icon

Problémy so susedou

lenka2710
6. apr 2023

Dievčatá, už som tu asi dvakrát písala, že mame problémy so spodnou susedou kvôli deťom! Viaceré ste mi tu poradili, že si to nemám všímať, alebo ju mam ,,upratat"! No stalo sa a dnes kto mi nevolal?? Polícia, že na nás pani ta a ta podala trestné oznámenie za rušenie občianskeho spolunažívania ci ako
Ma niektorá z vás skúsenosti?? Ze sa sťažuje na deti, že nemôže ani telku pozerať v kľude atd, no mam dosť
Mam prísť v sobotu na výsluch, no krásne sviatky budeme mat 🙄

katrinka8
6. apr 2023

@lenka2710 - polícia, keď dostane písomný podnet, musí ho riešiť. Takže ako je vyššie spomenuté, prídeš, povieš svoju verziu, oni zapíšu a to je všetko.

hope87
6. apr 2023

Ja by som urobila presne to, co napisala @keiko33 😀. Sla by som za nou a povedala by som jej, ze ak neprestane, predate byt romom, ktorym to bude uz uplne jedno. Ze vy ste sa cele roky obmedzovali, deti okrikovali, aj ked sa doma spravate normalne a deti prisluchajuco k svojmu veku. Ze, aby si sa ty "bala" vysavat doobeda, lebo syn moze spat po nocnej? To kde sme? Ked chce mat klud a pocut len vlastne myslienky, nech ide do chalupy na samotu.

zuzulka558
6. apr 2023

@hope87 presne ja takých aj poznám suseda ich vyštvala ale byt nepredali dali do podnájmu Rómov a ta suseda bola z nervami úplne mimo už lebo oni sú iná kapitola,,,

simca06022011
6. apr 2023

@lenka2710 nevadi chod a kľudne opis ako vás obťažuje, nebuď pokakana z toho ako sa vraví. Zvyknutí sa na takýchto stazovacov.

teleskop
6. apr 2023

@lenka2710 raz som udala chlapa za tyranie psa, bolo to opodstatnene dostal pokutu musel spravit napravu mal opletacky, arogantny cocot zistil si nase derave zakony, prisla mi tu kriminalka?????Cisty nonsense, dvaja policajti v nasej chodbe ze taky a taky zakon ze ma musia vypocut preco som to spravila-ze to bolo ohovaranie, ja im hovorim pozrite do spisu bolo to opodstatnene , oni mykli plecami zufali..."museli sme sem prist, lebo chlap ma znamych" tak sme sa pochytali za celo, oni si zapisali moju vetu, ze som ho udala lebo tyral psa (wtf???) potykali sme si a odisli prec. Cista bananova republika!!!!

larisa
6. apr 2023

Veď tak urob ako ti tu poradili. Vyber sa za susedou ak neprestane vám ničiť život tak byt lacno predate rómom. Myslím si ,že to by malo zabrať. ....možno sa pôjde sťažovať na vás ze idete predať byť romom. A bude robiť všetko preto aby ste nepredali romom. 😁🤔

27dianka
6. apr 2023

Myslím si, že toto ti nemá ako dokázať, že to bude len také. Hlavne keď tam pôjdeš tak nechoď nejaká ustráchaná. Ak si si vedomá, že nejako nerušíte, že proste normálne žijete, fungujete, tak nemáš prečo sa báť tam ísť.

ahhola
6. apr 2023

Ale ved to zober ako príležitosť zabaviť sa... Ako môže taky Výsluch prebiehať?

Boli vase deti na dvore 2.4.o 15 hod. hlučné na 60 decibelov?😀😀😀

Alebo ma ta ropucha dôkazy z kamery, alebo meranie hygienikmi?

ahhola
6. apr 2023

@chrobacik41 to robí 2 roky od žiadosti na SP na prístavbu, ci ešte predtým?

ahhola
6. apr 2023

lenka2710
AUTOR

Dnes o 10:54
Ešte aj na to klope, keď vyťahujem varechou alebo metlou hračky spod gauča alebo spod obyvackovej steny, proste fakt na všetko

On klope, ty trieskaj... Chod je kopnúť do dverí, pochopí, flundra.

mamamasama
6. apr 2023

Podaj aj ty na nu. 😅 Zartujem, lebo si mi pripomenula moju byvalu susedu. Tej vadilo vsetko, ale sama o sebe si myslela, ze je skvela. So zvyskom panelaku podavali trestne oznamenia jedna na druhu. Policia to neriesila a ani nebude. Úplny cirkus. Som rada, ze sme sli do domu 😁👌

pink_lady
6. apr 2023

Chod tam a po vysluchu podaj na nu TO za sikanovanie.

lenka2710
autor
6. apr 2023

Ďakujem všetkým za príspevky! Nechápem ale ludi, čo majú nejaké problémy s niekym a keď sa s dotyčným stretnú zoči voči ani mäkké f nepovedia! Koľkokrát ju stretnem na chodbe, alebo pri vyhadzovani smeti a nič, vooobeeec nič, ani sa nepríde sťažovať osobne, žeby zaklopala na dvere a vyjasnila si to, len poza chrbát! Minulý rok prisiel anonymný list, keď sme mali schôdzu tak správca bytov o tom hovoril, že sa niekto v tom liste sťažoval na hluk deti, ale ze oni také veci neriešia! Na 100% som si istá, že to bola ona co písala ten list, tam nepochodila, tak išla klopat na ďalšie dvere

sili82
6. apr 2023

@lenka2710 Hlavu hore, povedz ako si ňou obmedzovaná, presne tak ako si nám to tu popísala. Absolútne nič ti nemôžu, ak nerobíš hluk po 22.00. My máme pod nami susedu, čo nám kedysi robila bengál v bytovke riadny cez deň. Hudbu od nich počuli aj tri poschodia pod nimi, keď vrieskala po ďeťoch, tak to bolo počuť aj vonku a zakaždým, keď sa aj volala polícia, tak to skončilo rovnako, nerobí hluk v nočných hodinách = nič neporušuje. Inak ja by som na tvojom mieste začala normálne žiť a neobmedzovať sa tak v živote, pretože toto je už z jej strany doslova buzerácia. Čím viac budeš ustupovať, tým viac sa ona bude šťažovať.

larisa
6. apr 2023

@lenka2710 tak to je zaujímavé ze sa nikdy tebe osobne nestazovala na hluk. Nikdy vám nezazvonila pri dverách. Tak to muselo byť prekvapenie ze podala trestné oznámenie na vás.

hope87
6. apr 2023

@lenka2710 a si si teda ista, ze to je prave ona, ktora sa stazuje? Lebo, ak vam doteraz nikdy nic osobne nepovedala, tak aby ste nahodou neboli prekvapeni, ze to moze byt aj niekto iny...

danielinaa
6. apr 2023

Ja len na okraj.
Ak by došlo k súdu, ktorý by si samozrejme vyhrala, môžeš potom okamžite podať na súd za krivé obvinenie. Nech sa nacvaka. 🙂

lenka2710
autor
6. apr 2023

@larisa osobne nie, len búcha vždy o dlážku alebo o radiátor

lenka2710
autor
6. apr 2023

@hope87 je to ona, policajt mi dnes povedal kto to bol

timilv
6. apr 2023

@lenka2710
Ja by som tam na Tvojom mieste išla, polícii všetko povedala. Prípadne ak sa dá, sprav si nejaké nahrávky toho ako Vám búchajú za hlúposti a poraď sa s policajtom, že čo by si prípadne mohla robiť Ty- ako sa brániť. Ja by som to naozaj roky netrpela... My sme sa ani nie po roku s dieťaťom sťahovali z paneláku lebo tam fakt nebolo nič pre nás- mali sme naozaj otrasných susedov a nikto z vchodu to nebol ochotný riešiť, každý ich len ticho trpel.
Prípadne zbehni za právnikom a poraď sa, čo by sa dalo spraviť. Veď ak je to naozaj tak, aké detstvo majú vďaka nej Tvoje deti? To už je na Tvojej strane naozaj dlhoročné obmedzenie života, až terorizovanie. Nemôžu sa hrať, nemôžu tam prísť ich kamaráti? To majú ticho sedieť a pozerať do sprosta?
Ja netvrdím že majú celý deň skákať, behať a hádzať lopty, ale normálne sa hrať 🙂
Prípadne by som bezo srandy predala byť prvým Rómom čo prejavia záujem a mala by po srande 😂 ver mi, že na nich by si tak nedovolovala. my keď sme sa z nášho bytu sťahovali každý len to riešil, že dúfajú že to nepredáme Rómom.

oblecenie99
6. apr 2023

@babulkomale Naši susedia sa desaťročia naťahovali kvôli kurínu a na nejakom malinovom kríku, nikdy nevieš... Mali sme aj susedu, ktorá takto na jar pravidelne zapaľovala vatru, a pálila suché lístie a nájdené haraburdy od plastových kelímov od jogurtu po káble.. A sused oproti rekonštruuje dom už štvrtý rok.. ja som zas bývala v troch rôznych bytovkách a neviem, či sme vyhrali v tomto jackpot či čo (idem rýchlo poklopať), ale máme kľud a pokoj, a to bývame vo vchode, kde sú najmä staré vdovy..
Ale áno, štatisticky je väčšia pravdepodobnosť, že vychytáš debila v paneláku :/

Autorka, tak ti želám pevné nervy... z praxe, čo sme mali podobné prípady (našťastie nie veľa), sa to vyriešilo definitívne vždy tak, že jedna strana to vzdala a odsťahovala sa alebo ukončil to "vis maior". Čiže buď vydržať, alebo odísť, alebo, ak už nemáte čo stratiť, tak možno začať bojovať - skúsiť sa s ňou porozprávať, žiadne vyhrážky samozrejme, ale normálne povedať, nech s tým prestane, lebo tiež to môžete začať riešiť úradnou cestou ... či nemáte nejakých slušných (lebo samozrejme tiež by som do bytu nepustila hocikoho) ale nazvime to výzorom takých známych, ktorí by tú konkrétnu susedu možno trošku vyplašili....? - že by ste ich pozvali na ohliadku bytu a hodili pred ňou reč, že byt predávate, alebo plánujete prenajať...? Nejakí zahraniční študenti s reprákmi pod pazuchou...? A podobne?

lenka2710
autor
6. apr 2023

@timilv presne to mam v úmysle, spýtať sa teda co mame s tým robiť, ako to riešiť a ci sa to vôbec dá, ale čo tam nariesime! Dnes som náhodne stretla kamošku, napajedena tiež, ju si zas predvolali na úrad mestský, sused ju udal, že jazdí taxíkom a ze sa nestara o deti, že jej tam po nociach revu, deti 13,8,1 rok! Ja neviem, ale už sme fakt alergicki úplne na všetko a na všetkých??

liusa82
6. apr 2023

neviem čo síce tej pani všetko vadí,ale pokial sme my bývali v byte,mali sme nad sebou 3 decká tiež sa tam telka v klude nedala pozerať.Taký kraval som v živote ani nezažila.Normálne som mala pocit že bývajú u nás až luster sa triasol niekedy.Ale ja som zase vedela s nimi spraviť poriadky.Akurát to vždy zabralo iba dočasne.Potom sa tí dvaja manželia cez decká hádali no jedno psycho.Zlatý domček nevymenila by som už za nič.Tak jasné že rodičia si budú vždy brániť decká aj keby ako bolo.Každá strana či už suseda alebo rodiny s deckami si budú seba obhajovať to je jasné.Ale zase ako sa tu spomína je buchot a buchot

bmolko
6. apr 2023

@chrobacik41 asi mu ten druhy sused povedal od srdca svoje, tak jeho neotravuje. Takze radio daj este hlasnejsie a ked nieco povie, tak mu nieco drzo odpovedzte, nech sa ozyva ked bude po 22 hod. Dovtedy nech drží hu.....

bmolko
6. apr 2023

@lenka2710 pekne ju vzdy pozdrav a spytaj sa ako sa ma a drzo jej pozeraj do očí,aby nebohla uhnut pohladom

taga
6. apr 2023

Skus si normalne porobit videa, ci viac tym lepsie a idealne, keby si zrovna trafila na videu, ze suseda klope a u vas sa nic nedeje 🤣 mozno nepouzitelne ako nejaky dokaz ale nech maju policajti aspon predstavu

mira0611
6. apr 2023

@lenka2710 vsak ako si tu pekne popisala, tak to pekne popis aj policajtom a nic z toho nebude. Ked sa jej nepaci musi sa odstahovat.
Pozri sa rok som byvala v podnajme, s papierovymi stenami, aj to som pocula, ked sused prdol.
Nestazovala som sa, ale nepacilo sa mi to, chvala bohu vtedy som uz mala vo vystavbe dom, to ma jedine drzalo pri zivote.

chrobacik41
6. apr 2023

@ahhola áno už dva roky chodí na urad (neviem síce kedy tam ma čas chodiť keč o pol7 ráno chodí do práce a o 16 prichádza domov) dva roky čakáme na stavebné povolenie na prístavbu a stále to on zdržiava. Ešte ta úradníčka mužovi hovorí ze už by ste to mali 10krat postavené nebyť sprosteho suseda takto mu to povedala úradníčka! A hlavná vec ze on má na čierno postavenú tiež prístavbu ( ma tam asi 2 miestnosti) a na úrade to vedia a asi sa niečoho bojí alebo co a preto je taký protivný. A pritom on s tou prístavbou nič nemá lebo sa to nemá stavať pri jeho pozemku ale úplne na druhej strane od vrchnej susedy a tá už súhlasila 🤷‍♀️

simca06022011
6. apr 2023

@chrobacik41 a ako to zdrziava? AK ma padne dovody, napise, ak nema, tak urad ho proste bude ignorovat. Tiez riesime kadeco so susedmi, ale toto ma nas urad raz dva vybavene vsetko. AJ ked su namietky, vyriesia sa, na urade osobne, predvolaju na prerokovanie alebo rovno v povoleni tie namietky uvedu a uvedu aj riesenie...
A ano, vsetci susedia musia suhlasit a je jedno kde maju nehnutelnosti.. ja som musela podpisovat papiere susedovi, ktory staval dokonca na vedlajsej ulici, preotze prechadza cez cestu na ktorej som vlastnik... proste to nevymyslis :D aj ja som si musela od majitelov okolitych nehnutelnosti (aj chodnika, cesty) pytat povolenie, ze budem stavat :DDD ale napr. dalsie expert so znamostami postavil cely dom, bez povolenia suseda, lebo medzi nimi je metrovy pasik pozemku, ktory nepatri nikomu... uradom bolo fuk, ze to ma na nich velky dopad a realne su susedia :D
Vo vasom pripade mi to skor pirde ako trosku neprofesionalnost uradu. Nech sa paci, ohlas ciernu stavbu jeho pristavbu, preco to urad neriesi ked to vie? :D Detto sa mozes stazovat ty: obtazovanie

katka533
6. apr 2023

@lenka2710 my teraz kupujeme byt a presne pre toto sme jeden nekúpili.hned som zisťovala,kto tam byva.A hore dochodci, dolu dochodci a dokonca si aj parkovisko rozdelili a nam vonku vynadali, co tam parkujeme, ked sme boli na obhliadke