icon

Problémy so svokrou: Ako riešiť rodinné napätie?

27. máj 2026

Pekný deň prajem opatrujem svokru ... zostala som za ňu doma z práce dala som sa nahovoriť ...svokra má už cez 80 bola to veľmi milá osoba mala som ju rada so všetkým som sa zdôverila ..verila som jej teraz máme s manželom krízu a ona to začala zneuživat narozpravala manželovi že sa o ňu nestarám kričím po nej že mám veľké ústa nič sa mi nepáči ...že chcem predať byt atď.. čo nič nie je pravda ona všetko otáča v jej prospech a manžel jej verí ...ju bolia nohy kĺby väčšinu dňa preleži.. doktorka mi hovorila že sa musí snažiť trošku chodiť pretože nebude s ňou dobre ..stále sa sťažuje každému ako je jej zle a nikto jej neverí.. už ku nám nechce nikto z rodiny prísť pre toto čo robí ... Len ona a ona .. ešte lekár kázal nejako ju zamestnať s niečím ale nechce že ona nevládze .. má predpísané lieky na psychiku nechce ich brať že ich nepotrebuje .. ja už neviem čo rozhadany sme veľa rodina za ňu .. najhoršie na Tom je že manžel sa ju veľmi zastáva verí jej mala len jeho ...čoby ste poradili som už zúfalá ..

Strana
z2
anonym_6f6189
27. máj 2026

@anonym_autor tak prečo manžel neostane s ňou doma? Veď je to jeho matka. Ja si neviem predstaviť starať sa o svokru. O vlastnu mamu/otca ano, ale svokru?
Najlepšie sa kritizuje keď pri nej nemusia cele dni sediet. Na tvojom mieste poviem že idem naspäť do prace a nech sa o ňu starajú jej deti alebo nech riešia opatrovateľku/ zariadenie. Nikto by ma takto nevyužíval a je jedno aké dobre vzťahy máme v rodine. Odtiaľ potiaľ

minenkaa
27. máj 2026

@anonym_autor ty do roboty a manžel nech sa stara
Ja by sim ju prestala opatrovať ale nie preto aká je ,ale koli mužovi aký je
Keď sa mu nepáči a verí tomu,že si na ňu zla ,tak je načase sa vymenit

anonym_b20373
27. máj 2026

akože ty sa o ňu staraš a manžel ti neveri čo robi
to bývate s ňou ?
ked manžel nepracuje nech tam ide na vikend on a uvidí čo bude

autor
27. máj 2026
@anonym_6f6189

@anonym_autor tak prečo manžel neostane s ňou doma? Veď je to jeho matka. Ja si neviem predstaviť starať sa o svokru. O vlastnu mamu/otca ano, ale svokru?
Najlepšie sa kritizuje keď pri nej nemusia cele dni sediet. Na tvojom mieste poviem že idem naspäť do prace a nech sa o ňu starajú jej deti alebo nech riešia opatrovateľku/ zariadenie. Nikto by ma takto nevyužíval a je jedno aké dobre vzťahy máme v rodine. Odtiaľ potiaľ

@anonym_6f6189 práve teraz to nastalo pretože je manžel s ňou doma je už na dôchodku ja mám pár rokov do dôchodku len dcéra má zdravotné problémy je hospitalizovaná musela ísť k vnúčatám je rozvedena a otec škoda slov o deti sa nestará tak som teraz viac menej s nimi ...a ona to takto zneužíva

autor
27. máj 2026
@anonym_b20373

to bývate s ňou ?

@anonym_b20373 áno bývame s ňou len teraz som cez týždeň trošku mimo ...

autor
27. máj 2026
@anonym_b20373

to bývate s ňou ?

@anonym_b20373 áno a ona teraz zneužíva keď som momentálne nie pri nej vymýšľa si všetko s čím som sa jej zdôverila dávnejšie otáča proti mne ...

patrike
27. máj 2026

To bude len horsie a tie psychiatricke problemy tiez. Nie si povinna ju opatrovat, proste s tym sekni a hotovo. Vybavene. Ziadne ine zazracne riesenie nie je.
Hlavne ty sa musis zbavit pocitu viny a pocitu "musim ju opatrovat, to sa patri". Nie. Pre teba to je cudzi clovek.

anonym_768bbb
27. máj 2026

Bolo by treba ju s tymi liekmi na psychiku oklamat, ze su na nieco ine, ale to by uz museli byt pod inym nazvom, nez tie, ktore teraz odmieta a vie ich nazov. Dohodni sa s obvodnym lekarom, ako by ste to urobili. Pomohli by jej.

autor
27. máj 2026
@patrike

To bude len horsie a tie psychiatricke problemy tiez. Nie si povinna ju opatrovat, proste s tym sekni a hotovo. Vybavene. Ziadne ine zazracne riesenie nie je.
Hlavne ty sa musis zbavit pocitu viny a pocitu "musim ju opatrovat, to sa patri". Nie. Pre teba to je cudzi clovek.

@patrike rada by som len mám pár rokov do dôchodku už som to skúšala sme v takom regióne nikto má nechce zamestnať.. všade len mladších ..

patrike
27. máj 2026

Hlavne si uvedom, ze ked uz ma diagnozu a predpisane lieky "na hlavu", tak je to pacient a ziadne dohovaranie a pod nepomozu. To nie je dieta, kde mozes vychovou nasmerovat jeho spravanie zelanym smerom. Tie rozne intrigy a ohovaracky z jej strany su sucast choroby, to nemusi byt umyselne a kontrolovane spravanie. Patri do ustavu, tam jej tie lieky daju nasilu a nik sa s nou natahovat nebude.

namornicka
27. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_6f6189 práve teraz to nastalo pretože je manžel s ňou doma je už na dôchodku ja mám pár rokov do dôchodku len dcéra má zdravotné problémy je hospitalizovaná musela ísť k vnúčatám je rozvedena a otec škoda slov o deti sa nestará tak som teraz viac menej s nimi ...a ona to takto zneužíva

Tak kvoli komu si odisla z prace? V uvodnom prispevku pises, ze kvoli svokre. Tak sup naspat, par rokov pred dochodkom treba pracovat, nech sa ti pocitaju roky.

autor
27. máj 2026
@namornicka

Tak kvoli komu si odisla z prace? V uvodnom prispevku pises, ze kvoli svokre. Tak sup naspat, par rokov pred dochodkom treba pracovat, nech sa ti pocitaju roky.

@namornicka áno kvôli svokre žiaľ už ten podnik nefunguje ..

simca_13
27. máj 2026

Toto je veľmi ťažké radiť. Dôležité je, aby ste s manželom držali spolu, treba sa porozprávať.

anonym_e7af01
27. máj 2026
@anonym_autor

@namornicka áno kvôli svokre žiaľ už ten podnik nefunguje ..

@anonym_autor neverím že sa vám nedá niekde zamestnať keby sa niečo svokre pritrafí tiež sa nebude dať naozaj nikde ?

anonym_802a6e
27. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b20373 áno bývame s ňou len teraz som cez týždeň trošku mimo ...

@anonym_autor takže sa teraz nestaráš. A prácu nemáš. Odídeš prec, zoberú ti opatrovateľský, z čoho chceš žiť? Či celkom nerozumiem, že co vlastne chceš.

anonym_6f6189
27. máj 2026

takže tvoj manžel je na dochodku a ty sa staraš o svokru? a čo robí celé dni on?

madliva
27. máj 2026
@anonym_6f6189

takže tvoj manžel je na dochodku a ty sa staraš o svokru? a čo robí celé dni on?

@anonym_6f6189 písala, že teraz pomáha ona dcéra a muž je na dôchodku a stará sa o mamu. Teda aspoň ja som to tak pochopila

anonym_47f4a7
27. máj 2026

@anonym_autor manzel so svojou podarenou mamickou kludne moze travit cele dni miesto teba, ked teda ma pocit, ze ty si zla.. svokra je stara, pravdepodobne dementna, vyzadujuca pozornost, neochotna dodrziavat liecebne odporucania, psychiatricke lieky neuziva.... tak to je exkluzivne kombo... pani mamicku treba nastavit. pravidelny pohyb, a nie ze nie, aj nasilu, takisto lieky- nech sa paci, tento rozhovor s nou nech vedie synak, ktory nevidi viac ako ubolenu mamicku, ktorej nevesta pomaly robi zle

autor
27. máj 2026
@anonym_802a6e

@anonym_autor takže sa teraz nestaráš. A prácu nemáš. Odídeš prec, zoberú ti opatrovateľský, z čoho chceš žiť? Či celkom nerozumiem, že co vlastne chceš.

Teraz prebral starostlivosť manžel písala som že som musela ísť mimo k vnúčatám pretože dcéra je v nemocnici nenechala som ju samu ...je zabezpečena je s ňou manžel a keď som ju išla opatrovať ešte pracoval potom išiel do dôchodku ona má uprosila aby som zostala s ňou doma robila som skoro 20 rokov v obchode ...

januska12323
27. máj 2026

Môže sa o ňu starať pán manžel, nikto mu brániť nebude.

7miriam77
27. máj 2026

Konfrontuj svokru pred manželom, normálne sa jej opýtaj, kedy si na ňu kričala a kvôli čomu. Opýtaj sa jej , prečo si neváži, že sa o ňu staráš a o čo jej vlastne ide. Na rovinu by som sa jej opýtala, či teda ma nechce ako pomoc....ak nie, treba hľadať prácu, ak áno, tak musí prestať robiť peklo. A s manželom sa tiež porozprávaj a vysvetlite si to medzi sebou....mal by ti držať stranu, inak spejete do záhuby

autor
27. máj 2026
@anonym_6f6189

@anonym_6f6189 on je šikovný okolo domu všetko urobí roboty má dosť nesedí ....len bohužiaľ toto sa stalo a už asi aj jemu liezla na nervy vybuchol a ona takto zareagovala protiútok na mňa a on sa ju stále zastával ..bol s ňou sám otca nemal nedá na ňu dopustiť

anonym_802a6e
27. máj 2026
@anonym_autor

Teraz prebral starostlivosť manžel písala som že som musela ísť mimo k vnúčatám pretože dcéra je v nemocnici nenechala som ju samu ...je zabezpečena je s ňou manžel a keď som ju išla opatrovať ešte pracoval potom išiel do dôchodku ona má uprosila aby som zostala s ňou doma robila som skoro 20 rokov v obchode ...

@anonym_autor no však píšeš, že narozprávala manželovi, že sa o ňu nestaraš. Tak aký problém, keď aj on vie, že si pri vnúčatách

anonym_6f6189
27. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_6f6189 on je šikovný okolo domu všetko urobí roboty má dosť nesedí ....len bohužiaľ toto sa stalo a už asi aj jemu liezla na nervy vybuchol a ona takto zareagovala protiútok na mňa a on sa ju stále zastával ..bol s ňou sám otca nemal nedá na ňu dopustiť

@anonym_autor tak ho treba nechať, nech ju mesiac dva opatruje on a možno zmení názor. S dementnými pacientami je to ťažké. Moja babka mala stareckú demenciu a tá trepala dve na tri. Nevedela pochopiť, že som jej vnučka od jedného syna a nie od druhého. Podľa nej chodila, piekla, varila ako pred rokmi a pritom bola ležiaci pacient.. Je to ťažké sa starať o takého človeka. Alebo dajte kameru keď ste s ňou. Aspoň sa manžel môže utvrdiť, že žiaden problem tam nie je a ona je jediná kto robí rozbroje

anonym_3900a8
27. máj 2026

No, stari ludia si strasne vymyslaju. A ani si neuvedomia, ze je to klamstvo, my sme mali doma problem s babkou. Ta vsade vravela, ze ju mama chce otravit a somariny. Kvoli jej bezpecnosti sme jej zradili dve izby, taku pristavbu mala. Mala tam wcko, kuchynu sme zrusili (zapnuty plyn pravidelne atd) A aj sme ju tam zamykali. Raz prisla mamina sestra s krikom (bo presne co u vas, stazovala sa na moju mamu). Tak si ju zobrala do bytu...vydrzala necele 2 tyzdne, babka sa vratila k nam. No, situaciu zmenis jedine tak, ze si sadnes s muzom a sa porozpravate. Inak, zo strany svokry zlepsenie nepride a bude len horsie

tykat
27. máj 2026

@anonym_autor bývate vo vlastnom, či u svokry, či svokra u vás? Ty do práce a o svokru nech sa postará manžel. Nenechala by som sa takto terorizovať hlavne keď jej manžel drží stranu.

kiki68
27. máj 2026

@anonym_autor mne pride, ze sa jej rozvinula demencia, aspon podla skusenosti to velmi sedi

kiki68
27. máj 2026

Inak mne teraz hovorila jedna Pflegerin, ze maju pani, co bola strasne dobra, zlata zena, dostala demenciu a je z nej uplne zakeracka, vymysla si, ze jej robia zle, skaredo nadava personalu, je neprijemna. Ze by neverili, ze to bola este nedavno mila pani, co by ani muche neublizila. Clovek nevie ako dopadne. Teta sa stara o muza, velmi dobry clovek cely zivot, teraz huka, hovori jej , ze kde ma tych chlapov, ze on vie ako ona podvadza.

anonym_a7ccc1
27. máj 2026

@anonym_autor vykasli sa na svokru a chod do roboty.
Ale podla mna toto nie je vas jediný problem, keďže nemate s mužom medzi sebou dôveru a nevie si ta zastať. Mas nieco z toho, ze opatrujes svokru? Plati za teba manžel socialku a zdravotnú?

autor
27. máj 2026
@anonym_a7ccc1

@anonym_autor vykasli sa na svokru a chod do roboty.
Ale podla mna toto nie je vas jediný problem, keďže nemate s mužom medzi sebou dôveru a nevie si ta zastať. Mas nieco z toho, ze opatrujes svokru? Plati za teba manžel socialku a zdravotnú?

@anonym_a7ccc1 ja mám vybavené opatrovne na ňu

Strana
z2