icon

Pyšná 26 ročná dcéra

19. mar 2022

Dobry vecer.Pisem sem anonymne,aby ma tu nikto nespoznal ale chcela by som vidieť aj ine nazory nato.S ex sme rozvedení už 10 rokov mame spoločnu dcéru.A o ňu ide..Exmanzel vedie úspešnú firmu,je natom finančne velmi dobre.Dcera ma 26 rokov nikde nikdy nepracovala ani nebrigadovala,lebo exmanzel jej všetko vždy kúpil,financuje ju stále.Kupil jej drahé auto,byt.Ale dcéra začína byť pyšná,mysli si že je velka pani,pritom si neuvedomuje že za kazdym eurom je nejaka praca.Vzdy bola povysenecka a to ma mrzi.Mysli si,že stačí sa prejsť s kabelkou po meste.Nechcem aby to vyznelo,že jej zavidim to v žiadnom prípade,(zarábam 950 v čistom a na bežné vydavky mi to stačí aj na nejaky vylet).Len ma mrzí aky človek je z dcéry.Je šanca že sa zmeni? Nechcem aby bola taká a povyšovala sa nad ostatných

marianarem
19. mar 2022

No neviem, nakolko je stastna. Ak niekto nikdy v zivote sam nepohol prstom, nic nie je jeho vlastna zasluha, tak nemoze mat skutocne sebavedomie, nema ho mat na com postavene. Pocit zmyslu zivota by som povedala, ze niekde hlboko tiez chyba, ak nie je nejaka psychopatka. Ale pravdepodobne aj ona skor ci neskor narazi na nejaky problem v zivote a tam bude jej sanca sa zmenit. Ak take nieco nastane, urcite to neries za nu.

lala123
19. mar 2022

Keby len take veci sa diali v zivote....chyba sa stal
už asi tak pred 15 rokmi keď ste ju s ex vychovávali. Ale chapem, že si asi ťahala za kratší koniec a on si ju kupoval. No nič , ty už to teraz nezmeníš , zivot ju nauci a možno áni onie. Ja by som sa snažila jej dohovoriť, že už má dosť rokov na to aby si začala budovať niečo svoje a buďme úprimne určite by jej pomohli ex manželove peniaze ako odrazový mostík. Aj keby to mala byt len mala kaviaren, obchodík ale proste niečo za čo by bola zodpovedná.

deti95060810
19. mar 2022

čo robí dcéra celý deň keď nikde nepracuje? to sa musí strááášne nudiť...

autor
19. mar 2022

@deti95060810 Práveže nie.Chodi na kavičky,prechadzky do mesta,teraz už aj do aquaparkov,po nakupoch a podobne.A presne stoho je taka povyšena

deti95060810
19. mar 2022

nechýba jej kolektív?

savanna
19. mar 2022

Ak pises, ze ex ma uspesnu firmu, tak je dost mozne, ze dceru zabezpeci aj do buducna, teda, ze nebude musiet nikdy pracovat, raz po nom mozno zdedi vsetok majetok...nie je to idealne, ale najdu sa aj take pripady deti z bohatych rodin.
Poznam jednu taku slecnu, ktora je aj zamestnana u otca vo firme, ale realne tam odrobi mozno hodinu denne. Nasla si aj bohateho manzela a do buducna je urcite zabezpecena. Ale zase nie je nejaka pysna ani namyslena, ma vysoke naroky, co sa tyka oblecenia, atd., ale sprava sa normalne.
Je to asi zivot tak trochu v zlatej klietke, neviem, ci to nejako dokazes zmenit. Mozes jej dohovorit, vysvetlit, zrazit trochu hrebienok, ze nie je az taka hviezda, lebo na nic si nikdy nezarobila vlastnou rukou, ale ci to pomoze, nevedno.

caroline_
19. mar 2022

@deti95060810 ja tiez nepracujem a teda rozhodne sa nenudim,skor nechapem ako sa niekto bez prace dokaze nudit,ved to nie je jedina aktivita

bmuller
19. mar 2022

A k tebe sa dcera sprava ako, viete sa rozumne porozpravat?
A ako si ona predstavuje svoj dalsi zivot? Ma vystudovanu nejaku (vysoku) skolu? Nema ziadne ambicie v zivote nieco dokazat, ze je aj sama schopna sa uzivit, ze dokaze byt nezavisla, zurocit svoje vzdelanie?
Je aspon pekna, ze si vie zbalit nejakeho chlapa, ktory by ju zivil v manzelstve? (lebo inak sa na nu moze akurat prilepit nejaky zlatokop) ....

miadi
20. mar 2022

Je k tebe dcera drza? Zda sa ze nemate dobry vztah. Asi si ju otec kupil a ty si nic vzduch lebo nezarabas co on a nestrkas jej $. Ale toto Mne pride ako fake story lebo ludia co maju uspesne firmy a vela $ zo svojich deti nechcu robit lenivych priživnikov. Vacsinou maju naopak ambicie pre svoje deti este vyzsie ako pre seba. Je uplne ok ze jej kupil byt auto a strka jej $ ale ze nikdy nerobila to je take divne. Aspon je jeho jedine dieta ? Nema on druhu zenu? Ked umrie aby vsetko dedila dcera nech neostane zrazu na suchu. Kazdopasne je dost neskoro v 26 riesit jej charakter. Vychovavat si ju mala prvych 18rokov teraz uz je hotovy dospely clovek.

elie09
20. mar 2022

Sopľavá by potrebovala facku od života. Alebo od otca.

kornelies
20. mar 2022

@h2 Staci mi citat komenty. Citujem: Musi padnut na hubu, nech ide pracovat, matka ju zle vychovala. Naozaj toto dokazu napisat ludia, ktori maju hlboko do vrecka. Cista zavist.

h2
20. mar 2022

@kornelies Možno jej niekto (ja určite nie) aj závidí, keď všetko dostala zadarmo a bez námahy, ale myslím, že väčšina to písala preto, že v správaní tej mladej vidia problém. V budúcnosti na to môže veľmi škaredo doplatiť. A potom už môže byť neskoro.

iwesska
20. mar 2022

Tak teraz ma dievca len jedinu moznost,ako si standard uchovat - najst si niekoho,kto ju bude dalej dozivotne vydrziavat,ak otecko uz nebude moct. Lebo ak doteraz nebola schopna ist do prace,tak v neskorsom veku akurat tak upratovacku,alebo predavacku bude moct robit a to je pod jej uroven evidentne. Toto je ten typ,co bude vsade vypisovat,ze za 600€ by nevstala do prace. Tak ved nech si zije svoj sen o nic nerobeni,kym trva,lebo vecne nebude🤷‍♀️ Ale ako matka by som sa na toto nevedela pozerat ani v 18.-tich.,resp.uz v teenagerskom veku,kedy sa musela uz takto prejavovat. Vtedy si jej co k tomu povedala?

madeline1
20. mar 2022

Tvoj manzel ju cochvila prestane financovat, bude si musiet na svoje vydavky zacat zarabat sama. Mozno ju zamestna u seba vo firme a mozno nie.
Btw raz tu tvoj manzel nebude, z coho bude potom zit, prepise na nu firmu? Co ak bude mat dovtedy novu rodinu, manzelku, deti? Tvoja dcera je urcite velmi sikovna, je preto skoda, ak nevyuziva nikde svoj potencial, ak nic nerobi...mohla by aspon dalej studovat. Zaplatit si lepsie skoly, pracovat, praca slachti a cloveka aj bavi...Ved nepracujeme len kvoli peniazom... Ono to je dost o vychove, trebalo od nej vyzadovat vzdelanie a potom pracu a vstepit jej moralne hodnoty, aby bola pre tie na seba hrda. Mudra, pekna, mila je lepsie ako iba pekna.

sari24
20. mar 2022

A ty ako matka si bola kde pri výchove keď sa teraz bojíš aký človek z nej bude? Na toto si odpovedz.

w123
20. mar 2022

ja by som to uz nechala tak, ma 26 rokov uz je neskoro na to nieco z tvojej strany menit, nechaj ju zit si svoj zivot, je dospela raz pridu aj starosti aj vecne mlada nebude zivot jej sam okrese hrebienok ty ju len miluj podporuj, exa aj tak nezmenis tak co ..

zdenkastanka
20. mar 2022

@iwesska neboj sa otecko vybavi ale lepšiu poziciu pre dcerku...

kittykat22
20. mar 2022

je prirodzene, ze sa sprava ako sa sprava. Ma dost penazi bez prace. Problem je tvoj exmanzel, nie dcera. Dobra sprava je, ze pokial ma dcera byt a auto, staci zarobit na zakladne vydavky a hluposti a moze robit somariny. Ako nespravis nic. Snaz sa ju trochu korigovat a ries problemy ktore pridu aj v tejto situacii - ako su vztahy s pritelmi, vztah s partnerom ... a uvidis. A to, ze dcera ma kde byvat a je v pohode ber ako vyhodu. Aspon o starost menej. Moze sa stat ze bude nejaka trophy wife a nebude musiet nikdy pracovat. Nie je nutne, aby vsetci robili to iste v zivote.

pieksamaki
20. mar 2022

Az kym sa nepopali sa charakterovo nezmeni...dovtedy si bude mysliet ze je hviezda...preto nie je dobre..ked rodicia dlho dotuju deti...lebo si ani potom nevazia aj materialne veci a aj inych ludi....
Ale s detmi my nic nemozme urobit...maju svoju cestu....ma uz 26...to je dospela...neurobis nic...pochopi to az ked bude musiet sama urobit nejake usilie...vzdy to bude nejako....

iwesska
20. mar 2022

@zdenkastanka Ale otecko za nu pracovat nebude. A ked nema ziadnu prax,nemehlo platit nikto nebude. Pokial to teda nebude v jeho firme.Tiez treba mysliet na to,ze otecko tu nebude vecne a bez pracovnych skusenosti to bude tvrdy dopad.

sidicek
20. mar 2022

Za to aká je, si čiastočne aj ty zodpovedna, stále len ex toto a ex tamto. Ako podnikateľ asi veľmi doma nebyval a ty si mala volne pole pôsobnosti na dcerin vyvoj. On ju zabezpečil materiálne, ty si mohla rozvíjať jej osobnosť a boli by ste teraz všetci spokojní. Co už v 26r?To ti doteraz nevadilo, že dcéra nič nerobí? Ma aspoň nejakú dobrú školu? Lebo ak v 24r skončila výšku, tak to je ešte v pohode, ale ak sa flaka od 19 tak s tým už nič nespravíš. To by musela prísť nejaká zásadná zmena, napr. stopka s peniazmi od ex. A pod.

zdenkastanka
20. mar 2022

@iwesska ja viem kam tym mieris.samozrejme toto vobec nepodporujem.ale bolo uz x takych ludi co sa dostali niekam cez znamosti a aj kvoli znamosti ich tam trpeli (ak dotycni nepracovali efektivne).vies ako otecko sa k známemu prihovori " ale ved este to s nou skus,daj jej este sancu "atd atd... a podobne omacky.

mamutka
20. mar 2022

V takom veku asi neskoro niečo riešiť. Potrebuje nájsť niekoho zazobaneho, komu porodi dieťa. Ten ju potom bude musieť financovať. Keď nikdy nič nerobila, neriešila, len berie prachy a rozhadzuje, tak asi ani v hlave toho veľa nemá. Skôr by ma trápilo, že z dieťaťa je hlúpa bábika

iwesska
20. mar 2022

@zdenkastanka Ano,vsetko je mozne. Ale som toho nazoru,ze nikto sa v zivote nema len dobre. Proste raz si hore,raz dole a je len otazkou casu,kedy to pride v tomto pripade. Lebo spoliehat sa v dospelosti na rodicov nie je cesta. Ale ak si najde nejakeho podobne situovaneho partnera,tak bude mat zas na nejaky cas vystarane.

autor
20. mar 2022

@mamutka Neviem no,priateľa ma,nežijú sice spolu ale on zarába tak bežne priemerne,neviem presne kolko,ale pracuje v elektre takže on ju určite nezabezpečí.

autor
20. mar 2022

@iwesska jej priateľ pracuje v predajni v elektre,takže on ju určite nezabezpeči

lukina20
20. mar 2022

autorka a dcerka ma nejake sny do buducnosti? napr. co by chcela robit kam by sa chcela dostat? nema vizie?? ci jej zivot je len kavickovanie, nakupovanie a pod.

kornelies
20. mar 2022

@h2 Ako doplatit? Nebude sa s nou bavit Mara od susedov, ktora vari v zavodnej jedalni?

h2
20. mar 2022

@kornelies To myslíš vážne, že ti treba vysvetliť, ako na to v budúcnosti doplatí? Ty žiješ tak isto, ako ona, keď ti nedôjde samej, ako na to doplatí?Jedného dňa, keď prameň financií od otecka vyschne, bude odkázaná sama na seba. Bude sa musieť zamestnať a zarábať si na seba sama. Čo myslíš, akú prácu bude môcť získať s jej "praxou"?

kornelies
20. mar 2022

@iwesska Uspesni oteckovia nechavaju dedicstvo. Bude pokracovat v otcovom businese alebo si otvori svoj. Preco ju titulujes slovom nemehlo? Mozno bez VS a pracovnych skusenosti, bude uspesnejsia ako kandidat vied s cervenym diplomom.