Problémy s manželom pri plánovaní výletu na konci leta
Ahojte, chcem vas poziadat o nazor. Byvame s manzelom a jeho ockom. Manzel od januara ocina opatruje, kedze sa mu zhorsil zdravotny stav. Vie byt doma sam v priebehu dna, ale urcite musi byt niekto pri nom, pomoct mu vecer s hygienou, dat mu lieky a apd. O co ide. Sanca ze nasledujuce roky pojdeme niekam na dovolenku je minimalna, to chapem. Poprosila som manzela, ci by sme aspon na konci leta nesli niekam na vylet, na tri - styri dni. A ci by ku ocinovi nemohla prist sestra. Ona ma muza, co robi z domu, ma dvoch dospelych synov 20 a 23r. Tak som vravela, ze napriklad stvrtok - piatok by mohla ist do roboty, ale po robote prist spat ku ocinovi a cez vikend by mohla byt s nim
Odpoved od mojho manzela bola, ze ona ich nemoze cely den nechat samych, ze im musi varit. Varit? Tak traja dospeli chlapi doma a ona nemoze ist ku otcovi preto, ze by oni nemali co jest? Povedala som, ze nech im navari na 3 dni, ze si zohreju. Nie, oni to tak nemaju, oni nejedia 2 dni to iste. Ok, tak nemozu si nieco navarit? Objednat? Inak hovorime o tom, ze byvame v jednom meste, 35 min MHD a 15 min taxikom. To len mne to pride zvlastne? Nechapem to. Nerozumiem. Ved ja by som jej peniaze dala na tych par dni. Inak viete co je najhorsie? Ze ona je s tym v pohode podla mna, to moj manzel ma tento postoj. Nerozumiem.
No po zvysku co si napisala, ze ako sa muz sprava, ja by som sa ho uz ani nepytala a robila si ako mne vyhovuje. Ale ja by som sa takto ani obmedzovat nedala, ze nesmiem s niekym volat a pisat, to co je? By som najust pozvala na pobyt svagrinu a nech si trhne manzel nohou. Mozno som paranoidna, ale ja by som cele roky rozmyslala, ze co tajne vie svagrina, ze s nou nemozem komunikovat slobodne sama.
Autorka, a tebe fakt vyhovuje takýto život? Véd toto není normálne co sa u vás deje.....
Ty vole, že nemôžeš sa rozprávať so svagrinou len tak hocikedy, len keď aj on je prítomný. No cele psycho🤦🏼♀️
Mňa by len zaujímalo, čo by robili takíto ľudia, čo si musia stále telefonovať a kontrolovať, keď ešte neboli telefóny. Ako strašne by sa báli, či sa tomu druhému nič nestalo? Sama panika stále, keď nie sú spolu? hmm
Je to zvlastne a smutne
Mňa by len zaujímalo, čo by robili takíto ľudia, čo si musia stále telefonovať a kontrolovať, keď ešte neboli telefóny. Ako strašne by sa báli, či sa tomu druhému nič nestalo? Sama panika stále, keď nie sú spolu? hmm
@bystrozraky boli pevné linky 🤣
@bystrozraky boli pevné linky 🤣
@bielasovicka u nás v dedine asi 10, JRD, miestny úrad, pošta, škola, poštárka na telegramy, a nejakí papaláši 😍🤣.
Až potom sa riešila rekonštrukcia.
Tvoj muz nechce ist a vyhovara sa a este ti aj zakazuje ist s niekym inym.
@bielasovicka u nás v dedine asi 10, JRD, miestny úrad, pošta, škola, poštárka na telegramy, a nejakí papaláši 😍🤣.
Až potom sa riešila rekonštrukcia.
@cacianka no vidíš, a dobre bolo 🤣🤣
@cacianka no vidíš, a dobre bolo 🤣🤣
@bielasovicka dalo sa, ja keď som zmaturovala, volala som na JRD aby odkazali otcovi / doma
Na jednej strane je pekné,ze sa manžel stará o otca,to mu slúži ku cti.Na druhej strane ma povinnost aj voči Vám a svojim deťom.V prípade,ze aj keď je riešiteľna starostlivosť o otca na pár dní a on len hľadá dôvody,ze prečo nemôže ísť,.ja na Vašom mieste by som si urobila po svojom a šla na výlet s deťmi,priatelmi
Na jednej strane je pekné,ze sa manžel stará o otca,to mu slúži ku cti.Na druhej strane ma povinnost aj voči Vám a svojim deťom.V prípade,ze aj keď je riešiteľna starostlivosť o otca na pár dní a on len hľadá dôvody,ze prečo nemôže ísť,.ja na Vašom mieste by som si urobila po svojom a šla na výlet s deťmi,priatelmi
@viera012345 ak by sme mali deti, tak tu toto vobec neriesim. Beriem deti a utekaaaam na vylet.
Super, tak mu povedz, že nech teda ostane doma a vezme ocká k nim na tých pár dní. Aj navarí všetkým aj všetci sa spolu o ocká a dedka postarajú.
Super, tak mu povedz, že nech teda ostane doma a vezme ocká k nim na tých pár dní. Aj navarí všetkým aj všetci sa spolu o ocká a dedka postarajú.
@margotka17 do 2- izboveho bytu? Kde su styria? To by asi neslo.
Jaj, no tak už len fakt nech príde ona k vám. Výlet je úžasná vec, aj keď len na 3-4 dní, človek vypne,vpride na iné myšlienky. Aj mužovi dobre padne, lebo je stále doma s otcom, to cloveka ten stereotyp začne časom ubijat. Len choďte a zrelaxujte 👍

Zdá sa, že pre muža je sestra dôležitejšia než vlastná manželka.
A chce mať všetko pod kontrolou (manžel).