Problémy s manželom
Ahojte. Potrebovala by som od niekoho nestranný názor, preto som sa rozhodla napísať sem. S manželom sme spolu od 15 rokov, 7 rokov chodenia, 2 roky sme manželia. Máme spolu krásneho ročného chlapčeka, bývame u jeho rodičov. On začal podnikať v pneuservise, ešte rozbehol niečo ďalšie - vracia sa niekedy až o deviatej večer, vidíme sa málo, jedine nedeľu má voľnejšiu. No a problém je v tom, že mi v ničom nepomôže, málo niekam chodíme, s malým vydrží len chvíľku - donesie mi ho s tým, že on chce byť u teba. Keď máme niekam ísť, stále ho brucho bolí alebo je unavený, pritom keď ho zavolajú kamoši , tak ho to hneď prejde. V ničom ma nepochváli, no keď niečo urobím zle, tak mi to vie pekne vytknúť. Minule sme si mali ísť sadnúť a zase ho brucho bolelo. O chvíľu mu zavolal kamarút, či sa s nimi nejde kúpať a zázrakom mu nič nebolo. Opýtal sa ma, že či môže ísť a hovorím mu, že nie, veď ti nie je dobre. On že,ale keď si predstavím, že budem ležať v tej vode... Hovorím, tak pôjdem s tebou--- ale to nie, Pritom ho ozaj púšťam s kamarátmi samého... A podobných situácií je veľa. My dvaja spolu sa chodíme najesť alebo kúpať už pol roka, furt to odkladá, že nabudúce pôjdeme, hento bude, toto bude, a nič z toho. No zavolá kamarát a ostatné mu je ukradnuté. Nakoniec tam išiel, vôbec ma nerešpektuje a takými argumentami ma niekedy napadne, že ja mu nato nemám čo povedať. Neopýta sa, či mi netreba pomôcť s niečim, nedeľu by najradšej celú preležal- viem, má toho v práci dosť, snaží sa... No tá jeho povaha- väčšinou sa s ním nedá ani rozprávať, buď nemá náladu alebo mu je zle. Iba rána sú pekné, z roboty príde ako vymenený väčšinou. Ľúbim ho, no tých pekných chvíľ spoločných začína byť strašne málo. Myslíte, že tá práca ho tak ubíja? Lebo on mi vždy nato povie, že je ustatý po celom týždni. A rozprávala som s ním o tom, no on je schopný tuším každú takúto vec hodiť na moje triko...
@25nikus25 neboj ked ho drobacik zacne sam hladat a zacne sa po nom hadzat ocino nebude mat sancu.. 😀 najdu si cestu k sebe..ale asi je taky tip ako ten moj.. 😉 moj je najradsej doma..ma svoj klud..proste vsetko..aj k jeho mame chodime po vacsine na dvoch autach,lebo on tam uz neobsedi 😀 a k mojej rodine..no to ani nevravim..on by tam vydrzal max.pol hodinku a utekaj ho domov 😀 prave budeme riesit,ked pojdeme na 4d do hlohovca,ci pojdeme na dvoch autach..alebo tam o tyzden pojdem neskor pozriet rovno aj rodinu 😀 tazko to s tymi chlapmi 😀
@25nikus25 tak moj chlap to uz nie je.... uz je to nastastie EX.
@25nikus25 Sme manželia dlhšie, je to pravda. Zvykla som si na to, lebo sa nechcem rozviesť a vrátiť sa k našim, a vlastne mi aj vyhovuje, že i v manželstve mám kúsok slobody, a že prakticky možem ísť bez výčitiek na zábavu a pod., a púšťam i jeho samotného, nedúfam už, že sa zmení. Myslím, že nie. A na druhej strane - nechcem, aby malý musel vyrastať v neúplnej rodine.
Ale asi máš pravdu, sme asi moc samostatné a možno to v našich chlapoch vyvoláva pocit zbytočnosti.
@25nikus25: No hlavne sa o tom porozprávaj s mužom. Povedz mu, čo ti vadí. On ti povie, čo mu vadí. Dohodnete sa na nejakom kompromise a všetko bude ok.
Iba toľko napíšem, že toto obdobie je pre otcov dosť blbé, lebo nevedia uspokojiť potreby tak malého dieťaťa. Nemajú mlieko v prsiach a často ani nedokážu prebaliť bábo, lebo ich napína. Nevedia im donemoty spievať detské pesničky a vymýšľať si rôzne básničky a infantilné hry. Možno sú aj nevyspatí, lebo dieťa v noci budí. A určite sú z toho aj otrávení, lebo je to pre nich nuda. Ak máš doma chlapa (a to myslím chlapa akože chlapa), tak toto nedá. Ale keď bude synátor starší, určite si nájde spôsob, ako s ním tráviť čas tak, aby to bavilo oboch.
ja by som ho nenutila do niecoho aby chodil na silu niekam s tebou skor by som zacala robit sama svoj program so synom a hovor mu kde si bola co ste s maly zazili a ked ani to ho neprinuti aby sa ti venoval tak by som rozmyslala cimu na vas zalezi a nieco k vam citi,to je moj nazor
@jalito Hej, vidia, ze to zvládame aj bez ich pomoci, že si vystačíme a je to... No to zase neviem zmeniť ja na sebe, vždy som bola taká, keď bolo treba, poradila som si. U mňa rozvod tiež nepripadá do úvahy, kým ho ľúbim, kým mi neubližije vážne a máme spolu dieťa, nemám dôvod nad niečim takým zmýšľať. Myslím, že tieto typy chlapov má doma veľa žien, je to riešiteľné alebo sa s tým dá zmieriť a naučiť žiť. Samozrejme, nie každej... Len som potrebovala počuť názor, ako to vnímajú, prípadne riešia iný manželky. 🙂 Držím prsty!
Ja mam doma to iste a to ma 31 rokov, tiez nevyzretost??? Uz prestaňte trepat tie názory, ze správny, zodpovedný, dozrety muz pre rodinu nemôže mat pod 25!!!!!!!!! Ale myslim, ze to neprejde, mm je workoholik najvyššieho rádu, ma toho proste vela a mna a,maleho nestiha a ptm doma fungujem ako jeho hromozvod. Skus si nájsť niečo.svoje s malickym. Urobte si skvely program bez neho.
@veronkarisko tebe to vyhovuje, byt hromozvodom?
@sirinka jasné ze nie, ale nevyhovuje mi nonstop sa hádať, uz som vyrastla zo sladkých predstáv, ze zena zmení alebo,, prevychova'' muža. Proste to neriešim.
@veronkarisko vzdy sa daju najst riesenia. Aj u nas to v jednom momente doslo do stadia, kedy praca manzela zacala az prilis ovplyvnovat, tiez sa ventiloval doma... Ja som to nevladala znasat, jedine riesenie bolo zmenit pracu, odist z miesta, ktore mu/nam okrem financii prinasalo len negativne veci... Uz po definitivnom rozhodnuti bolo citit, ako z neho opadlo napatie a s novou pracou som mala doma aj noveho muza. Niekedy sa netreba len zmierit so situaciou... Riesenie existuje vzdy.
@25nikus25 No nezavidim ti takeho chlapa, moj tiez velmi vela pracuje, ale volny cas venuje len mne a detom, kamaratov nevyhladava nastastie. Mozno je to aj tym, ze tvoj je asi o dost mladsi od mojho muza, takze kamosov viac potrebuje, moj tiez tak do 30tky behal s kamosmi, ale odkedy stretol mna tak ich vobec nepotrebuje, my sa spolu vela rozpravame a radi spolu travime cas. Keby ste byvali sami, bolo by lahsie ho zapojit do starostlivosti o maleho, takto sa spolieha na rodicov stale. Skus vystihnut ked nebudu doma a vtedy niekam odid, nech si to trosku uzije. Hadam sa to zlepsi ked maly povyrastie trochu, ale snaz sa ho zapajat, aby vobec nejaky vztah aj mali.
@veronkarisko vyzretosť muža pre rodinu vôbec nie je o veku, myslím, že to tu ani nikto netvrdí. Vyzretosť je o tom, že vnímam aj iné pocity ako tie svoje, že sa snažím uspokojovať aj iné potreby ako svoje a že na prvom mieste nie som len ja, ale celá rodina a podľa toho sa aj správam.
@25nikus25 môj muz stavia rodinne domy a robi rekonstrukcie,,vstava rano o piatej kazdy den okrem soboty a nedele (niekedy aj soboty robi)..a chodi domov vecer okolo osmej.Viem ze v robote maka,lebo ho poznam 10 rokov a viem ze je extremny pedant na vsetko,ci su horucavy 40 stupnove,alebo mrazy,vzdy robi a robi,maka ako šroub,domov chodi tak unaveny,ze uz medzi dverami sa mu podlamuju nohy,vidim to nanom,no nikdy sa k tomu sam neprizna,boli situacie ked bol chory,.mal teploty a ledva stál na nohach,no aj vtedy isiel do roboty a zasa tam len makal a makal,nikdy nebol ani len na PN..vela krat mi domov donesie aj celu desiatu co mu spravim,lebo mi povie ze nemal cas to ani zjest..Napriek tomu ma vzdy cas ist rano von so psom,prebalit dcerku ked je popišaná,po robote sa este dve hodky pohrat s dcerkou doma,alebo s nou ideme na ihrisko ked je este svetlo a ked dcerka zaspi,tak mi ide este pomoct do tesca s nakupami..Ked sa ho spytam ked ma volny raz za cas vikend,pripadne aj sobotu,ci chce ostat doma a oddychnut si,ze ja vezmem malú von aspom na pol dna,nech si odpocinie,tak on povie ze doma nebude ze chce byt s nami a dokaze s nami spravit v pohode celodenny výlet napr na kolibu,pripadne ked sme cez vikend doma ak je skarede pocasie,tak mi pomaha opat s nakupami,zehlenim,pomaha umyvat riady,stara sa o dcerku ,ked som napr ja chora.. a vela krat sa stane ze aj upecie nejaky kolacik,kedze je vyuceny povodne cukrar..Viem ze teraz to asi vyzera ze ja doma nic nerobim 😀 ,ale nieje to tak..vsetku robotu si delime,aj ked to za ziadnych okolnosti od neho nevyzadujem,lebo viem ze ma velmi tazku pracu a zakazky mu suria.vzdy mu poviem ze to nemusi robit,ze ja to zmaknem,aj ked mi pomoc bodne ,lebo mame hyperaktivne dieta doma a je to s nou dost tazke ked chodim do prace,nakupujem,varim,periem,potom von zo psom a dcerkou,potom zasa večeru spravit,okupat a zalahne okolo desiatej vecer..tiez sa nezastavim cely den..sadnem si zhruba az o tejto hodine kazdy den..Mozem povedat ze mam dokonaleho manzela,ktoreho by som nevymenila za nic na svete,lebo je uzasny,pozorny a stara sa o nas najlepsie ako vie..a nikdy neda najavo ze je unaveny,alebo nevladze,alebo ze sa mu nieco nechce a to sme spolu uz 10 rokov..Týmto vsetkym co som ti napisala,si skus odpovedat na tvoju otazku,ci je podla teba tvoj chlap v pohode..Ja mam asi az prilis luxus doma co sa mojho draheho tyka,,a urcite to prajem aj tebe zazit..uprimne keby bol moj muz taka lemra,tak ho kopnem do zadku 🙄 ..kazdopadne ti drzim palce ,aby si nasla co hladas
Je blbost ci je chlap vyzrety podla veku mm mal 21 ked sa prvy syn narodil a staral sa ani jednu noc nechcel aby som vstavala k malemu kedze som nekojila a to vstaval rano do roboty v noci aj tri krat vstal k malemu urobil mlieko odgrgnut dal prebalil popripade a ked som to chcela urobit ja mi povedal len spi zajtra si uzijes cely den maleho...no prosim a to bol sopliak po 20tke 🙂) a to iste pri druhom synovi to uz mal sice 26r. A maleho som kojila ale tak isto ja som nakojila a musela som si na rozkaz lahnut on ho dal odgrgnut a prebalil ale zasa cez den z roboty chodieval s kamosmi prisiel vecer a na rade sme boli my s detmi aj sa s nimi hraval vedel ako na chlapcov vedel co maju deti radi ake chlap.hry ale zasa zmena nastala ked uz boli deti vacsie teraz je s nich nervozny len krici vsetko co urobia je zle mne je ich az niekedy luto taka buzeracia sem tam ich zoberie na vylet ale aj tam najde chybu a huci po nich napr.ked nevladzu chodit povie tak naco ste isli!!takze ked niekto hovori o zrelosti a nezrelosti chlapa neni to pravidlo ale ide o povahu
fúha...už som chcela napísať, že aj ja mám poblémy s manželom ...ale ...som si to potom prečítala a teda musím priznať, že asi ani nemám ...😀 ...našťastie, čo sa domácnosti týka, si pekne všetko delíme ... on pracuje od 7- do 16-tej, čo robí v práci a ako sa v nej namaká sem-tam tuším, ale nebavíme sa o tom, vyzdvihne deti z MŠ a ZŠ, ja ich tam ráno odvediem, kým prídem, tak sa im venuje, dá im papať - olovrant (niekedy už ľahkú večeru), varíme tak na striedačku... a cez víkend nás on naháňa, aby sme niekam išli a nesedeli doma na zadku pred tv...😀 ... ani kamarátov neuprednostňuje pred nami, ak chce ísť von bez nás, tak vždy sa spýta a kontroluje, či máme všetko 😀 (a to je "vonku" max 5-6 hodín...) ...
PS: a keď sa tak nad tým zamyslím, s deťmi mi pomáhal vždy, aj sa vždy zaujímal, keď som bola doma na MD a RD, čo sme v ten deň robili... a čo ideme robiť, sem-tam ich zobral "vyvenčiť" v kočíku ...hm...na chlapa celkom fajn prístup😀
@kikina84 - Podľa toho, čo píšeš je pre tvojho muža starostlivosť o rodinu relaxom. Ale nie každý chlap relaxuje, keď má byť s deťmi. Pre niektorých je to pomaly stresová situácia. Koľko otcov je takých, že sa malé dieťa aj bojí chytiť, aby mu neublížil nejako. A preto ešte nemusia byť zlými rodičmi a manželmi. Len potrebujú viac času.
Ale keď je doma niekto nespokojný, čo @25nikus25 asi je, lebo inak by to sem nepísala, treba to riešiť. Vedieť sa porozprávať vo vzťahu je základ pre jeho trvanie a spokojné spolunažívanie všetkých zúčastnených. 🙂))
@kikina84 no ak to mas ozaj velke stastie, radost zit s takym muzom 🙂 moj sa takto zaujima o nas. vzdy po praci sa spyta ake sme sa mali, co malinky robil a posledne dva dni sa s nim zacal hravat vecer... akokeby vycitil, co mam na srdci...rozpravala som sa s nim sice, no skor o tych vyletoch spolocnych, ze spolu malo niekam chodime a doma mna to stale nebavi... navrhla som ten system, co tu pisali teda striedat to a uvidime, snad to bude fungovat. lemrou ho zas nazvat nemozem , lebo inak je pracovity velmi, z roboty niekedy este na dom ide, ked je cas... len na nho ta unava a vycerpanost dolieha viac ako na tvojho. nemusel by je niekedy az tak prezivat sicea trochu sa premoct kvoli nam ,ale myslim, ze kym bude mat tuto pracu, tak sa zmeny nedockam co sa tej unavy tyka... len nechapem tych kamaratov, no mozno ked aj oni budu mat rodiny, tak tieto ich spolocne vylety ustanu.... kazdopadne dakujem za reakcie kazdej z vas. 🙂

@maruskat Poviem otvorene, že v tomto som bola vždy taký - že nikdy nehovor nikdy. Ak by bol s nejakou druhou, nemám šancu mu nato prísť. Len ak by chybu nejakú spravil. No ja dúfam, že to je len vyťaženosť, v inom nám to klape.