Riešenie problémov so svokrou a rodinou
Prosím neviem si už dať rady. Svokra robila rozdiel medzi vnúčatámi.
Tak si hovorím, keď sa inak nedá porozprávam sa s ňou. Idem do roboty, už stálej a potrebujem vedieť ako som na tom. Či mi dieťa počas nekonečných soplíkov postráži, alebo si mám zohnať opatrovateľku. Začínam v novej robote.
Zobrala to ako útok na ňu, že klamem a vymýšľam si však mi pomáha, to ja jej bránim sa stýkať s dieťaťom atď.
No ku nám môže ísť kedy chce, no nechce.
Keď ju poprosím o pomoc, vždy má program.
Ohovorila ma po celej rodine. Že sa nestarám o deti, že všetko robí jej syn, aj varí, aj nakupuje, aj upratuje, aj všetko platí. Čo nie je pravda robila som popri materskej a skôr ma využíva, platím stravu aj bývanie. On mi nedá na nič, ani na jasle.
No toto ma už dostalo spravila malej oslavu poza môj chrbát, všetkých pozvala okrem mňa. Mne to bolo oznamené, že ona jej doma zablahoželá. No namiesto toho oslava bez mňa. Muž sa postavil na jej stranu, že nikto nechcel čakať na oslavu. No všetky oslavy sa konajú ako sa jej dá aj krst sme dva krát presúvali, lebo ona niečo mala…. nie je to o rodine. Proste ma chcela obísť.
Ja už fakt neviem, či mi dokonca takýto chlap stojí za to. Žiadny osoh, len driem jak kôň, aby sa on mal dobre a ak potrebujem podržať tak sa mi otočí chrbtom, jeho maminka je na prvom mieste. Aj opatrovateľku si mám sama platiť, však ja chcem pracovať.
@milanemila veru... Keď už to aj spravila mal jej volať domov nech príde..
@michelle567 Veď to je očivodne debil.
Zdá sa mi to, alebo sú tam naozaj nezrovnalosti?
Staršie diskusie autorky:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokra-robi-rozdiely-medzi-vnucatami-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/svokra-odmieta-vnuca/
@mummmmmy kedy má malá narodeniny, vo februári alebo v auguste? Synovec je starší alebo mladší? A čo staršie deti, aký majú vzťah s babkou?
@alienkami asi by som to potrebovala povedať, ako to bolo ako to vzniklo.
S mužom sme sa dali dokopy, keď sme mali nájsť. Svokra bola proti vždy, to ho asi ku mne ťahalo. Mali sme po sebe 3roky dve deti. Ja na materskej on robil v zahraničí. Bývali sme pri sebe pri svokre. Vždy mi hovorila aká som zlá matka, ako nič nestíham a nezvládam. Ako jej nik nepomáhal a ona sa o svoje deti musela postarať sama a všetko zvládala a ako je možné, že ja nemám poriadené a deti mi o 10tej, ešte behajú po byte, že som neschopná...že mi skáču po hlave a ona syna vybila a bol pokoj, robil čo mu povedala a ja si neviem dať rady.
Muž chodil na víkend no to sa mu len sťažovala, ako nič nezvládam. Medzi, keď sa narodilo druhé dieťa, tak kúpili chalupu a víkendy sa trávili tam. Muž im chalupu prerábal.
Ona navarila, ja som sa postarala o deti. To bol pokoj teda relatívny, vždy mi hovorila čo robím zle.
Potom deti išli do školy a škôlky a ja do roboty....práca v robote a robota na chalupe.
Keď muž prestal chodiť do zahraničia. Tak sme sa odcudzili. Ja som mala svoj systém a zvykla som si, že všetko robím sama a nik mi nepomôže. Viem si poskladať nábytok, prepchať syfón a veľa užitočných vecí.
Nikdy deti nevozil na krúžky, sem tam sa objavil na súťaží. No zrazu začal voziť dieťa na krúžok a chodil s ním len on.
Bolo to čudné. Tak som raz išla za ním a mal milenku.
Trvalo to rok čo mal milenku, stále som chcela zachrániť rodinu. On mi hovoril, že ja som fajn manželka a ju miluje.
Ešte rok som sa to snažila zachrániť a rok som vydržala bolo to ako na hojdačke raz mi tvrdil, že už spolu nie sú potom som ich stretla spolu. Presťahovali sme sa ku mojim rodičom do domu.
Po úplnom vyčerpaní síl a fyzickom útoku odišiel.
Deti boli v stredavej starostlivosti svokra sa o nich starala, keď mal muž týždeň...doma u mňa boli deti ako divosi nič sa s nimi nedalo, kým sa dali do poriadku bol štvrtok a v piatok zas odchádzali ku otcovi. Bola som u psychológa . A ja som bola šťastná a spokojná konečne mi nik nehovoril čo a ako mám robiť, z peňazí čo som zarobila som si mohla kúpiť dokonca topánky ( to som nepoznala topánky som,dostala na sviatok o všetkom rozhodoval muž). Medzi tým som si robila VŠ. No deti boli trosky.
Svokra mi priťažila na súde, posielala sociálnu atď.
Nakoniec nás rozviedli.
Jeho frajerka si našla milenca a čakala dieťa, rozišli sa.
Potom začal chodiť za mňou, videla som na deťoch, že ich to ničí, že im chýba rodina a mali veľa psychických problémov.
Dali sme sa dokopy no ja hlavne pre deti, no poznamenalo ich to.
Potom som neplánovane otehotnela a všetko bolo v pohode aj doma aj malá. No svokra zas začala, do mňa útočiť.
No trošku som závidela vzťah čo má so švagrinou tej pomáha aj by sa rozdala. Pre malého všetko.
No na mňa kidá čo sa dá. Svagrovci meškajú, to nevadí však sa museli vyspať a nachystať. My meškáme a už je zle. Ona mi obed navarila a ja ani na čas neviem prísť.
Najstarší syn sa rozišiel s frajerkou a zle to niesol, dostal sa do zlej partie začal s mariškou potom aj iné. Je na liečení.
Svokra mi to pri každej príležitosti vykričí, že som si zničila dieťa a že pre mňa droguje. Teraz, že zničím aj ostatné deti, že som zlo a neporiadna mama. No vie kde to najviac bolí....koľko krát som syna hľadala. Muž na to, že to je len obdobie aj z liečenia, prvý krát ho tam ani nezaviezol len pred,že sa dohodli a už bude dobre. Figu ja som ho musela sama ísť zaniesť na liečenie. Aj za to som zlá. Ja som sa s ňou prestala baviť. Len keď niečo potrebuje prídem poriešim a odídem.
Deťom som na každé narodeniny robila oslavu, vždy sme si to oslávili najprv doma v deň sviatku a potom s ostatnými. Buď doma, alebo na chate. No tam už nechcem ísť. Posledne mi vykričaka, že ju chodím vyžierať.
Popri materskej som robila, muž ma predsa nebude živiť. Mám robotu čo sa to dá aj z domu robiť. No je to veľa práce po nociach, nespím max 6 hodín. 4hodiny pravidelne, ak potrebujem niečo dokončiť.
Muž si kúpil dom a pozemok do neho dáva peniaze. Ja ťahám domácnosť a bývanie.
Pred mesiacom som chcela vedieť, či mi babka pomôže ak budem mať stálu prácu...hádky vyústili do facky.
Teraz mám nastúpiť do normálnej roboty, konečne normálny spánok, no neviem čo keď malá bude chorá. Už len opatrovateľku no tú ešte nájsť.
No fakt si neviem predstaviť zas trápiť deti, aby som sa ja z tohoto pekla konečne dostala. Teraz mi hrozí, že stála robota padá. Starším treba platiť školu, liečenie a mladšej škôlku. Muž mi povedal, že on nemá. Zas asi zoberiem viac roboty a bez spánku potiahnem. Robím na úkol, takže nikoho netrápi koľko robím, hlavne kedy odovzdám.
Pri svokre znamena, ze byvate u nej? Tato story, co si opisala, jasne ukazuje, ze obaja nie ste normalni. Nemate normalny zdravy vztah a bohuzial, ani ste si spolu nemali robit deti. A svokru odstrihni zo svojho zivota. Najlepsie aj muza.
Radšej si mala ostať sama s deťmi... Daj si určiť od muža výživné na seba aj na deti. Keď ti nič nedáva...bude to mať určené súdom...aj keď ste spolu
@michelle567 on mi nikdy výživné nedá. Aj predtým deti boli v stredavej, lebo on nechcel výživné platiť. Svokra spraví aj nemožné, zo sociálny chodili ku mne ako na klavír. Nič nezistili, no deti sami povedali, že chcú striedavú. Dosť svokra ovplyvňovala deti. Deti používali jej slová. Dovolili im byť neobmedzene na počítači, drahé darčeky. Bol to boj a ten neprospel nikomu.
Veď si podaj a uvidíš. A teda nechápem na čo si sa k nemu vracala veď on ťa ani nemá rád
Nevien ci to este moze byt horsie, mozno by som poziadala o vyzivne na seba a deti. Aj pocas manzelstva. Budu robit peklo, ale to robia aj teraz.
@liv1 rozviedli nás. Takže už nespadám do BSM. Z BSM mi nič nedal a ani nemusí, prešlo premlčanie 3roky. Peniaze z BSM si nechal poslať na svokrin účet. Vybral ich a vkladal ich cez bratov účet, no cca rok ich mal doma. Takže, je ťažko vystopovateľné, že to boli moje peniaze, doložil z nich a použil na kúpu domu. Na súde by som neuspela. Bola som u právničky.
Jediné východisko vidím, byť s ním za dobre a nájsť si stálu prácu.
On tvrdí, že ma miluje. Je milý, aj ku deťom sa správa dobre. Len musím všetko platiť, inak používa výčitky, čo svokra.
Dom kúpil ten čo sa mne páčil . Tvrdí, že dom a pozemok kúpil pre mňa. No právnička mi povedala, že zo dňa, na deň, ma môže z neho vyhodiť, ja s tým nič nespravím. Teraz sa dom prerába a potom tam chce ísť bývať.
Keby slovo chyby, malo dostať tvár, mohlo by vyzerať ako ty. Toľko pokašľať vecí, to si snáď vyšla z jaskyne a každý si s tebou robil čo chcel. Jedine čo môžeš urobiť, byť pre svoje deti zaujímavá. Viac ako svokra. Nie byť troska. Za tie roky, čo si hrala v tom zlom filme, si si mala vybudovať majetok a utekať. Teraz už neviem, čo vlastne chceš. Povedz si víziu, či ostaneš s týmito kreatúrami, ktoré ťa ani náhodou nemajú radi, alebo najdeš svoju hrdosť a utekaj a urob, čo si mala urobiť už dávno. Alebo skloň hlavu a nevyskakuj, lebo možno tá svokra má pravdu o tebe.
Tak neplat vsetko. Co si hlupa? Odkladaj si aj ty peniaze. Normalne neverim, ze moze byt niekto tak jednoduchy a neustale si srat zivot.
@stanulienkat to nie je o jednoduchosti. Môj muž vie koľko mám materskú, aj koľko zarobím. Má kamaráta, čo robí rovnakú robotu. Presne vie koľko míňam, čo platím a kedy už naozaj nemám. Teraz som mu vravela, že nemám na oslavu v reštaurácii, že musíme ju preložiť. On mi na to, nech ho neklamem. Mám odložené peniaze na platenie na budúci mesiac na účty.
Nie ste ani manželia...a jeho peniaze sú jeho peniaze a tvoje peniaze majú byť spoločné? Prepáč ale si hlúpa...keď si sa k nemu vracala mala si sa vrátiť za určitých podmienok... A nie do tohto. Nepoučila si sa z predchádzajúceho spolužitia nič...ešte do toho ďalšie dieťa s ním. No na čo
A súhlasím tvoj problém nie je svokra ale muž
@mummmmmy A ty vždy sklopíš uši a zaplatíš? Ty nemáš ústa na to, aby si mu povedala, že nech zaplatí on? Alebo si robí s tebou úplne čo chce? Si dospela, postav sa za seba, poviem že nezaplatím a dovidenia. Nebude oslava. Kde si na takeho kretena prisla? Po prvom decku by som zduchla.
@stanulienkat nebol vždy taký, no ak 24/7 do teba hustia rozumy, tak ťa to zlomí. On a svokra sú nacistické osobnosti. Teraz si o tom čítam, chcem viac porozumieť, prečo sú veci, tak ako sú. Aj manipulatívne. Svokra, nadá mi a potom ona je tá obeť, lebo ja sa s ňou nerozprávam.
Aj teraz po oslave mi povedal, že on o tom nevedel , že spraví oslavu ( vedel) a že ja som si sama na vine, lebo nevychádzam s babkou. Hlavne ja som vinná, lebo som mohla spraviť oslavu v reštaurácii. No platila by som ju ja a pozývala jeho rodinu. Tak je teraz on urazený. Dokonca som urazila aj babku, ktorá sa len snaží robiť všetko pre vnučku.
Ja som si na vine, mám sa babke ospravedlniť, že sa s ňou nechcem rozprávať a krivdím jej.
@mummmmmy vies, jedno nepochopim. Naco si sa vracala? Co si chcela zachranit? Leniveho mamickovskeho kurevnika? Ten chlap ta psychicky nici. A nrstoji ani za napudanie tohto prispevku. Nemala si sa od rodicov nikdy vracat.
@stanulienkat viem no deti ma uprosili. Fakt na tom boli zle v stredavej starostlivosti. Kto nezažil nepochopí....striedavá starostlivosť je pre silné povahy.
Z odstupom času, to tiež vidím ako manipuláciu. Proste, nechcel byť sám.
Druhá taká sprostá, asi nie je.
No uvedomujem si to konečne.

@mummmmmy Veď to sa nevylučuje. Mama synovi odpustí všetko. A práve, keď jej dokáže vysvetliť, že ty si jeho láska a že to skrátka musí rešpektovať, tak to dokáže každá normálna mama akceptovať. Alebo sa aspoň stiahne aby nestratila svojho syna. A to vôbec neznamená, že sa syn s ňou musí rozvadiť.