Problémy so svokrovcami. Ako riešiť finančné konflikty?
Ahojte, mam dlhoročný problém so svokrovcami. Začalo sa to ešte pred svadbou s mojim manzelom. Keď som otehotnela. Vtedy si začal svokor požičiavať od manžela peniaze..povedala som si ok, keď sa mala narodí tak ich vráti.ale aj po narodení dcéry peniaze nevracal. Naliehala som na manžela ktorý nemal vtedy prácu aby pýtal od oca peniaze..stále mu povedal , že nemá.s manzelom sme sa stále hádali.ked ich vrátil.po roku. Nadišiel čas keď si začal požičiavať častejšie a manžel mu stále dával a dával.. a peniaze od neho sme museli doslova žobrať aby vrátil.. narodil sa syn..peniaze požičiaval stále.ale najviac na vianoce aby kúpil deťom darčeky a potom zasa trvalo kým.ich vrátil.. a tak stále dookola..s manželom neustále hádky.ked som mu povedala nech mu už nepožicia sľúbil, že to neurobí.. ale?kúpil od neho auto preto lebo svokrovi chcel zobrať exekútor dom..tak mal na vyplatenie. Druhe auto ktoré si svokor kúpil napísal manzel na seba aj leasing.zasa hádky lebo chodili domov upomienky že neplatí.. svokra nepracuje už 30r. Nie aby nemohla ale nechce..nase deti nevidela 4 roky a to byva 10km od nasa tak sa stále spoliehajú na manžela že ich so všetkého vytiahne..a keď som mu povedala ze ja potrebujem peniaze tak mi povedal,z e nemá ale o týždeň ocovi dal.allebo mi povie, že čo mi chýba ved zarábam aj ja tak sa mam starať.. neviem co mam robit som stále najhoršia.manzelovi neverím, ž.sklamal moju dôveru..
Ďakujem dievčatá za vaše názory.Dodali ste mi viac odvahy k ďalšiemu riešeniu.. ešte raz dakujem
@0kristina0 Prečo?veď jej muž zato nemôže akú má rodinu on predpokladám pracuje stará sa o rodinu na rozdiel od jeho lenivéj matky a brata akurát že nevie ako sa od nich odstrihnúť
@aneta862 no super, a čo chceš spraviť? to by ma celkom zaujímalo v tejto situácii
@karolinakr ako prvé mu chcem navrhnúť manželskú poradňu.. a po 2 pôjdem za jeho mamou aby o tom nevedel manzel a svokor lebo už som sa o to pokúšala a ma za ňou nepustili aby lebo sa boja aby som jej nepovedala niečo čo nevie..
@aneta862 ty pracujes ? ako mate vyriesene financie doma?
byvanie je na vas oboch pisane?
Do takejto rodiny by som ja ani nepáchla. A nie ze sa ešte vydala. Porozmýšľaj žena fakt kým je ešte čas, lebo čím ďalej, tým to bude horšie.
@aneta862 aha, takže svokra o tých peniazoch ani nevie? No super.
@bielasovicka a mas pocit, z eniekto, kto 30 rpkov nic nerobi, bude mat problem s tym, ze ich zivi manzel autorky ?
nie, este si aj sama zacne pytat 😀
@nyusika no presne, ja by som sa bala, ze uz nebude pytat len svokor, ale aj svokra. Lebo ked daju jemu, isto by syn dal aj jej.
@nyusika no zbohom s takou familiou 🤦🏼♀️
je tam možny gembling zo strany otca, potom cigarety a alkohol zožerú dosť, mama nepracuje 30r. čiže z niečoho musí žit a syn tiež nepracuje..asi maju invalidný
je pekne, že chceš zachraňovať svoje manželstvo, ale tuto len jedna rada: utekaj!
predtym, než podnikneš kroky, by som chcela vidieť vypis z manželovho účtu mesačny, kolko ho taká familia zhltne, lebo tam budú samé výbery z bankomatu, ktoré ty nevidíš v domácnosti a v podstate sporiť a na dovolenky vy nebudete, len jeho rodinu dotovať..pokial by to bolo do 100eur, možno by sa to dalo prehltnuť ale ked traja nepracujú , majú dlžoby a exekútorov, tak podľa mňa 500 a vyšše....
ak ne viac, podla toho, koľko muž zarába, kľudne to môže byť aj vyššie, hoci je užasne, že z familie Ťapákovcov vyšiel ambiciozny muž..kolko rokov ich dotuje?
@ma77 je pravda, ze jej muz nemoze zato aku ma rodinu ale pri takychto ludoch je velmi pravdepodobne, ze ti zostanu na krku. Budu ta vyciciavat cely zivot. Takze ja by som do takehoto rizika nesla.
@karolinakr je uuuuuplne jedno, čo tam je.
Zbytočne sa to rozpitváva
Manžel je problém
@nyusika no ale keby to bolo dočasne, tak by si dal muž povedať, kedže to je dlhodoba zaležitosť, nijak sa od nich neodstrihne,..ty by si nechala svoju rodinu na suchu? asi nie, takže on je medzi dvoma mlynskymi kamenmi a určite neda matke umrieť od hladu ani aby im zobral byt exekutor, čiže ked sa na to pozrieš realisticky, tieto rady, že nech rieši muža jej nijak nepomôžu, lebo on sa od nich za tychto okolnosti neodstrihne..dokial nepojdu do prace, čo všetci traja asi nikdy nepojdu, neopustí ich...
@karolinakr ??
DLHODOBO ich financuje.
Čítala si to ?
@aneta862 Ako jednat s tvrdohlavcom? Uznat mu slovne jeho pocity. Nie ciny, iba pocity. To moze byt dobry zaciatok rozhovoru.
Chapem ta, ze citis potrebu otcovi pomahat. (To neznamena ze s tym suhlasis, iba ze too vidis, ze ma tu silnu potreru.)
Tie pocity nie su, ze chce konat podla tvrdohlavo seba a ty mu nemas co do toho vraviet.
Tie pocity su niekde hlbsie a tykaju sa vztahu otec-syn, nevie sa zachovat voci otcovi inak. Podla mna ale nevies, co je niekde najhlbsie v nom, nejake ranne zranenie na dusi z jeho detstva, preco tu povinnost otcovi pomahat citi taku silnu. Ci je tam hanba, naprilkad ak jeho otec bol taky uz od mala a tvojmu muzovi sa posmievali kamarati, alebo ci je to strach o otca... Proste aj tvoj muz mozno nevie, co je ten najhlbsi pocit, neskuma ho. A mal by. Mal by sa na to takto nahliadat. Ty bojujes v podstate proti tomuto jeho silnemu pocitu, hlboko skrytemu. Preto je to tazke.
Zmyslom ludskeho zivota je dospiet. A to znamena oddelit sa od rodicov a zit svoj zivot. Vacsina vztahov, kde boli nejake traumaticke zazitky to neumozni. Vacsinou to dieta bolo parentifikovane - to znamena, ze uz ako dieta sa nejakym sposobom staralo o rodicov, riesilo ich problemy, pricom to malo byt naopak. Ono malo zazivat pocit bezpecia a bezstarostnosti. Niekedy ti rodicia o tom nevedia, co vsetko dieta v hlave riesi, ale to dieta sa velmi zmeni, ak je napriklad rodic alkoholik a podobne... Potom si to nesie do buduceho zivota, taku zodpovednost za vsetko mozne, za co zodpovedne byt nemalo a kedze tak zilo cely zivot - lepsie a inak nevie.
Preciaj si nejake clanky o parentifikacii a skus, ak poznas rodinnu historiu svoho muza, prist na to, ci sa ho to tyka, skus mu vysvetlit ten pojem... toto je nieco, co vsetci potrebujeme, vek neznamena dospelost, kazdy clovek by mal osobnostne rast - a to vacsinou znamena oboznamovat sa so svojimi vnutornymi pocitimi, kde vznikaju, kde je ich povod...
On v tom zil roky, nedokaze sa zmenit zo dna na den. Ale ak mu otvoris oci, bez dalsieho zahanbovania a vymahania, tak moze zacat vidiet veci inak. Proste zasadis semienko pochybnosti a nechas ho rast...
Ja by som takejto lenivej vyuzivacnej rodine nedala ani cent. V podstate by som sa do takej rodiny ani nevydala to zaváňa veľkým pruserom od začiatku.Na tvojom mieste by som veľmi prehodnotila zotrvanie v manželstve.
Bohužiaľ ďalší čo sa neodstrihol od rodicov. Lepšie to s ním nebude
Ako ste pokročili za tie 2 týždne?
@cacianka aj mna to zaujimalo, že ako to pokročilo..v tomto vztahu len zo zleho do horšieho, pokial si rodina nenajde pracu, muž bude nekonečna studnica dotácií...tak to je.
@karolinakr bohužiaľ, alebo dojná krava. Ešte ho nebolí vemeno
@cacianka 😅

No neviem, ja by som sa do takejto rodiny nevydala.