Randím s mužom, ktorý je stále unavený
Neviem ani ako začať ale v skratke asi toľko že randím s mužom ktorý je vecne unavený,chodieva spat aj pred 22 a zamýšľam sa čo bude ak by mal plus 20rokov a mal rodinu ako by prebiehalo podieľanie sa na nej,keď po príchode z prace je schopný zaspať…a jedine aktivity ku ktorým sa dokope sú cez víkend aj to podľa jeho réžie. Myslite že tu rozhovor pomôže ? Neviem si ani predstaviť keby spolu bývame že zaspi a ja mám robiť čo ? Je si pánom svojho času no je to dookola to iste
By ma piclo😅
Radsej sa rozidte, nehodite sa k sebe... Najdi si chlapa, ktory moze tiez vyspavat denne do obeda tak ako Ty a potom sa flakajte spolu po nociach 😉
3 roky som chodievala do prace na 6tu, vstavala som 4:30 cely tyzden a predstav si, vyplo ma niekedy uz o 21, nie ze potiahnut az do 22. A vobec sa mi nikam ani po celom tyzdni nechcelo ist, takze piatky vecer som travila bezne spankom, esteze moj muz nebol taky retardovany ako Ty 🙂 ale asi si nikdy v zivote skoro nevstavala (dlhodobo, par dni sa da potiahnut v pohode).
Od takého utekaj 😅 Ja som z takým zabila rok života a našťastie sme si nestihli založiť rodinu,lebo už beztak sme mali veľmi obmedzené programy-vsetko kolidovalo s jeho únavou , takže si neviem predstaviť keby sme mali detičky,asi si to hodím 🤦
Ale samozrejme aby som nikomu nekrivdila,ten moj bol len lenivý .Ak je niekto chorý,treba to liečiť a možno to bude potom ok s ním 😊
Ja si myslim,že prave preto že je ešte mlady tak si rad pospi a ešte k tomu keď je chlap
Muži su večne deti. Je asi aj taka povaha pohodlnejšia a aj je tak asi zvyknuty
Akonahle sa vam narodi dieťa všetko sa zmeni. Aj moj si rad pospi a ja som rada a najradsej ked spia aj s malou a ja mam chviľku len pre seba. Treba sa naučiť vyplniť kazdu minutu v zivote ci pre seba,alebo pre druheho ci pre pracu alebo odpocinok. Nie kazdy je akčny a celu noc flamuje. Pozor na to ci nieste rozdielne povahy a ci vam to spolu bude takto vyhovovat.
On je ako ja. Vstávam skoro ráno, kvôli synovi do školy. ( Má aspergera). Potom seba riešim, valim do práce, vraciam sa neskoro večer a ešte pred pol 22.
Zaspím a zobudím sa až na budík ráno.
Všetko zdravotné mám v poriadku.
Keď sa vyspím a mám voľno, tak fungujem normálne celý deň.
Moja matka na na to nervy. Ževraj sa nemôže na mňa spoľahnúť, ked vkuse spím. Ale smola proste.mpja priorita je syn, práca, oddych. 😎
Ja mám 34 , budík na 04:45 , od 06:00 pracujem a niekedy ma naozaj že vypne o 20:30 .
Alebo zaspim aj keď prídem z práce na pol hodku .
Potom fungujem do večera a vtedy idem spat aj neskôr , keď si poobede na chvíľku zdriemnem 🤷🏼♀️
A ma namáhavú prácu ? Ak pracuje manuálne v nejakej výrobe , tak sa mu nečudujem , že chodí tak ,,skoro ,, spať
Vobec nechapem, co je na tom zle... A urcite to nie je lenivost cloveka, ako tu bolo spomenute. Keby som mala moznost, zvalim sa aj o 19 :D treba dat telu, co pyta...
Mňa by skôr zaujímal vás vek, v dvadsiatke nebol pre mňa problém spať štyri hodiny po party a ráno ísť do práce teraz pred 40 tkou som o desiatej v pyžame. Jasne cez víkendy a dovolenky potiahneme dlhšie ale nie v týždni. Prirodzene som hore pred siedmou bez budíka muž o šiestej každý má iný organizmus, prácu šport mne desať hodín nepríde veľmi skoro.
Ako keby som citala o mojom muzovi 😄
Zacali sme si pisat, ked mal 24 rokov.. tie nervy, ked kazdy den sme popisali max pol hodinu lebo vzdy zaspal pred pc 🤦♀️ teraz ma 36 rokov a unaveny je fuurt.. pusti film a uz pozera do seba.. kludne uz o pol 8.. a co robit? No venovat sa svojim veciam..
Samozrejme si spolu nieco kukneme, no vzdy ho musim na to pripravit a naplanovat to 😀
Riesili sme to jednu dobu aj u dr,. Raz mu zistila nizky draslik. No po naprave sa aj tak nic nezmenilo.. mozno keby sa este poriesilo to jeho chrapanie, tak by to telu pomohlo.. no k tomu sa este nema
Ja vstávam do prace o 4.10 o 22 uz som väčšinou v posteli 😄 Silvester je katastrofa to uz len čakám kym bude polnoc a pôjdem spať
Ja mám partnera, ktorý má síce o mesiac 55r, ale nie je to vekom. Je neskutočný spachtoš, až mi to jde na nervy. Kúpila som mu macu peruánsku, potom železo, nepomohlo. Stále by spal. Najlepšie je to večer, keď sa robia aj iné veci, však... Musím sa zmieriť s tým, že má taký životný štýl, že je to nemenné. Je to pre mňa ťažké teda, lebo ja som také nočné vtáča, aj ranné vtáča. Nespávam nejako veľa. A to som chodila kedysi do práce, keď som mala rannú, vstávala som o 3 ráno a nie, nešla som spať o 21, ani o 22 večer 🙂
Priateľ už o 20 (aj cez deň veľakrát) zýva akoby nespal týždeň 🙏😔
Tak ja som nespavec ,ak by som si mala nájsť partnera ktorý je na tom podobne ako ja tak ani rodinu nemám . Mám problém zaspať a ráno som už o štvrtej hore bez budíka . A čo robím keď všetci spia ? Buď zehlim alebo čítam knihu. Jednoducho nebudem žiadať od rodiny aby boli so mnou len preto že ja nespím . Dcéra dokonca si musí dávať budík na pol desiatu cez víkend aby neprespala cely víkend , ona je najväčší spachtos od narodenia v našej rodine . To jej mám povedať že víkend musí vstávať lebo chcem spoločne raňajky ? Nie jednoducho každý spí toľko koľko potrebuje. Ja len 4 hodiny každý deň a zvyšok spí viac .
@beata_k presne, keď vstávam o 5, tak má niekedy vypne poobede, nie o 21,30 …
Ja len tak for fun - možno budes za tých 20 rokov rada, že zaspal a máš klud 😂 ale teraz vážne - no ono keď človek vstáva skoro a pracuje, tak potrebuje spanok. Môj muž vždy potreboval tých 7 hodín spánku, inak bol úplne ko. Ja som zas nočný tvor, boli čas, kedy som o pol druhej išla spat a o piatej vstala do roboty ako nic, kopla do seba kávu, obriadila dve deti a išla s úsmevom makať. Ale bola som blba, úplne citim, že ten spanok treba. A keď idem spat o 22, som úplne inak vyspata, ako keď idem o polnoci. Keby ti spal 13 hodín denne, tak by to bolo o nervy, ale toto je normalka 🙂 ak to prekaza jemu, tak možno môže skusit nejake vitamíny, ale ak to prekaza tebe, asi sa budete musieť zladit alebo musis hľadať inde. Ale som si istá, že toto bude casom vo vztahu jeden z tých menších problemov 🙂
Poznám tiež taký pár a veru nie je to ľahké,hlavne ak je väčšia rodina .Potom ten druhý partner robí všetko a zderie sa a hundre ten pomalší,lenivejsi či chorý si polihuje a usmieva sa a ešte kritizuje unaveného pracanta že sa neusmieva ..samozrejme pracant je blbec že všetko robí no ale väčšina veci sa musí urobiť...pomalsi pomáha svojim pomalým tempom typu jedna práca za deň pričom ich treba urobiť 20.a nikto ho neprinúti robiť rýchlejšie,lebo on nerobí aby bolo urobené,ale aby ste mu nemohli vyčítať že nič nerobí..je to zúfalé,ale nejde o život...keď ti to už teraz vadí,ruky preč,časom to bude ešte horsie
Moji kolegovia chodievajú spávať aj o 7dmej, keďže pracujú od polnoci a myslím že o svoje rodiny sa normálne starajú 😉
Btw môj muž pravidelne zaspí na gauči o 9tej.. nevidím v tom žiaden problém, celý deň je prítomný hoci niekedy aj unaveny, nerozumiem čo akože by take mal robiť po 22?
@autorka Čiže vstáva tak okolo 5tej (keď chodí do práce na 6tu) a chodí spať niečo pred 22hou? Čiže nejakých 7, max 8 hodín spánku, chápem to správne? Neviem, no mne to príde úplne normálne. Aspoň u mňa, ak spím menej než 7 hodín, tak neviem normálne fungovať, môj výkon klesá. Aj čo viem, tak sa aj odporúča minimálne 7 hodín spánku. Takže neviem, no mne tvoj partner nepríde nadmerne unavený, len evidentne ste zvyknutí fungovať v inom biorytme a nie ste kompatibilní. Chápem ak Ti nie je príjemné, že má tento biorytmus aj cez víkend, ale skôr by som povedala že je normálne, že si tak telo zvyklo.
@anjelicek26 Presne si to vystihla a ešte tam môžu byť parazity.
Ja ked som vstavala do roboty o 5.40 o pol9 spat...teraz vstavam do prace o 8 mej a do pol noci kuvikam..😁 treba si niekedy vyskusat aj robotu toho druheho pred tym vycerpana narocna praca a teraz jak kukucka doma😁😆
vies Ty co uprimne najdi si chlapa,ktory Ti bude hyrit az do rana bieleho a ked pridu deti,pochopis ze by bol dobry aj tento muž ktory chodí spať skor,vztah nie je o tom kedy sa ide spať ,aktivity sa daju vymyslať aj cez den,podla mna je normalny muž
Mne napadlo:
1. Krvny obraz skusit urobit..pripadne ine testy kde je sprievodny jav unava - borelioza napr.
2. Psychika - nespokojnost so sebou/pocit stagnacie/beznadeje/hoci co moze posobit utlmovo a iba "preziva" zo dna na den
3. Nespokojnost vo vztahu
tu neide len o to kedy ide spat, ale celkovo pospava viacej a je pomalsi, menej aktivny...mojim pozorovanim som dosla k zaveru ze ludia sa mozu rozdelit do dvoch velkych skupin.Romantici chodia neskoro spat a dlho vyspavaju-ak mozu, maju radi sex a ine pozitky, su pomalsi a celkovo lenivsi, povinnosti ak mozu prenechaju realistom, su mili usmievavi, o peniaze sa nestaraju,...ich partnermi su casto REALISTI-chodia skor spat a skoro vstavaju, su uhundrani , pracoviti, taki sefovia a diktatori, organizatori, napriek ich pracovitosti vsak casto nie su oceneni aj ked posluhuju a robia za romantika, ktori ich vsak kritizuje za nemile spravanie a casto si uz ani neuvedomuje a nevazi ze mnoho prace robi aj zanho.poznam asi pat parov kde sa taketo protichodne povahy stretli a asi to nie je nahoda ze sa takyto ludia nasli a doplnaju, ale niekedy je to aj velmi tazke ...hlavne komunikacia a ked sa nikto nechce zmenit a prisposobit, ustupit zo svojich mudrosti.a nie je to len o vyspavani...osem hodin je normalny cas, ale aj o temperament, tempo, ...
fúúú..na kilometre od tohto pána...

@rol76 prepáčte, že spamujem túto diskusiu, ale nedá mi napísať (keďže som čítala Tvoju diskusiu), že sa veľmi teším, nakoľko ste zrejme vás problém s priateľkou vyriešili...lebo čítam, že chodí do práce a to je skvelé...naozaj som Ti úprimne priala, aby si bol spokojný, pretože si na mňa pôsobil veľmi sympaticky...veľa šťastia aj naďalej 😉