icon

Problémy s partnerom a financie

gemini2
27. feb 2012

Potrebovala by som poradit. Mam priatela, s ktorym mam 2 deti a sbyvalym jedno. Partner nevie so mnou rozpravat a mame problemy- hlavne financne...Nepovie, kolko zarobi ani mi nedava peniaze. Uz som uvazovala nad tym, ze sa s nim rozidem ale vela by som si nepomohla. Po vaznom rozhovore nakoniec prezradil, ze po zaplateni svojich vydavkov mu ostava 140eur. Ja platim najom, poistky...vsetko. Neviem ako dalej...

gemini2
autor
28. feb 2012

@jabadaba ona si ho zastava....ja by som si brata asi tiez obhajovala....neviem. a od porodu: ANO je mi na pritaz.

skeptik
28. feb 2012

@gemini2 Okamzite ho vyhod z domu, to ti hned znizi naklady a strateny cas staranim sa o neho a diskusiami, co nikam nevedu a najdi si pravnika.

leeenka26
28. feb 2012

@jabadaba tvoje obavy boli zbytocne pretoze okrem byvania v Bratislave som tam uviedla aj ine kriteria zitia 😉 ale to si urcite postrehla.

jabadaba
28. feb 2012

@gemini2 no super! Toho somara skutocne vyhod, este by sa prizivoval na zarobku co budes mat teraz. 6 hodin je skvele, budes mat cas aj pre deti.

jabadaba
28. feb 2012

@leeenka26 to som rada. Tak uz nechajme to nase mesto "oblubene" tak. 😉

jabadaba
28. feb 2012

@gemini2 pochopitelne, asi velmi dobre vie co ma za brata...

martinkacasarova
28. feb 2012

Som veľmi rada že sa niekto našiel kto ti mohol ponuknuť pracu,nevadi že to je len na 6h,ked neprši-aspon kvapka a snaha z tvojej strany je.Spoj sa stou dotičnou a ak sa da neodmietni,je to dobra pomoc a učinejšia ako ta čo presviečala šiť nejake veci,ktore nemusia mať zakaznika a naklady by boli fuč.

daniela02
28. feb 2012

@gemini2 nechcem byt hnusna, ale po uvodnych prrispevkoch mam pocit, ze zijes s cudzim clovekom o ktorom nic nevies, akurat ze chovas jeho deti, ty nevies kolko zaraba, ake ma vydavky, nikdy si nevidela zmluvy, neviem ale nezavana mi to doverov a uprimnostou vobec, ja by som radsej od neho sla, do mensieho bytu s mensimi nakladmi a pozadovala vyzivne

gemini2
autor
28. feb 2012

@daniela02 ked vam mam napisat pravdu, sice uz velmi zajdem do sukromia....ale nalepila som sa nanho potom, co ma ex manzel mlatil, prepijal peniaze, hral AUTOMATY...POTREBOVALA SOM UTIECT A NEBOL NIK KTO BY MI PODAL POMOCNU RUKU. (LEN TEN KTO TO PREZIL VIE, AKE TAZKE JE ODIST OD TYRANA)
Vtedy ma partner podrzal a ochranoval, rozviedla som sa a zo strachu pred byvalym, som ostala s tymto ,,spolubyvajucim,, Takto sa zacal nas vztah..........

anjelik0907
28. feb 2012

@gemini2 super teším sa ,že Ti niekto ponúkol prácičku 😉 a na 6 hodín myslím ,že je to fajn vzhladom k tomu ,že máš malé detičky 😉 verím ,že sa všetko na dobré obráti 🙂 hlavne sa snaž myslieť pozitívne i keď viem , že je to niekedy neuveriteľe ťažké 🙂

gemini2
autor
28. feb 2012

@martinkacasarova ano, stretneme sa....dufam, ze to vyjde. akakolvek pomoc je pomoc a velmi si to vazim, ze sa tu niekto nasiel, lebo je to tazke. praci sa nebranim, ale keby mali byt deti zatial na ulici, tak radsej ziadna praca...

daniela02
28. feb 2012

@jabadaba ma vyzivovaciu aj voci nej , ako matke svojich deti, nemusia byt zobrati, mam priklad z reality, mam rodinu plnu pravnikov tohto rangu

anjelicek26
28. feb 2012

@gemini2 - on ma nejaky financny pruser, o ktorom nevies, mna len mrzi, ze riskuje rozchod - nez by vysiel s pravdou von. A asi uz je neskoro nieco teraz riesit. Proste to pokazil. Nech je ten pruser akykolvek, za to prijst o rodinu, no neviem, ci mu to za to stalo 😖

janka_pn
28. feb 2012

@gemini2 myslim, ze sa citis kvoli tomu zaviazana, ze ti akoze pomohol, nie? ☹ ale ver, ze je lepsie byt sama ako byt s tyranom a je lepsie byt sama o byt s prizivnikom.... prajem ti vela stastia. a hlavne daku fajn pracu, aby si to zvladla.

anjelicek26
28. feb 2012

@daniela02 - ano to je pravda, vyzivovacia povinnost je pre MATKU dietata mladsieho ako 3 roky, pokial sa jej nepodari zammestnat, o tom, ci je to manzelka, priatelka, o tom sa nikde nepise.

daniela02
28. feb 2012

@gemini2 chapem, len mozno neskoro vyslo na slnko sveta, ze nie je az taky gavalier na akeho sa hra, pravda ? Lebo sa mi to podoba na nieco z mojej blizkej minulosti, ale mne sa velmi rychlo otvorili oci, ale len pri situaciach, ktore keby sa mozno nestali, aj ja by som urobila nieco ine

daniela02
28. feb 2012

@anjelicek26 da sa to dokazat aj u druzky, tam je vela vykrutov staci dobry pravnik a dobojuje 🙂

janka_pn
28. feb 2012

podla mojich info, ak nie su vzati, tak ma do dvoch rokov a ak su, tak do troch.

gemini2
autor
28. feb 2012

@anjelicek26 pruser? netusim....viem, ze mal exekutora...tusim islo o zdrav.poistovnu a chodili mu SMS z providentu. ale vraj to ma vyrovnane...ak nie, jeho problem. je to naozaj smutne, ale mal sa priznat skor! teraz som plna optimizmu, snad sa mi podari odrazit sa.....

leeenka26
28. feb 2012

@jabadaba ved ja som s tym nezacala, ale ty si mala nejaky problem 😉 dufam, ze je to uz ok a uviedla som ti to na spravnu mieru 😉

gemini2
autor
28. feb 2012

este tento tyzden pojdem podat navrh o vyzivne, tam by mi mali poradit, ci sa to vyzivne bude vztahovat aj na mna...ci? mate nejaky link, kde sa to da zistit? ked nic ine, aspon sa ho pokusim obrat aj o to posledne....nech sa deti maju dobre.....

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 muzu se zeptat, jestli s nim chces zustavat? ted jeden prispevek me jaksi "nahlodal", nevim...ne ze by to byla moje vec, jen jestli jsem spravne pochopila ten prispevek... 😒 vim, ze jsi psala driv, ze nechces

gemini2
autor
28. feb 2012

som stastna, ze tato diskusia nie su len slova.....ja sa tak tesiiim....

daniela02
28. feb 2012

@gemini2 zvladnes lebo si zena a matka, zeny su silne, uvidis ze najdes riesenia a aj robotu a minimalne ak budes mat dobreho pravnika, ktory nebude musiet byt drahy alebo co, vybojujes co ti patri
skus posurfovat na porada.sk

gemini2
autor
28. feb 2012

@kacenka1111 tym, ako mi tu mamicky pisu zistujem, ze ma asi riadne klame. otvaraju sa mi oci a spajam si to aj so slubmi, ktore mi daval....laska medzi nami nie je asi pol roka (z mojej strany), sex uz vyse 8mes.a ked mi tento mesiac vzal este z mojej rodicovskej 50eur, pritom vie, ze i ja platim urcite veci, to uz bola posledna kvapka.

martinkacasarova
28. feb 2012

Ja ťa chapem,utiekla si pred ex tam kde si sa citila lepšie,chcela si lasku a videla si dobru buducnosť,to je normalne.Teraz nemysli nato čo bolo a prečo bolo,ale nato čo bude-teraz musiš rozmyšlať v prospech vas štyroch/ teba a detí / a ak tam niet napravy a snahy,musiš sa rozviesť,to bude to najlepšie pre deti.Dnes to nieje žiadna hanba,ale ked ti teraz nedava nič-potom bude musieť aspon niečo a to je viac ako nič.Budete žiť v skomnejšie,ale v dome bude pokoj a určite viac lasky ako teraz,mysliš že detom prospievaju vaše hadky-niči ich to,aj ked su ešte maličke citia že sa mamka trapi,ved ona je všetko čo nikdy nestratia a pri skromnosti sa naučia važiť jeden druheho a aj važiť si hmotne veci.Tatkovi roky pribudnu a počase sa zobudi a pride nato že nema nič.

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 hm, to chapu...to posledni by asi byla taky posledni kapka...moc ti drzim palce...

martinkacasarova
28. feb 2012

Myslim že pokiaľ je žena na materskej a rozvadza sa poplatky budu vymahať od muža.,ona je od poplatkov oslobodena-informuj sa na to,zastav sa na hocijakom urade a informuj sa.

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 jak velky je dum? co pribrat nejakou vysokoskolacku jako spolubydlici, ktera by ti mohla platit neco za bydleni a jeste ti pohlidat deti? nebo treba jen ty deti, aby jsi mohla aspon neco...

kacenka1111
28. feb 2012

@gemini2 rekl ti vlastne, na co je potrebuje? priznal to sam, nebo jsi ty na nej uhodila? hadal se s tebou? zapiral? byl hnusny? nebo se priplazil? kdyz jsi na to prisla? jak se potom zachoval?