Prosím, nájdu sa tu nejaké ženy, čo sú partnerkami moslimov?
Dobrý deň,
prosím, ak ste tu niektoré také, tak prosím napíšte mi do správy, súkromnú správu. Rada by som sa porozprávala o tom,aké je to byť manžekou/ partnerkou moslima. Je to súkromná téma, preto preferujem správy. Ďakujem
potrebovala by som viac infa, ako sa dočítal v evitovke. Dakujem
Asi to bude uzasne, ked sa da o tom rozpravat len v tajnosti a sukromnych spravach 🤔
prosím ustipačné komentáre nie sú na mieste,...
Sama vies ake je to zit s moslimom, je to všeobecne známe, proste nebudes rovnocenná partnerka, si len zena, budes sa musiet v mnohom prispôsobiť a podriadiť.
Jednoducho nie di rovnocenná muzovi.
@marina24 áno, sú tu a nie je ich málo, skús sa pridať do tejto skupiny (netuším, ako veľmi je aktívna) https://www.modrykonik.sk/group/8829/detail/
@renatik91 evitovka ako odborná literatúra, hodnoverný zdroj informácií? 🙄 to ako vážne až tak hlboko ľudstvo upadlo? 🙄
Zalezi na akeho cloveka natrafite . To ako tu muslimov opisuju ze ziadna ucta k zenam a zena je handra a podobne , tak zije vela zien aj na slovensku pri slovakovi . Este aj horsie . Prinajmensom kazda stvrta podla statistik tyrania zien na sk ...
A tu
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/neobvykle-zmiesane-ale-stastne-manzelstvo/
Nečítal som ale sú to diskusie kde si píšu baby ktoré v zmiešanom vzťahu žijú...tak popozeraj.
@oli18 to sú len výroky chorých hláv ako napríklad na TOPKY .sk ktoré s realitou nemajú nič spoločné ....
@marina24 moja kamoška sa vydala za moslima-egyptan,dotrepala ho sem a on za tri dni ušiel do švédska, čiže ona bola iba jeho možnosť dostať sa do Európy, horšie bolo to že ona ho sem dotrepala za to že sa im narodilo dieťa,to je skúsenosť z môjho okolia,nesudim..nepoucam.. len ma to tak napadlo.pekny deň 🍀
@marina24 Skus na Fb skupiny Islam Sk, alebo Biblia vs Koran. Sú tam Slovenky, ktoré buď konvertovali alebo majú mužov moslimov. Tam zo zistis asi najlepšie čo potrebuješ. ☺️
A.. Nie sú všetci moslimovia rovnakí. Idiot (ktorí nadáva ostatným a ponižuje ich lebo nemajú rovnakí názor) sa nájde medzi kresťanmi, ateistami, židmi, i moslimami v rovnako hojnom počte. 😁
@annamari4 aj ja poznám podobný prípad to je chudák . ale to neznamená že každý moslim je zmrd ako sa tu prezentuje . kludne by sme si mohli popísať aj o kamoškách so slovákom . čiže stojím si za svojím že záleží kto si akého človeka vyberie - a je jedno aké má vierovyznanie ...
@janette321 Ja ti neviem. Moja kamarátka sa vydala za moslima. Je momentálne doma s malým dieťaťom, muž má povinnosť sa o ňu postarať finančné i keby už v živote nechcela ísť do práce (co sa povacsine nám môže len snívať). V ničom ju neobmedzuje, nezakazuje jej nikde chodiť... Jedine chce mať navarene stále večeru, a poriadok doma. Kamarátka ani hijab nenosí (i keď Konvertovala už pred svadbou sama, predtým bola ateistka), Iba dlhú sukňu a tričko s dlhým rukávom (ale iba odkedy konvertovala). Čiže.. Záleží na jednotlivcoch.
@janette321 poznala som veľa moslimov keď som žila v UK,nebol s nimi problém, ale nežila som s nimi ako partnerka,takže to nebudem súdiť.
Myslim, ze je velky rozdiel, ci eje to moslim zijuci napr. v Europe alebo priamo v moslimskej krajine a tiez zalezi aka krajina konkretne.
Ti zijuci v Europe uz maju vacsinou prebrate niektore vzorce spravania a zvyky a pod. aj z Europy a nie su v niektory oblastiach taki "radikalni". A zas taki, co prezil cely zivot niekde na dedine v moslimskej krajine v prisnej moslimskej vychove ma zas niektore veci zakorenene inak, ze co je spravne, co ako ma byt a podobne.
Tiez zalezi na tom, ci v rodine a oblasti kde vyrastal si zeny vazia a mau povinnost postarat sa o ne, alebo ich beru ako menejcenne. A tiez to, ci je z bohatsej rodiny, kde sa mu dostalo aj vzdelanie a ainy pohlad na niektore veci, alebo je z chudoby, kde povacsina viac prevladaju "tradicnejsie" nazory z minulosti.
Niekde si skutocne vazia oba pocestne a "ciste" moslimske zeny, ktore su odmalicka vychovavane vo vsetkej pocestnosti a europske zeny ich sice "ocaria", ale nemaju pre ne rovnaku hodnotu ako moslimky. Nie su pre nich "ciste" a casto si ich kvoli tomu nevazia a musia byt "podriadene".
A tiez je vela pripadov, kde su iba vstupenkou do Europy.
@fokuska By si sa cudovala, aki su Moslimovia v Europe. Vsetko zalezi od jednotlivca a rodiny, store ho vychovala a za nim stomi. Vela, ak nie takmer vsetci, Moslimovia zijuci a vyrastajuci v Europe, Amerike atd. su casto viac nabozensky zalozeni a dodrziavaju (nie navonok ale vo svojich 4 stenach) ich zvyky ako Moslimovia vo svojich domovskych krajinach.
Viem velim dobre porovnat. nemas sice moza moslima ale zijeme paralelne v zapadnej Europe a v jednej znajprisnejsich Moslimskych krajin (vlastne je to uz len jedina tak prisna krajina na svete).
@marina24 prepáč... ale majú pravdu... keby by bolo všetko ok, tak by si ani ty a ani iné nepotrebovali získavať info iba súkromne a tajne... už len to by ti malo niečo napovedať... kresťanské, neveriace a podobné vzťahy sa bežne rozoberajú verejne 🙂 ak máš problém a chceš ho riešiť a je taký vážny, že len tajne... tak asi to nebude v poriadku... to je ako keď mlátená žena nejde na políciu, pretože si myslí, že si to zaslúži...alebo že tak to má byť a je to tak správne... tak si hlavne v sebe uprac, prečo chceš riešiť vzťah len súkromne...
Asi chce tieto veci riesit sukromne, lebo vie, ze verejna diskusia sa strhne na jej bezdovodne odsudzovanie zenami, co s tym maju skusenost z evitoviek alebo rozprvania susedovej sesternice kamosky a predpokladam, ze toho sa napocuva dost aj bez modreho konika

@marina24 prečítaj si knihu Stratené od Evity - tam Ti povedia všetko podstatné.