icon

Problémy s manželom pri plánovaní výletu na konci leta

27. jún 2025

Ahojte, chcem vas poziadat o nazor. Byvame s manzelom a jeho ockom. Manzel od januara ocina opatruje, kedze sa mu zhorsil zdravotny stav. Vie byt doma sam v priebehu dna, ale urcite musi byt niekto pri nom, pomoct mu vecer s hygienou, dat mu lieky a apd. O co ide. Sanca ze nasledujuce roky pojdeme niekam na dovolenku je minimalna, to chapem. Poprosila som manzela, ci by sme aspon na konci leta nesli niekam na vylet, na tri - styri dni. A ci by ku ocinovi nemohla prist sestra. Ona ma muza, co robi z domu, ma dvoch dospelych synov 20 a 23r. Tak som vravela, ze napriklad stvrtok - piatok by mohla ist do roboty, ale po robote prist spat ku ocinovi a cez vikend by mohla byt s nim

Odpoved od mojho manzela bola, ze ona ich nemoze cely den nechat samych, ze im musi varit. Varit? Tak traja dospeli chlapi doma a ona nemoze ist ku otcovi preto, ze by oni nemali co jest? Povedala som, ze nech im navari na 3 dni, ze si zohreju. Nie, oni to tak nemaju, oni nejedia 2 dni to iste. Ok, tak nemozu si nieco navarit? Objednat? Inak hovorime o tom, ze byvame v jednom meste, 35 min MHD a 15 min taxikom. To len mne to pride zvlastne? Nechapem to. Nerozumiem. Ved ja by som jej peniaze dala na tych par dni. Inak viete co je najhorsie? Ze ona je s tym v pohode podla mna, to moj manzel ma tento postoj. Nerozumiem.

Strana
z3
unicornlady
27. jún 2025

Zdá sa, že pre muža je sestra dôležitejšia než vlastná manželka.
A chce mať všetko pod kontrolou (manžel).

nekonecna_katastrofa
27. jún 2025

No po zvysku co si napisala, ze ako sa muz sprava, ja by som sa ho uz ani nepytala a robila si ako mne vyhovuje. Ale ja by som sa takto ani obmedzovat nedala, ze nesmiem s niekym volat a pisat, to co je? By som najust pozvala na pobyt svagrinu a nech si trhne manzel nohou. Mozno som paranoidna, ale ja by som cele roky rozmyslala, ze co tajne vie svagrina, ze s nou nemozem komunikovat slobodne sama.

bielasovicka
27. jún 2025

Autorka, a tebe fakt vyhovuje takýto život? Véd toto není normálne co sa u vás deje.....

bielasovicka
27. jún 2025

Ty vole, že nemôžeš sa rozprávať so svagrinou len tak hocikedy, len keď aj on je prítomný. No cele psycho🤦🏼‍♀️

cimage
27. jún 2025
@natalka13

@cimage ona sa nemoze rozpravat so svagrinou, muz zakazal🙈

@natalka13 preto ju ma zavolat ked je doma muz a vsetci sa spolu dohodnut. Keby mi to muz zakazal, tak ho nakopem, moze zostat sam doma a varit aj pre ostatnych clenov, lebo by som brala svagrinu

bystrozraky
27. jún 2025

Mňa by len zaujímalo, čo by robili takíto ľudia, čo si musia stále telefonovať a kontrolovať, keď ešte neboli telefóny. Ako strašne by sa báli, či sa tomu druhému nič nestalo? Sama panika stále, keď nie sú spolu? hmm

taktotedanie
27. jún 2025

Je to zvlastne a smutne

bielasovicka
28. jún 2025
@bystrozraky

Mňa by len zaujímalo, čo by robili takíto ľudia, čo si musia stále telefonovať a kontrolovať, keď ešte neboli telefóny. Ako strašne by sa báli, či sa tomu druhému nič nestalo? Sama panika stále, keď nie sú spolu? hmm

@bystrozraky boli pevné linky 🤣

cacianka
28. jún 2025
@bielasovicka

@bystrozraky boli pevné linky 🤣

@bielasovicka u nás v dedine asi 10, JRD, miestny úrad, pošta, škola, poštárka na telegramy, a nejakí papaláši 😍🤣.
Až potom sa riešila rekonštrukcia.

domkakvet
28. jún 2025

Tvoj muz nechce ist a vyhovara sa a este ti aj zakazuje ist s niekym inym.

bielasovicka
28. jún 2025
@cacianka

@bielasovicka u nás v dedine asi 10, JRD, miestny úrad, pošta, škola, poštárka na telegramy, a nejakí papaláši 😍🤣.
Až potom sa riešila rekonštrukcia.

@cacianka no vidíš, a dobre bolo 🤣🤣

cacianka
28. jún 2025
@bielasovicka

@cacianka no vidíš, a dobre bolo 🤣🤣

@bielasovicka dalo sa, ja keď som zmaturovala, volala som na JRD aby odkazali otcovi / doma

viera012345
29. jún 2025

Na jednej strane je pekné,ze sa manžel stará o otca,to mu slúži ku cti.Na druhej strane ma povinnost aj voči Vám a svojim deťom.V prípade,ze aj keď je riešiteľna starostlivosť o otca na pár dní a on len hľadá dôvody,ze prečo nemôže ísť,.ja na Vašom mieste by som si urobila po svojom a šla na výlet s deťmi,priatelmi

autor
29. jún 2025
@viera012345

Na jednej strane je pekné,ze sa manžel stará o otca,to mu slúži ku cti.Na druhej strane ma povinnost aj voči Vám a svojim deťom.V prípade,ze aj keď je riešiteľna starostlivosť o otca na pár dní a on len hľadá dôvody,ze prečo nemôže ísť,.ja na Vašom mieste by som si urobila po svojom a šla na výlet s deťmi,priatelmi

@viera012345 ak by sme mali deti, tak tu toto vobec neriesim. Beriem deti a utekaaaam na vylet.

margotka17
2. júl 2025

Super, tak mu povedz, že nech teda ostane doma a vezme ocká k nim na tých pár dní. Aj navarí všetkým aj všetci sa spolu o ocká a dedka postarajú.

autor
2. júl 2025
@margotka17

Super, tak mu povedz, že nech teda ostane doma a vezme ocká k nim na tých pár dní. Aj navarí všetkým aj všetci sa spolu o ocká a dedka postarajú.

@margotka17 do 2- izboveho bytu? Kde su styria? To by asi neslo.

margotka17
2. júl 2025

Jaj, no tak už len fakt nech príde ona k vám. Výlet je úžasná vec, aj keď len na 3-4 dní, človek vypne,vpride na iné myšlienky. Aj mužovi dobre padne, lebo je stále doma s otcom, to cloveka ten stereotyp začne časom ubijat. Len choďte a zrelaxujte 👍

Strana
z3