icon

Reakcia môjho partnera

28. apr 2021

Ahojte, ako by ste prosim reagovali v tejto situacii:
s priatelom sme spolu cca 3 roky, snazime sa par mrsiacov o babo..V nedelu o 1h rano, som sa zobudila na ukrutnu bolest v podbrusku, nejak som sa odkotulala do kupelne, prislo mi zle, vracala som, bolest stale neprechadzala, stale taka silna tupa bolest to bola..tak som sa nejak pozbierala a isla som zobudit partnera, ze mi je velmi zle, ci by ma zobral na pohotovost. On sa ledva zobudil a len mi zasomral, ze a na co tam pojdeme, vsak rano ma hodi ku gynekologovi a v pohode spal dalej. Bolo mi hlupe si samej volat sanitku, nakolko mame v garazi 2 auta. Prislo mi to proste zneuzivanie pomoci, ked by ju potreboval niekto v otazke zivota a smrti.
Tak som si lahla do postele a v bolestiach cakala do rana do 7h. Ked sa moj drahy partner zobudil, vzal ma gynekologovi a ten teda povedal, ze mam brucho plne tekutiny, ze mi praskla cysta.
Kolegyna z prace mi povedala, ze ju brala sanitka a druhu zase okamzite manzel na pohotovost...
Mna velmi zamrzel tento pristup od mojho partnera..Da sa na takeho cloveka spolahnut? Lubi ma vobec, ked mi nebol ochotny ani pomoct? Mam uplne pochybnosti v sebe, ako sa zachoval😒

Strana
z2
ledgerka
28. apr 2021

je mozne ze trvdo spal ale ak bol schopny odpovedat tak asi nespal az tak tvrdo. Moj muz spi tvrdo a pocuva jednych uchom ked ho zobudim v noci ale ak je zdravotny problem tak je v sekunde na nohach a nema problem veci riesit. Tvoj partner moze byt kludne aj sebecne hovado, co by si mala rozoznat v kazdodennm zivote a nie len v tomto pripade. Premysli si ci je tento chlap ten s ktorym chces mat dieta.

nevenka
28. apr 2021

@cookie29 no moj muz je taky, ze on ked ranajkuje, este spi 🤭...po rannej sprche sa ako tak preberie a rozpravat na neho hned ako otvori oci, nemozne. On to nevnima proste. Ja som takto sla rodit prve dieta a vzdycham, chodim po byte, na wc a do sprchy a mame raky ten vetrak, huci to, ked zapnes svetlo. A nic. Aj som do neho stuchala, ze asi je to tu a on ze hmmm...a spal dalej. A potom, ked uz som ho doraznejsie budila, tak sa osopi na mna, ze ho necham spat, ze co ho nebudim 🙈...ale potom uz bol frmol, lebo o pol 3 sme prisli do porodnice a o 3 rano bol drobec na svete...3,5 hodiny od prvej kontrakcie...on by bol schopny to aj prespat 🤣. Som sa smiala, ze ja porodim a on rano kukne vedla a jeewj, babo na svete, a to kedy? No a zas pri tretom, to sa mi az po 3 mesiacoch priznal, ako sa bal o nas, korona, ja vysoky tlak a vyvolavacka kvoli tomu. Vyzeral nezucastnene, akoby nic. Ziadne emocie. Proste to je aj taka obrana niektorych chlapov. To na margo tej reakcie na druhy den...jemu je to isto luto, ak je normalny, to uz autorka musi vediet. A moze takto (ne)reagovat...

malva123
28. apr 2021

No...si priatelka...co je viac?

sonicka19983
28. apr 2021

Úprimne, reakcia tvojho chlapa, pomlčím ale prečo pre Boha si si sanitku nezavolala ty sama? Ja som sa naučila v živote sa nespoliehať na nikoho iba sama na seba (či s partnerom po boku či nie) a celkom my to vyhovuje...aj ja som mala takú skúsenosť, pekne krásne som.si zavolala sanitku, prišli hore, ošetrili, odviezli na pohotovosť a odtiaľ som si zobrala taxíka, vybavené...

jaskolka
28. apr 2021

Dobre,takže človek, čo sa "ťažko" budí, kľudne si môže spinkať, keď je partnerovi zle, lebo proste tak spi? Akože keby náhodou šla opäť zvracat, a v kúpeľni odpadne, ako by mala toho "uboheho zaspinkaneho" človeka budiť? A to akože niekto môže spat ako poleno, keď vedľa neho od bolesti druhý až plače? Ako ho mala budiť? Triasť ním, či obliat vodou? Môj muž tiež ťažšie vstáva, ale keď mu poviem, že mám bolesti, to je hore okamžite. Neviem, ale mne toto neospravedlňuje že "on sa ťažko budí" a keď je schopny odpovedať, tak ma byt schopný aj reagovať. Je dospelý, nie decko. A keby dajme tomu dieťa vnoci ma kŕče a príde k nemu, tiež ho odbije, lebo on spinka a nevie sa zobudiť A ešte tu je plno silných a neza islych odpovedí, ako si sama mala volať sanitku, a proste všetko sama! No ale nie je partnerstvo aj o tom, že té druhý sa spoľahnúť môže v probléme a podobne? Lebo myslím ze presne o tom by mal byť vzťah, a nie ze ja si slzách, kŕčoch a ledva chodiaca volám sanitku a sama sa pratam do nemocnice a to tela "partner" leží, spinka a vlastne má ho chápať, lebo sa ťažko budí! No panvicou po hlave a hneď by bol hore. A ešte potom na druhý deň peknú facku, keď ani mu ani bu nevie povedať!

katkati
28. apr 2021

U nás je to naopak. Keď sa ja na niečo sťažujem, že má veľmi bolí, hneď by ma viezol na urgent alebo volal pohotovosť. A je jedno, či je sviatok, alebo piatok, alebo noc 🙂 Ale tak zase ideálny nie je, má aj on iné muchy. Ale v tomto 100 %-tný.

anita6666
28. apr 2021

Neviem,ako zle ti bolo a čo znamená v tvojom ponímaní zle,to je veľmi subjektívne. Osobne by som v noci nikam nešla,pokiaľ by som "neumierala", takže si si mala tvoj subjektívny pocit vyhodnotiť s partnerom a až potom zaujať stanovisko. A celkovo,v noci by s tebou v nemocnici aj tak nič moc neriešili, pokiaľ by si nebola v ohrození života,čo si podla toho opisu nebola.

katkati
28. apr 2021

@anita6666 Lenže ona nemohla vedieť, či je v ohrození života alebo nie je. Na urgente by ju isto vyšetrili a rozhodli, čo ďalej. Ja sa tiež vyhýbam lekárom, ale niekedy je to na škodu.

anita6666
28. apr 2021

@katkati keby jej bolo skutočne tak zle,ako tu celú "drámu a neschopného partnera" popisuje, tak by jej nebolo trápne zavolať sanitku a riešiť či to je zneužívanie alebo nie,konala by pudovo a neriešila ch*joviny.

simca06022011
28. apr 2021

@anita6666 no ja to napr. tiez riesim a preto chapem, ze to aj ona riesila.. aj ked som s prepacenim isla zdochnut doma od bolesti, sanitku som si nevolala, lebo mi to proste bolo blbe...

derdia
28. apr 2021

Ahoj ja ti len poviem, keby moje dieta, manzel alebo dalsie dieta nieco v noci potrebovali, co i len povzdych hned vstavam a riesim...a urcit eby som nedokazala spat. A dobre ti nahovara tvoj rozum ze priatleovi si ukradnuta... Keby si kravcala do brusnej dutiny tak umeries lebo jemu sa nechcelo vstat🤦‍♀️

cookie29
28. apr 2021

Napadajú ma dve veci... po bitke je každý generálom... a som rada, že vy všetky ženy máte perfektnych a dokonalých partnerov, ktorí vyletia z postele na prvé zamrnčanie.

Akože sorry, môj chlap nikdy nepočul v noci dieťa plakať. On skutočne spi ako zabitý. Ale keď si drobec udrel hlavu, tak sme ho striedavo kontrolovali obaja. Proste nevedel spať ani on. A nerozumiem autorke. Pretože pokial sa skutočne cítila zle, tak môže si zavolať sanitku sama, alebo chlapom poriadne zatriasť nech mu to dôjde, ak patrí k tým spáčom. A nie hrať sa na mučeníčku a potom tu vyplakávať a ohovárať chlapa... to si nemajú čo vyčítať

janickacrazy
28. apr 2021

No tak neviem, mne tiež praskla cysta, mala som bolesti a nešla som do nemocnice, proste sa mi nezdalo, že zomieram. Potom o pár dní som bola na gynde a dr. mi vraví že praskla vám cysta. Ja že aha, tak to preto som mala tie bolesti. No ale tvoj priateľ sa nezachoval zrovna pekne, aj keď fakt možno spal a nevnímal poriadne. Moja ségra sa musela sama odviezť do pôrodnice, lebo jej muž bol opitý po párty a nebol schopný ani vstať. Tiež romantik ako vyšitý.

nada847
28. apr 2021

uz to spat nevratis ani on svoju reakciu, mozno mu to aj je luto len si to nevie a nechce priznat nahlas. Hadam do buducna by uz inak konal.

teleskop
28. apr 2021

sociopat

scorpionflower1
28. apr 2021

@rora Toto je presne to v com zeny robia chybu. Stale ospravedlnuju chlapov, "vsak chlap je chlap" a neziadaju od nich zodpovednost aku maju oni sami k nim a k detom. To su len plane vyhovorky a ospravedlnenia. Chlap si ma uvedomit dôsledky svojho konania, nie je decko. Keby mna zobudi partner, ze mu je nieco okamzite som na nohach a to aj za menej vazne bolesti ako tento pripad.Ja by som isla do nemocnice aj bez neho, ale pre mna by toto bola konecna, viac by som ho nechcela ani vidiet. Mozno keby sa aspon ospravedlnil a vysvetlil to. Ale on ani tolko chochmesu nemal. Dakujem pekne za takeho debila.

rora
28. apr 2021

@scorpionflower1 ak by to bol ale debil, snad by to za tie 3 roky uz zistila... a neprejavilo sa to az pri takejto situacii... ale velmi lahko je druhym pisat "skonci to" a kasli nanho.... mozno sa z toho dotycny pouci a popracuje na sebe aj vztahu k partnerke.... ale hned ho zatracovat mi nepride ok. Moj nazor.

mikadooo
28. apr 2021

Ľudia, nám sa to stalo obom, že ten druhý spal ako zabitý, dokonca po zobudení sme sa spolu rozprávali a na druhý deň si ten druhý nič nepamätal... Našťastie nešlo o sanitku a pohotovosť, ja mávam silné migrény a to skáčem z postele a šprint na záchod, môj muž bol hore pýtal sa ma, že či som ok, ja že no nie som, taká oničom debata. A na druhý deň mu vravím že sorry za tú noc že som ťa stále budila, skákala ti po nohách a on že čo? Čo bolo v noci? Proste nič si nepamätal. A ja detto to zas sme mali nejakú črevnú virózu, najprv on ja o pár dní neskôr a tiež vraj niečo na prosil v noci a ja som mu len niečo odvrkla ľudia fakt som ráno nevedela o ničom, že odomňa niečo chcel, chudák sa v noci sám vyplazil z postele a doniesol si ten pohár vody či čo to bolo. Samozrejme som sa mu na druhý deň ospravedlnila, ale absolútne som si nič nepamätala z tej noci. Neviem samozrejme, ako sa autorkin priateľ správa počas dňa keď od neho potrebuje pomoc, atď., či to bol ojedinelý stav/nejaký výpadok zdravého uvažovania, alebo jednoducho zle vyhodnotená situácia alebo je tu viac skúseností z iných situácií, kde sa zachoval chladne a bez empatie. Potom je to dosť na zváženie, čo ďalej z takým vzťahom...

thoughtfulweirdo
28. apr 2021

Nejdem sa ho zastávať, keďže ho nepoznám, ale ja patrím medzi ľudí s tak tvrdým spánkom, že ich nezobudí ani plač vlastného bábätka- a to som mama 🤷 keď je muž doma, spím tak tvrdo, že sa vždy on zobudí prvý, keď dieťa niečo chce. A to dokonca aj keď spí na gauči v druhej izbe a ja hneď vedľa toho dieťaťa. A keď už sa zobudím, som chvíľu totálne mimo, pravidelne som namiesto zarobenia umelého mlieka v noci robila nejakú totálnu chujovinu, lebo telo už bolo hore, ale hlava nie. Keď je niekto chorý alebo sa mi zdá, že by mohli byť, spím inak, ale keď nečakám nijakú nočnú pohotovosť, mám po zobudení otrasné (ne)reakcie. Keď niekto vie, ako sa toho zbaviť, prijímam akékoľvek návrhy 😉 to na margo toho, ako sa mal mávnutím prsta prebrať a fungovať- ja by som to tiež rada vedela. Mne by viac vadila reakcia na ďalší deň. Mňa osobne by takéto moje zlyhanie veľmi mrzelo a určite by som sa sama od seba hneď ospravedlňovala, nie že by som ešte aj výčitky odignorovala. Určite by som po takejto skúsenosti na jeho mieste partnerku zainštruovala, že v ďalšej takej situácii musí so mnou urobiť to a tamto, aby ma skutočne prebrala. Jedna vec je nevedieť promptne reagovať, druhá je tváriť sa, že veď o nič nejde.

ejanjelik
28. apr 2021

Moj manzel chodieva na tyzdnivky. V pondeloknrano odisiel do prace, asi o hodinu som sa zobudila , ze krvacam ( bola som tehotna), ked som mu zavolala otocil auto a isli sme na pohotovost. Babo sa podarilo zachranit, keby som cakala do rana nieviem.

karelova
28. apr 2021

3 roky su uz celkom dost dlhá doba, to uz si musela mat nejaké zdravotné problémy... Ako vtedy reagoval? Bol ti oporou? Postaral sa o teba? Treba sa s nim narovinu porozprávať a pokiaľ budeš mat pochybnosti, babatko zatiaľ odlozte....

stevvvka
29. apr 2021

@thoughtfulweirdo úplne trefne.
Ma polahcuju okolnosť, že bol prispaty. Ale druhý deň bol pri plnom vedomí.

Treba s partnerom jasne komunikovať, čo od neho chceš, a nemať očakávania, že si do myslí alebo nieco vyciti. Chlapi častokrát ani nevedia, že žena ide žiadať o rozvod.

stanulienkat
29. apr 2021

Môj manžel, keby sa mu čokoľvek ,kedykoľvek v noci stalo, okamžite som čulá a pomáham,opatrujem, ošetrujem a starám sa. To isté platí aj naopak. A pre ostatné ženy, ktoré majú doma hovädá primitívne a ospravedlňujú to tým, že chlap je chlap, tak všetky tie ženy ľutujem, ale asi nemali nič lepšie na výber.
@malva123 asi nemôžeš vypustiť takúto blbosť do éteru. Ako naozaj si myslíš, že keby ju mal za manželku, že sa správa inak, že sa v sekunde prebudí a pomáha jej? Nie, také isté hovedo by bol, či to je manželka, alebo priateľka.

3petka
29. apr 2021

Už vidím ako rodíš v noci a pánkovi sa nechce vstať, ti povie aby si vydržala do rana... No môj muž vie celkom tvrdo späť ale ak by sa niečo take stalo tak by vyskočil z postele ako lan a utekali by sme na pohotovosť. Ale zase záleží ako si mu to podala neviem či vedel že máš take veľké bolesti...

scorpionflower1
29. apr 2021

@rora mozno to uz bola posledna kvapka...jaj, tak nech s nim zostane a potom ked bude mat dieta a bude ho treba odviezt do nemocnice, tak sa na to vykasle ako teraz. Ak si myslis, ze sa ten chlap napravi, ked je schopny sa na nu vy*rat v takejto chvili, tak si dost naivna, pretoze presne taketo chvile ukazuju charakter. 3 roky vobec nie je taka dlha doba, niekedy cloveka nespoznas ani pi 20.

rora
29. apr 2021

@scorpionflower1 naivna nie som, ale tu zenske pri akomkolvek probleme radia druhej poslat chlapa do riti. Tak nech ho posle. Ked je sama 100%ná a nikdy sa nezachovala neprimerane. Potom ked jej pride znovu zle, aspon nebude musiet nikoho budit ale postara sa o seba sama. Najlepsie do konca zivota. A bude pokoj.

monka105
30. apr 2021

V momente, ako by sa ma spýtal na čo tam pôjdeme, by som spustila taký cirkus, že by ho z tej postele vystrelo. Ja sa čudujem tebe, že si si v bolestiach ľahla späť do postele a trpela. Ak ti nevadí mať na krku takéto teľa, tak ho musíš len sekať a sekať.

Strana
z2