icon

Riešenie konfliktov so svokrovcami v starostlivosti o dieťa

11. aug 2024

Chcela by som pocut vas nazor, ci ja som precitlivela voci svojmu dietatu alebo to mam prekusnut alebo co. Zacnem od zaciatku, svokrovci su relativne ok. Ked sme tam bavime sa normalne, nemame moc o com ale povacsine o nasom dietati. Ked malo 4 mesiace vzali ho kocikovat a nakoniec ho zobrali k sebe a doniesli az po mojom telefonate po 5 hodinach. Odvtedy som ho nedala. Iba ked surne ideme nieco vybavit, popripade ked sme tam aj my s mm. Dalsia vec, nevedia normalne po slovensky, reci typu,, mas tolko vela hracky?" Ide ma roztrhnut. Je mi jedno ako rozpravaju oni, ale nie je mi jedno ako bude rozpravat moje dieta. Dalej ma svokra drble reci ako, nedali ti rodicia papat? Akurat sme robili mliecko a plakala lebo je nedockava, popripade na nieco, ze zli rodicia ti nedali toto a bla bla. Naco som ju upozornila, ze si take reci neprajem. Dohodli sme sa,ze jej na narodeniny kupia trojkolku. Zistila som, ze je to trojkolka z ali. Skoro ma drblo. Nemaju malo penazi, tak normalne. Necakala som, ze na vnucati budu setrit. Akoze aj ja mam nejake veci z ali, ale pre dieta? Co teraz vsetko mozne stahuju z obchodov, lebo obsahuju sracky? Nie som nevdacna, ale necakala som toto. Kazdu chvilu im chodia nejake balicky a na malej setria? Viem, ze su zeny s detmi na tom horsie, ale preco by som nemala chciet pre svoje dieta to najlepsie? Taktiez hracky kupuju v pepcu a kludne mozu v draciku, kde mame aj zlavu. A mozno mi len sibe na materskej a velmi to prezivam alebo co.

Strana
z3
janage
11. aug 2024

@biba_18 joj presne. Lebo hlavne aby veľa bolo. Keď som vysvetľovala, že keď už veľmi chce tak sa dohodnime tak a tak. Joj dobre. A pri najbližšej príležitosti drb plná taška pre každé dieťa zvlášť.
Oblečenie? Ďakujem netreba, z toho sa veľmi horší ekzém, máme po rodine. No fuj, ona by po druhom veci nikdy nenosila. My sme boli 3 deti a bežne sme nosili po sebe, bežne v rodinách veci putujú. Proste diametrálne odlišný svetonázor 😉
Niekto menej a kvalitnejšie, niekto, aby veľa bolo, hoci toľko ani netreba.

janage
11. aug 2024

@biba_18 moja mama zas výpredaj? Hurá. Nie nepotrebuje moje dieťa 8. nohavice a 9. sukňu. Nabudúce sa spýtaj a teraz vráť. 2,3xvratila a už sa ma pýtala či potrebujú deti či nie. Ak potrebujú, nemám nič proti.

ivik4
11. aug 2024

Zlatko, kedysi som bola tiez taka sprosta a vsetko videla cierne, neboj nic.Potom som vytriezvela a som za to nesmierne rada🙃

hanaxxx
11. aug 2024

@milanemila super, ze si to tu napisala (ohladne kvality hraciek kupovanych z aliexpresu). Podla mna to kopec ludi (aj tu) netusi. Ja by som tiez dietatu odtial nic neobjednala. V pepcu uz tiez sa naslo par produktov so skodlivinami, cize ani kupa priamo v eu nezarucuje, ze produkt je nezavadny, kazdopadne je tam urcitr nizsie riziko.

gladys_07
11. aug 2024

Mne sa najviac zo vsetkeho paci “Odvtedy som ho nedala. Iba ked surne ideme nieco vybavit”

Cize si ich klasifikovala ako nesposobilych na strazenie vnucata, s vynimkou situacii ked sa ti to hodi?
By som ta metlou hnala 😂

aurora33
11. aug 2024

@gladys_07 asi tak. Mne sa ešte páči veta :,,Kazdu chvilu im chodia nejake balicky a na malej setria?” 😀😀😀😀
Akože čo, teraz su svokrovci povinní stále vnúčaťu niečo kupovat, aby bola nevesticka spokojná? Tiež sa moslim aby mi synátor neodniesol niečo pobne nevďačné domov.

casavina
11. aug 2024

Ja byť tvojou svokrou, vyprdla by som sa na teba...urobila si si dieťa tak sa staraj...nie že keď niekam idete odlozis ku svokre...nie nie...nech ti vresti unavené dieťa na úradoch a všade, lebo jeho matka je "drbla"

janinah
11. aug 2024

Jediná drbla zo zúčastnených si ty.nevesticka snov.

mamaaja82
11. aug 2024

No damy ste sa zase raz predviedli.Z alie bude trojkolka urcite perfektna a bezpecna 🤦🏻‍♀️a oblecenie z pepca je mega super lepsieho niet,ja nechapem naco si niekto robi deti ked nie je schopny kupit im kvalitne oblecenie ci hracky.nonstop nieco stahuju z pepca kiku a podobnych odpadovych obchodov ale slovak slepy hluchy hlavne,ze lacno kupil🤦🏻‍♀️A maticka Zem zamorena odpadom lebo ved to tricko stoji 1,50€ to sa oplati...

minka201
12. aug 2024

@mamaaja82 Ale svokrovci si to vnúča nespravili. Dieťa si spravila autorka s mužom, tak nech mu kvalitné veci zabezpečia oni. Svokrovcov stačí len usmerniť a dať im dobré tipy na obchody, nie tu na nich peniť.

aurora33
12. aug 2024

@mamaaja82 ty o čom točíš? Ja nekupujem ani z Alí ani z pepca alebo z podobnych lacných ďadov, ale nebudem kydať na starých rodičov ak niečo také kúpia. Nevesta nech si kúpi sama, nie?

abbey1
12. aug 2024

@mamaaja82 Ja teda z Pepca oblecko nekupujem. Ale daj sem tu tvoju mega kvalitu, ktorá je 100 % bezpečná. A vypni net, lebo takto i ty prispieva š k zničeniu a drancovaniu Matičky Zeme.

mamaaja82
12. aug 2024

@minka201 a svokrovci chcu aby si ich vnuca ublizilo na nekvalitnej trojkolke?Bud kupim jednu vec ale kvalitnu alebo len prispejem nech si rodicia dolozia a kupia.Jednoduche.
@aurora33 nevesta si kupuje,nikde som sa nedocitala ze na nich tlaci aby im satili ci zivili dieta,plati hore napisane,radsej jedna vec a kvalitna ako milion lacnych nebezpecnych chujovin.
@abbey1 u nas je minimum hraciek vacsinou drevenych a kopa knih.Oblecenie kupujem v Rakusku v jednom obchode uz cez 20rokov a je natolko kvalitne,ze sa mi nerozpadne ani ked ho vynosili dve moje dcery a je odlozene pre tretiu.Este nieco?

abbey1
12. aug 2024

@mamaaja82 Tu značku by som rada. Nech overíme kvalitu a uhlíkovú stopu.

aurora33
12. aug 2024

@mamaaja82 no ja to tam vidím. Že svokrovcom chodia balíčky každý deň a na vnúčaťi šetria.

mamaaja82
12. aug 2024

@aurora33 ano,na vnucati setria lebo kupili trojkolku na alie ak to nie je setrenie tak neviem radsej jej mali dat € a oni by si dolozili a kupili jednu kvalitnu.Nic zle nenapisala.

aurora33
12. aug 2024

@mamaaja82 je to ich vec čo kúpia.

mamaaja82
12. aug 2024

@aurora33 a ona ma plne pravo namietat nad kupenym smejdom.Ja by som do toho dieta neposadila.

adkoalauri
12. aug 2024

Osobne si myslím,že ti fakt šibe. Buď rada,že ti pomáhajú a vôbec jej niečo kúpia a nie riešiť to, z akého obchodu to je. Neboj, pri druhom dieťati ti to už bude jedno...zároveň, keď si uvedomíš že všetky tie sračky ako ich nazývaš sú len peňazožrúti budeš každý cent ľutovať,koľko si za to zaplatila či v Tescu, v Pepcu alebo v drahých obchodoch.

aurora33
12. aug 2024

@mamaaja82 ved tak nech kúpi niečo kvalitne a nepinda na to čo kúpia starí rodičia.

mamaaja82
12. aug 2024

@abbey1 nebudem tu pisat znacku,presne viem co by sa tu zomlelo,je inak z nemecka.Vzdy budu ludia,ktori budu obhajovat lacne obchody typu pepco,kik,action a podobne a potom su ludia,ktori kupia jednu vec kvalitnejsiu.Kazdy nech si robi podla seba

aurora33
12. aug 2024

@mamaaja82 opakujem, ja nie som z tých ľudí čo nakupujú v tých obchodoch. Obchádzam ich širokým oblúkom. Tu je ale pointa úplne ina: nevestu nemá absolútne čo s*ať, že starým rodičom príde každý deň nejaký balik a oni kúpia trojkolku z Ali. Pochopila si tomu?

minka201
12. aug 2024

@mamaaja82 A možno svokrovcom chodia tie balíky tiež z aliexpresu. Vieš, nie každý je taký rozhľadený a uvedomelý pri posudzovaní kvality tovaru ako ty. A najmä nie starší ľudia. A z autorkinho popisu sa mi nezdá, že by sa so svokrovcami nedalo dohodnúť... Ale zdá sa, že autorka má problém takmer so všetkým - nielen s kvalitou hračiek, ale aj s tým, že jej svokra strážila dieťa dlhšie ako si ona predstavovala či s tým, že svokrovci nerozprávajú spisovne, čo je už úplne absurdné.
Veď keď chcem hračku z Dráčika, tak im to poviem. Keď chcem, aby mi dieťa kočíkovala 2 hodiny, tak to tiež poviem...

nazu
12. aug 2024

Práve som synovi (18 r.) povedala, že mi vôbec, ale že vôbec nebude vadiť, ak mi oznámi, že je teplučký😁

abbey1
12. aug 2024

@mamaaja82 Aha, čiže to je tak špeci dobrá drahá značka, že by celý kôň spustil haló v tejto diskusii.
Lebo všetci nakupujeme shit. 🙂
Dobre moja, dobre.

pralinka86
12. aug 2024

Dnes je doba, ze je všetkého mega vela na vyber. Zbytocny odpad v podstate.
Ak chces taky vacsi dar, odporucam sa dohodnut vopred, sadnes, vysvetlis, ze ste hladali dlho dobru kolobezku, odrazadlo alebo neviem co a ze tato konkrétna splna to a hento a tamto a bola by si rada, ak by tuto objednali. Posles link. Kupia inu, podakujes, ak nebude dobra, najblizsie ju k nim odvezies.
Je to tak, nekupia nič, zle je.
Kupia podla seba, zle je.
Ludi nezmenis a kazdy sme iny. Niektori idu na množstvo na ukor kvality, ini su najmúdrejší, ini kaslu. Tiez budeme nejaki. Vzdy ale je super, ze mas pomoc od nich a budes mat v budúcnosti, kedy este nevies co bude. Takze môžeš si vybrat ktorou cestou pôjdeš. Roky a skusenosti aj nas ucia

janage
12. aug 2024

@pralinka86 a ja zas nemôžem pochopiť, že sa tí ľudia normálne nepýtajú. Čo by oslavenca potešilo a či vedia rodicia či on dať tip, kde to zohnať. 2kratke otázky. Tak isto sa dá dohodnúť v akej cenovej relácii to bude, či sa pokladajú viacerí atď....
Dar predsa vyberám, aby bol vhodný a potešil oslavenca, nie mňa. A nie niečo čo bude potom kdesi v kúte stáť.

A áno ak autorka pozná preferencie nákupov jej svokrovcov, mohla pekne dopredu povedať co presne a odkiaľ, akú majú predstavu

mamaaja82
12. aug 2024

@abbey1 nie som tvoja.A nie nie je to draha znacka,len uz poznam konikovske osadenstvo a nestoji mi za to sa tu s niekym natahovat.
@aurora33 to mas pravdu jej moze byt srdecne jedno co si kupuju ale aj mna by nasrdelo keby mi niekto dovliekol trojkolku z alie.To zas pochop ty,ze nie kazdy je happy z alie a ona ma plne pravo byt nasrdena,ze stari nemaju tolko chochmesu v hlave aby dietatu nekupili srot.
@minka201 ja nehovorim o sebe,ze som rozhladena a neviem aka ale zas handry domov vlacit nebudem.K tomu rozpravaniu ju chapem,moji svokrovci su zo zahoria a mna tiez mierne dviha ked nerozpravaju na deti slovencinou ale zahoracky ale co narobim 70rocnych ludi neprerobim.Moje baby ale zili roky v rakusku su tam narodene,tiez by ma potesilo keby na ne niekto okrem mna rozpraval slovensky a nie dialektom.Ale to je zas o inom.Kazdopadne autorku chapem co sa tyka hraciek a tej trojkolky

domkakvet
12. aug 2024

Ano prehanas.

dory11
14. aug 2024

Tu nemôže skoro odnikoho česť vinnimky .čakať že ťa pochopia ani mňa tu skoro nikdy nepochopia .
Nie neje normálne že si ju len tak bez "tvojho dovolenia zobrala k sebe domov 5hodin .
A nie ani tie reči typu že rodičia ty nedali a podobne lebo časom keď niečo nedovolia a dieťa bude revat tak povedia predpokladám to čo aj moji svokrovci že mama je zlá poď sem a dovolia jej robot to čo ja zakazemi tak že určite to zaraziť čím skôr tým lepšie ja vždy poviem nie a čo som povedala to platí a malú si vždy odnich zoberiem keď to nerešpektujú

Strana
z3