icon

Problémy v rodine

jozino691
8. júl 2012

Dobry den, chcel by som sa informovat ohladom urcitych zakonoch o rodine, mam priatelku a jej rodina (mama a oco) sa ku nej spravaju rozdielne ako ku ostatnym surodencom, jej mama sa jej neustale vysmieva, vyhraza sa ze ju vyhodi z domu ze ju vystahuju, a podobne veci, a ja Vas ziadam o pomoc co v takom pripade, keby sa stalo to najhorsie ze by ju vyhodili, ci je mozne na sude ziadat o nejaku nahradu financnu alebo nieco take, priatelka ma 21 rokov, skoncila strednu skolu nedavno sa aj zamestnala, preto sa pytam ake su moznosti v najhorsom pripade

Dakujem vopred

Strana
z2
bonaquaba
9. júl 2012

jozinko, ja na mieste tvojej frajerky by som si zbalila veci a nastahovala sa ku tebe, ked sa tak mate radi a tak velmi ti zalezi na nej, tak nebude problem pre teba nastahovat si ju ku tebe a pomooct jej, ved je to mozno aj tvoja nastavajuca, tak sups pomoz so stahovanim

boska79
9. júl 2012

@bonaquaba uz to mal davno navrhnut a neee tu vypisovat 😀

bonaquaba
9. júl 2012

@boska79 ved prave, mal ju vziat k sebe a utesovat ju tam 🙂

mandragora22
9. júl 2012

@tinki si mimo temu. a ohladom mna...mylis sa. uznavam nazory inych, ale ako pozeram, ty a tebe podobne neuznavaju moj nazor. v com je zly? v tom, ze ja som mala podobnu situaciu, ako opisuje jozinko (mimochodom akosi dlho sa neukazal, vari stahuje priatelku?) a poradila som si uz ako 19-nast rocna? ze som odisla velmi skoro z domu, nasla som si pracu (podotykam na vychode, kde je uz davno vseobecny problem s pracou), kupila som si s partnerom byt, splacali sme hypoteku, ze som od rodicov odisla a zila si konecne svoj zivot v pokoji? v tomto je moj nazor zly, ked uvadzam, ze ak je tento uvodny prispevok pravdivy, nech sa partnerka spakuje od rodicov a zije si svoj zivot? toto ti evokuje myslienku, ze ja nemam rada so mnou nesuhlasiacich ludi? takto ti napisem: je mi jedno, kto ma aky nazor a kto si co mysli, zaroven neutocim do ludi, ktori maju iny nazor, ako ja. zial, opat som sa presvedcila v tejto teme, ze JA ked mam iny nazor, nez ty, ci podobne zmyslajuci ludia, tak tu bombardujete mna... ja som sa neprihovarala ani tebe, ani dalsim. ja som odpovedala zakladatelovi temy. opat opakujem, podla mna je to fikcia, hovadina, proste sa tu neukazal vyse 24 hodin a jednoducho tejto teme neverim. a v jednom mas pravdu, ale len ciastocnu. comu neverim, to nemam rada. dobru noc

nikolca
9. júl 2012

@bonaquaba mna naši veru vyhodili z domu,bola som tehotna 😒 môjmu priatelovi nadavali do chnulov 😖 tak som si ho zastala 😵 hrozne som sa s mamou povadila,priatel nevahal nasťahoval si ma k sebe dcerka bude mať už tri rôčky a nema ani šajnu že ma niekde ešte jednu babku 😔 a mna to strašne trapi 😔 radšej som mala byť vtedy ticho 😖

tinki
10. júl 2012

@mandragora22 aj môj názor bol taký, aby sa odsťahovala a začala sama...takže nemám až tak iný názor, len ty zlý prehľad...a znova si mi ukázala, ako ťa rozčúlilo to, čo som ti napísala..
takže si taká ako som napísala..
inak ti prajem krásny deň a menej zlosti..pa..

bonaquaba
10. júl 2012

@nikolca niekedy je radsej odist, ako trpiet,pretoze clovek sa oslobodi aj za cenu straty rodiny,viem, ze to boli, ale niekedy je to lepsie riesenie ako sa trapit pri ludoch,ktori si ta nevazia a stale ta napadaju ci uz fyzicky alebo psychicky , mozno teraz mas skutocnu rodinu a aj ked viem, ze co si spravila ta trapi a needa sa to vratit spat,ale urcite to musi trapit aj tvoju mamu,pretoze pre nu si rovnako dcera ako ostatne a urcite ma aj ona kamen na srdci aj ked sa obidve tvarite, ze nic sa nedeje,ale urcite to trapi aj ju,mozno treba spravit maly krok k tomu,aby mala aspon raz videla babku

bianca
10. júl 2012

@jozino691 a preco teda zostava doma v takom prostredi?My sme vo vasom veku boli uz davno prec v zahranici a zili sme si svoj vlastny zivot.Pokial je priatelka zamestnana tak nema uz na nic narok zo strany rodicov ale rodicia by si zasluzili minimalne mokrou utierkou preplesknut.
ty studujes?Preco neriesite svoju buducnost uz teraz?Ved to neznamena ze budete musiet spolu zit navzdy a aspon by ste sa dobre spoznali

slimstar
10. júl 2012

@jozino691
no tak nech sa odstahuje, ked ma pracu a zacne zit samostatne aj s tebou. ja v jej veku som zila s priatelom v byte a rodicia su 80 km daleko. 😉 predtym som zila u rodicov a prispievala som na stravu a energie, uplne bezna vec. Kde je problem? ved je dospela tak uz by sa mala osamostatnit a nie drzat sa maminej sukne.
za sociku zili pary spolocne od osemnatky, ona uz nadsluhuje.

ja by som tam nebola ani minutu. kazdy raz musi zacat.

@zmrzlinkams
ak ma pracu tak vyzivocia povinnost rodicov voci dietatu neplati, len ak opacne teraz ona by mala vyzivovat rodicov.

lujza123
10. júl 2012

@jozino691 ved ta tvoja priatelka sa nema tak zle , ma pracu a prijem tak nech si najde podnajom, nemusi platit rovno sama cely byt staci si prenajat izbu v byte zo studentami ...vela ponuk najde napriklad na www.spinkaj.sk .....je neprijemne ze rodicia robia rozdiely ale naco tam byva ked je plnopleta, do skoly nechodi? Ved uz nieje dieta ale dospela tak nech sa tak sprava, nepotrebuje predsa k zivotu maminu aby jej chodila davat pusinku na dobru noc kazdy vecer. Ja som z domu prec od 18 tich, segra od 19 tich chceli to tak nasi aj my a ked bude moja dcera mat po skole tiez ju budem nabadat aby sa osamostatnila...podla mna je to normalne, nie trcat u fotrovcov do 30 tky a len sa stazovat ze sa hadaju..teraz som s nasimi musela byvat polroka a skoro ma slahlo....dospele deti nemaju co hladat v rodicovskom dome len na navsteve nie tam zbytocne zavadzat a vyciciavat rodicov

mandragora22
10. júl 2012

@tinki ja som zlostna? 😀 potom naozaj zvlastne, kto tu je paranoidny, ze? 😉

zlatica36
10. júl 2012

....aj ja si myslim,ze ked ma pracu 21 rocna baba ,tak nema co trpiet tam ,kde jej robene zle...uz by som tam davno nebola.......
akonahle je dieta dospele a zarobkovo cinne ,rodicom konci vyzivovacia povinnost..aj trvaly pobyt jej mozu zrusit kedy chcu,je to ich dom nie toho dietata...
..ja sa fakt cudujem,ze dospela baba,necha so sebou takto zametat

dada1212
10. júl 2012

@jozino691 ak má zamestnanie, tak ju vyhodiť môžu. a so súdom je to asi zbytočné skúšať.
netreba riešiť minulosť, nech sa úplne osamostatní, spolieha sama na seba a ak je to naozaj tak ako píšeš, tak ver, že jej rodičom sa to všetko raz kruto vráti.
tie vzťahy v rodine asi zdravé nie sú a ver že aj súrodenci, ku ktorým sa tak zle nesprávajú sa na nich na starobu vykašlú. vždy to tak býva, že ak sa robia rozdiely a deti v tom vyrastajú, tak práve tie, čo sa mali lepšie sa úplne na rodičov vykašlú. a ak cíti krivdu, nech kašle na nich aj ona.

kvetka08
10. júl 2012

Má 21 rokov, má prácu, má priateľa a určite aj predstavu o živote. Ak nechce byť ponížená stále od svojich rodičoch, nech sa osamostatní !!! Nemusí mať hneď vilu, či chalupu. Stačí malí bytík na prenájom a uskromní sa. Nemusí mať všetko, ale bude mať svoj svet, svoj pokoj a svoje bývanie. Načo sa vypytovať na súdom uznané nároky ??? Zasa len ťahanice a ubližovanie.

Strana
z2