icon

Riešenie konfliktov s dvomi svokrami: Ako na to?

28. apr 2024

Pred piatimi rokmi sestra ovdovela, švagor zomrel nečakane, nikdy sa nesťažoval že má zdravotné problémy, zostala sama s 2deťmi (sš ,vš). Bol hospodár choval dobytok aj ošípané, sestra nevedela ani kam skor, sama popri práci nemala šancu postarať sa aj o ne. Sestra hľadala lepšie platenú prácu napokon aj našla tu spoznala súčasného partnera a tu nastal kameň úrazu. Voči ich vzťahu je svagrova mama aj mama jej nového partnera. Myslia si že keď žena zostane sama v 45r, tak musí zostať na veky sama, len preto lebo ony ovdoveli a sú samé. Stále jej robia napriek, ohovarajú ju. Od jej svokry by som to ozaj nečakala, sestra jej veľakrát pomohla. Mama aj ja sme rady, že sestra je šťastná a zaľúbená. Ani deti voči tomu nič nemajú, ale babky ich huckajú voči nej. Sestra žije v malej dedinke, ja a jej partner vo vedľajšej dedinke, tie klebety sa tu rýchlo šíria. Jej nový partner je tiež vdovec, má dve dospelé deti jedno má už vlastné dieťa, jedno ešte študuje. V súčasnosti je už aj sestra babkou. Nejaký čas ich vzťah tajili, sami nevedeli čo sa z toho vykľuje. Tu tá dlho nič neutají, hlavne ak u niekoho parkuje auto celú noc. Už sú spolu rok ale od kedy je vzťah oficiálny problémy začali gradovať... Dostala ste sa niektorá do takejto situácie, ako ste to riešili? Chcem pomôcť sestre, ktorá je ako medzi dvomi mlynskými kameňmi. Prosím nepíšte mi že sa do toho nemám starať, sestra mi veľa krát pomohla.

Strana
z2
janickacrazy
28. apr 2024

Ignorovať, ignorovať, ignorovať, nič iné nevymyslite. Veď nech si vyvoláva, keď ju to baví. Ak si vy z toho nebudete nič robiť, časom ich to prestane baviť.

autor
28. apr 2024

@janickacrazy len či to ustojí nich vzťah. Je mi jasné kedyže tí dvaja ži niekde meste tak sa do.nich bude starať minimum ľudí na ani prípadne klebety sa k nim nemusia dostať.Tu však nudiace sa tety idú štílom nemám problémy tak si ich vymyslím.
Naša suseda vie napríklad spätne na niekoľko dní pekne od recitovať kto koľkej išiel do krčmy , keď sedel na terase tak aj čo píl, kým sa bavil a do kedy tam pobudol.

luciaruz
28. apr 2024

Na dedine sa v mnohých veciach zastavil čas bohužiaľ. Aj vo vnímaní vzťahu, že sak naveky spolu az do smrti. To patrí do minuleho storočia, akoze pardon. Pomôže jedine obmedziť stretavanie s takýmito ľuďmi alebo ich úplne odstrihnut. Ked sa chcu chovat ako v stredoveku, nechsápaci. Nic s takymi ludmi nenarobite. Bud to ignorovať, alebo sa odstrihnut a mat svaty pokoj

andreatytler
29. apr 2024

Ja by som veru nechcela zit niekde kde si na mna a moju rodinu ukazuju ludia prstomm ak som neurobila nic zle. Ved to je otrasne. Este aj tvoju mamu ohovaraju zato ze sa zastane svojej dcery. Co robia ostani ludia? Mali by sa postavit na stranu tvojej sestry/mamy a nie cusat, alebo nedajboze posuvat dalej klebety. Ak by to boli len tie dve jezibaby proti celej dedine, vela by so svojimi klebetami nezmohli, ale zda sa ze tam je cela dedina naladena proti tvojej sestre, alebo maju tie dve baby skutocnu moc a vplyv.
Drzi ich nieco v tom Kocurkove? Kaslat na to ze je to rodna dedina. Je to diera s haldou hnusnych ludi. Kaslat na domy. Nech predaju a kupia si v inej dedine.
Sestra dostala konecne sancu na stastie a lasku po rokoch bolesti a smutku. Nech nedovoli nikomu aby jej to pokazili.

som_realistka
29. apr 2024

Pochádzam z podobnej malej dediny, tiež tam bol podobný prípad, ale vdova bola mladšia 40 a nasla si slobodného, reči bolo okolo toho ze až. Nakoniec to vyriešila jedna staršia babka keď klebetniciam pred kostolom povedala ze sa správajú ako strigy a nie ako kresťanky, a ci už majú navareny nedeľný obed keď kvakaju pred kostolnou bránou. Bola to jej suseda, ozaj stará pani. Aši tu nie je nejaká rada, len musia vydržať.

cacianka
29. apr 2024

@som_realistka pritiahnem za vlasy - dala by som vyhlásiť v miestnom rozhlase, že sme dve dospelé osoby, nemáme manželské záväzky ,sme slobodní ľudia, áno sme priatelia a aj partneri v súkromí, naše deti su dospelé, chapave a stotožnené so situáciou, prajú nám ňovy spoločný život. A keď má s tým niekto z dediny problém, je to jeho hovno na hlave a jed na jazyku. Budeme my 2 spolu koľko a ako chceme, aj keby malo nejaké neprajne strigy rozdrapit od jedu.
Koniec hlásenia vážení občania !
Dofrasa, to si aj tie deti nevedia s babkami urobiť poriadky, hlasnejšie im povedať na rozum, občas nedvihat mobily, občas zablokovať ?!
Alebo nevie niekto nabehnúť pred kostol a na plnú hubu ako tá babka čo spomína @som_realistka vysvetliť klebetniciam kde je sever ? Určite spomenúť, že aj medzi "akože" počestnymi výdatnými ženami sú tajné kur.vy, čo sa potajomky vyspali s cudzími chlapmi, či to mám zoznam prečítať do rozhlasu, lebo vieme o ich nečestnom živote.
A najskôr zájsť za farárom, nech si narobí poriadky s takýmito falošnými kresťankami

autor
29. apr 2024

@andreatytler neviem či je to priechode, chcieť od babky aby sa odsťahovala keď do pár metrov má svoju rodinu svoje dieťa a vnúča, svoju mamku aj babku. Mala by potrebu denne chodiť za nimi.

la_dolce_vita
29. apr 2024

Som v miernom šoku a vdacna, ze byvam v meste. Toto je naozaj realne? Tak primitivni ludia, strasne nieco ☹. Som vo veku tvojej sestry a hoci by ma to mrzelo, snazila by som sa ignorovat tieto veci, proste neriesit, zit si svoj zivot. So svokrou by som max skusila otvorene hodit rec, alebo rovno ju skrtla zo svojho zivota a priatela by som poprosila, nech uzemni on svoju matku. V tomto veku, ze by som mala taketo starosti?! Neviem si to ani predstavit. Taki ludia musia mat smutne zivoty..

simca06022011
29. apr 2024

ale su to dospeli ludia, sestra s partnerom, tak si upracu matky/svokry a na reci sa vykaslu. Aj na vacsie veci sa na dedinach zabudlo. Stare damy nech sa staraju o seba. Na mieste sestry si zo svokry nic nerobim, obvolava rodinu? nuz ked ich pozyvam, rovno im poviem, ze niek nebrani ani svokre, nech si nevsimaju ak bude vyvolavat, nema vsetkych 5 po hromade :DD (samozrejme miernejsim sposobom, v ramci slusnosti)... A svokre by som povedala, nech si nedovoluje ma ohovarat, lebo realne nikam ju nebudem pozyvat. Sestra jej NIC na svete nie je dlzna. A keby ma oznacila ku***v, viac by mna a moju rodinu neuvidela. Nikdy. A s klduom si moze doma ohovarat kolko chce, koho chce. Rovnako susedky? vas je tam kolko mladych? Vsak ich upratat treba. By som taku ozran party urobila celodedinsku na dvore, ze by aj z okien popadali :DDD

nops
29. apr 2024

Sestra s priateľom to ako riešili?Ja by som na jej mieste zavolala obe semetriky na kávu do restiky v strede dediny(naschvál,nech sú na očiach) a asertivne im povedala čo si myslím.Samozrejme aj s chlapom.Ale pravda,že by ma to celé veľmi mrzelo kvôli deťom.Pripadne ak by sa vzali,tetky by asi trafil šľak a bol by pokoj

simca06022011
29. apr 2024

@nops vobec by ma to kvoli detom neprzelo, taketo individua treba odrezat od zdraveho jadra, nepodporovat ohovaranie, intrigy a bludy a duplom nie pred detmi

svetlonos
29. apr 2024

Predať dom na lazoch s blbcami a kúpiť inde. Alebo po mojom - urobiť velky plagát a poslať vsetkych, kqm slnko nesvieti s ich obmedzeným mozgom!
Aby sa dvaja dospely nevedeli postsvit starým protivnym krabicam ??
Tak na to ny som sa pozrela! Ona ma 45 pomaly dospelé aj druhé dieťa, plná života! No blbaaa by bola, keby milisekúnd uvazovsla rozchode koli starým ochechulam!.
On nech narobí poriadky so svojou pani mamou a o a nech pošle do piliny ex svokru. Detom nech vysvetli, aby si všímali banking debilne správanie. Ona je svojpravna a niemieni svoj zivot stráviť ex svokrou pri zadku. Ta sa isto boji, ze uz jej okolo prdele skákať nebude, to je cele. Nech di dajú babky lexaurin a hotovo!

cacianka
29. apr 2024

@nops ked je to taká krpatá dedina, ťažko bude mať reštiku. ale možno majú, každopádne dobrý typ - konfrontovať ich na neutrálnej pôde, prípadne na fare, farár zvolá / prípadne ho môžu obaja aktéri osloviť o pomoc. ked môžu robiť prípravy pred sobášom, mali by poradiť a dohovoriť aj takýmto zadubeným škatuliam.
Obaja majú 50+ a nevedia si poradiť ? ale zas chápem, že sú z toho frustrovaní, z tých útokov, ohovárania , manipulácie.
Autorka diskusie má na výber, rád je tu už veľa, Tak som zvedavá ako rozlúsknu tento orech

matullienka
29. apr 2024

Tiež by som sa obrátila asi ma kňaza ak sú také zaryte kresťanky mohlo by to pomôcť ak by im prehovorila do duše tak od srdca, že aj ohováranie je ťažký hriech

ibatanecnica
29. apr 2024

Akoze nepomohlo? Ved prerusim kontakt. Neotvaram nezdviham.mobil. ignorujem a klebety neriesim.

andreatytler
29. apr 2024

@som_realistka Presne toto zoberie vietor z plachiet kazdemu klebetnikovi ked sa iny nezainteresovany clovek postavi proti nim. Preto vravim ze co robia ini ludia v tej dedine. Mali to uz davno verejne odsudit.

andreatytler
29. apr 2024

Autorka, ak nie odstahovat tak proti tomu aktivne bojovat. Najst si par spojencov co sa ozvu a uzemnia tie baby ak budu pocut klebety.
Fakt by ma zaujimal postoj farara. Ten to mal uz davno riesit. Co si pamatam z detstsva tak farar je po omsi nezastihnutelny. Mal by byt pred tym kostolom a debatovat s ludmi a vsetky babky ktore klebetia pred kostolom s hanbou uzemnit.

katulienocka999
29. apr 2024

Píšeš, že tie babky chodia do kostola..tak by som na drzovku zasla za fararom v oboch farnostiach a ho poprosila aby im dohovoril...co svokra nebola na ich svadbe kde povedal,kým nás smrť nerozdelí? A druhej nech tiež dohovorí...iba toto ma napadlo, také dedinske babičky ktoré sú iba v kostole sväté počúvnu iba kňaza

nyusika
29. apr 2024

Autorka - keď ti na sestre naozaj tak záleží, sprav poriadok s vašou matkou ty.
Kks, kebyže toto riešenie vo moja mama mojej sestre, tak by som sa nepýtala cudzích ľudí na modrom koníku, čo mám robiť.
Otca ešte máte ?

nyusika
29. apr 2024

Jaj - tak to nie vaša mama, ale mama jej priateľa...ale v princípe je to jedno.
Ak by som sa niečo nepekné o sestre v dedine dopočula, reagovala by som na to hneď.

A určite ich neohovaraju obe celé dediny, ale možné pár jednoduchých babiek, čo sa doma nudia.

kandelabra
29. apr 2024

Vies co by pomohlo? Keby sa zobrali. Nemuseli by nic menit, stahovat sa ani predavat domy, majetok nechat podeleny na kazdy ma to svoje a zit dalej ako doteraz. So sirokym usmevom, s detmi a clenmi rodiny ktori im praju, a riadne si to uzit! Bude sa sice klebetit aj dalej, ale uz by nikto nic nemohol, ved by boli manzelia. Na dedine to aj v dnesnej dobe zavazi.
A ked idete po ulici a zeny zrazu stichnu, s usmevom sa na rovinu spytat: no co, vy stare jezibaby, zasa klebetite?

matullienka
29. apr 2024

@nyusika ale veď ich mama s tým nič nemá. Ohovára ju svokra po zosnulom manželovi a priatelova matka

nyusika
29. apr 2024

@matullienka veď viem - hneď môj druhý komentár, hneď pod prvým

vivuska666
29. apr 2024

Na tvojom mieste by som urobila poriadky s tymi starymi krestanskymi strigami. Povedala by som im od stdca co si myslim.

rorino
29. apr 2024

Osobne by som to neurobila ,ale napadlo mi,že ísť do obchodu na nákup a len tak medzi rečou povedať,niečo v zmysle,že svokra senilnie a aj keď ma hlúpe reči,diagnóza nepustí🤷

janulka1802
27. máj 2024

Juj, staré strigy. Veeľmi dobre také poznám. Takých hlúpych rečí som si užila po rozvode. Nič sa mi neosvedčilo viac ako úsmev na tvári a totálna ignorácia.

cacianka
27. máj 2024

Ešte stále nerozbili huby starým škatuliam ?

Strana
z2