icon

Reagujem prehnane, alebo je môj muž ľahkovážny?

15. jún 2024

Mame 15 mesačného synčeka. Zdravé, šikovné dieťatko, ktoré rado objavuje svet. Treba na neho však dávať pozor. Napíšem pár situácií, ktoré sa u nás za posledných pár mesiacov odohrali. Ak som s malým len ja, je v podstate nonstop so mnou. Niekedy však poviem manželovi, aby bol chvíľu pri ňom, ak potrebujem navariť, alebo len pre niečo zbehnúť a pod. Včera som zbehla do domu doslova na 5 minút s malý mu medzitým vybehol na cestu. On o tom ani nevedel, len mi ho priviedol sused pred dvere, ktorý bol vtedy na záhrade. 😳 Dnes sme boli na nakup, on ho mal vybrat zo sedacky. Sla som pred nimi, otocim sa, muz pri mne a maly 3m za nim na parkovisku a auto iduce rovno na neho. Rychlo som pre maleho bezala, vzala ho a na muza v strese nakricala. A to su veci len v priebehu 24 hodin. Nevravim o tom, ze ak ide domov z prace, ani nepozerá kam cuva. Raz takto znicil maleho auticko. Vdaka Bohu ho mam vtedy na rukách, ale aj tak. Uz ho nechal aj v garazi, kde sa maly skoro napil motoroveho oleja, bezne pri nom necha vrtacku, pilku a pod. Nehovorim o dvojmetrovej preliezke, na ktoru mu uz parkrat vyliezol a nebyt mna, tak z nej spadne. Vobec na neho nedava pozor. Uz neviem. 😭 Niekdy potrebujem nieco urobit, ale musim davat viac pozor na muza, ako na maleho. On vravi, ze prehanam, ale stalo sa uz tolko nestasti, ze neviem byt taka bezstarostna ako on.

Strana
z2
dixitka
15. jún 2024

Určite nepreháňaš, ja by som ho prizabila 🤦‍♀️

mimka1402
15. jún 2024

Poznám takého chlapa, utopilo sa mu malinke dieťa.. Celá rodina zničena, po niekoľkých rokoch bol zas naopak. Ale toto tvoj manžel chce? Ublížiť mu? Za mňa mi príde ze ho nechce, tak sa snaží robiť chyby aby si mala menší dôvod mu ho nechať na starosti. Nedokázala by som s takým byť.

cacianka
15. jún 2024

@jajanka31 s tou kamarátkou by som to zahrala aj ja, hneď po prvých príspevkoch mi to napadlo.
Vybehnem do obchodu, kamoška striehne pri bráne, vylákať malého a prejde preč. Vrátim sa domov , dieťa nikde , taký hucak by som narobila, že by sa chlap posral. A ešte aj kamoška by mu naložila, že evidentne bol mimo a nedával pozor, kľudne dieťa mohli uniesť , zraziť autom a telo odpratať.
Ja viem že niekomu sa to bude zdať cirkus, ale cirkus a poriadny si zaslúži chlap. Predsa nemôže byť dieťa iba s matkou, na keru riť má otca ?!

liv1
15. jún 2024

Toto nemoze robit clovek, co je normalny 🤷‍♀️. Normalne sa mi nechce verit

candii
16. jún 2024

Nie nereagujes prehnane. Je to hlupák. Nešťastie sa stane za sekundu a potom čo? Či to robí schválne aby sa niečo stalo? 15m dieťa nechať v bazeniku .. nakopala by som ho do rozkroku

babulkomale
16. jún 2024

@mimi3008 samozrejme ze 15 mesacne dieta musim mat neustale na dohlad, ved nedavno zacalo chodit. To vazne pises? Neviem co vnimas ty pod pojmom nalepene na sebe, ale take male dieta musis mat neustale pod dohladom, pretoze absolutne netusi o nejakej sabezachove alebo davani si pozor.
A v 15 mesiacoch to nekonci. Nebudem tu pisat co take male vie povystrajat, lebo nemam tolko casu, ale kto nema leziaka doma, ale normalne zive dieta, vie o com pisem.

babulkomale
16. jún 2024

Ze sa nic nestalo, to vie az POTOM. Boze to je idiot, sucitim s tebou. Vseobecne chlapi su benevolentnejsi, ale toto je cez ciaru.

babulkomale
16. jún 2024

Ja inak celkovo neviem, ci niektori ludia, aj matky, rozmyslaju. Absolutne nerozlisuju situacie.
Nedrzia malicke deti za ruku na rusnych parkoviskach, pri ceste, na prechode, ja to nepochopim nikdy takychto lahostajnych debilov. Tam staci naozaj sekunda. Kym mi stihne zapipat senzor, dieta mam pod autom. Musim rozmyslat aj za inych obmedzenych rodicov zial.
Tym ze dieta vystavia rizikam usmrtenia autom napriklad, z neho nerobia samostatne. Samostatne dieta je kombinacia povahy a vhodnej vychovy. Ukazem rizika, vysvetlim, aby malo tieto info zvnutornene, nie ze ked sa mama nepozera, kaslem na bezpecnost.
Nechala som deti lozit kam sa odvazili, ale pod mojim dozorom ( niekedy ani nevedeli ze davam pozor, nekvokala som okolo), bezne lozia po rebriku, po stromoch, pracuju s naradim, ale davkovala som to primerane veku a vysvetlovala.

Strana
z2