Problémy s partnerom a financie
Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...
ahoj verím,že bez chlapa ktorého živíš ti bude lepšie ,podla mňa bol len tvojou príťaž a nie tvojou oporou ved nepomáhal ani s detmi ani s financiami o dva roky budú mať chlapci 3 a starší 11 pomôže ti s nimi a práca je aj na menej hodín podla mňa budeš mať prídavky + príspevok od štátu na byt,stravu aj škôlku treba oň len požiadať držím ti palce a všetko dobré
@sisaha souhlas, taky mám takovouhle zkušenost.... 😝 ono chlap když pak zjistí kolik ty děti stojí a co je s nimi práce, tak by nejradši zdrhnul.... a to předtím mohl ženskou na rukou nosit.....
nerada zevšeobecňuju ale přijde mi, že chlapi obecně jsou v tomhle nezralí....
kdyby bylo na nich, tak by kolikrát ty děti ani nebyly
Ak ma dočinenie s exekutorom,to nieje len tak mať vyrovnane dlžoby voči nim,vraviš že on vravi že tu dlžobu ma vyrovnanu,ale ked mu na niečo siahol exekutor,to znamena že niečo mal-načo mu mohol siahnuť,nejaky podiel,majetok atd.Tento dom kde byvate je pisany iba na teba,alebo aj nanho-ak aj nanho,daj si vybrať na katastri LV,alebo to pozri v počitači na katastri a tam zistiš na LV či ma exekuciu zmazanu,tam to je pis ane.Rozmyšlam kde by mohol ešte utracať-nepije,nehra automaty..,tam je veľka strata penazi o ktorych nemusiš vedieť.Skus mu dať na stôl šeky,nech to zaplati a nedaj mu peniaze-nemaš a mamke,aj jeho sestre povedz že ťa nezaujima že sestra sa hanbi ked sa rozidete,aj ty sa hanbiš zato že nieje schopny vo vzťahu napredovať a mamka ked potrebuje auto,nech si zavola taxi,jednoducho im povedz,že laska a partnerstvo nespočivaju v tom že dvaja hľadia na seba-ale v tom,že idu a napreduju rovnakym cieľom.Niektore divčata ti radia aby si odišla s detmi,pokiaľ je dom iba tvoj-neviem prečo by si mala ty odisť a zase dať jemu hotove do papuľe-nech odide on tam ,kde bude môcť byvať v dnešnej dobe zadarmo a povedz mu nech sa chova tak,aby vžy deti vraveli že su nato hrdy že je ich otec.Ak ti nič nedava,po rozvode bude musieť davať,až pokym budu deti chodiť do školy,pretože ak nebude platiť vyživne-pôjde sedieť a to si on dobre rozmysli uvidiš.Drž sa,nieje ti čo zavidieť,maš to ťažke ale zvladneš to už len kôli deturencom.
@jabadaba pred porodom to bol skvely chlap, o peniazoch sme sice nikdy nehovorili, tvrdil, ze ich ma...a vraj aj ked otehotniem, tak na to budeme dvaja....a podobne kecy....sluboval mi hory-doly....viem, ze som bola hlupa, ze som mala este pockat a overit si tie sluby, ale osud to zariadil inak.
Viem, ze som koza sprosta, to mi vraviet nikto nemusi...
Potrebujem sa nejako vyhrabvat z blata....potrebujem poradit, pretoze tuto situaciu uz nezmenim- mam tri deti!!!
Ak mi mozes nieco poradit- nieco uzitocne, tak pis...dakujem
@gemini2 prave preto,ze sa da lahko prist o pracu/hlavne v profesii ,aku si robila ty/treba mysliet do buducna.a to aj pri rozsirovani rodiny.ja viem ,ako to funguje s tou tvojou profesiou v rakusku.niektore zeny, ak im pacientka zomrie,najdu si inu.no ale vies,podstata je v tom,ze tato profesia sa neda robit tak,ze si naplanujes byt tehotna.tehotna by si to robit nemohla.takze ak si planovala rodinu,vedela si,ze s tou profesiou minimalne na nejaky ten rok musis prestat.predpokladam,ze aj partner to vedel.a mohla si vediet aj to,ze na vychode ak nemas specificke vzdelanie a profesiu ziadanu na trhu prace,tazko najdes pracu.takze bolo od teba lahkomyselne mat dalsie deti.to my prepac.aj ked si mala nieco nasetrene.to ako vidis sama,si minula velmi rychlo.a ked stratil ja partner pracu,samozrejme ,ze sa vsetko skomplikovalo.a praca na zivnost je urcite riziko.zalezi od predmetu podnikania ,ci ta sluzba je ziadany artikel na trhu.odvody su tiez nemale.takze sa skutocne mohlo stat,ze tvoj partner ma financne problemy.chyba bola,ze ty si sa vobec nezaujimala,o to,v akej ste situacii. mala si komunikovat s nim na tu temu hned,ked vznikol problem.a podla vysledku sa zariadit. takze si doplatila na svoju lahkovaznost.
jedina pomoc teraz je to vyzivne na deti.ale to sluzi len na potreby deti.a je otazne,a v akej vyske bude stanovene.
tvoje potreby si budes musiet uspokojit sama. ale s dvomi detmi je to tazke,to je jasne.ak nemas nejaku dobru profesiu,ku ktorej sa budes moct vratit ,budes mat velky problem.ale nemas inu moznost,len sa pokusit najist pracu tak rychlo,ako mozes.alebo budes po skonceni rodicovskej dovolenky zit v stave hmotnej nudze.nie dobra perspektiva pre tvoje deti.
@lu777 on prave deticky chcel, dokonca viac nez ja- ja som sa tehotenstvu branila,ale vystrelilo to inak
@martinkacasarova pokial viem, on okrem auta nema ziaden majetok....ale neviem isto.
aaddeelliinnaa Pár príspevkov Ti admin zrušil, lebo si urážala.. tak sa snažíš urážať v IP.. obsah tej, ktorú si mi poslala svedčí o tvojej poľutovaniahodnej povahe.. Ale vystihla si to, áno, možno aj ja sa rozhodnem , kúpim si látky a začnem šiť...dobrý nápad.. 🙂
@gemini2 ach gemi, no nechapem. Ale tu uz asi ozaj ako Alice pise, vsadit na vyzivne, pokial sa rozhodnes vas vztah ukoncit ako neperspektivny. Uz len Ti mozem drzat palce, aby si sa rozhodla dobre, aby si to zvladala v prospech vas vsetkych a drzat palce, aby si si nasla pracu a vedela to vsetko sklbit. Isto sa to da, ale jednoduche to nebude.
či ma nejaky majetok napisany na seba sa da pozrieť na tom katastri pod jeho menom,pozri si to pre tvoju info.A možno mu exekutor siahol aj na plat,pozri to oni siahnu ked je dlžnik v prvom rade na plat.Na tom LV bude napisane všetko.
@gemini2 tvoja reakcia je prinajmensom zvlastna. ale podobne reakcie zien ako ty poznam z profesnej praxe.moja rada?pracuj .ine ti nezostava.tvoj parter evidentne nema ani zaujem ,ani financie ,aby ta podporoval.co sa tyka deti,tak ziadaj o stanovenie vyzivneho sudom.inu radu v tvojej situacii nevidim.ak nechces zit ako doteraz,musis len pracovat.ine ti nezostava.
len jedna poznamka.zvlastne,ze ked si konala lahkomyselne,tak si radu nepytala.
este ma napada Gemini, si si ista, ze toto je trvala situacia? Nemoze to byt len nieco prechodne? Ved raz sa dari, raz nie, ale to neznamena, ze nebude lepsie. Ci si si uz ista tym, ze partner nie je ten s kym chces nadalej zotrvavat? Iste nema zmysel byt v partnerstve len kvoli detom a financnemu tlaku, naozaj by to takto bolo? Nie je tam ziadna sanca, ze sa situacia poriesi vo vas prospech? Skutocne partner stoji po kazdej stranke za prd makovy? Ja len, aby si sa neukvapila s troma detickami. Ja teda nie som zastancom byt vo vztahu za kazdu cenu,pokial tam su nevery, bitky, ponizovania, zavislosti na kdecom a podobne, to je jasne ako facka. Mozno mi usli suvislosti, mozno si uz pisala. Ak sa naozaj inak neda, potom uz len a jedine ta solo draha, praca a robit maximum, aby to slo.
Ešte ma napadla taka myšlienka kde chlapi utracaju-nemôže mať mileku? Neotvara si niekde dvierka a zatiaľ je taky aky je,lebo nema kam isť a ma deti? Ako sa sprava,nevšimla si si zmenu?
Az mi je na grc z tych stastnych premudrelych zien, ktore si prisli do gemini2 kopnut. Kazda z nas moze takto skoncit. Nikdy dopredu nevies. Nemozu vsetky zit v Bratislave, mat dobru skolu, mat dobru profesiu a mat dobry prijem, ochotnu mamu a spolahliveho partnera.
@gemini2 Myslim ze rady si uz dostala. Musis poriadne zatlacit na pilu a pekne mu povedat vsetko co mas na srdci. Ak nepomoze tato varianta, treba sa obratit na sud. Drzim ti velmi palce.
@martinkacasarova nemá prístup k ziadnym jeho dokladom, takze tazko zistí nejaké exekúcie... a kedze byval u babky a nic nevlastní, tak na LV nenájde tiež nič...
niekto tu spomínal spojiť si s ním účet - no haha okrem toho ručenia, ešte ako živnostník by musel účtovať každú jednu položku... ale to by ho asi najmenej trápilo... ktovie, či nemá podĺznosti aj na danovom úrade, sociálke a zdravotnej... to si vieš zistiť aj tu http://dlznik.zoznam.sk/ alebo na of. stránkach poisťovní....
ked dlží aj tam, tak koniec... príde mi ako scifi, že takýto človek má riadne vedené účtovníctvo...
gemini2 nechápem, čo chcú s tebou tie dve riešiť... daj im na stôl účty a nech povedia, kde na nich vziat...ich klábosy tie účty nezaplatia, ani deti nenasýtia... ked on je taký chudáčik... klame ta, bojí sa ti povedat pravdu, hanbí sa, ale je mu pri tebe dobre, má pri tebe full servis... tiez nechápem, ako mohol dopustit, že si minula všetky úspory na bežné účty, či stravu... no hrozný chlap :( ešte mi napadla taká vec, a nechcú tie dve udržať vás za každú cenu, lebo vedia, ze ti "hrozí" majetok v podobe rodinného domu... ktovie, aké majú plány...
jedna pani mi po precitani tejto debaty ponukla pracu...takze o starost menej. je to sice len na 6hodin denne ale aj to sa da...ja dakujem vsetkym, ktore sa mi snazili pomoct...Hned mam lepsiu naladu. Teraz uz len partnera poslat niekam! Juuuj, velmi sa tesim....
Dufam, ze to vyjde....
@gemini2 urcite by som sa nechcela zastavat tvojho partnera, sposob, akym sa k situacii postavil, je neprijatelny, ak vyhlasi, ze prachy nema a viac nezarobi a bodka, to je dost blbe, kedze jeho vlastne deti sa z toho nenajedia. Co sa tyka leasingu a inych vydavkov, 650,- € je na zivnostnika malo, to moze zrusit zivnost a ist sa zamestnat, boli by ste na tom lepsie. Resp. by sa mohol pridat k nejakej partii, ktora ma lepsie zakazky, neviem, v com podnika, ale snad by sa mi to podarilo. A k tomu, ze mu klesli prijmy po narodeni deti... u nas bola situacia v niecom podobna, priatel je zivnostnik, prijmy mal dostacujuce pre nas oboch, ked som bola tehotna, zhorela jeho firma, ostali sme bez akehokolvek prijmu a o financnych detailoch mi tiez dlho nechcel povedat uplnu pravdu. Mozno sa aj tvojmu priatelovi nieco stalo, pokazil zakazku, alebo vyviedol nieco ine, co musi splacat, a hanbi sa ti to povedat. A nerozmyslala si nad tym, ze by si opatrovala deti? Ak ste na dedine a nemate jasle, mozno je viac mamiciek, ktore by to uvitali, aspon na par hodin denne. Skus vyvesit letaky, mozno sa niekto ozve. Deti sa zahraju, ty by si si nieco privyrobila...
@gemini2 no tak jestli děti chtěl tak co si myslel, že se budeš starat o děti a u toho pracovat na plný úvazek, aby nemusel s ničím pomoct? 😨 😨
@gemini2 jak se tu ptá martinka nahoře - není možné, že by měl milenku? že nejdřív děti chtěl a teď nemá jakože peníze? nebývá pryč často? klape vám to intimně? promiň že se tak ptám, ale vysvětloval by to ty finance i ten určitý nezájem apod. 😕
a jak tu píšete, tak určitě se z toho dá vybabrat jen prací.... jen kdyby těm dvojčátkům bylo tak o rok víc, tak je ta situace v tomhle o dost lepší.... ale všecko se dá nějak řešit
@leeenka26 no to mi odlahlo, uz som sa zacala bat, ze tema sa tu zvrhne na to ako v BA je vsetkym fasa len tak, od prirody a bez pricinenia. 😉
Ja si tu skladam mozaiku co sa partnera autorky tyka, no vychadza mi to na riadneho vykuka. Skutocne skor pritaz ako prinos. Aspon som dufala, ze po inych strankach netrati na kvalitach, ale tusim som sa sakra sekla. Potom uz ozaj, kufre pred prah domu arive derci! Nech si ho zivi jeho sestra, ktora sa tak hanby boji. Ze jej brat je noumak k nicomu, to sa nehanbi?

@jabadaba vies, niekedy sa ti aj ten sebelepsi chlap zda ako clovek, ktory je maximalne zodpovedny, mate spolocne ciele a nic nenasvedcuje tomu, ze by to mohlo byt inak. Naozaj si precitaj celu diskusiu, aby si zisitila, ze sa zmenil az po tom co porodila..