Reakcia kolegovej manželky
Ahojte... Baby, dnes prišiel partner hrozne rozčarovaný. Skúsim popísať našu situáciu. Som na PN, rizikové tehotenstvo. Partner pracuje v štátnej správe, denné, nočné, víkendy, sviatky. Deň pôrodu sa blíži, podľa jeho zmien by mal byť v práci. Preto sa dohodol s jeho kolegom, veľmi dobrým kamošom, sú ako bratia, že keby náhodou pracuje (kolega ma vtedy dlhšie voľno) tak by ma zaviezol do pôrodnice. Kolega súhlasil, bývame relatívne blízko seba. Dokonca sa zasmial, či sa môže ohlásiť ako otec dieťaťa (😂) Ja sa sama odviezť neviem, máme len jedno auto ktoré bude mať partner v práci. Všetko bolo dohodnuté, naozaj by to bolo iba krajné riešenie keby nebol partner doma. Až prišiel po pár dňoch kolega, že jeho žena s tým nesúhlasí. Že ho to mrzí, ale proste sa jej nepáči že by mal ísť mňa zaviezť do pôrodnice, nech si to zariadime inak, nech idem taxíkom a hotovo. Bol z toho smutný, nechápal čo sa jej porobilo, že nikdy nerobila nejaké scény a zrazu jej takto preplo. Že ju tiež nikto nevozil a musela sa postarať sama a prežila to, či je princezná rozmaznaná. Akože fajn, keď ide o to, pôjdem taxíkom mne to nevadí, len ma fakt zaskočila tá reakcia a že som princezná. Nechcem aby kvôli takejto hovadine bolo medzi nimi peklo, aj keď teda partner nadávkami na jej osobu nešetril a musela som ho krotiť, že veď takto nadávať nemusí ale zaujímalo by ma, či fakt sme my divní keď nám to príde divné, alebo súhlasíte s pani manželkou?
K takejto situácií dochádza, keď partner venuje viac pozornosti kamarátovi ako vlastnej žene, teraz to tak nevnímaš, lebo nemáš deti. Ale keď porodíš a tvoj chlap pôjde za kamarátom a ty budeš sama sedieť doma, tak to budeš vnímať rovnako ako ona. Navyše na ňu sa pravdepodobne vykašľal, tiež je to aj jeho dieťa a ona zrejme si to musela vybaviť inak a s ňou do pôrodnice nešiel, tak nechápe prečo by si teda mala byť uprednostnená a teba mal zaviezť, keď na vlastnú ženu si čas nenašiel. Kamaráti s mierou, lebo to vo vzťahu nerobí dobrotu.
@nikolka1986 len si zabudla, že ten manžel autorky im tam chodí makať, sama manželka kamaráta k nim volá manzela autorky, dokonca v čase keď jej manžel nie je doma, a keď ide o pozvanie partie kamarátov, vyjadrí sa, že nech dôjde chlap bez manželky, lebo však tá tam aj tak nikoho nepozná.
No divná mi príde manželka kamoša nie autorka😉
@nikolka1986 prepáč, ale toto môžem s kľudným svedomím povedať ja. Keď sme sa nevideli, lebo mukloval na stavbe. To som sa ja nemala cítiť odstrčená? Však sú vkuse u nich doma, to že príde raz za týždeň dva k nám na pivo nie je nič hrozné, lepšie ako keby sa mali trajdať po meste do noci. Takto je 2 hodiny tu, doslova na skok od domu keby niečo potrebuje
@autorka ide po tvojom mužovi, preto ťa neznáša 🙈aby ho volala, keď jej muz nie je doma je prinajmenšom zvláštne.
@autor Ako vies, ci sa da porovnat pomoc, ktoru dal ten kamarat vam a ktoru ste vydali jemu? Vies kolko raz mozno prave v case, ked bol dohodnuty na niecom so zenou, tak vlastnu zenu odmietol a isiel pomoct vam? Mozno prave preto ta nema rada, ale to ty nevies. Ani my to tu nevieme, ale ta zena ma urcite pre svoje spravanie tiez nejaky dovod. A mozno prave preto si dovolila zavolat ona, lebo mohla mat dojem, ze ked chodil pomahat vam a na spolocny dohodnuty program sa jej vykaslal, tak ma zase ona narok nieco ziadat na oplatku. Uplne chore na tom je, ze cela hadka vlastne vznikla kvoli zenam. Priatelia su hadam oni dvaja. Ja tiez nezasahujem do muzovych priatelstiev, ani sa nevyjadrujem k zenam jeho kamaratov - s niektorymi som kamaratka aj ja, s niektorymi nie. mne ako nestrannemu pozorovatelovi pride, ze keby vztahy boli cisto medzi chlapmi a nemontovali by ste sa do toho vy dve, bol by klud.
My sme mali toto v partii kamarátov, partička už našťastie aj dávno skončila, chlapova žena tiež nechcela ho nikde púšťať aj celkovo ho držala mimo, až po rokoch som pochopila prečo to robí. Oni už sú rodina, nemontuj sa, ak to tak jeho žena cíti, tak sa nestavaj proti nej, na to právo nemáš. Či to nie je taký pár, kde on lomzuje a ona doma pri dieťati.
@deniseee zrejme sa nedá porovnať preto, pretože tá práca ktorú u nás robil on, nebola tak časovo náročná ako keď tam chodil môj partner. V lete bol u nich doslova stále, zatiaľ čo ona sa slnila na lehátku (o tom viem). Keď prišiel on pomôcť nám, bolo to možno na pol dňa, raz za mesiac. Takže fakt sa to nedá porovnávať nech sa na to dívam hocijako. Ale o to nejde, to vyčítať nikomu nebudem. Iba to uvádzam na pravú mieru.
To bol u nich kvoli prace alebo kvoli pivu a že sa kecali ? Uz ako si pisala ze pomoct schovat veci z terasy je tak na pol hodinu...
@deniseee aha a aký dôvod je na vylučovanie autorky, keď sa ma zísť partia známych? A volanie jej manzela k nim domov čosi porobiť, keď jej vlastný manžel nie je doma.
Ja to vidím troška inak. Jej nevadí, že k nim chodí manžel autorky, nevadí jej volať ho k nim domov, keď tam jej vlastný manžel nie je. Vadí jej len situácia, keď ako výpomoc ju raz v živote má odviesť autom, a všetky situácie kde by sa mali stretnúť všetci 4. Tie odmieta tiež.
Áno, vyzerá, že má záujem byť s manželom autorky sama, bez nej😁
@katkine_terapie služba mu začínala v inú hodinu,nie o 8mej a tiež robil 24 aj 12tky. Ja tiež,takže viem ako to je. Nie v extrémnej situácii ako ty opisujes,že má odísť zo zásahu. Keď vedeli ospravedlniť,že si niekto neprišiel,lebo je po opici,môžu zabezpečiť aj iné prípady.
@autorka Vobec nejde o mnozstvo ani narocnost. Pokojne mohlo ist o to, ze prave vtedy mala nieco dohodnute ona, on sa mal postarat o dieta a namiesto toho isiel pomoct vam. Su muzi, ktori takto pomahaju kde-komu, kamaratom, susedom, su za tych uzasnych a zene doma pomoct nema kto. A potom take zeny penia. Ako vravim, dovodov moze byt tisic, my mozeme len hadat, ty tiez nevies. Keby naozaj ostalo priatelstvo medzi chlapmi, tak by bol klud, ale ak to vnimas samozrejme tak, ze kalkulujes kto komu kedy a kolko pomohol, co bolo fyzicky narocnejsie a pocitas cas, kto kde stravil, tak potom tazko to povazovat za nejake velke priatelstvo. Ale pokoj, uz som ticho.
@janage Prave tym moze davat muzovi najavo, ze pozri sa, mne nepomozes, inym pomahas a mne musi cudzi chlap prist domov pomoct - keby si pomohol mne, cudzieho by som nevolala. Naozaj ziadna z nas tu dotycnej do hlavy nevidi. Ja netvrdim, ze to tak je ci nie je, hovorim lebn to, ze samotna autorka vobec nema tusenia, preco ju dotycna rada nema, ale je to uz raz tak.
@kubkovamama ako oisem, v kazdej praci to moze byt inak. U vas sa to dalo. U nas by sa to nedalo. Jasne, ze casom by ho niekto vymenit prisiel, ale cez den by to trvalo par hodin. Moj muz napriklad nemoze odist z prace, kym ho niekto nevystrieda aj keby mu v tom case koncila sluzba. Ak ten, co ho strieda nemoze prist, lebo co ja viem dostal chripku, tak taha sluzbu dalej, kym nenajdu nahradu. Niekedy hodina dve niekedy viac, A to ani nehovorim, ak by bola noc.
...napadla niekoho aj verzia, že túto "princeznú" nabuchal dotyčný, ktorý ju má ísť zaviesť v deň pôrodu do nemocky?.. s tým sa autorka chváliť predsa nebude a tá verzia mi príde najpravdepodobnejšia 😂 🙈to by vysvetľovalo aj ten odpor voči nej u kolegovej manželky🍻není zač..vec vyriešena 🤣 čaute
@katkine_terapie presne tak rovnako to je aj u partnera.
@miskakyska ty si fakt dobre mimo 🙈
@katkine_terapie presne, to zažíval aj môj chlap, na objekte sám, vysunuté pracovisko. Výmena neprišla, lebo sa ožral, náhradný kolega u rodičov 300km, iný kolega PN, a možný zaskok z firmy cca 50km, čo nič netušili , tak si trochu vypili.autom nemohli, spoje nemali, boli po alebo pred službou inde.tak môj musel zostať na 24, a stalo sa že aj 36 ťahal viac krát. Našťastie odtiaľ odišiel a teraz sa dajú služby nahradiť oveľa urgentnejsie.
@miskakyska na Cajle môžeš mať telefón pri sebe ?
🤫🙉🙊
Tak si to prehnala
autorka sa nudi, tak este komentujte, nech jej ujde den. iny by si zohnal odvoz a zivot by siel dalej. no to by sme prisli o moznost pokvakat si o neznamej zene, ktora si zije svoj zivot, ma svojho muza, svoje dieta.zrejme bezny clovek, ktory sa vdaka koniku stal celebritou. chcelo by to vymysliet aj mena protagonistov tohto pribehu, pripadne doplnit postavu psa a macky, nech je to zaujimavejsie. roly su uz rozdelene: v kazdom pribehu je nejaka mrcha a aj nejaka esmeralda, manuela, anna kristina atd.
akurat uz maju pary po svadbe, tak zapletku lasky, ci vyznanie juana carlosa necakajme.
Môže žiarliť ale nie konkrétne na Teba ale na situáciu, že keď ju svoju ženu neviezol do pôrodnice prečo by mal cudziu. Celkom pochopiteľne pocity- aj keď trápne vyriešené. Ty asi tiež nemáš čo riešiť keď z toho robíš sagu rodu forsythovcov.
@deniseee no za mňa tým dáva najavo jediné. Jej muž je u nich vítaný sám. A čím častejšie, tým lepšie. Ak by jej tak vadilo kamarátstvo muža, robila by cirkus už len kvôli času koľko tí 2 kamaráti trávia. Ale jej toto nevadí.
Jej vadí len kombinácia všetci 4 či úplne výnimočná a jednorázová odvoz ženy kamaráta do pôrodnice.
Toto nie je chovanie vyrovnaného jedinca.
My, ľudia bez auta (aj takí sú v dnešnej dobe) si voláme taxi. Rodila som 2x a aj do pôrodnice aj z pôrodnice sme šli taxíkom 🤷
Mna do porodnice odviezla sanitka. Zacala som mat kontrakcie v noci. Muz v nemecku. Susedy leteli k malej dcerke.a ja som volala 112ku. Nechapem co otravujes s takouto intimnou vecou cudzich ludi.sak ked zacnes rodit,tak volas muzovi a on uteka z prace.co aky sused kamos teraz mesiac bude na ihlach kedy volaka zenska ide rodit. Ano. Si divna.
po poslednych komentaroch autorky menim nazor divni ste vsetci styria
ty a jej muz lebo to tolerujete a tvoj partner a ta zena preto co robia
ako s tym nalozis je tvoja vec
Ten odvoz je podla mna vec, ktora sa da lahko poriešiť tak, ze nemusis nezatazovat cudzie okolie. Zase pouzivat hrube nadavky na niekoho, komu sa to z nejakého dovodu nepaci a je proti, je cez. Kazdy by mal podla mna vediet slusne povedat nie a mal by nie vediet aj slusne prijat. Nie je potrebné hned hodnotiť a byt dotknuty na odmietnutie. Ono je to podla podla mna reakcia kvoli tomu, ze sa o nu moc nestara, nepomaha, a vsetko si robi sama. Mam to doma a tiez ked ide moj muz pomahat druhym s kravinami, pekne penim. 😁
No je to vybavené..darmo riešiš..môžeš si v tejto situácii zavolať aj sanitku, to bude lepšie ako taxík.
Len kydať na ňu, ako ťa neznáša, ako je kolega pod papučou, aká je sebecká krava. Vy im do hrncov nevidíte. Lenže ten kolega sa rozhodol s ňou žiť, aj dieťa mať, tak je hlupák aj on, keď si takú údajnú harpiu zavesil na krk. Nik nevie, čo majú oni medzi sebou. Možno je fakt zlá žena a možno má tisíc objektívnych dôvodov. Kolega tiež nie je kompletný, keď vykváka, čo všetko mu žena povedala. Manželia majú držať spolu a aj keď majú iné názory, tak minimálne sa navzájom nezhadzovať pred známymi. K tej pomoci: išiel pomáhať tvoj muž dobrovoľne? Išiel. Keď niekomu pomôžem, tak to robím nezištne a nečakám, že mi už nikdy nepovie nie. A keď si náhodou dovolí odmietnuť pomoc, tak už to zrazu začnem vyťahovať ako my sme pomáhali. Proste sa zariaďte sami.
Urcite tam bude nieco viac 🤣 zda sa, ze kolegova manzelka ma zalusk na tvojho a preto ked sa Vam narodi dieta, nezabudni venovat dostatocnu pozornost manzelovi, lebo sa mi vidi, ze ta ho zvadza uz od leta 🙈
@cacianka keď môžeš mať ty,prečo by som nemohla mať aj ja🤪

@mariejenka ďakujem 🥰