icon

Riešenie konfliktov so svokrou ovplyvnenou sektou: Potrebujem katolícky názor

1. aug 2025

Nie som žiadny troll. Pýtam sa len ľudí , čo veria v Boha. Tí čo neveríte, mám vás rada, ale potrebujem názor od kresťana. Reálne ma táto situácia ťaží a mrzí a zároveň som sa už voči svokre a manželovej rodine uzavrela. No ak je tu niekto s podobným prípadom a vie poradiť ako sa premôcť, budem rada.
V skratke ...
Svokra je v spolku - akože kresťanskom ( reálne sekta). Tvrdí že sa k nej prihovára Boh, na tých stretnutiach vyháňajú zo seba zlých duchov, keď ma vidí tak kašle lebo mám v sebe zlého ducha ( kašlala nasilu celý čas na omši na našej svadbe keď som čítala čítanie a manželský sľub až sa farár na ňu pozeral či je kompletná...) a kopec iných bizarnosti. Zaujímavé je , že podľa Boha nežije. Napríklad nám radila sa zobrať na úrade alebo nezobrať vôbec a kopec iného.
Vždy som to nejak preglgla kvôli manželovi. Ten pri mne stojí, ale je to jeho mama a vidím na ňom že ho celá situácia trápi ( logicky aj mňa by trápila keby to je naopak)
Ako už býva dobrým zvykom všetko sa zhoršilo príchodom dieťaťa. Strašne chcela chodiť na návštevu deň po príchode z pôrodnice. Mala som ťažký porod a ešte ťažšie zotavovanie hrozilo že ja pôjdem naspäť do nemocnice na zákrok. Nechceli sme žiadne návštevy skrz choroby aspoň pár týždňov ( a zo všetkou úctou nemám s ňou žiadny vzťah , taká návšteva by mne v mojom stave bola len na príťaž) a teda kým sa nedám dokopy. V období kedy sme si mali užívať náš malý poklad vypisovala ( napríklad že vo vzduchu sú baktérie a my chodíme von, tak že prečo nemôže ona, alebo že malý má už dávno imunitu ako hrom...)a zduvala sa a nie len ona ale aj frajerka švagra - že si chcú budovať vzťah s malým a my sme ich nezavolali prvé týždne na návštevu a že keď boli pozrieť v pôrodnici tak som im údajne maleho nechcela ani ukázať ( čo není pravda , ledva zaspal a držala som ho a pestovala a sedela to bolo všetko ) a litánie proste srdcervuce. Pritom keď sme ju asi za 2 ,5 týždňa zavolali ( svokru ) tak bola údajne chorá ( nebola, nechcelo sa jej) no a potom bol problém že sme ju nezavolali zas.
Ďalší problém sa vyeskaloval keď mali byť krstní rodičia švagor a jeho frajerka. Chcela som len švagra ( muž takéto nerieši , preto píšem chcela som , samozrejme po dohovore s mužom) keď sú zatiaľ neni vzatí, ale presvedčili ma aby šli obaja , hovorím okej čo ale farár aj tak nedovolil - logicky. Brat môjho muža odmietol tým pádom ( farár dovolil aby tam aspoň stál aj keď nemôže byť oficiálne krstný rodič) Ja nemám súrodencov , vedeli že nemáme koho dať priamo z rodiny, napriek tomu sa na brata vys... ( Frajerka švagra sa ešte na smrť urazila keď som ju nepustila na návštevu usmrkanu usoplenu a ukaslanu - vraj alergia čo netvrdim že nebola, ale povedala som jej že keď sa z najhoršieho vyhrabe, nech príde , tiež som alergik a viem že také akútne obdobie netrvá večnosť).
No a mne to v Tom zraniteľnom období po pôrode veľmi ublížilo lebo malý mal koliky, ja zle a ešte tieto veci sme riešili , ja som pre to koľko krát ani nespala dobre čo mi hlava stále šrotovala a vôbec som bola psychicky prvé týždne mimo - nová rola rodiča, nechcela som nič zanedbať, v noci hukaval monitor ( falošný poplach) a veľa veľa veľa stresu bolo na mňa. Potrebovala som vtedy pochopenie a nie ešte do toho všetkého riešiť , že chcú silou mocou vidieť malé bábätko, lebo že švagriná také bábätko nevidela malé a je zvedavá napríklad. Ok ja to chápem ale nemáme vzťah blízky to je jedna vec a druhá proste prvé týždne sme návštevy nechceli. Pekne a slušne sme to komunikovali. Keď sme uvazili , že už je v pohode postupne volať návštevy a mne už bolo ok , volali sme švagra a švagrinú niekoľko krát - zrazu mali toho veľa ( nemali, vieme od známych ) Namiesto pochopenia však prichádzali len ďalšie a ďalšie konflikty, už aj medzi mnou a manželom, lebo manžel je najradšej keď sa nič takéto nerieši , len aby dobre bolo, že reku veci sa asi samé vyriešia, inak vidí čo sa deje a reálne uznáva že to neni ok aj im to dal najavo - ale naozaj veľmi nežne, ja by som konala viac nekompromisne, ale to som ja.
Nakoniec to dopadlo tak, že svokra prišla na pár minút do kostola na krst ( ani som ju tam nevidela popravde) lebo vraj mala robotu ( robota sa dala časovo inak zorganizovať, o krste vedeli mesiac dopredu ), švagor s frajerkou prišli len do kostola ale teda počkali nás aby nám povedali že na obed nepôjdu lebo ona má stále alergiu ( už jej nič nebolo ) a dedo bol normálne na krste aj u nás aj na obede. Za krsnu nám šla moja najlepšia kamoška, niečo ako moja sestra. Ale uprednostila som v prvu brata- priamu rodinu, lebo z mojej strany akože priamo z rodiny nemal kto ísť. Kvôli manželovi som to robila, lebo je to dobrý manžel , má svoje muchy ako každý, ale viem že stojí pri nás, aj keď je málo komunikatívny a takéto veci nevie riešiť narovinu, ale čo najviac nestranne. Ja som taký víchor čo si neberie servítku , ale vždy som bola slušná.
Napísala som to krížom krážom je toho veľa a ja som svokre fakt nijak nedala dôvod byť na mňa taká aká je ona. Ale podľa fotky som bola hneď namyslená ešte ma ani nevidela naživo , naše zoznámenie bolo asi také že sa minútu na mňa pozerala ako keby som z inej planéty ( údajne mala nejaké zjavenie o mne že kto vlastne som ) atď. Ona nie je psycho ľudia - to tá sekta ju úplne ako to povedať, ...doslova vygumovala.
Mňa to trápi lebo vidím trápiť sa manžela. Úplne úprimne vám tu teraz napíšem , že sa bojím. Len Boh vie s čím sa ona vlastne rozpráva lebo Ježiš to fakt neni a bojím sa že nám nejako zle porobí alebo čo . Ja som kresťan, nie len akože kresťan, uvedomujem si že mám dôverovať Bohu , že nás ochráni ale ten materinský inštinkt chrániť je akože dosť silný. Svokra je jeden toxický človek vyvolávajúci konflikty mysliac si, že je najmúdrejšia na svete. Nechcem ju v našom živote pokiaľ bude veriť tým ľuďom s ktorými sa stretáva a ktorý jej dávajú také rozumy, lebo reálne ju ta sekta hucka proti nám, oni tam robia také veci , proste zlé, temné...
Lenže je babka a mama môjho muža a ja to mám v pamäti ale neviem asi odpustiť ako sa zachovala k nám či na svadbe , či teraz krst , ako to manželovi ublížilo , ako sa hanbil keď sa všetci pýtali kde má mamu atď. , koľko hádok to spôsobilo aj medzi nami za tie roky...
Čo mám robiť ? Mám nasilu sa snažiť ? Či čo ? Potrebujem nestranný názor.
Ďakujem že ste to chaoticky dočítali až sem. Keby ma to nemrzí nepíšem sem. Ale fakt vnútri som taká nekompromisna voči nej už .

jvasenka
2. aug 2025
@anonym_3b2487

@jvasenka bohuzial som sa s takýmto správaním stretla aj u sestry co nerodila tak dávno. Hlaska “teba vidiet nechcem iba si ponosiť maleho” je klinec do rakvy vzťahu sestra-sestra po porode

@anonym_3b2487 bohužiaľ stáva sa. akonáhle žena porodí už nikoho nezaujíma, rieši sa iba babo-samozrejme poučovanie, nevyžiadané rady, nosenie na rukách, bozkávanie na ústa atd.. smutne že ta ktorá dá zivot je zrazu nerešpektovana, kritizovaná a keď vyjadrí iný názor už je zle a dajú jej to vyžrať

anonym_3b2487
2. aug 2025
@dadis

@anonym_3b2487 Ja ich nesudim, ty si zazila zlu mamu, ja pozeram na to z pohladu dobrej mamy a snazim sa hladat cestu, ako tie vztahy urovnat pre dobro deti. To je cele.. my tu autorkynu svokru nepozname, ze je v nejakeh sekte, ani nie je jasne akej, mozno ani nie je a ma len psychiatricke ochorenie :( Stava sa aj take.

@dadis nie nepoznáme ani svokru ani autorku. Nepoznáš ani mna a hned si ma odsúdila ze som sa vzdialila rodine, bez toho aby si sa na chvilu zamyslela ci sa nahodou rodina nevzdialila mne. Skoda ze ľudia nepremýšľajú skor ako nieco napisu alebo povedia, mozno by potom menej matiek chcelo byt izolovaných po porode 😉

cacianka
2. aug 2025
@dadis

@cacianka Skus vyhladat, som tu od 2009 tusim roku a najdes tu o mne plno veci.. naco mas potrebu ma urazat?

@dadis kde ťa urazam ? Napísala som ti že si sprostá krava, trúba alebo nejakú inú urážku ? Iba som sa spýtala na rozdiel. Nič viac. Zato ty do autorky furt útočis a vyčítas. Ty si rob ako utnas, a ju nechaj ako uzna ona.

anonym_3b2487
2. aug 2025
@jvasenka

@anonym_3b2487 bohužiaľ stáva sa. akonáhle žena porodí už nikoho nezaujíma, rieši sa iba babo-samozrejme poučovanie, nevyžiadané rady, nosenie na rukách, bozkávanie na ústa atd.. smutne že ta ktorá dá zivot je zrazu nerešpektovana, kritizovaná a keď vyjadrí iný názor už je zle a dajú jej to vyžrať

@jvasenka ano a este je ona ta co pokazila vzťahy v rodine 🤷🏼‍♀️

anonym_e7c923
2. aug 2025

@anonym_autor ahoj, pokiaľ naozaj cítite nebezpečenstvo, tak proti duchovnému nebezpečenstvu je jediná ochrana byť v milosti posväcujucej. Vtedy aj keby neviem čo robili proti vám (ktokoľvek i náhodný okoloidúci) tak sa to odrazí. Je to akoby duchovný štít, ktorý vás chráni.. Ale nechcem to takto jednoducho nazývať, pretože je to oveľa viac..milost posväcujuca mení srdce človeka. Vďaka nej (a samozrejme prostredníctvom Pána Ježiša) sa na ľudí začneš pozerať inak, vleje sa Ti do srdca láska, dostaneš silu odpustiť a nezatvrdzovať si svoje srdce. Práve teraz si na svokru nahnevaná kvôli svojmu manželovi, ale skús sa na ňu pozerať s ľútosťou. Ona tiež potrebuje pomoc, aby nerobila zlobu. Duchovnú pomoc. Ako Ti tu už radili, modlitba, vytrvalá modlitba. Skús sa porozprávať s kňazom, ako k nej máš pristupovať. Klin sa klinom nevybíja, zlo premôže láska, bez lásky je anarchia.

autor
2. aug 2025
@dadis

@jvasenka O muzovi vieme len to, ze je ticho a vsetko riesi "razne a krikom" autorka..tak vidim tu pravdu niekde uprostred..co som pisala aj v uplnom uvode..

@dadis ja som povedala svoju zlú vlastnosť, skúste napísať vašu. Nech aj ja trošku pokritizujem, ale vlastne nebudem , lebo každý sme nejaká povaha. Ale ubližovať niekomu - odtiaľ , potiaľ. Ja som nikomu tým že som chcela a potrebovala byť doma chvíľu neublížila. Reálne , úplne reálne neublížila. Bola som slušná. Ach jaj ženy , nehadajte sa tu ...

jvasenka
2. aug 2025
@dadis

@jvasenka O muzovi vieme len to, ze je ticho a vsetko riesi "razne a krikom" autorka..tak vidim tu pravdu niekde uprostred..co som pisala aj v uplnom uvode..

@dadis prave že je tu aj tak malo info, a nevieme reálne tie vzťahy a fakty je neadekvátne hodnotiť autorku (a iné ženy napr preto že nechcú mať po porode doma návštevy). autorka chcela radu ohľadom svokry..
mimochodom čo sa týka tých vzťahov ako si písala niekde vyššie, tebe príde ok ako sa babka zachovala na krste lebo je urazena že ju hneď po porode doma neprivítali? veď ten moment sa už nikdy nezopakuje

autor
2. aug 2025
@anonym_e7c923

@anonym_autor ahoj, pokiaľ naozaj cítite nebezpečenstvo, tak proti duchovnému nebezpečenstvu je jediná ochrana byť v milosti posväcujucej. Vtedy aj keby neviem čo robili proti vám (ktokoľvek i náhodný okoloidúci) tak sa to odrazí. Je to akoby duchovný štít, ktorý vás chráni.. Ale nechcem to takto jednoducho nazývať, pretože je to oveľa viac..milost posväcujuca mení srdce človeka. Vďaka nej (a samozrejme prostredníctvom Pána Ježiša) sa na ľudí začneš pozerať inak, vleje sa Ti do srdca láska, dostaneš silu odpustiť a nezatvrdzovať si svoje srdce. Práve teraz si na svokru nahnevaná kvôli svojmu manželovi, ale skús sa na ňu pozerať s ľútosťou. Ona tiež potrebuje pomoc, aby nerobila zlobu. Duchovnú pomoc. Ako Ti tu už radili, modlitba, vytrvalá modlitba. Skús sa porozprávať s kňazom, ako k nej máš pristupovať. Klin sa klinom nevybíja, zlo premôže láska, bez lásky je anarchia.

@anonym_e7c923 áno zdieľam toto všetko čo ste napísali , úplne. Akurát ma odrádza to, že to neskončí príde niečo ďalšie a ďalšie . Proste pokiaľ sa bude Stretávať s tými ľuďmi tak to bude takto. Rok čo rok sa to stupňuje. A ako kolvek sa budem s láskou na ňu pozerať nechápem ako ubližuje vlastnej rodine.

jvasenka
2. aug 2025
@anonym_3b2487

@jvasenka ano a este je ona ta co pokazila vzťahy v rodine 🤷🏼‍♀️

@anonym_3b2487 veď ako inak 🙂 taký čas je lepšie to obmedziť/ukoncit. nedá sa donekonečna odpúšťať a ustupovať

jvasenka
2. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_e7c923 áno zdieľam toto všetko čo ste napísali , úplne. Akurát ma odrádza to, že to neskončí príde niečo ďalšie a ďalšie . Proste pokiaľ sa bude Stretávať s tými ľuďmi tak to bude takto. Rok čo rok sa to stupňuje. A ako kolvek sa budem s láskou na ňu pozerať nechápem ako ubližuje vlastnej rodine.

@anonym_autor možno skúsiť nejakého terapeuta/byvaleho člena kt by vám poradil ako ju odtiaľ dostať? zvyšok rodiny si všimol jej správanie? možno ju vziať niekde na pút?

domi995
Autor odpoveď zmazal
autor
2. aug 2025
@jvasenka

@anonym_autor možno skúsiť nejakého terapeuta/byvaleho člena kt by vám poradil ako ju odtiaľ dostať? zvyšok rodiny si všimol jej správanie? možno ju vziať niekde na pút?

@jvasenka všetci si to všimli jasné veď sme sa s ňou o Tom už aj rozprávali ale ide si svoje. Zo začiatku keď ma nepoznala mala tendenciu aj mňa tam zlákať. Hovorila mi veci zo sv písma - ale vo verzii ktorá vyhovovala im. Ja sa v týchto veciach povedzme orientujem a keď prišla na to, že mi nemôže hovoriť blaboly a že všetko jej vyvrátim 2 vetami tak bolo zle. Bola som zlá. Keď už si to presne nepamätám, sú to roky.
Ona tam cíti podporu , komunitu , s mužom nežije, deti su veľké. Akurát si neuvedomuje že si ničí vlastnú rodinu. Si myslíte že by som nechcela mať s ňou pekný vzťah ? S každou potenciálnou svokrou som vždy vychádzala dobre. Ale ako mám vychádzať s človekom ktorý mi tvrdí že je vo mne ten a ten duch a že mám rakovinu v kolene a podobne hlúposti ?
Najviac mi odpálilo dekel keď nemenovanej svetovej skupine posielali peniaze lebo sa ocitli v hmotnej núdzi a vraj im to potom vrátia aj s úrokom. Proste čo mám na toto povedať ? Sú to jej peniaze jej život samozrejme ja to neriešim v tomto zmysle ale je to normálne ?

charlotte911
2. aug 2025
@anonym_autor

@ahhola nie nemohol. Ani sám ani spolu. Neoficiálne tam byť s nami mohol. Bez zápisu do krsneho listu. Ja som si to nevymyslela.

@anonym_autor krstný rodič ked je slobodný musí mať birmovku a ked sú manželia tak sobáš v kostole, nám to povedal farár

anonym_e7c923
2. aug 2025

preto je vhodné sa o tom porozprávať s kňazom. Možno sám poradí na istý čas obmedziť kontakt. Možno poradí niečo iné. V každom prípade budete mať podporu kňaza a ja osobne verím, že sa za vás začne tiež modliť - najmä za svokru a verím, že jeho modlitba je o trošku viac ako naša. Rozumieš ako to myslím.
Mala som najlepšiu kamarátku, ktorá vstúpila do sekty takže chápem tú bezmocnosť, ktorú cítiš..jedine Boh môže zmeniť jej srdce a nasmerovať ju správnym smerom..Ty môžeš pomôcť tou modlitbou a veľa jej žehnaj. Tým získate aj vy požehnanie a ona potrebné milosti.

autor
2. aug 2025
@charlotte911

@anonym_autor krstný rodič ked je slobodný musí mať birmovku a ked sú manželia tak sobáš v kostole, nám to povedal farár

@charlotte911 tam ide o to že žije v hriechu , žije s priateľkou tým pádom nemôže na sv spoveď tým pádom aký je príklad pre budúceho malého kresťana?

autor
2. aug 2025
@anonym_e7c923

preto je vhodné sa o tom porozprávať s kňazom. Možno sám poradí na istý čas obmedziť kontakt. Možno poradí niečo iné. V každom prípade budete mať podporu kňaza a ja osobne verím, že sa za vás začne tiež modliť - najmä za svokru a verím, že jeho modlitba je o trošku viac ako naša. Rozumieš ako to myslím.
Mala som najlepšiu kamarátku, ktorá vstúpila do sekty takže chápem tú bezmocnosť, ktorú cítiš..jedine Boh môže zmeniť jej srdce a nasmerovať ju správnym smerom..Ty môžeš pomôcť tou modlitbou a veľa jej žehnaj. Tým získate aj vy požehnanie a ona potrebné milosti.

@anonym_e7c923 ale veď ja sa za ňu modlím dlho ... Áno zvažovala som farára ale nemám žiadneho takého blízkeho , čo som mala , zomrel ... Nie je nejaký online kňaz ? 😁

ahhola
2. aug 2025
@anonym_autor

@charlotte911 tam ide o to že žije v hriechu , žije s priateľkou tým pádom nemôže na sv spoveď tým pádom aký je príklad pre budúceho malého kresťana?

@anonym_autor a aky priklad pre vacsich krestanov je, je predstavitel rkc recni na Prazskom prajde🌈

autor
2. aug 2025
@ahhola

@anonym_autor a aky priklad pre vacsich krestanov je, je predstavitel rkc recni na Prazskom prajde🌈

@ahhola no nech reční aj v Paríži. Aj ľudia na pride sú božie deti.

dadis
2. aug 2025
@cacianka

@dadis kde ťa urazam ? Napísala som ti že si sprostá krava, trúba alebo nejakú inú urážku ? Iba som sa spýtala na rozdiel. Nič viac. Zato ty do autorky furt útočis a vyčítas. Ty si rob ako utnas, a ju nechaj ako uzna ona.

@cacianka mna urazilo, co si napisala, hadam mam pravo sa citit urazene, ked o mne tvrdis, to co tvrdis

ahhola
2. aug 2025
@anonym_autor

@ahhola no nech reční aj v Paríži. Aj ľudia na pride sú božie deti.

@anonym_autor
tak ked rkc nema problem s homo bozimi detmi, mohla privriet oko aj nad tvojim bratom a priatelkou, ktori "ziju v hriechu." hetero❗ 15.53

autor
2. aug 2025
@ahhola

@anonym_autor
tak ked rkc nema problem s homo bozimi detmi, mohla privriet oko aj nad tvojim bratom a priatelkou, ktori "ziju v hriechu." hetero❗ 15.53

@ahhola ale vy asi trošku zabúdate na fakt že existuje 10 božích prikázaní. Božích nie ľudských.

cacianka
2. aug 2025
@dadis

@cacianka mna urazilo, co si napisala, hadam mam pravo sa citit urazene, ked o mne tvrdis, to co tvrdis

@dadis keď ty uražaš autorku tak je to v poriadku ?
Ja som ťa neurazila, a na rok trvám, že nevieš prijať môj názor je tvoj problém, ale svoj vnucuješ

dadis
2. aug 2025
@cacianka

@dadis keď ty uražaš autorku tak je to v poriadku ?
Ja som ťa neurazila, a na rok trvám, že nevieš prijať môj názor je tvoj problém, ale svoj vnucuješ

@cacianka Kde?

ahhola
2. aug 2025
@anonym_autor

@ahhola ale vy asi trošku zabúdate na fakt že existuje 10 božích prikázaní. Božích nie ľudských.

@anonym_autor a v tych je, ze sex tvojho brata pred manzelstvom je hriesny a sex 2 chlapov je ok, ci co im tam ten Bezak odobril... rkc uz je liberalnejsia, ako ps, sas a kdh dokopy🌈

autor
2. aug 2025
@ahhola

@anonym_autor a v tych je, ze sex tvojho brata pred manzelstvom je hriesny a sex 2 chlapov je ok, ci co im tam ten Bezak odobril... rkc uz je liberalnejsia, ako ps, sas a kdh dokopy🌈

@ahhola pozrite ja so svojou svokrou som spojená či chcem či nechcem, musím a aj chcem s ňou vychádzať lepšie ale sú veci cez ktoré u mňa už neprechádza vlak. Preto som si sem prišla po radu. Navždy som s ňou svojim spôsobom spojená. Vy ste neni spojený ani s rkc ani s fkc ani s bkc tak načo ich riešite? Každý aj ja sa budeme zodpovedať sám za seba. Ja sa budem Bohu raz zodpovedať prečo a ako som sa chovala ku svokre. Ten čo hlasal že sex 2 mužov je ok sa bude spovedať Bohu tiež a vy sa tiež nejakej tej spovedi nevyhnete. Peklo je fakt nič moc. A ja, aj keď som hriešna a nie málo nechcem dať Bohu najavo že ho nectim a nerešpektujem aj keď to robím každý deň aj 100x a veľa krát uplne neúmyselne.
Takže každý za seba dobre hola ahola?

ahhola
2. aug 2025

Ale bola som s rkc a v mojom detstve si rkc stala za svojim, tak stredoveko, dedo sa obesil (nie moj) tak pekne do rohu plota cintorina a najlepsie parsto metrov k druzstevnemu hnojisku... Teraz pochovali chlapika co sa hodil pod vlak pomaly s cestnou salvou... Tieto schizofrenie este dokazem vstrebat, lebo to islo postupne, ale tieto teple ceremonie, kde recni luteransky Ostatnik, nemecke teple fararky, ci Bezak, za ktoreho by som sa v 2012 pobila... No nech si idu svoje "vylepsene" desatoro. Tebe som poradila co som vedela ohladom svokry, lenze som myslela, ze zije s chlapom, ked su od seba, spolocnost jej robi sekta a svagor, ktory to s nou vie viac, ako tvoj muz, z vas si spravili nepriatelov, bohuzial. Mozno vas rozvrtala aj jeho frajerka, co by sa v usporiadanej rodine nemuselo stat, ale stalo sa❗. Museli by ste to riesit odborne a razantne, nikto babu "neprecipuje,", neopravi. Tiez mame v rodine gemblerku a ked nezgembli 1/5,alebo cely dochodok, nema rychly dopamin s je z nej nevrla troska. 💥

eva8
3. aug 2025
@anonym_autor

@dadis ja som povedala svoju zlú vlastnosť, skúste napísať vašu. Nech aj ja trošku pokritizujem, ale vlastne nebudem , lebo každý sme nejaká povaha. Ale ubližovať niekomu - odtiaľ , potiaľ. Ja som nikomu tým že som chcela a potrebovala byť doma chvíľu neublížila. Reálne , úplne reálne neublížila. Bola som slušná. Ach jaj ženy , nehadajte sa tu ...

@anonym_autor
17 A uverivších budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať démonov, budú hovoriť novými jazyky, 18 hadov budú brať, a keby vypili niečo smrťonosné, neuškodí im; na chorých budú vzkladať ruky, a budú sa mať dobre.

Nenavstevuje svokra sektu "Meč ducha"?

autor
3. aug 2025
@eva8

@anonym_autor
17 A uverivších budú sprevádzať tieto znamenia: v mojom mene budú vyháňať démonov, budú hovoriť novými jazyky, 18 hadov budú brať, a keby vypili niečo smrťonosné, neuškodí im; na chorých budú vzkladať ruky, a budú sa mať dobre.

Nenavstevuje svokra sektu "Meč ducha"?

@eva8 ona nežije s Bohom. Ale , že vôbec. Len sa to tvári zvonku tak pekne a nevinne

ahhola
Autor odpoveď zmazal
ahhola
3. aug 2025