Problémy so svokrou: Ako riešiť rodinné napätie?
Pekný deň prajem opatrujem svokru ... zostala som za ňu doma z práce dala som sa nahovoriť ...svokra má už cez 80 bola to veľmi milá osoba mala som ju rada so všetkým som sa zdôverila ..verila som jej teraz máme s manželom krízu a ona to začala zneuživat narozpravala manželovi že sa o ňu nestarám kričím po nej že mám veľké ústa nič sa mi nepáči ...že chcem predať byt atď.. čo nič nie je pravda ona všetko otáča v jej prospech a manžel jej verí ...ju bolia nohy kĺby väčšinu dňa preleži.. doktorka mi hovorila že sa musí snažiť trošku chodiť pretože nebude s ňou dobre ..stále sa sťažuje každému ako je jej zle a nikto jej neverí.. už ku nám nechce nikto z rodiny prísť pre toto čo robí ... Len ona a ona .. ešte lekár kázal nejako ju zamestnať s niečím ale nechce že ona nevládze .. má predpísané lieky na psychiku nechce ich brať že ich nepotrebuje .. ja už neviem čo rozhadany sme veľa rodina za ňu .. najhoršie na Tom je že manžel sa ju veľmi zastáva verí jej mala len jeho ...čoby ste poradili som už zúfalá ..
@anonym_autor oznámila by som manželovi, že sa vraciam do prace a nech sa teraz stará on
no tak tu len pohovorit s manzelom..pochybujem, ze ju niekto vezme spat do prace, o opatrovatelsky by prisla a nanovo vybavovat? - no good luck....a ak tam byvaju dlho tiez nema kam ist..takze na stare kolena nema sancu vela moznosti na vyber...to si povedzme rovno, si tam kvalitne zabetonovana...
Tvoj chlap je mamickar ale to už asi vies. Svokra ma diagnózu a to správanie je následok diagnózy plus vek. Zrejme už aj demencia. Bez liekov to nepôjde a bude horšie. Ty hlavne mysli na seba si asi taky typ co sa pre všetkých obetuje a na seba zabúda možno aj vďaka tomu si vydržala s mužom čo je prilepeny na mamičku. Takýto chlapi pre nich je všetkým mamička žena je väčšinou len niekto kto je v tom vzťahu ten druhý a dokážu ho s mamičkou tolerovať. On bude vždy na strane mamy.
Ty si poofukuj dceru, ta ma teraz nalozene, pomoz jej. Stara bosorka je opatrena synackom. Nech si hovori co chce, ako sa to teba dotyka, to sa urazas na kydy tvojej starej svokry? A ked sa vratis do starych kolaji, kup je vozicek a pokociruj ju po okoli, baba len cumi do stropu a nudi sa. Mozno pridete na ine myslienky, obidve, aj vsetci traja🌷🌷🌷
Muž ti neverí a uraza sa že robíš jeho matke zle ? Svokra klame , zavádza, fabuluje a to je veru starecké povaha - demencia, úplne sa ľudia menia. Tak ako vychovavas deti a tie napredujú, učia sa, rozvíjajú, tak starci cuvaju. Obdobie vzdoru starecká puberta búrenie a pod.. a to strihnute paranojou.
Aj u mojich svokrovcov sa to prejavilo rok dva dozadu, drobnosti, ale pred pár mesiacov sa to rozbehlo a v týchto dňoch to zrýchlilo. Muž by si to mal uvedomiť, niekto ku komu má akúsi autoritu by mu to mohol vysvetliť, skôr to vezme a prijme ako od teba. ( U nás to bolo až komické, čo sme povedali my tak trepeme blbosti, v štýle Čo im rozkazujeme 🤦, alebo ich chceme vyhlásiť za nesvojprávnych, či sa rozťahujeme v ich dome a chceme ich odtiaľ vyhnať a strčiť do starobinca. Menia nálady, menia názory, menia rozhodnutia. Čo bolo platné celý minulý mesiac, teraz nie je pravda a je to úplne opačne.
ale keď im to isté čo my povedal náš rodinný priateľ, odporúčania, pre nich takmer cudzí človek a teraz svokrinej kolegyni dcéra ( pracuje v DSS), tak ich počúvajú ako svätých a sú miluckí , horlivo prikyvujú. Treba prijať že je to tak a ide o regres, ale nedať sa rozhodiť.
Mužovi dohovorte, pomôž dcére a nech si on vychutná starostlivosť o matku, veď jemu to dopne, odkiaľ fúka. Pochopí až keď na vlastnej koži pocíti následky, keď bude mame okolo riti behať, a nebude sa ulievať na dvore. Keď budeš trvať na tom, že nastúpis do práce, ale nehovor mu že sa nedá, ale že sa ti niečo črtá o pár týždňov, kamarátka či bývalá kolegyňa potrebuje výpomoc, šikovnú rozumnú a skúsenú ženu, nie mladé teľa. Kľudne blafuj, nemaj výčitky, lebo oni , svokra a muž ich teda nemajú ale do teba šijú o 206.
Drž sa a nedaj sa zneužívať, za dobrotu na žobrotu.

@anonym_a7ccc1 ja mám vybavené opatrovne na ňu
@anonym_autor a do dôchodku sa ti to ráta? Akoze tvoja vec ak ti to takto vyhovuje