Reakcie mužov na obriezku syna: Skúsenosti a rady
Ahojte, zeny ktorych chlapci museli podstupit obriezku, zaujimalo by ma, ze ako to prijali vasi muzi. Lebo mna z toho mojho uz porazi. Starsi syn bohuzial musi obriezku podstupit (ma skoro 11) a muz stale tvrdi, ze uz nebude chlap, ze sa mu budu smiat, ze bla bla bla (samozrejme nie pred synom). Proste zaseknuty v 16.storoci. Dnes som sa s nim uz skaredo pohadala, ked sa syna pytal, ci aj hovori, ze na aku operaciu ide. Ze nech to nehovori. Strasne ma nahneval. Ani argument, ze smiat sa budu len hlupaci a ze ani zena, ktora pride o prsniky neprestane byt zenou nezabera. Zevraj tomu nerozumiem…ani mna to netesi, ale beriem to tak ako to je… uz s tym nic nespravim bohuzial.
Preto ma zaujima ako to brali aj ini muzi… lebo uz fakt neviem co robit…
Dakujem
Podľa mňa je obriezka super (nie, ja ju nemám). Muži s obriezkou vydržia v sexe dlhšie... a v USA si dávajú obriezku spraviť aj nežidia. Videla si seriál Sex v meste? V jednej časti tam istý chlap nemal obriezku a Charlotte sa nad tým pohoršovala (vtedy ešte nebola židovka), lebo také niečo videla prvý krát.
Takže tvoj muž je úplne mimo.
@ahhola pisala som niekolkokrat ze s nami bol pri kazdom vysetreni.. my taketo veci riesime spolu. On nema ani problem ostat na ocr… preto som prekvapena z jeho reakcie… lebo sa to vymyka jeho standartnemu spravaniu…
@maribell ved jasne, ze to nerozprava na pockanie, ale napr.ked sa ho kamos alebo suseda opyta, ze na aku opku ide, pripadne mna kamoska, tak nevidim nic zle na to, ked odpoviem pravdivo 🤷♀️
@marseillefan sex v meste som nepozerala 😅
@marseillefan s tým máš pravdu.
V USA má obriezku približne 80% mužov (čiže určite aj nezidia a nemuslimovia)
"As of 2014, an estimated 80.5% of American men are circumcised, and the prevalence of the procedure is considered to be near-universal in the country. The CDC has estimated the present rate of circumcision in the United States to be 81%; Morris et al."
Tak tu súhlasím s mužom. Prečo by mal susede, alebo kamarátovi hovoriť, že ide na obriezku? Veď to je jeho súkromie.
@maribell asi mas pravdu 🤔… len ked sa ma niekto opyta nevidim dovod neodpovedat 😊
No kazdopadne sme to uzavreli, ze si to musi upratat on. Vysvetlila som mu, ze dnes to nie je nic zvlastne ani odsudenia hodne… a ze dufam, ze to skor alebo neskor pochopi… ak nie, je to jeho problem. Nie moj alebo synov… sklamal ma, ale zas na rozvod to nie je 😀
Podla mna to, ze ma ist na obriezku, staci vediet vam a jemu.ostatnym je to na nic, a samozrejme nech to nehovori. Po dalsie. Je to len jeho vec a potom jeho manzelky. A manzelka urcite nebude mat problem. Co tam po nejakej predkozke.
Ide o hygienu. Muzi s obriezkou su vzdy cisty. Preto aj zidia maju robenu obriezku. Lebo im staci, len umyt nohy a su cisty.. V uvodzovkach.
Syn bude úplne v pohode a plnohodnotným mužom. Všetci muslimský muži a chlapci ako aj židovský sú obrezaný...a sú v pohode.
Tak mu povedz, ze napr v inych krajinach by to bolo naopak. V USA sa na takych pozeraju ako na spinavych muzov ( tam je obriezka Standard), arabske krajiny a vsetky ich komunity rovnako obriezka. To , ze u nas je to vnimane inak je len odrazom mentality.
z toho co mu inak povedal si moze niest celkom dobru traumu. Fakt niektori rodicia by mohli byt radsej ticho.
@silvicka247 ale ved on jemu nic nepovedal. Iba aby to nikomu nevravel, ze aku operaciu bude mat. … pisem, ze to povedal iba mne 🤷♀️ baby ved citajte
Ešte ma napadlo či tvoj muž vo svojom okolí keď vyrastal nezažil aby sa niekto posmieval/šikanoval možno nejakého chlapcova/možno jeho kamaráta, ktorý obrezaný bol, a preto sa teraz tak bojí? Prípadne mohol ešte počuť o nejakej sfušovanej obriezke tak má obavy? Nemusí hneď byť zaostalý alebo primitív, mne príde že má proste o syna veľký strach a obavy ako bude fungovať po operácii a aby sa mu niekto za to neposmieval.
@karmen118 ano videl to vo svojom okoli.. ale vysvetlila som mu, ze doba sa posunula. Dnes uz to je brane ako nieco normalne… ze vela muzov si to dava robit aj v dospelosti. Ze je to hygienickejsie 🤷♀️ neviem, mam pocit, ze to zacina chapat 😅
V tom prípade treba mužove obavy len vydržať, ale je super že to nehovorí pred synom, a keď uvidí že syn je po operácii v pohode a nerieši to, tak sa podľa mňa aj on dá do kľudu.
@karmen118 verim ze ano. Po pravde okrem jednej mamicky som sa vobec nedozvedela, to naco som sa pytala. Zato viem, ze moj muz je debil, sedlak a neviem co este 🤷♀️ a pritom to tak vobec nie je… ale co uz. Isla som s kozou na trh, ratala som s tym 😂
Ahoj, som chlap. Museli ma obrezat až po 40🤷 A je to oveľa lepšie 😉 Syn sa Ti raz možno poďakuje 🙂 Lepšia, hygiena, fajka aj orgazmy. A dnešným babám sa to páči 😉 A tým, čo bude mať raz syn, sa to bude páčiť tiež isto.
Existuje taky vtip : ze najzbytocnejsi kusok na muzskom tele? Predkozka...
Tvoj muz je riadne pribrzdeny, obriezka je uuuuplne bezna na polovici zemegule, napr v usa to tiez nie je nic nezvycajne, arabske krajiny asi nemusime ani spominat... tvojmu muzovi povedz, ze predkozka z neho nerobi o nic viac muza - on predkozku zjavne ma a aj tak je to...
Môj syn mal obriezka s žije plnohodnotný život a nik o tom ani nevie len blízka rodina .Syn má priateľku a žijú spolu .Manželov kolega si dal spraviť obriezku keď mal 30r a bol veľmi spokojný. Ja nevidím nič zlé na tom .

Kamarátka ma muža s obriezkou a hovorí,že neobrezaneho by už nechcela,dokonca dala obriezku spraviť aj synovi 🤷♀️ osobnú skúsenosť nemám, ale nevidím na tom nič zlého. Ci už je dôvod zdravotný,náboženský, alebo hoc aký. Muž nech sa preberie,hlavne ak ide o zdravie jeho syna...