icon

Riešenie konfliktu s rodinou kvôli fotografii dieťaťa

11. nov 2024

Ahojte chcem sa s vami poradit lebo uz som zufala..Tak svokra mala teraz v sobotu 60 tku a jeden z darcekov odomna a od muza bol obraz resp fotka na platne s jej vnucatami, cize mojimi dvoma dcerami a muzovho brata syn, ako sedia spolu na gauci drzia sa za ramena a smeju sa..moje dcery maju 7 a 5 svagrov syn ma tiez 5 rokov. svokra bola z obrazu hotova hned skusala kam si ho zavesi. Cely vecer sme sa bavili na oslave len svagrova manzelka bola taka akoby zarazena cely cas, ani moc nekomunikovala, uz ked sme odchadzali, vysli sme von pred svokrin dom na mna spustila ze akoze nech sa na nu nehnevam ale z akeho dovodu som si dovolila dat urobit obraz kde je aj jej dieta bez toho aby som sa jej opytala..ze ci sa mi to nezda trochu drze..samozrejme toto smerovala aj na mojho muza tieto vycitky,---a ze ked chcem nabuduce nieke pouzit tvar jej dietata mam sa najskor laskavo spytat, hovorim jej ze ale vsak vie o tom ze svokra potom tuzi mat takyto obraz kde su vsetky vnucatka ze som jej chcela spravit radost, a nevedela som ze je to taky problem , ze vsak je to len pre nich, ..tak povedala ze ju to nezaujima ze proste to sa takto nerobi ze ona ma pravo rozhodnut ci jeej dieta bude na nejakej fotke alebo nebude....

ahhola
11. nov 2024

@hugoboss1923 ty nerobis screenshity? 😅

petracandle
11. nov 2024

@diewcatqoo môžem sa opýtať čo by ťa preboha nahnevalo na tom, že tvoja rodina použije fotku tvojho decka jeho/jej vlastnej babke do domu? 😃 úplne chápem, ak by to bolo verejné na sociálne siete..ale babke do spálne? 😃 niekomu z toho GDPR riadne prepína...

angeli121212
11. nov 2024

Kokos ženy vy by ste sa normálne niektoré nahnevali za to, že si dovolí vaša švagriná dať darček pre babku vašich detí obraz s vnúčatami lebo sa neopýtala?? A keby sa opýta čo? Zakážete jej?? Ja nechápem pre pána je to ich babka a bude mať obraz vnúčat zavesený doma...

angeli121212
11. nov 2024

@petracandle asi tak.. tiež sa čudujem nad niektorými odpoveďami..

natalka13
11. nov 2024

@hugoboss1923 zmizne a rovnako si ich kto chce moze stiahnut do svojho mobilu.

natalka13
11. nov 2024

Vystrihni z far.papiera kvet a nalep na tvar jej dietata.
Vidis ze su tu niektore podobne GDPRprepnute ako ona.

diewcatqoo
11. nov 2024

@petracandle ja neviem, ale mne slusnost kaze, ze ak chcem niekde nieco (je uplne jedno co) riesit s dietatom mojej sestry, kamosky, kamarata dietata etc, tak ze sa najprv opytam rodicov, ci mozem. Vzdy sa vopred dohodnem s rodicom dotycneho dietata, ci mozem. Nejde vobec o ziadne GDPR, ale o princip a elementarnu slusnost. Jasne, ze by som to dovolila, ale proste je tak tazke opytat sa vopred, ci moze?

aurora33
11. nov 2024

@diewcatqoo suhlasim. Tiež by som sa opýtala. Aj by mi bolo divne dať vytlačiť na plátno cudzie dieťa.

ajsha123
11. nov 2024

Moje švagrine bežne dávajú babke do rámu na stenu fotky vnúčat, vrátane mojich detí a nikdy by ma nenapadlo sa nad tým pozastaviť... Však je to z lásky k babke a chceli jej urobiť radosť 🤦
Švagrinú určite naštvalo, že si vymyslela darček , ktorý zabodoval u svokry... No ak by s tým mala švagriná problém aj naďalej, ja by som darovala babke novú fotku len Tvojich detí s tým, žeby som babke povedala (ideálne pred švagrinou), že švagriná jej chce dať tiež obraz 😉 a tak bude mať dva 😂

0kristina0
11. nov 2024

Bol to darcek pre svokru ktory si zelala, to si ma naozaj pytat svokra povolenie na to aby mala fotku svojich vnucat na stene? Ja viem, ze fotku dala spravit svagrina ale keby to nedala a spravi to svokra sama tak tiez by bol za to hriech? Ved to nedala cudzim ludom ale najblizsej rodine. Niektore zeny su vazne dramaqueen. Autorka nic si z toho nerob, neurobila si nic zle, tvoja svagrina je prepnuta.

0kristina0
11. nov 2024

@aurora33 cudzie dieta? Neter, synovec je pre teba cudzie dieta? Teba mat v rodine musi byt terno

aurora33
11. nov 2024

@0kristina0 haloooo sa uvedom preboha. Pojem cudzie dieťa som myslela tak, že autorka nie je jeho matka. Takže nie je to jej pokrvne dieťa čiže ano je cudzie. Skôr teba mať v rodine musí byt terno. Nechapava kača

aurora33
11. nov 2024

@0kristina0 a ano, kebyže niečo také robím ja, tak sa normalne opýtam aj svojich sestier, či môžem dať ich deti vytlačiť na plátno. Pretože je to slušné a normalne sa opytat.

lenka.25
11. nov 2024

@angeli121212 nie nezakazem , ale možno by tu fotku vybrali spolu

euka210
11. nov 2024

Svagrina je total blba a zavistliva, co k tomu povedat. Riesi svoje ego a netesi sa z radosti svokry. Aj moja svokra chcela taku fotku, tak svagrina jej urobila taky mix fotiek kde su nase a ich deti, spolu 7 vnucat. Svokre to musel moj manzel pribit na stenu hned po vikende 😁😁😁

euka210
11. nov 2024

@aurora33 Ty sa uvedom...synovec ci neter nie je ziadne cudzie dieta...to moze byt tak susedove, ale nie dieta mojho brata ci manzelovej sestry...

aurora33
11. nov 2024

@euka210 precitaj si všetko čo som napísala ok? Je to rodina ale nie je to syn, alebo dcéra. Pochopila si to?

tiezjedna
11. nov 2024

@aurora33 nerobia obe to isté. Autorka po švagrinej neštartuje, keď vycapí jej deti na fb...
@autorka jedným uchom dnu, druhým von. Beztak ju serie len to, že darček je od vás, nie od nich.

angeli121212
11. nov 2024

@lenka.25 no ja neviem... Veď autorka písala že švagriná nechce spoločné darčeky dávať...

aurora33
11. nov 2024

@tiezjedna aj jedna aj druha dávajú bez opýtania NIE svoje deti verejne von, takže robia to iste.

valikasikulova
11. nov 2024

Tak jej povedz ze kým ten jej príbeh zmizne si narobim 17538 screenov ci bude spokojnejšia ...je urazena lebo to nenapadlo jej

negymama
11. nov 2024

@aurora33 no ked tebe je stary rodic verejnost tak OK.

tiezjedna
11. nov 2024

@aurora33 bože ty si ako verklik. Len dosť blbo nastavený... 🙄 Ak nevidíš rozdiel medzi vycapením decka na socky a babke na stenu, ak nie je o čom.

lenka.25
11. nov 2024

@angeli121212 jasne ,ale nie je darček ako darček . Tým, že na tomto darčeku je vyobrazené jej dieťa , možno by sa na ňom rada podieľala . Možno nie , neviem , nepoznám ju . Ale ja by som to určite prekonzultovala s ňou .

valikasikulova
11. nov 2024

@diewcatqoo ešte ze ona sa jej pýta keď to vesia na fb ci moze 🤦‍♀️.... screenov si stihnem narobit miliónpat . ... to je uz len slusne

angeli121212
11. nov 2024

@lenka.25 prosím ťa ale tebe príde fakt adekvátne sa na niekoho za toto uraziť? To vážne?? No tak neprekonzultovala no nenapadlo ju to pre pána veď sa nič zas také nestalo aby jej švagrina jej začala vykrikovať blbosti.. jedná sa o obraz vnúčat pre ich babku..

lenka.25
11. nov 2024

@angeli121212 nie nepríde mi to adekvátne . Jej reakcia je zbytočne prehnaná . Len píšem , že toto by som určite ja osobne s ňou predtým prebrala a hlavne preto , aby sa mala šancu vyjadrit k vybranej fotke . To je vsetko

aurora33
11. nov 2024

@negymama k starým rodičom nechodia navstevy? K našim napríklad áno.
@tiezjedna Vidím rozdiel ale v podstate je to to iste. Podstata je rovnaká. Švagriná aj autorka urobili to iste .

miadi
11. nov 2024

@aurora33 Mozno autorka to pochopila tak ze ked svagrina nema problem zverejnit fotky jej deti na fb a Instagram tak nebude problem ked ona da urobit jednu foto jej synovca bez suhlasu matky pre svokru /babku tych deti . Je to dost rozdiel internet a babkyna spalna 😉Predpokladam ze u babky sa tych uchylov najde pomenej .

angeli121212
11. nov 2024

@lenka.25 tak to chapem a beriem tiež by som to prebrala so švagrinami ale zas keby to oni z nejakého dôvodu neprebrali so mnou tak by som to spätne neriešila nejak ... Mne sa práveže zdá aj sympatické, že tam dala autorka všetky vnúčatá, že žiadne nevynechala