icon

Problémy so závislým 25-ročným synom

adamkatka
21. nov 2022

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ako mám syna presvedčiť aby sa išiel liečiť zo závislosti.
Je dospelý, má 25r, mal problémy s alkoholom a stále bojuje s róznymi závislosťami, je veľmi inteligentný, vie zarobiť ale následne aj minúť, preto sa brodí v dlhoch. Bol už raz na liečeni, ale vydržal tam mesiac, potom bol v poriadku necelý rok a zase začal namiesto alkoholu s liekmi ako je xanax a iné. Neviem si už rady, bojím sa že sa mu niečo stane, ale nechce počúvať moje rady, je doslova agresívny voči mne.
Sme celá rodina nešťastní ale nevieme čo máme robiť aby pochopil že sa rúca do nešťastia ako už veľakrát. Nestačilo mu 2x havarovať, chvíľu sa držal a potom zase.
Poraďte mi prosím, psychiatra navštevuje, berie aj antidepresíva, ale nepomáha ani to , ak by niekto poznal nejakého liečiteľa tak aj to by som skúsila. Všetko pre záchranu svojho syna.

Strana
z2
marianarem
21. nov 2022

@zuzinka888 Klobuk dole pred nim. A co ho nakoplo ist na liecenie? Dala si ultimatum?

missdiva
21. nov 2022

@janinah poznam niekoho kto tam bol a tie pribehy co odtial rozpraval, no uplna hroza z toho isla. Tam by som neposlala ani najvacsieho nepriatela.

stanka190
21. nov 2022

@adamkatka komunita CENACOLO ❤️

lenkakravcova
21. nov 2022

@janinah Sú tam podmienky ako, že človek tam nesmie piť (to je ok), odovzdať veci, mat tam denný režim. Kopa ľudí na hromadke. Denný režim začína povinným ružencom.
Ak niekto nie je katolík, tak to pre neho môže byť kus problém tam prežiť mesiac nie to viac. Rovnako ak je zvyknutý na vyšši štandard (rozumej napr dobre ochutenu stravu, samostatnú izbu, kúpeľňu..).
Ale určite bezdomovcom a sociálnym prípadom pripadne komplet alkoholikom troskam tam ten pobyt moze pomôcť. Avšak nakoniec to aj tak závisí len na ich pevnej vôli, či sa vrátia späť do ich predchádzajúceho spôsobu života alebo nie. Bohužiaľ takých, čo sa vrátia späť k alkoholu je viac, než tých, ktorí s tým prestanú. 😐

aristka
21. nov 2022

@adamkatka pokial ma nad sebou ruku ktora ho chrani a ma sa kam vratit ,bude nonstop na hojdacke .Jeho jedinou sancou je prebrat plnu zodpivednost za seba.

janinah
21. nov 2022

@lenkakravcova asi preto je tam záujem o liečbu beznádejných prípadov z celeho sveta,že nemajú výsledky,či? Každopádne,ak autorka chce využiť túto možnosť,tak verím,že si všetko pozisťuje aj inde ako na &MK

aristka
21. nov 2022

@missdiva
@janinah su aj v Kráľovej pri Senci na vcelarskej paseke a teda strasne pribehy sa tam nedejú ,len je skôr problém intervencie celej rodiny okolo závysleho a to nie vzdy su príbuzni ,ktorí maju co to za sebou ochotní.

lenkakravcova
21. nov 2022

@janinah pozri, moja rodina tam pracuje. Viem ako to tam chodí. Par týždňov som tam strávila. 🙂 takže myslím, že mám právo sa vyjadriť k tomu, ako som to tam vnímala a vnímam ja osobne.
Samozrejme keď chce tu možnosť využiť, môže. Len si myslím, že keď sa jej syn sam zmeniť nechce, tam to bude rovnaké ako predtým.
Ešte aj z našej dediny tam jedna pani bola s deťmi. Píla, nestarala sa o ne. Prežila tam s nimi par mesiacov, vtedy to bolo vpohode. Po tom, čo odišla, sa k alkoholu vrátila. Všetky deti jej nakoniec vzala sociálka. Dodnes je alkoholičkou. Čiže prípad od prípadu to záleží - a najviac ma na to cele vplyv vlastná pevná alebo slabá vôľa s tým skoncovať.

zuzinka888
21. nov 2022

@marianarem ano. Urobil par preslapov. Moja aj jeho rodina stali za mnou. Prisiel by o vsetko - syna, mna(🤗), rodinu, pracu , domov, dom. Takze si uvedomil ze to 💩💩. Ja som sa medzi tym zbalila a odisla k nasim. Riesilo sa to dost akcne ale pidarilo sa.

marianarem
22. nov 2022

@zuzinka888 Urobili ste mudro, ty aj rodina, som rada, ze to vyslo. Ja mam svokra alkoholika a tomu sa vsetci blizki cely zivot len vyhrazali, ale realne nikto nic takto seriozne nerozbehol. Nanajvys nejaky cas nerozpravania alebo tak. Teraz je uz prepity do stadia, ze uz ani ultimata by podla mna nepomohli.

zuzinka888
22. nov 2022

@marianarem ono mladi ludia to skor zvladnu- maju tie dovody. Manzeldtvo sa da este zachranit, deti dokazu zabudnut/ odpustit/ nepamataju. Moze karierne rast....Pre starsich ludi je to ovela zlozitejsie mladi v prdeli, mamzelstvo iba na papiery- deti neodpustia..... Tan alkohol je jedina utecha. No je mozne sj to. Poznam jeden pripad ale to musi byt na hrane zivota a smrti. A manzel stale nema vyhrate je nutna 100% abstinencia ( ani rumba, rumova aroma, nealko pivo) nic. Este sa mu niekedy sniva ze si da a mne veru tiez.

marianarem
22. nov 2022

@zuzinka888 No hovorim, obdivujem ho, ja viem ze to je do cloveka zazrate. Myslim, ze je pre deti perfektnym prikladom, ako sa v zivote s niecim popasovat 👍 Svokor bol uz aj hrobarovi na lopate, 2 mesiace lezal v deliriu, so zraneniami mozgu, prelezeny infekciami a cirhozou..5 mesiacov celkovo sa z toho dostaval. A nic. Teraz je uz pomaly peceny vareny na zachranke a stale nic. Ako hovoris, nema mativaciu. Ma dokonca priatelku, ona teoreticky mala sancu, lebo na nej mu velmi zalezi, ale tiez vzdy sa len tyzden-dva s nim nebavila a bolo. Teraz uz asi nic, no.

rozovykon
22. nov 2022

@adamkatka ja si myslím, že každá závislosť je dôsledkom nejakej traumy resp. únik od problému, ktorý mám, treba odstrihnúť od prostredia v ktorom je, ísť na liečenie, keď bude čistý bude aj inak rozmýšľať.

akbara77
22. nov 2022

@adamkatka vyhodiť z domu a vymeniť Zámky. Bohužiaľ niekto musí padnúť na hubu, aby sa prebral...alebo neprebral. Ma už po 18 je dospelý.

maialeo
Autor odpoveď zmazal
junjunior
28. júl 2025

@adamkatka môžem poprosit do správy, ako ste ...tiež to mam.podobne, akurát, neviem ci vydržať chce na liečenie, ďakujem.

Strana
z2