icon

Riešenie konfliktu s rodinou kvôli fotografii dieťaťa

11. nov 2024

Ahojte chcem sa s vami poradit lebo uz som zufala..Tak svokra mala teraz v sobotu 60 tku a jeden z darcekov odomna a od muza bol obraz resp fotka na platne s jej vnucatami, cize mojimi dvoma dcerami a muzovho brata syn, ako sedia spolu na gauci drzia sa za ramena a smeju sa..moje dcery maju 7 a 5 svagrov syn ma tiez 5 rokov. svokra bola z obrazu hotova hned skusala kam si ho zavesi. Cely vecer sme sa bavili na oslave len svagrova manzelka bola taka akoby zarazena cely cas, ani moc nekomunikovala, uz ked sme odchadzali, vysli sme von pred svokrin dom na mna spustila ze akoze nech sa na nu nehnevam ale z akeho dovodu som si dovolila dat urobit obraz kde je aj jej dieta bez toho aby som sa jej opytala..ze ci sa mi to nezda trochu drze..samozrejme toto smerovala aj na mojho muza tieto vycitky,---a ze ked chcem nabuduce nieke pouzit tvar jej dietata mam sa najskor laskavo spytat, hovorim jej ze ale vsak vie o tom ze svokra potom tuzi mat takyto obraz kde su vsetky vnucatka ze som jej chcela spravit radost, a nevedela som ze je to taky problem , ze vsak je to len pre nich, ..tak povedala ze ju to nezaujima ze proste to sa takto nerobi ze ona ma pravo rozhodnut ci jeej dieta bude na nejakej fotke alebo nebude....

ahhola
11. nov 2024

@miadi 🌷presne🗽
Aurore dnes niekto vypalil z Aurory😅⚓🛳️
Predsa fotka bola vyrobena pre potechu babky a ked to ukaze aj celej ulici za rok, nema to dosah ako hodinu na cukrosovej sieti.

aurora33
11. nov 2024

@miadi no, mali by spolu normalne komunikovať a potom by nebola žiadna urazená.

aurora33
11. nov 2024

@ahhola prosim ta nepreháňaj 😊 ja som v pohode, len tu nebudem ako ostatné pindat na autorkinu svagrinu. Koniec koncov, máme tu len jednu verziu.

tiezjedna
11. nov 2024

@aurora33 nie, neurobili. A rozdiel je pomerne zásadný. Autorka totiž celkom logicky neočakávala hysterický výstup od niekoho, kto vycapil jej deti na socky bez toho, aby sa spýtal. Myslím si, že keby autorka videla, že je švagriná v tomto pintlich a nedovolí si to, nedovolila by si to ani ona alebo by sa spýtala. Možno nám to ešte ozrejmí... Každopádne ja osobne vidím aj brutálny rozdiel medzi sockami a stenou baráku, zvlášť tou v spálni.

bielasovicka
11. nov 2024

Aká verejnosť? Co to tu trepete niektoré? Pre boha živého, normálne som sa vytocila z niektorých odpovedí. Ved babka dostala obraz svojich vnúčat ako darček. Co je na tom divneho? V živote by ma nenapadlo opýtať sa vlastnej svagrinej ci to môžem urobiť. Prečo aj? Čo je toto za dobu......

kamatopo
11. nov 2024

🤣🤣🤣Ďalšia žiarlivka čo nemá prehlad🤦a nebola na oslave stredobodom...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
miadi
11. nov 2024

@1ryba ale svagrina dala bez opytania sa fotky jej deti na net . Preco mà pravo sa teraz hnevat ? Ked sama robi nieco “ horsie” s fotkami autorky deti ?svagrina moze a autorka uz nie ? Na kazdeho plati iny meter ?

ahhola
11. nov 2024

@1ryba tak potom je trafena ta svagrina, nakolko ona dava deti autorky na fb, pre oci vsetkych a autorka dala deti svagrinej len babke na stenu, nabuduce prebehni diskusiu skor, ako sa strapnis, dalsi sudca Lync🍄

1ryba
Odpoveď bola odstránená
aurora33
11. nov 2024

@1ryba konečne niekto s normálnym názorom ☺️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
ahhola
11. nov 2024

@1ryba nie, lebo ked ta prva cape decko tej druhej na net, (co sa raz zverejni na fb, je majetkom fb💔tak ta druha myslela, ze to jej nemoze vadit. To, ze to mala stopnut v zarodku-zverejnovanie deti z rodiny na fb-je na inu temu. Tu to skor vyzera, ze jedna zahviezdila a druha to neskusla a babka trochu hrala v prospech jednej, mozno uprimne a mozno s postrannym umyslom tu druhu nasrdit. 🤣

miadi
11. nov 2024

@1ryba to je tak ked sa ludia neriadia heslom nerob druhym co nechces aby robili tebe . Chyba v komunikacii u oboch . Ale je dost prehnane nazyvat fotku vnucat pre babku “robit si naschvali.”
Asi si nepochopila , ze autorka jednoducho necakala taky vybuch od cloveka co nema problem zdielat fotky cudzich deti . Ja Taketo problemy nemam ak je nejake cudzie dieta na foto s mojim pytam sa ci je ok zdielat. A mam na fb 18 ludi . Staci komunikovat a nie je problem.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
11. nov 2024

@valikasikulova keby si citala moj prvy prispevok v tejto diskusii, vedela by si, ze som napisala, ze vesanie fotiek na net bez dovolenia by ma nahnevalo tiez a ze obe robia v podstate to iste - pouzivaju bez vedomia rodicov fotky ineho dietata - takze si absolutne nemaju vzajomne co vycitat.

tykat
11. nov 2024

Takto, za mna, neviem si predstavit ze by som dala namalovat takyto obraz a svagrinej sa nespytala co ona na to.

ahhola
11. nov 2024

ata syn, ako sedia spolu na gauci drzia sa za ramena a smeju sa..moje dcery maju 7 a 5 svagrov syn ma tiez 5 rokov. svokra bola z obrazu hotova hned skusala kam si ho zavesi. Cely vecer sme sa bavili na oslave len svagrova manzelka bola taka akoby zarazena cely cas, ani moc nekomunikovala, uz ked sme odchadzali, vysli sme von pred svokrin dom na mna spustila ze akoze nech sa na nu nehnevam ale z akeho dovodu som si dovolila dat urobit obraz kde je aj jej dieta bez toho aby som sa jej opytala..ze ci sa mi to nezda trochu drze..samozrejme toto smerovala aj na mojho muza tieto vycitky,---a ze ked chcem nabuduce nieke pouzit tvar jej dietata mam sa najskor laskavo spytat, hovorim jej ze ale vsak vie o tom ze svokra potom tuzi mat takyto obraz kde su vsetky vnucatka ze som jej chcela spravit radost, a nevedela som ze je to taky problem 🍄

Hlavne pokazit oslavu, rozvadit bratov, zeny to uz stihli... aby namiesto pohody zostala pachut a v dusi blen... Toto ked si tu najde ta babkosvokra oplieska im cely obrazok o tie horuce hlavy... 😅... K 70.tke ked bude vnukov 8. tak 8 povoleni od deti...

miadi
11. nov 2024

@1ryba este stale si to mozu vykomunikovat . Povedat si co komu vadi a skusit sa dohodnut ze sa take veci nebudu opakovat . A zivot moze ist pekne dalej .

ankare
11. nov 2024

Och, tá to prežíva, moje nervy. Šibe jej?

negymama
11. nov 2024

@ahhola ked mal moj muz 40tku, tak svagor vymyslel taky dar, ze celu nasu rodinu, ja s muzom a nase 4deti dal namalovat na velky obraz cca A3, platno olejom a co horsie vsetci sme tam boli v style karikatury, velke spotvorene hlavy na malych telach..bola to priserina,len sme s muzom pozerali, ze co to za hroza.
svagrovi to pripadalo naramne vtipne. Nam teda nie a obraz sme zalozili na povalu.
Este na dovazok, "namet" to bol nami poslana fotka , momentka ked nasu obec zaplavila voda a muza som sfotila ako naraz niesol nase 3 deti cez vodu.
takze na foto nas zaplaveny dom, uprostred postavicka mojho muza s obrovskou hlavou, detto deti a este mna tam dokompilovali z inej foto aj so stvrtym babetkom s ruzovym cumlom, ktory nikdy nepouzival, este k tomu chlapec.

cukroska
11. nov 2024

Chválim za nápad a ona je divná riadne. Buď závidí,že si vybrala lepší darček ako ,oni alebo je šiši slušne povedané. Podľa mna krásny darček to starké poteší mať vnúčatá pokope.

cukroska
11. nov 2024

Dúfam,že si švagriná prečíta komentáre. Je to čistá závisť a zlomyselnosť.Nech sa nepototo..

ahhola
11. nov 2024

@negymama na povale to niekto objavi a bude milionar😅

oblecenie99
12. nov 2024

A babka je vôbec opravnena ten obraz dať na poličku či stenu či kde, alebo radsej si pýtať písomný súhlas oboch zákonných zástupcov každého dieťaťa.... Vieme, že obraz dostala, ale smie sa aj vystaviť len tak, na stene? Ak pošlem mame fotku môjho syna, je oprávnená si to bez môjho a samozrejme manželovi vedomia dať si niekde vytlačiť, šturiť do rámika a dať niekde na poličku? Či si ma pýtať povolenie od nás? Predsa len, ja som jej len poslala jednu fotku, a nedala.osobitny súhlas na tlač a verejné vystavenie u nich v obývačke, lebo sem tam tam chodia ľudia, dáke návštevy, či nebodaj by tu fotku vystavila v práci v kancelárii, v ktorej sa strieda s kolegyňou, o nejakom kurierovi, poštsrke či upratovačke v práci ani nehovorím, to je už hotová verejnosť.. 😱

luteam
12. nov 2024

@negymama tak toto ma dostalo 😀 no nechci taky darcek 🤦‍♀️

basska_b
12. nov 2024

Inak... to je fakt, ak by si spravila bez jej dietata ten fotoobraz, tak by bola tiez zduta jak toto 😃

basska_b
12. nov 2024

@negymama Coze... to je sila ... 🙄

petracandle
12. nov 2024

@oblecenie99 pobavila 😃😃 100% súhlas