Problémy s partnerom a financie
Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...
@anjelicek26 ...ako ona tu riesi..co dalej s partnerom..a ty je tu davas rady..ako sit nejake podlozky,no prepac...vies,ze vie sit?,,vies...ze ma sijaci stroj?..a kde ma zaruku,ze to preda?...ach joj....prepac,ale trapne.
uz som cakala..ze jej napises...ze latky bude brat od teba 😀 ...aby ste si obidve prilepsili...
@gemini2 no dievča ak tam už neni ani láska ,tak nemáš načo čakať a začni dávať veci do poriadku 😉 pekne si sadnite a povedz mu všetko čo máš na srdiečku 😉 nech sa chlap spamätá a nech začne konečne prispievať ako sa patrí 😒 poprípade mu rozpíš všetky svoje výdavky aby videl, že dnes nič nieje zadarmo ☹ zaleží už len na tebe či mu dáš šancu ,alebo sa rozídete a bude platiť na deti ☹ a na margo tvojej švagrinky - peniaze nie sú naozaj všetko, ale bez nich sa bohužiaľ nedá fungovať a väčšinou je to najväčší problém v rodine ☹
@gemini2 - skus si spisat vyhody a nevyhody mat ho doma a rozhodni sa. Momentalne je ti skor pritaz ako pomoc. Daj mu ultimatum, postav ho pred hotovu vec - nech predlozi doklady o prijmoch, vydavkoch, ze sa na to spolu pozriete, kde sa da usetrit - ak nepredlozi, tak uz vies, ze tam je nejaka bota v tom a povyhrazala by som sa mu sudom, urcenim vyzivneho do 1/3 vysky platu otca len taky fukot a vyzivne na teba ako na matku dietata mladsieho ako tri roky. Mu spadne hrebienok.
@janka_pn - mam ich objednane, ale este neprisli, objednavala som predvcerom, potom budem vediet, aka je kvalita, ale aspon potlac je uzasna. Na ozivenie kocika mi to prijde ideal.
@aaddeelliinnaa - boze ty si ale uzas 😕 Poslala som jej link na uzasne latky, farebne, ktore na slovensku nezozenie a navrh sit nieco, co usije KAZDY bez predoslych skusenosti (ja som teraz sila prve dve) a co sa teraz aktualne velmi dobre predava. A nie, ja nic nepredavam, len som a jej snazila najst riesenie z financnych tazkosti, stale hladam, co okrem rypavych poznamok na moju adresu si jej napisala ty 😝
@anjelicek26 ak si to zratam, je tu viac nevyhod a aj laska sa uz kamsi stratila....vyhodit ho, trosku problem ale dalo by sa....ale ako potom? a ak mi nebude platit, ked nevychadza? z coho budeme zit.... ☹
hroza pomysliet.....kde som mala rozum....
@gemini2 - pozri na sude bude musiet priznat svoje prijmy, lepsie by bolo, keby TY teraz kym mu to povies pohladas nejake vypisy z uctu, odchytis nejaku postu, okopirujes si to, nech mas doklady o tom, kolko priblizne mesacne zaraba.
Ak by aj neplatil, tak ti aspon sud prizna nahradne vyzivne, aj to je lepsie, ako to nic, co teraz dostavas + u seba ho stravujes, mina tvoju vodu, elektriku atp...
@gemini2 ale zas máš krásne, zdravé detičky, ktoré ťa potrebujú a možno naozaj ten pravý niekde čaká 😉 tak hlavu hore a ver ,že bude lepšie aj keď to teraz vôbec tak nevyzerá
Každopádne musiš zakročiť buď budeš sama s deťmi alebo sama s deťmi a niekym kto ti vôbec nepomáha...
dalsieho chlapa uz v zivote nechcem ani vidiet -aj keby mi zniesol modre z neba....len sa vysukat z tohto blata...neviem ako, ale nejako to musi ist....
@aaddeelliinnaa uz by si mohla prestat trieskat dve na tri, rozumnu pomoc a podporu som tu od teba necitala, na rozdiel od
@anjelicek26. Jej napad sa mi nahodou celkom paci a je to jedna z moznosti ako si pomoct...No co, v kazdej teme sa najde nejaka hus..
@sisaha mama zdedila dom po nebohom muzovi, tam sa jej paci, chce tam ostat a vravi, ze jej vyhovuje zit samej. tam nie....
partner ucet nema, posta mu chodi k babke, kde zil predtym, k nej sa nedostanem. jeho mame som tiez hovorila, ze mame problemy, ze nie su peniaze a tak, ale vela ochoty som sa nedockala....je odo mna starsi o 14rokov.....stale zil sam a ja blba som sa nanho zavesila....
@gemini2 nikdy sa kasa neje taka horuca ako sa uvari. Mozno budes mat narok aj na nejake prispevky od statu, ked budes mat priznane vyzivne a stale ti to nebude postacovat.. Neboj, aj pri malych detoch sa to da zvladnut. Mozno by ti vedeli pomoct susedia, známi pri vyzdvihovani deti zo skolky. Ak by si si nasla dobru pracu, mozno by ti niekto pomohol pri opatrovani deti za rodicak, alebo mamina..tReba ju do toho zatiahnat a povedat jej.
@gemini2 Mali by ste si spolu sadnúť a porozprávať sa a hľadať riešenie, keď tak aj formou brigád cez víkendy a podobne. 650 na živnosť nie je bohviečo, ale aj tak ti musí dávať peniaze, ty sa staráš o deti a on sa musí starať o to, aby vás zabezpečil. Súhlasím s
@anjelicek26. Keď to nepochopí, tak sa treba obrátiť na súd o určení výživného.
@aaddeelliinnaa A ty si tu zrejme prišla rýpať, na tvojom mieste by som si nedovolila riešiť, čo ktorá mamina poradí, každá chce poradiť najlepšie ako vie a teba sa to naozaj netýka, len tu prispievaš zlou náladou. Ak vieš lepšie riešenie, sem s ním, teda ak tvoje hobby nie je len vyvolávanie hádok.
@sisaha par krat si vypisoval nejaku fakturu,....asi na vyplatu, neviem. a dostava na ruku....ja naozaj netusim....kym som nebola tehu, daval mi 400-500e na domacnost, ked som sa pytala, kolko zaraba, usmial sa a tvrdil, :neboj, zarabam dost....ale po tom, co mi vypisal svoje vydavky a prijem vraj 650e....neviem....
@gemini2 tak ja sa pridam k babam - najskor podla mna otvoreny pohovor s partnerom, pekne mu vypocitaj, aky mas prijem, kolko ta co stoji a ze nevyhcadzas a si nestastna,ze uz sa to neda dalej utiahnut a rozmyslas co robit. Bud sa teda spamata a zacne nieco konat aj on, alebo druha moznost - ak sa aj nerozidete, tak budes musiet dat navrh na sud, ako pisala alexandra

@janka_pn otca nemam, mama je na dochodku a uziva si zivot, brat je daleko.....