, oni to tak nemaju, oni nejedia 2 dni to iste. Ok, tak nemozu si nieco navarit? Objednat? Inak hovorime o tom, ze byvame v jednom meste, 35 min MHD a 15 min taxikom. To len mne to pride zvlastne? Nechapem to. Nerozumiem. Ved ja by som jej peniaze dala na tych par dni. Inak viete co je najhorsie? Ze ona je s tym v pohode podla mna, to moj manzel ma tento postoj. Nerozumiem.

autor
27. jún 2025
@cacianka

@unicornlady a just by som vybrala termín uprostred týždňa

@cacianka ved som vybrala termin uprostred tyzdna. A pojdem, bez debaty. Aj ja si potrebujem oddychnut.

biba_18
27. jún 2025

len celkom mi nie je jasné - cez týždeň by nemali čo jesť - ale cez víkend už k otcovi môže?

unicornlady
27. jún 2025

S manželom si ako dlho? To vždy boli takéto čudné vzťahy-komunikácie v rodine?

autor
27. jún 2025
@unicornlady

S manželom si ako dlho? To vždy boli takéto čudné vzťahy-komunikácie v rodine?

@unicornlady 20 rokov. Vzdy, toto je cele divne. Oni su ako siamske trojcata.

gribka1
27. jún 2025

Tak môžu prísť celá rodinka k starému otcovi alebo starý otec tam.

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2025

S takym chlapom by som ziadnu dovolenku neriesila. Aby som ja nemohla komunikovat s kym chcem, bez toho, aby mi muz do toho kafral, tak to by som sa na to pozrela. Tvoj muz je hodne divny a to som slusna.

bielasovicka
27. jún 2025

Véd už aj tí vnuci s nim môžu byť keď sú dospelí. Tu je problém tvoj muž ako vidím.

autor
27. jún 2025
@biba_18

len celkom mi nie je jasné - cez týždeň by nemali čo jesť - ale cez víkend už k otcovi môže?

@biba_18 to je aj mne divné. Ale zjavne cez víkend idú v šetriacom móde 🙂

jankalukasova
27. jún 2025

Toto mi pripadá ako keby švagriná vedela niečo, čo Ty vedieť nemáš a Tvoj muž je z toho pekne v strese.

isis234
27. jún 2025

Radili tu. Vyber si...
Dohodni stretnutie so švagrinou. Bude tam i tvoj muž. Spýtaj sa ich, aký termín máš nahlásiť na výlet. Výherný pobyt nenecháš prepadnúť.
Ak sa oni nedohodnú, povedz že Ty pôjdeš a nájdi si kamošku. To je celé.
ako spieva Zdenka Predná....keď to nejde, tak to nejde...
Všetci traja spolu stretnúť a budeš vidieť tie reakcie muža i švagrinej. Žiadne výhovorky.
Nedaj na sebe rúbať drevo.
Je jedno či navarí švagriná v týždni alebo cez víkend.... lebo.. ako výhovorka o varení je dobrá... haha

eviq
27. jún 2025

Chlapi sú všeobecne divni. Ja keď počujem môjho muža, ako sa na niečom dohaduje s jeho rodinou, mam pocit ako keby sa Maďar s Vietnamcom stretli na dovolenke v Mexiku....normálne sa dohodni ty so svagrinou, to bude najrýchlejšie.

autor
27. jún 2025

Oni si volajú niekoľko krát denne so sestrou, ak si nezavolajú tak si píšu veľa... A keď ideme niekde na nákup na dlhšie - na hodinku - 2x volá ocovi. To bolo aj predtým, keď nebol chorý. Minule sa manželovi švagriná neozvala dva dni a už bol nervózny, že čo sa deje, že niečo nie je v poriadku. Ja nemám s mojou sestrou žiaľ vzťah. Veľmi vážne sme sa pohádali, resp. ona sa pohádala so mnou po smrti rodičov a nekomunikujeme spolu. Mrzí ma to, žiaľ neviem to zmeniť. Keď poviem hocičo na ich vzťah, len sa toho námatkovo dotknem, tak povie, že žiarlim, lebo ja taký vzťah so sestrou nemám a že je to je môj problém a nemám sa starať do ich vzťahu. Takže asi takto... tak sa nestarám.

ukgirls
27. jún 2025

dohodni sa so svagrinou a spolu s nou to len oznamte manzelovi .... alebo chod bez neho a nech potom na vikend-tie 2 dni dojde za vami

autor
27. jún 2025
@ukgirls

dohodni sa so svagrinou a spolu s nou to len oznamte manzelovi .... alebo chod bez neho a nech potom na vikend-tie 2 dni dojde za vami

@ukgirls ako? Prosim ako dojde za nami? Ale co si, neblazni.

bielasovicka
27. jún 2025

Ináč, prepáč ale to co tvoj muž robí so svojou sestrou, je choré 🤦🏼‍♀️

autor
27. jún 2025
@bielasovicka

Ináč, prepáč ale to co tvoj muž robí so svojou sestrou, je choré 🤦🏼‍♀️

@bielasovicka ja som to od začiatku povedala, ale keď niečo poviem, tak už žiarlim, lebo my nemáme v rodine dobré vzťahy. On vie veľmi dobre, že ja som robila maximum, aby boli vzťahy dobré, naozaj som vychádzala v ústrety... alebo mi ešte povie, že ja sa mám starať o svoju sestru a svoje rodinné vzťahy.

mamina7070
27. jún 2025

Uprimne chod pekne bez neho a aj na dlhsie
a pekne cez tyzden uz by som si to aj zarezervovala

gribka1
27. jún 2025

A ty si mu čo? Konkurencia? Správanie má, akoby si ani jeho žena nebola.

autor
27. jún 2025
@gribka1

A ty si mu čo? Konkurencia? Správanie má, akoby si ani jeho žena nebola.

@gribka1 hej, tiež som si to všimla. Ale je to takto roky, už keď sme sa poznali. Oni sú taká malá sektička, sa smejem :D Nedostaneš sa do nej. Vlastne ani sa nechceš dostať.

gribka1
27. jún 2025

Tak si zaslúžiš medailu za to, že si v tomto vydržala tak dlho😄. Akoby si prijatá nebola.

marca12
27. jún 2025

Tak potom musis len na muza tlacit a vyhovorit mu dieru do hlavy. Alebo zavelit,idete a hotovo.

mamina7070
27. jún 2025

uz by som mu o tom ani nic nehovorila, uplne by som ho z toho vynechala tak ako to robi on
a rob to castejsie zasluzis si to a aj omnoho omnoho viac

autor
27. jún 2025

Dobre, takže idem na výlet s kamoškou a hotovo. A môže byť potom ofučaný koľko chce. Ono niekedy presne človek potrebuje dať toto všetko na papier, aby sa mu otvorili oči. Ďakujem baby!

mamina7070
27. jún 2025

oficany moze byt tak maximalne na seba, mal moznost nevyuzil jeho smola
povedz mu: zvykaj si

gribka1
27. jún 2025

Vieš, ono tá starostlivosť je pekná, ale môže to trvať roky rokúce a teraz budete stále doma? Má sestru, starostlivosť by mala byť na striedačku, či aspoň mať čas na dovolenku. Tvoj muž nechce a nechce, aby si sa do toho nejako veľmi miešala. Držím palce, nech dačo zo života tiež máš 😄

autor
27. jún 2025
@gribka1

Vieš, ono tá starostlivosť je pekná, ale môže to trvať roky rokúce a teraz budete stále doma? Má sestru, starostlivosť by mala byť na striedačku, či aspoň mať čas na dovolenku. Tvoj muž nechce a nechce, aby si sa do toho nejako veľmi miešala. Držím palce, nech dačo zo života tiež máš 😄

@gribka1 vieš, keď môžem citovať: Čo na tom nechápeš? ... A tvoj manžel nechce otca vystaviť tomu,že sa o neho nebude mať kto postarať. Hľadás problém tam, kde nie je. Tak nepôjdeš na výlet. Zruti sa svet? Tvoj manžel proste na výlet ísť nechce a radšej chce byť s otcom, ktorý tu už budúce leto byť nemusí. Da sa to pochopit"

cimage
27. jún 2025

Ved zavolaj svagrinu na kafe a vsetci sa porozpravajte. To je na hlavu riesit to cez muza. On je asi dost zlozita povaha, ze? Ak bude este nieco namiestat, tak zober svagrinu a na muza sa vykasli. Moja teta tiez opatrovala babku, ale ked bolo treba, tak sestry pomohli. Aj na tyzden a deti boli doma. Ved maju dalsieho rodica a toto su uz dospele deti.

romiada
27. jún 2025

Jediný problém vidím v Tvojom mužovi. Dokonca aj švagrinu máš ok. Čo som si najprv myslela ,že ona je problém (mamahotel) ,tak problém je tvoj muž. A inak mňa by týmto dosť vytočil tak, že by som sa pobalila a išla s niekym iným. Od roku 2017 si nebola pomaly nikde a ešte tu robí caviky kvôli 3 dňom a potrebuje si aj on vraj oddýchnuť. No ani z voza ani na voz.

natalka13
27. jún 2025

Tvoj muz je psycho🙈
Naj bomba by bola keby ste sli vy dve so svagrinou😂

natalka13
27. jún 2025
@cimage

Ved zavolaj svagrinu na kafe a vsetci sa porozpravajte. To je na hlavu riesit to cez muza. On je asi dost zlozita povaha, ze? Ak bude este nieco namiestat, tak zober svagrinu a na muza sa vykasli. Moja teta tiez opatrovala babku, ale ked bolo treba, tak sestry pomohli. Aj na tyzden a deti boli doma. Ved maju dalsieho rodica a toto su uz dospele deti.

@cimage ona sa nemoze rozpravat so svagrinou, muz zakazal🙈