Riešenie konfliktov medzi partnerom a rodičmi. Čo robiť?
Dobrý deň. Prosím stretli ste sa s niečím podobným v rodine?
Ide o to, že mám partnera už 5 rokov, máme zatiaľ jedno dieťa. Náš vzťah vyžadoval veľa práce ale zvládli sme to spolu ako rodina. Moji rodičia ho od začiatku moc nemuseli lebo je to taký ,,dedinský sedlak” a je pomerne komótny. Všetko toto som s ním zvládla prekonať a sme spolu šťastní. Žiaľ minulý víkend sa s mojim otcom dosť škaredo pohádal a otec na neho úplne zanevrel.. viem že je to ešte dosť čerstvé ale môj otec je dosť zásadový a za svojimi slovami si stojí. Každý deň len počúvam výčitky na môjho muža a ,,múdre” reči ako vychovavam dve deti a raz ma to celé omrzí a len mám zničený život. Áno môj muž je fakt trošku lenivejší ale stále sa na tom pracuje a vidim že sa snaží.. doma nie je taký sedlak a je to normálny muž.
Nedávno som zistila že som tehotná (druhé dieťa sme chceli ešte keď boli rodinne vzťahy v poriadku) ale neviem ani ako sa zachovať pri tom čo sa momentálne udialo. Zajtra mám prvé sono a chceli sme to aj všetkým oznámiť no ja som začala pochybovať o tom či je vo finále druhé dieťa dobrý nápad keď sa toto deje
Stretli ste sa s tým že rodičia mali pravdu a naozaj sa nakoniec všetky ich názory vyplnili?
@budulinka12 ak dobre chápem, problém s alkoholom ma tvoj otec a nie partner.Tak to by ma jeho názory na ľudí veľmi netrapili.Ale zas hádať sa so skoro svokrom ? To tiež nevypoveda o jeho zrelosti.Rodicia nemusia mať pravdu ,stačí keď sú iné povahy a muz ich tou svojou dráždi. Napr.tou pohodlnostou.Nic hrozne o ňom nepíšeš, ze by mi blikali kontrolky ,tak sa ukludni , možno to sú len tehotenské hormony.
@budulinka12 ak dobre chápem, problém s alkoholom ma tvoj otec a nie partner.Tak to by ma jeho názory na ľudí veľmi netrapili.Ale zas hádať sa so skoro svokrom ? To tiež nevypoveda o jeho zrelosti.Rodicia nemusia mať pravdu ,stačí keď sú iné povahy a muz ich tou svojou dráždi. Napr.tou pohodlnostou.Nic hrozne o ňom nepíšeš, ze by mi blikali kontrolky ,tak sa ukludni , možno to sú len tehotenské hormony.
@sidicek tu hádku zacal otec. Aj mi to potom povedal že to celé zacal lebo vybuchol.. doteraz sa nehádali a partner vždy ustúpil zo začínajúcich konfliktov
@sidicek tu hádku zacal otec. Aj mi to potom povedal že to celé zacal lebo vybuchol.. doteraz sa nehádali a partner vždy ustúpil zo začínajúcich konfliktov
@budulinka12 tak to by som už vobec neriešila, zas asi nechces ani partnera, co ticho sedi ked mu niekto nadava.
.... výčitky, ako vychovávaš dve deti....... (a potom píšeš, že čakáš 2. dieťa), či ako to je?
Ak si ty spokojná s mužom, hádam by si nešla na potrat len preto, lebo tvojmu otcovi sa nepáči?
Ak chceš, napíš o mužovi viac (ako sa prejavuje to jeho "sedláctvo", lenivosť..). Takto vlastne nevieme, aký je presne problém. Len to, že tvojmu otcovi nie je dosť dobrý.
@unicornlady maloleté dieťa + muža/ muž je komotny a menej šikovný = dieťa muž je ako druhé decko
Nechce sa mi citat tvoje ďalšie odpovede. Ak ste manželia, je jedno, čo hovoria rodičia. Ber to len ako malé usmernenia a nie ako pravdu a jedinú možnosť, kam idete..
Vacsinou maju rodicia pravdu. Chcu pre teba to najlepsie. Uprimne,takeho burana,ktory len o chlaste a zabavach rozprava a moju dceru by len po podnajmoch vlacil,tiez by som nebola nadsena. Mozno si zaslepena jeho nazormi. A dalsia vec,ano mas druhe decko. Chlapa nemas co prevychovavat od zakladu. Mas si najst takeho,ktory ti vyhovuje a dotuknut detaily. Ale v zaklade sa nezmeni,to si ozaj len naivne nahovaras. Ale ked si sa s nim rozhodla zit a vidis ho inak ako tvoji rodicia,zalozili ste si rodinu,musis stat pri muzovi a rodicom razne vysvetlit. Nech ti nekecaju do vztahu,lebo vam to znici vztah.
Ahoj autorka, nedala by som na rady otca. Pokial ty vies,ze doma je iny, lubite sa a si s nim spokojna, tak normalne s nim ostan, nekaz si stastie. Nie je to o tom,ze len rodicia maju pravdu. Vela krat sa mozu aj rodicia zmylit. Jedine co by som muzovi povedala, ze aby tie pribehy o alkohole z mlaaadiii uz nehovoril, ze sa necitis prijemne ty ani okolie, ked dokola tie iste historky...Radsej nech spomenie nejake pekne zazitky s tebou alebo s vami ako rodinou. Nemyslim si,ze je to problem na rozchod len za to,ze si otec mysli ine. Ked si vyrastala v takom prostredi,ze si musela byt ako poslusny psik-toto bez urazky, tak sa ti ani necudujem,ze to v sebe riesis. Ale mozno by bolo dobre, kebyze za tieto traumy od detstva zajdes k terapeutke, lebo je nacase, aby si sa vedela rozhodovat aj bez prikazov otca. Zrejme to bude na niekolko sedeni, ale uvidis ako sa ti ulavi a okrem ineho ta nasmeruju, ako riesit do buducna tieto jeho pekne nazvane dominantne zelania. Drzim ti palceky a s muzom to rozhodne neskonci🍀
U nas, asi vsetci videli vsetky tie zle povahove crty mojho muza, len ja nie. Stretli sme sa v tom najzranitelnejsom obdobi, ktore som mala a stacilo mi velmi malo vtedy a on mi to velmi malo vtedy dal. Pokladam sa za velmi velmi hlupu osobu, ze som tak naivne naletela a este hlupejsiu, ze ma oklamal a narodilo sa nam druhe dieta. Ale nikdy si neodpustim to, ze nevladzem odist, ze to neveim nejak spachat a bojim sa. Zial my mame ztp dieta a financne by som to nedala. Fyzicky ano, aj psychicky ale financne s logisticky nie(mame vela lekarov). Cakam ze nam nejaky casom ubudnu (a mozno ani nie😢) a ja budem schopna odist.
Takze ano, rodica a vsetci okolo vidia skor veci nez zamilovanr osoby. Ja ti drzim palce aby tvoj pripad nebol moj.
@budulinka12 ak si so svojím mužom spokojná ty, čo je koho do toho? Neurob tu blbosť že si necháš rozvrátiť vzťah rečami a názormi iných ľudí, aj keby to boli hneď tvoji rodičia. A dieťa? Nemyslíš vážne že ti napadlo zbaviť sa dieťaťa lebo si niekto o tvojom mužovi myslí niečo?
@hopsas hlavne otec, ktory ma problem s alkoholom...
@budulinka12 no ja ti len takto...nejak ma picha v zadku,ked sa stazuju zeny s detmi a pisu o "partnerovi".Akorodicovi by mi bolo luto,ze moje dieta zije takto.A druha vec...mate sa financne dobre ale netuzite byvat vo svojom.Niekedy su to malickosti,ktore vedia rodicia predvidat.Mne osobne by sedlak,ako ho oslovujes vadil.Zakazdym byt v strese ked niekam idem,co zase vytreskne.Neviem...
@jajanka31 pretože sa bojím že budu mať na konci toho celého pravdu a skončím so zničeným životom napriek tomu že to teraz tak nevidím
@budulinka12 moja mama bola strašne proti mojmu priatelovi
Nepacil sa jej ani nevedela preco
No tiez mal bujaru mladost ako tvoj (na dedine to tak proste je)
Ale vzdy sa vedel postarat, zarobit, a miluje ma aj našu dceru a moju rodinu berie ako sa patri
Sme spolu 18 rokov a nikdy som nepozerala na názor inych
To ze ste v podnajme je v dnesnej tazkej dobe normalne ale to ludia ako tvoj otec a ti ktori maju byvanie bez hypoteky lebo dedili nikdy nepochopia a nepochopia ze dnes len tak hypo nedostanes
Druhe dietatko je dar a ty sa nedaj pripravit o radost z neho a nedaj si rozbit vztah niekoho komplexmi
@budulinka12 no ja ti len takto...nejak ma picha v zadku,ked sa stazuju zeny s detmi a pisu o "partnerovi".Akorodicovi by mi bolo luto,ze moje dieta zije takto.A druha vec...mate sa financne dobre ale netuzite byvat vo svojom.Niekedy su to malickosti,ktore vedia rodicia predvidat.Mne osobne by sedlak,ako ho oslovujes vadil.Zakazdym byt v strese ked niekam idem,co zase vytreskne.Neviem...
@dariaaa svadba je naplánovaná na jar. A nie je to tak že netúžime po vlastnom ale je to momentálne viac finančne náročné keby máme hypo.. nájom máme nizky oproti tomu akú splátku na hypo nám vypočítali
@dariaaa svadba je naplánovaná na jar. A nie je to tak že netúžime po vlastnom ale je to momentálne viac finančne náročné keby máme hypo.. nájom máme nizky oproti tomu akú splátku na hypo nám vypočítali
@budulinka12 ja rozumiem.Ale s tym najmom stale hadzete peniaze niekomu do vrecka.Raz by to bolo vase.Aj ked,,,dnes uz vela ludi byva v najme.Stale nevieme co da stalo medzi otcom a muzom.Kazdy raz vyleti,vytreskne,pohada sa.Si jeho dcera,kazdy otec chce to njlepsie pre dceru a jemu on k tebe ako ta vychovali nepasuje.Ma pocit,ze stratili vychovu popri hulvatovi.Ze takto to nechceli.Otec sa trapi.A ja mu rozumiem.Aj ked vybuchil,stále je to svokor...buduci.Mal by to akceptovat a nie pred rodicmi trepat dedinske reci a chovat sa jak sedlak.Asi si moc zamilovana,ked ti to tak nevadi.Mala by si but striktnejsia ked zacne znovu trepat.Skus mu to vrátiť tiež hlupou pripomienkou.Mozno ho treba len zahanbiť aby prestal
@budulinka12 ja rozumiem.Ale s tym najmom stale hadzete peniaze niekomu do vrecka.Raz by to bolo vase.Aj ked,,,dnes uz vela ludi byva v najme.Stale nevieme co da stalo medzi otcom a muzom.Kazdy raz vyleti,vytreskne,pohada sa.Si jeho dcera,kazdy otec chce to njlepsie pre dceru a jemu on k tebe ako ta vychovali nepasuje.Ma pocit,ze stratili vychovu popri hulvatovi.Ze takto to nechceli.Otec sa trapi.A ja mu rozumiem.Aj ked vybuchil,stále je to svokor...buduci.Mal by to akceptovat a nie pred rodicmi trepat dedinske reci a chovat sa jak sedlak.Asi si moc zamilovana,ked ti to tak nevadi.Mala by si but striktnejsia ked zacne znovu trepat.Skus mu to vrátiť tiež hlupou pripomienkou.Mozno ho treba len zahanbiť aby prestal
A poznám jeden pár,,,tiež neboli zobrati a bola som svedkom,ako on pred jej rodičmi na oslave,,,vzdy mal sexuálne narážky,,,povedal,ze minule kraja chili papričky a ju to večer tam dole pálilo.Otec mu dal ranu a z oslavy odišiel.Smial sa len sedlak
Úprimne ani sa nečudujem že sú proti nemu a všetko vám diriguju.... Druhé dieťa na ceste a bývate u nich... v takomto prípade by som aj ja mala starost o jedinú dcéru keby ma len priateľa ktorý sa nedokáže o rodinu poriadne postarať, mení stále prácu nemá nič stabilné ale druhé dieťa na ceste a namiesto o debate o budúcnosti radšej debati o Tom ako sa kde opil a akú party zazil
Úprimne ani sa nečudujem že sú proti nemu a všetko vám diriguju.... Druhé dieťa na ceste a bývate u nich... v takomto prípade by som aj ja mala starost o jedinú dcéru keby ma len priateľa ktorý sa nedokáže o rodinu poriadne postarať, mení stále prácu nemá nič stabilné ale druhé dieťa na ceste a namiesto o debate o budúcnosti radšej debati o Tom ako sa kde opil a akú party zazil
@sense bývajú v podnajme.Ale so zvyškom suhlasim
@budulinka12 podstatne je, ci si vy dvaja rozumiete, ci ty v tom vztahu netrpis, aky je otec… riesit, ci chcem mat druhe dieta kvoli tomu, ze moj manzel si nerozumie s mojimi rodicmi mi pride odveci. Rodicia sa raz pominu, vy ste utvorili vlastnu rodinu a je len na vas, ako si budete zit a ci budete stastni.
@budulinka12 a určite si nedávaj otázku,ako sa zachovať co sa tyka druhého dieťatka.Skor sa zamysli,čo urobiť s chlapom,aby sa začal chovať ako človek s dvomi deťmi a nie ako decko bez rozmýšľania vo treskne
@budulinka12 Ja by som poprosila rodičov aby rešpektovali moje rozhodnutie, lebo ty si takto šťastná. Ak by do mňa rýpali, obmedzila by som kontakt. Musiš ty sama niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia a nie čakať čo ti povedia rodičia a potom sa trápiť, lebo ty chceš jedno a rodičia druhé. Rodičia tu nebudú večne a potom kto ti bude radiť? Čím skôr sa naučíš stáť si za svojim, tým lepšie pre teba. Otec možno nechce zle, ale tiež by si mal uvedomiť že si už dospelá, máš svoje vlastné predstavy a požiadavky na partnera, on si vybral svoju ženu, ty si si vybrala svojho muža a toto rýpanie nevedie k ničomu dobrému. Len zbytočne v tebe nahlodáva myšlienky na rozchod, Podľa mňa by si bola spokojná bez blbých rečí rodičov, lebo z toho čo píšeš ti ani tak nevadí mužovo správanie, ale rýpanie rodičov.
@budulinka12 není to dobrý nápad
@dariaaa otec sa trápi, že už dcéra neskáče ako on píska, nie len akého má zaťa.
to že mení prácu dosť často je zvláštne, ale ke´d čítame s porozumením, je to nie z pasie lebo je hnilý , ale preto aby viac zarobil. tzn. pre rodinu. a mmch. zase je tu koníkovský meter - ked niekto pracuje dlhééé roky v jednej firme, je zvláštny, veď teraz je trend meniť prácu častejšie a hlavne viac zarobiť.
@budulinka12 Ja by som poprosila rodičov aby rešpektovali moje rozhodnutie, lebo ty si takto šťastná. Ak by do mňa rýpali, obmedzila by som kontakt. Musiš ty sama niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia a nie čakať čo ti povedia rodičia a potom sa trápiť, lebo ty chceš jedno a rodičia druhé. Rodičia tu nebudú večne a potom kto ti bude radiť? Čím skôr sa naučíš stáť si za svojim, tým lepšie pre teba. Otec možno nechce zle, ale tiež by si mal uvedomiť že si už dospelá, máš svoje vlastné predstavy a požiadavky na partnera, on si vybral svoju ženu, ty si si vybrala svojho muža a toto rýpanie nevedie k ničomu dobrému. Len zbytočne v tebe nahlodáva myšlienky na rozchod, Podľa mňa by si bola spokojná bez blbých rečí rodičov, lebo z toho čo píšeš ti ani tak nevadí mužovo správanie, ale rýpanie rodičov.
@gaja78 tiež tam vidím to rýpanie a že už otcovo pískanie nefunguje
@dariaaa otec sa trápi, že už dcéra neskáče ako on píska, nie len akého má zaťa.
to že mení prácu dosť často je zvláštne, ale ke´d čítame s porozumením, je to nie z pasie lebo je hnilý , ale preto aby viac zarobil. tzn. pre rodinu. a mmch. zase je tu koníkovský meter - ked niekto pracuje dlhééé roky v jednej firme, je zvláštny, veď teraz je trend meniť prácu častejšie a hlavne viac zarobiť.
@cacianka ale ja som nenapidala nic o praci.Tak som aj ja rozmyslala,ved ked to robi aby zarobil viac...je sikovny.Mne by len vadili tie reci
@cacianka áno na pomery ,,starej generácie” robotu mení naozaj často. Ale každá nová robota nám priniesla lepši príjem tak to nevnímam ako zlý krok.
@cacianka áno na pomery ,,starej generácie” robotu mení naozaj často. Ale každá nová robota nám priniesla lepši príjem tak to nevnímam ako zlý krok.
@budulinka12 mne sa strašne páči ako majú dnes deti traumu zo svojho detstva. Keď sa rodičia starajú a usmerňujú, tak "dirigujú" a deti majú traumu. Keď sa nestarajú, tak deti majú tiež traumu, lebo "citovo strádali". Keď otec povie svoj názor ( podľa mňa pravdivý) tak zasahuje do partnerstva. Bože, mladým nebude nikdy nič dobré, lebo zodpovednosť za svoje skutky im chýba a majú sa bars dobre. S rodičmi bývajú, ale rodičia sa starať nesmú.🥴.
@budulinka12 mne sa strašne páči ako majú dnes deti traumu zo svojho detstva. Keď sa rodičia starajú a usmerňujú, tak "dirigujú" a deti majú traumu. Keď sa nestarajú, tak deti majú tiež traumu, lebo "citovo strádali". Keď otec povie svoj názor ( podľa mňa pravdivý) tak zasahuje do partnerstva. Bože, mladým nebude nikdy nič dobré, lebo zodpovednosť za svoje skutky im chýba a majú sa bars dobre. S rodičmi bývajú, ale rodičia sa starať nesmú.🥴.
@anonym_e277ea my s rodičmi teda nebývame. Nikde som nepovedala že mám z rodičov traumu asi ste si to zle vyhodnotili

@budulinka12 ak si so svojím mužom spokojná ty, čo je koho do toho? Neurob tu blbosť že si necháš rozvrátiť vzťah rečami a názormi iných ľudí, aj keby to boli hneď tvoji rodičia. A dieťa? Nemyslíš vážne že ti napadlo zbaviť sa dieťaťa lebo si niekto o tvojom mužovi myslí niečo?