Problémy v manželstve

11. feb 2023

Ahojte, chcem sa spytat tych co mali s partnerom narocnejsie obdobie ked boli deti male, ci sa to potom zlepsilo alebo zhorsilo? Pre ilustraciu - mame 2 deti, starsi 3 roky este nechodi do skolky, momentalne ma obdobie vzdoru, mladsia ma pol roka a ma mierne zdravotne problemy, nic vazne, ale musime cvicit, chodit na rehabilitacie a vysetrenia, kazde cvicenie je sprevadzane placom... Manzel ma tiez zdravotne problemy so zaludkom, mava bolesti, liecbou a dietou sa to uz zlepsilo, ale nie je to co kedysi... Syncek uz cez den nechce spavat, vecer ale chvalabohu skoro zaspi a dcerka vecer dlho zaspava, castokrat aj o 23:00, cize nemame pre seba takmer ziadny spolocny volny cas. No a to si myslim ze je hlavny problem, obaja sme unaveni, manzel chodi do prace a pomaha mi s detmi, ale v domacnosti mi odkedy ma tie zdravotne problemy moc nepomaha a ja sama ho chcem od toho odbremenit, ale ide to na ukor toho ze som vecer totalne vyflusnuta a potom uz po sebe len stekame... Chcem sa spytat, tie co ste mali podobnu situaciu, zlepsilo sa to casom, ked zacali deti lepsie spavat/chodit do skolky, ked bol ten cas na seba, alebo sa to len zhorsovalo?

katarinka89
11. feb 2023

Zlepší sa to len vtedy, keď to budete obaja chcieť zmeniť. Aj my mávame raz lepšie obdobie- raz horšie, ved deti sú takým ,,testom,, kvality vzťahu ale.....vždy pri každej situácii pomohol len fozhovor- od srdca, treba mu povedať co cítiš, čo ťa trápi a povedať aj to, že chápeš aj jeho.....a treba sa vedieť aj ospravedlniť...toto urobí zazraky- ak nie hneď, tak časom určite.

reanda
11. feb 2023

u nas sa to zhorsovalo.. tiez som bola nastavena tak, ze ked vidim, ze ma muz problem, tak ho co najviac odbremenim, nech to nema take tazke, akurat, ze ten moj reagoval tak, ze miesto, aby si to vazil a vyuzil na nacerpanie novych sil, nech teda zase zvlada, tak to zobral, akoze uz to tak bude stale, ved ked to zvladam teraz sama, tak uz to mozem tak robit vzdy.. plus ked to bolo opacne, ze ja som potrebovala odbremenit, tak jeho ani nenapadlo, lebo on ma dost svojho predsa.. takze zalezi, ako to ten tvoj berie a ci vidis, ze je to fakt len prechodna situacia v krize, alebo ma sklony to nechat tak, lebo mu to vlastne vyhovuje, ze nic s tym nemusi robit a nechava cele riesenie na teba a este si aj vinna, ked nieco potom nefunguje..
ale celkovo by som uz nechcela muza, ktoreho musim takto ofukovat a odbremenovat.. pre mna to, ze to zvladame spolu 'v dobrom aj v zlom' znamena, ze to zvladame aj v tom 'zlom', tazsom, narocnejsom spolu a nie ze on sa tomu podda a ja si musim poradit..

kornelies
11. feb 2023

Ciastocne sa to zlepsi, ked obidve deti prespia celu noc a najdes si opatrovatelku, popripade su babicky naporudzi a su ochotne postrazit aspon cez den. Mozno ma tu niektore znesu pod ciernu zem, ale najhorsie si vychovu deti odnasaju chudobni rodicia a trpia tym partnetske vztahy
.Ziadna dovolenka, volny cas bez deti, tvrda drina, aby boli ucty zaplatene, deti zasytene a o pani, co by prisla upratat, navarit a postrazit sa stava utopiou.
Snazte sa utrhnut aspon 2 soboty do mesiaca pre seba, venujte sa sami sebe a nezatazujte sa detmi. Vztah treba stale budovat, inac je odsudeny na zanik..

deti95060810
11. feb 2023

ak si pán manžel nenájde peknú, mladú utešiteľku, tak vzťah vydrží celé roky...

salamistka
11. feb 2023

Myslím, že to je len prechodné obdobie, keďže deti sú ešte malé a treba sa im veľa venovať...ja mám síce len jedno dieťa, ale popri práci, aj domácnosť a výchova bolo všetko na mne, keďže manžel bol dlho v práci, aj mal robotu vonku...dcéra bola naučená zaspávať sama, ale ani tak som nemala večer už energiu, skôr cez víkend...teraz je už dospelá a venujem sa sebe, manželovi, koníčkom, kým bola malá, tak cca do 13 rokov, tak celý náš deň sa točil okolo nej, nášmu manželstvu to však nijako neublížilo.

loginexistuje
12. feb 2023

skus poprosit o pomoc sirsiu rodinu musi to byt pre vas narocne a aj pre manzela ak musi so zdravotnymi problemami a s bolestou chodit do prace inak to kludne moze mat zo stresu ako zivitel rodiny proste ten tlak co je na neho