Problémy so svokrou
Ahojte babule. Mam problem ktory sa tyka svokry.S manzelom a detmi byvame u jeho rodicov svokor je v poho ale obsas si vypije ale svokra to ani nie je clovek ale samotny satan 😠 Ma 70 rokov ale vobec nato nevyzera, nema nijake choroby,nechodi o palicke ,a vyzera tak na 60 jako mladica. So svokrom neziju uz vyse 20 rokov ona ma vlastnu izbu a svokor tiez. Ale to jej chovanie sa neda nicim inym nazvat ako hyenizmus!!! Kazdy den vyvolava so svojimi sestrami a na mna aj muza stale kyda, stale nas ohovara a nadava nam do kadejakych spin. Dokonca aj mojim detom ked chcu ist knej do izby tak im povie citujem,, vypadni z mojej izby lebo ti papulu rozbyjem,,. Najhorsie je to ze robi naschval zle. Ja som momentalne tehotna v 7 mesiaci a mam rizikove tehotenstvo. Mala som uz 3 potraty a obe deticky sa narodili predcasne ,kedze mam slaby krcok a zacinam sa otvarat.mala by som viac lezat a odychovat ale to nepripada do uvahy. Musim varit, upratovat a starat sa o deticky.Samozrejme upratujem len ja, ona nepohne ani len prstom,pritom vie ze mam rizikove.Mame dvojposchodovy dom ale vsetko je to na mojej hlave a ja uz nevladzem.Nikdy sa ani len metly, ci mopu nechytila a v zivote mi s nicim nepomohla.Dokonca aj s prepacenim hajzel do ktoreho sa vyserie neumyje, caka kym to ja nespravim,ani vanu si za sebou neumyje proooste ma na salame. A navyse je pobozna a kazdy den chodi do kostola. Ked ohovara ,ked vola so sestrami tam im kliacha ake sme my spiny a ze ona ma moje deti na krku pricom ja cele dni nic neurobim.Alebo nadava ze malu nechavam v postielke, zatial co upratujem alebo varim tak sa jej nemozem venovat. Proste robi napriek aj 3 den po cisarskom reze ked som dosla domov a manzel so svagrom robili novu podlau ,samozrejme ani prstom nepohla, prve ked som dosla z nemocky bolo ze som chytila mop a umyvala dlazku a to 3 den po sekcii. A najhorsie je to ze ked som prisla o babetko v 5 mesiaci ,predomnou urobila divadielko a hodiny potom zase som ju pocula ako sestre vravela ze chvalabohu ze ten bastard umrel,ajtak by sme sa on nestarali a toto jej v zivote neodpustim 😔 Manzel sa s nou tiez nebavi,dokonca ona ho od malicka tyrala, bila, privezovala mu roky a mlatila ho snurov od kabla pre zle znamky . Hrôza a to si vybijala tak zlost na nom lebo nenavidi ani svokra a ani jej dieta-mojho muza. Ked uz ho nemohly byjavat tak mu zacala vulgarne nadavat aj dodnes aj jemu,aj mne ,aj svokrovi. Teraz ked som tehotna robi este viacej zle aby som sla predcasne rodit, naschval bucha dvermi aby som sa lakla o 5 rano uz zacina buchat dvermi aby som sa zobudila zapina pracku a pod. Manzel jej uz kolko krat povedal ze je sibnuta nech sa da liecit a samozrejme mu zacala nadavat a pod. Manzel mi stale vravi aby som si ju nevsimala a srala na nu ze je to schyzofrenicka a narusena osoba. Ale to sa neda, manzel ked je v praci tak si dovoluje este viac.Dokonca aj ked horko tazko pomyvym dlazku a schody po ktorych aj pani princezna chodi este na nich napluje 😒 Uz som z toho vazne psychicky na dne a ju to samozrejme tesi. Najlepsie je ked na nas robila zbierku v kaplne nemocnicne tam chodila na omse a ked ma kaplan zastavil a opytal sa ma ze ked nam pomaha ci je uz lepsie, ja som povedala ze to tak vobec neni a povedala mu pravdu.On jej potom musel zrejme nieco povedat lebo ked som ju pocula ohovarat povedala ze jej tam uz zakazal chodit a ze je to moja robota a dokonca o mne tvrdila ze mam asi s kaplanom pomer ked mi nadrziava a za kazdym ked zacne na nas nadavat a ohovarat potom ked skonci zapne si radio a s kludom sa pomodli . Ako dalo by sa tu o nej pisat roman co vsetko robi a robila,ale to by to bolo na dlho. A preto som sa vas chcela opytat ci mate nejake skusenosti s tak podlou zenou ako je ta moja svokra,? Alebo co mam robit, normalne niekedy chcem aby uz umrela alebo aspon aby ostala v nemocnici aby uz dalej nemohla ublizovat. Odist nemozme lebo nemame kde a navyse len moj manzel pracuje kedze ja som na materskej a musime este poplatit dlhy. Dakujem za pomoc a podporu 😅
@nefertitty asi sa budem opakovat, necitam ostatne komenty, ale myslim si, ze problem nie je svokra, ale to, ze ste stale tam!!! Osamostatnit sa, okamzite.
@mamavera dom neni jej. ona dostala iba polovicu domu darovacou formou ale tym ze svokrovi sa vahrazala ze ked na nu neprepise polku domu tak to decko vyhodi von z okna .a svokor sa tak zlakol ze hned podpisal takze ona dom ,vlastne polku domu dostala zadarmo
@nefertitty ja neviem co chces pocut .. dom nie je vas ... aj v pripade ze by svokra zomrela nie je vas ... to mate este dobre ze vas tam nechaju byvat ... aj ona aj svokor ...
jedine co mozes urobit je najma po porode mysliet na antikoncepciu, manzel nech si najde aj dve prace, ty zatni zuby upratuj, a pracujte na tom aby ste sa osamostatnili ... a mohli si pekne zit svoj zivot ....
takto si myslim ze sa trapite aj vy a aj svokra a tiez si to ona vo svojom veku nezasluzi 😉
@lucinka2811 dakujem cize je takych viacej. hlavne ze stale tvrdi aby si ju boh vzal k sebe,ale asi to nema v plane :D bu
@nefertitty tak je jej polka domu a polka svokrova .. ale stale to nie je vas dom ... aj keby sa niekomu z nich nieco stalo tak po svokre dedia vsetky jej deti aj co mala z prveho manzelstva 😉
@nefertitty zla burina tak skoro nevyhynie 😀 ..ale poviem ti pravdu .. nie je sama taka.. 😀 poznam takych kopuuuuu ...sedia v prvej rade v kostole ..ale doma robia cirkusy hodne oskara 🙂
@nefertitty a preco sa staras do toho, co neni tvoja vec? ludia narozppravaju vselico. JPP - jedna pani povedala. svokor mal kedysi vela moznosti ako s nou zatocit. nespravil to. prepisal na nu pol domu no a co. to je jej vec. a je to jej manzel. nech sa teda postara aj vas muz po vzoru otca. nech postavi dom, nech na teba napise polku domu a potom budes spokojna. zatial len nenavistne kydas na tretiu osobu a riesis veci, do ktorych ta nie je nic. najprv dokazte vy dvaja nieco sami a potom ukazuj prstom. alebo lepsie pvedane, pozametaj si pred vlastnym prahom.
@mawka nehovorim, ze je to vrchol zodpovednosti taketo spravanie..ale nakoti si tri deti? 😠 deti sa odkedy kotia?
Dakujem Vam za setky rady , cakala som ze tu budu negativne odpovede, ale mne neslo o to aby ma niekto lutoval, ja som sa len chcela dozvediet ci to ja len mam taku svokru ci su takych viac a s tym odstahovanim to riesime uz davnejsie,a stale sa natom pracuje. A dovtedy som len chcela pocut ako zatial vydrzat.Ze viem ze neisom jedina co to musi znasat taketo nalady.
@tomiholjubavi "nakoti"........... chytame sa za slovicka, vsakze?
@nefertitty moj posledny koment k tejto teme
o mne keby moja nevesta, ktoru som ubytovala, a je u mna aj s muzom a detmi napisala to co teraz ty ze ci ma Boh v plane si ma zobrat k sebe, tak ju vyhodim supom z domu aj so synom .... 😠
btw. viem co je to mat zlu svokru ... moja nas ignoruje uz vyse sedem rokov, je psychicky chora ... to co mas ty je este super ...
@nefertitty neriešim ako sa k domu dostala a nerieš to ani ty. Ona je majiteľka, ty nie. Ako si sa o vlastné bývanie postarala ty s mužom? Nerozoberaj, čo svokra robí, komu čo povie, ju nezmeníš a ty míňaš energiu nesprávnym smerom. Postaraj sa s manželom o vlastné bývanie a máte pokoj. Lebo toto tvoje sťažovanie mi pripadá - z každú cenu odstrániť svokru a máme pokoj. Bohužiaľ nestarne, ani nechodí o paličke, no asi tu bude ešte dlho....ako b sme ju mohli do domova dostať? Nehnevaj sa, ale týmito úvahami sa dostávaš na jej úroveň....čo ak tu za dvadsať rokov napíše tvoja nevesta tieto slová - moja svokra sa k domu dostala ako slepé kura k zrnu - svoju svokru odpratala do domova, dom jej ostal, ešte aj prachy zdedila? No a či to musíš znášať - jej nálady? Keď ostaneš áno, keď odídeš nie - jednoduché.
@mawka vobec nie..cely tvoj prispevok s kotenim sa je pisany v agresivnom tone, priam z neho vyzaruje, ze si na dotycnu nahnevana...ale tak ako sa ona sama dostala do sračiek, ako pišeš, a zariadila si zivot zle, tak aj tvoj zivot je tvoja volba...ja ju neobhajujem, ale trochu sucitu by nezaskodilo...ona sa nijako nepricinila o to, ze ty musis makat za dlhy tvojho muža...tak si tu na nej nevybijaj svoj hnev...ved je to v podstate chudera...a nechcela nic, len polutovat...s nicim inym jej ani pomoct nemozeme... nechapem ludi, co chcu pomahat nekonstruktivnym urazanim...tvoj prvy prispevok bol pekne a decentne povedany, ale to dalej ... ja by som nepovedala, ze si papulnata..skor zatrpknuta... 😕
@tomiholjubavi sa ti cudujem ze vobec si to vsimas 😀 vzdy sa najde niekto kto bude rypat..... do tych "sraciek" sa moze dostat kazdy... a to ze im tam dovoli byvat este neznamena ze s nimi musi takto jednat... :-P
@nefertitty ... já to vidím na facku a keby len na jednu...
to moj nestraný vlastný názor .. ale fakt na facku a takú porádnu lebo hento není matka/babka ale sprostá ženská ...
@tomiholjubavi ale no... nepoposudzuj a nerob tu psychologicke analyzy 😉 ja zatrpknuta nie som, ale nestazujem sa tu na konovi ako nieco nejde. ja som si zivot zariadila. mne je fajn a nazor si tu budem hovorit otvorene ako chcem a kedy chcem. vadi? tak nereaguj.
@lucinka2811 presne tak... a ked uz bude clovek v tych srackach, urcite mu nic tak dobre nepadne ako urazanie, osocovanie a verejne pohorsovanie sa nad jeho sprostostou, ze kde sa to dostal 😖
@nefertitty No otras...a fakt sa cudujem, ze ste odtial este neodisli. Viem, pisala si, ze nemate kam a tak, ale toto..radsej skromne ako takto. Nervacit sa, stresovat...neprospieva to ani Tebe, ani nenarodenemu dietatku, ani Vasim detom. Jedine riesenie odist odtial prec. Neviem ako a koho je ten dom, ale predat a prestahovat sa.....alebo, ak ma manzel nejaky podiel, predat a nastahovat jej tam nejakych neprisposobivych obcanov alebo co....
@nefertitty ako ja som dost empaticky clovek, ale toto mi uz pride prilis...riesis tu kolko ma svokra penazi ako k nim prisla, aka je svina ( co asi aj je, podla toho co pises) namiesto toho, aby si riesila ako sa co najskor odstahovat. Povedat si, ze to nejde, to je najjednoduchsie, vsak? Sadnut si s muzom a preratat, vybavit u exekutora splatkovy kalendar, aby ste vladali platit aj najom, zobrat za tu situaciu KONECNE zodpovednost na seba a nie iba prstom ukazovat na svokru aka je zla, to uz nie? Pises, ze ste nechceli tretie dieta...a ochrana vam nic nehovori?? A uvedom si este jednu a asi najdolezitejsiu vec...ty sem na MK mozes prist, vyzalovat sa na svokru a ulavi sa ti...ale TVOJE DETI, tvoje male deti tu moznost nemaju. Oni sa musia popasovat s tym, ze im babka nadava, ze ich vyhadzuje a ze maju rodicov, ktori ich nijako v tejto situacii nedokazu ochranit!!! Ako sa s tym maju popasovat oni? Uvedomujes si aky zivot vasou vinou maju? Ake to bude mat nasledky na ich krehku detsku psychiku? Dievca, ty sa zobud a zacni tu riesit sposob, ako co najskor odist...ak ti teda zalezi na tvojich detoch 🙄 lebo na sebe ti zjavne nezalezi 😖
Je mi uprimne luto tvojich deti!!
@mawka ved nikto ti tvoj nazor neberie.. len podla mna sa dal napisat aj menej prudko( nechcela som nazvat agresivne) 🙂 a to je pekne ze si si zivot zariadila 🙂 ale nie kazdemu to musi vyjst hned na zaciatku ... dakto musi dostat facku aby si ten zivot potom zariadil tiez spravnym smerom 🙂)
@tomiholjubavi na MK ma uz nic neprekvapi ..co diskusia to len hadky, urazky .. 😀 a ja sedim pri kavicke a len sa smejem 🙂
@lucinka2811 jedine tie uzivatelky nikto neuraza, co si svoj problem vymyslia a na sto stranach rozpisuju srdcelomne melodramy...do tych tem nikdy nepride ziadna rypacka, tam vzdy chodia len dobracke naivky s umyslom pomoct..ale nedaj Boh ak ma niekto ozaj problem...to sa dozvie na svoju adresu vselico ... 🙄
@tomiholjubavi
@lucinka2811
jj, utesovatelky. potom to tak vyzera 😉
@lucinka2811 dakujem ti , ved toto som necakala ze sa tu budu hadat a nadavat, to nepotrebujem mam to doma. len priatelsku radu a nie tasit mece. Dakujem za tvoje slova 😅
@mawka kde su rypacky, musia byt aj utisovatelky..aby bola rovnovaha... 😀
@tomiholjubavi dakuje aj tebe, ja som chcela len fakt sa podelit so skusenostami a nepreberat tu situaciu, neviem preco sa to vzdy tak komplikuje a padaju tu nadavky. to nikomu nepomoze
@nefertitty niekomu to ocividne pomoze...tolko ludi tu chodi urazat, ze jednoducho neverim, ze z toho nic nemaju...minimalne dobry pocit pri srdci, ze niekoho mohli zvozit... 😕
@tomiholjubavi tak potom dakujem, ze vytvaras harmoniu po tej tsunami, co som svojim prispevkom sposobila 😉 😀
utesovat je fajn, ale niekedy je dobre, priam nevyhnutne, aby ludia otvorili oci.
zeny su schopne stvorenia, ale aj neskutocne a nekonecne sa vedia utapat v pre nich neriesitelnej situacii. pritom staci len nastartovat vrtule. a niekedy jemne a harmonicke nastartovanie nepomaha, nestaci.
a stazovat sa, kade clovek chodi a hadzat spinu na vsetkych okolo, resp. vinnit vsetkych okolo a hladat chybu vsade len v sebe nie je lahsie ako nieco urobit.
@nefertitty prečítala som len prvé tri vety,ani to nie celé, netreba - bývate u svokrovcov, takže riešenie je len jedno - vlastné bývanie! Nie vlastný vchod,poschodie, prístavba, ale iná adresa. Toto je len miliónty príbeh o tom, ako sa nedá fungovať so svokrovcami, ale ľudia sa očividne nechcú poučiť z cudzích chýb...

@mawka lenze si ma nepochopila ja by som od nej cent nevzala. mna jej peniaze totalne nezaujimaju! ja len ze ked ona tak osecuje a ma moznost preco nejde ona chapes? Sak mi platime svokrovi najom aj elektrinu aj vodu ale ona ani cent. sice nedavame mu vela ale davame.A ja nechcem aby ma tu lutovali ani nic, ja len ak ma niekto taky problem ako ho riesil alebo pod. podelit sa so skusenostami nic viac, zato sa namna nehnevaj