Prosím, nájdu sa tu nejaké ženy, čo sú partnerkami moslimov?
Dobrý deň,
prosím, ak ste tu niektoré také, tak prosím napíšte mi do správy, súkromnú správu. Rada by som sa porozprávala o tom,aké je to byť manžekou/ partnerkou moslima. Je to súkromná téma, preto preferujem správy. Ďakujem
@lucilaines ty jej odpovedz, máš pár semestrov o moslimskej kultúre absolvovaných 🙂
@pivonka6 ten bol dobrý :D
@taga odporúčam potom popísať problém vo vzťahu a nespomínať vierovyznanie... keď mám chlapa katolíka tiež nepíšem " muž je katolík a zistila som, že si píše na zoznamke s inou... alebo nedáva mi peniaze na domácnosť... alebo nechce pomáhať v domácnosti... " atď... keď je problém vo vzťahu, tak je jedno aké vierovyznanie kto má... to potom vyzerá, že mám s tým ja problém a považujem to z jeho strany za divné, nefer, nesúhlasím s tým, tlačí ma do niečoho s čím nie som stotožnená ... ale potrebujem sa oprieť o "barličku" že však je to ok, lebo je to moslim, katolík, ateista, zelený mužíček z marsu... tiež neplatí, že keď je niekto kresťan tak je to zlé, že zahne polovičke ale že keď je ateista tak je to ok...
@marina24 a co by si sa este viac chcela docitat? Ze ten tvoj bude pan uzasny,ze nezverbuje k nejakej teroristockej skupine,alebo ze sa k tebe nebude chovat majetnicky a neunesie ti deti jeden krasny den? Myslim ze vsetko podstatne bolo povedane ,jednak v knihe a jednak v diskusiach aj tu na MK..a predpokladam ze nikto nema krystalovu gulu aby videl co sa bude u vas odohravat..byť,zit s takymto clovekom nesie urcite riziko ,ale to uz v dnesnej dobe je pomaly v kazdom vztahu ,s hocikym..pokial je ten chlap normalny myslim ze sa dokazete prisposobit a zit dostojny zivot hocikde a nepotrebujes k tomu manual..
Podaktore su tu skryte gurmanky prave na moslimov potom ked zistia aka je prava tvar tychto jedincov po sobaši deťoch sem chodia akurat diskusie zakladat lebo si udajne boli vedome do coho idu...a vobec neboli...pre moslimov su zeny dojne plodne kravy nic viac a su to extremny uchylaci na europske zeny bez omotanych hander okolo hlav
@judar ja tu vsade denne nonstop vidim len diskusie o slovakoch uchyloch a prizivnikoch a tyranoch a lenivcoch a chudakoch ... o moslimoch asi druhy status za cele roky . Aj to len vseobecny status ...
@janette321 to lebo vacsina nenapise ze ma muza moslima...kvoli teroristickej teme ci imigrantstvu aby narovinu nezozali kritiky...ale je ich tu dost takych
@judar a vsetci su taki ako ste ich opisala ?
@judar mozete dat vas opis na slovakov ?
@judar teda na krestanov presnejsie
ja som raz sla na dovolenku a na stanici som stretla babiznu ktora letela za svojim Tunisanom a dali sme sa do reci uz mu chystala teple miestecko na slovensku tiez som si pomyslela ze chudak pri najblizsej prilezitosti zdrhne do viedne... a rozpravala storky o tom ako sa tam tie Slovenky poznaju co maju Tunisanov ze oni tam doma prdia nepracuju a Slovenky im posielaju baliky znackove handry. Doplnila trefne ze "nie ze by som si tu na Slovensku nevedela niekoho najst". takze asi tak.
@fokuska To, že majú prebraté vzorce správania je síce pekné, ale myslením sú stále v dvanástom storočí. Žena je pre nich "len žena", však ešte aj dnes ženy vymieňajú v ich krajinách za hospodársky dobytok ! Prepánajána, čo už iné je treba napísať. Možno 1 žena z 100.000 žien je šťastná a ich manželstvo vydrží až do smrti. Ale čo tých 99.999 žien? Tie sú fyzicky, alebo psychicky týrané (a verte mi, že to druhé je omnoho horšie, lebo rany sa zahoja, ale duša nie), bité, ponižované, musia robiť len to, čo chcú ich milovaní manželia. Ani pozrieť sa na iného chlapa, nedajbože hovoriť s iným chlapom, to im hneď ich mierumilovný manžel vysvetlí doma ručne stručne, že také veci sú zakázané, pritom on môže zatiaľ pokefovať polovicu mesta.
@chocholousek Také hlúposti píšeš. Áno, možno pre ľudí, ktorí nežijú podľa Koránu je to takto, ale pre veriacich = žena je rovná mužovi čo sa týka duše (iba sociálne roly majú odlišné).
Ak chceš hovoriť o muslimkách, bolo by fajn, ak by si nejakú poznala, a nehovorila o ich živote bez nich :D poznám mnoho muslimiek, ktoré sa vydali za muslimov (logicky), a žijú na Slovensku. Taktiež poznám mnoho slovenských mužov a žien, konvertitov.
PS: som muslimka, pracujem, a určite nemám zakázané hovoriť s cudzími mužmi :D neviem kde také hlúposti ľudia získavajú...
@judar Súhlas.
Ja nepíšem o Moslimkách, ale o európskych ženách, ktoré sú iného vierovyznania (alebo žiadneho) ALE ŽIJÚ S MOSLIMOM ! Je ich teda statočne... Preto by som rád vedel, že čo ženy na Moslimoch najviac priťahuje. Je to tá sebavedomosť? Mužnosť? 100% presvedčenie o ich názoroch? Schopnosť presviedčať? Dobre, keďže poznáš veľa mužov aj žien - konvertitov. Poznáš aj páry, kde je muž Moslim a žena iného vierovyznania a sú spolu šťastní vyše 10 rokov? Lebo ja poznám veľa takých párov a tie ženy teda šťastné nie sú... Ale nikdy sa nesťažovali, lebo aj to majú zakázané. Mám oči - vidím, mám uši - počujem. Nepotrebujem priamo počuť od ženy, že je nešťastná, stačí to vidieť a vlastne, v noci to aj občas počujem...
@chocholousek Osobne si myslím, ze ľudia iného vierovyznania by sa nemali brat ak chcú obaja praktizovať svoju vieru. Ak sú obaja praktizujuci veriaci odlišnej viery, nikdy nebudú spokojní.
Muslim /muslimka totiž vedie svoje potomstvo k viere v Jedineho Boha, ku ktorému sa modlil i prorok Ježiš. Kresťanka /kresťan to vníma inak, hlavne podľa katechizmu, a pridáva Ježišovi božské vlastnosti, ktore v Písme nie sú a ktoré nemal.
Ani sama si neviem predstaviť žeby som deti viedla k viere v Jedineho Boha a manžel by im do toho rozprával svoje kresťanské predstavy. ☺️
@lenkakravcova Z toho mi vychádza, že máš Moslima za manžela, je tak? Sú Tvoji rodičia spokojní s tým, že si konvertovala? Majú radi Tvojho manžela?
@chocholousek Nepraktizujuceho.
Boli prekvapení, a jasne ze to nebrali úplne v dobrom = ak by áno, už dávno by i oni konvertovali. 🙂 ale zlepšuje sa to, dokážeme o viere i rozumne diskutovať a argumentovať.
A áno, môjho manžela majú radi. ☺️ Je to vzorný muž, starajuci sa o našu rodinu.
@lenkakravcova bola si konvertovana už predtým ako si stretla manžela alebo až potom? To aby boli ľudia rovnakého vyznania predsa nemusí znamenať že musíš konvertovať ty ako žena. Prečo nekonvertuje nikdy muž moslim na vieru svojej manželky?
Čo znamená nepraktizujúci Moslim? To mi nejak nejde do hlavy 🙂
@lucia147852 konvertovala som prvá. 🙂
@chocholousek Nemodli sa pravidelne a veľmi sa nepostí. Inak ostatné väčšinu dodržuje.
@lucia147852 A inak nie je logické konvertovať ku kresťanstvu ak má človek informácie z islamu. Kresťanstvo mu potom príde už iba ako pekná rozprávka bez logickej navaznosti.. 🙂
@lenkakravcova Ak má človek informácie o islame, potom nie je normálne vyznávať náboženstvo vytvorené zvrhlým beduínom.
@adrestia Prosím zdrz sa takýchto slov. Proroka Muhammada nepoznáš a verím ze Koran si neprečítala ani len v slovenskom preklade s výkladom, nie to ešte v arabcine. Alebo sa mýlim a máš naštudovanie i hadisy, ktorých je viac než tisíc? Ako sa opovazujes osocovat niekoho kto je ďaleko morálnejsi ako si ty sama?
Pamätaj, že Boh vie a počuje všetko. Za každý jeden skutok sa budeš zodpovedať tak ako každý z nás.
Ps: prorok Muhammad islam nevytvoril. Učil len to isté ako jeho predchodcovia - od Adama, cez Abraháma, Neoho, Mojžiša až po Ježiša. Všetci títo proroci vyznávači Jedineho Boha a učili ľudí modliť sa k Nemu. Dokonca i v Biblii máš napísané že Ježiš učil ľudí modliť sa k Jedinému Bohu (nazýval ho nebeský Otcom), dokonca sa modlil rovnako ako muslimovia (padol na tvár a prosím Boha v Gatsemanskej záhrade aby mu pomohol). ☺
@lenkakravcova Ja som citovala muža, ktorý sa narodil a vyrastal v moslimskej viere. Prvého tureckého prezidenta Mustafu Kemala. O islame toho určite vedel viac ako ty. Ako môžeš tvrdiť, že váš prorok učil to isté, čo Abrahám alebo Ježiš, keď islam sa v mnohých veciach s rozchádza so Starým aj Novým Zákonom.
@adrestia To, že sa niekto v nejakej viere narodí, nezaručuje, že sa v nej orientuje bez prímesí kultúrnych (nenáboženských) zvykov. Ak chceš niekoho citovať, kto hovorí o isláme, tak cituj proroka Muhammada (alebo iných prorokov), nie obyčajných ľudí.
V čom sa rozchádza napr v porovnaní s Ježišovým výrokom?:
Mk 12,29
Ježiš odpovedal: „Najdôležitejšie je toto: Počuj, Izrael! Pán, náš Boh, je Jediný Pán!
(vidíš to slovo Jediný? Nie trojjediný)
Nerozchádza sa tak náhodou s týmto výrokom skôr katolícky kresťanský výklad o trojici? 🙂 Ak mi nájdeš v Biblii výrok, kde Ježiš, mier a požehnanie s ním, učil o trojici, a spomenul "trojjediný" alebo "trojica" , tak ti uverím, inak môžem iba tvrdiť, že kresťania prekrucujú Písmo a učia čo Ježiš neučil.
Dtacil mi rozhovor so znamou ma muza moslima,o nej som si myslela ze je katolicka.Raz sme tak kecali mali byt Vianoce tak som sa jej opytala ako maju oni Vianoce.A vtedy som sa dozvedela,ze aj ona aj deti su moslimi a ziadne vianoce nemaju.Tak ma napadlo sa jej spytat vo by utobili,keby si ich Dalia nasla katolika,jej odpoved- No to teda nenajde bud si najde moslima alebo jej ho vyberieme my.Uf to som nerozdychala a to ze jej muz obcas da po ustach tak moja odpoved Radsej NIe!

@willino1 pri problémoch v kresťanských / neveriacich a pod vzťahoch ale nikto nezačne všetku vinu hádzať na vierovyznanie muža. Ani bitej žene asi nikto nenapíše že nemala si si brať kresťana/evanjelika a pod. Pri tejto téme by každý problém bol hodený na vieru a k tomu od žien, čo v živote moslima mimo telky nevideli.