Riešenie upratovania u lenivých rodičov
Ahojte ako to máte vy s rodičmi. My sme dvaja súrodenci, rodičia ostali teraz na dôchodku vek do 65 rokov. Otec ten celý život doma nepohol prstom, a mama tá ostala lenivá. Ich domácnosť vyzerá hrozne. Chodili by ste tam upratovať? My máme sto jedov v sebe lebo oni nieže nevládzu ale sú leniví. Neviem asi by ma piclo keby upratujem a oni sedia pri tv. Keď im povieme že za chvíľu budú jak socky,, mama mykne plecami. Ako by ste to riešili? Ja sa u nich necítim dobre, muž tam tiež nechce chodiť.
@anonym_autor u nás so svokrou to bolo tak...svokor nič za celý život neurobil a svokra fungovala kým boli deti malé...potom nič...ani pec umyť,ani prach utrieť,koberce povysávať...preto tam chodím minimum, nech "niečo nechytim" a ona nech si žije v špine...nebudem platiť niekoho,,lebo chorá nieje...jej argument: pre koho to mám robiť???
U nás je to podobné , len mama ma vážnejšiu diagnózu, tak nevládze toľko upratovať a otec je ten, čo celý život bol len obskakovany mamou,ani tanier po sebe neodlozi po dojedeni obedu...naučil sa aspoň nakupovať, ale bordel doma nik neuprace...mama síce tvrdí, že nevládze, ale skôr už rezignovala, stále sedí pred telkou, sociálne kontakty nulové, nič ju nebaví...mali sme kopu nápadov, že pôjde s nami do kina, na výlet...zväčša odmietne, keď išla , tak bez nálady a ošomrala všetko....už ju nevolam....občas im upracem, to je všetko....deti tam už ani nechodia.....
U nás svokra tak fungovala od 50 tky,nič urobiť príď mi umyť okná, umy mi kuchyňu všetko mi urob ,60 ani nákup neurobili ,svokor nikdy nerobil ženské práce, ona tiež minimalne a teraz čakajú aj nosiť jedlo ani nenavarí,bude to iba horšie a horšie. Keď ukážeš,že robíš nerobia nič.Celý deň pozerajú televízor. Namiesto dvoch detí mám 4.Ak sa aspoň umývajú je dobre ,tyto nechcú ani okúpať,ani oprať,nič, nič nič, iba spať a pozerať televízor.Takze upratať,navariť, nákupy robiť, chodiť s nimi po doktoroch,kosiť im dvor skrátka full servis.Nezmeníš to vôbec je im to jedno a vedia že prídeme urobiť,keby nie budú po nich skákať blchy.
Podľa mňa stratili chuť do života.
Preto ten bordel a sedenie pri tv.
U nás svokra tak fungovala od 50 tky,nič urobiť príď mi umyť okná, umy mi kuchyňu všetko mi urob ,60 ani nákup neurobili ,svokor nikdy nerobil ženské práce, ona tiež minimalne a teraz čakajú aj nosiť jedlo ani nenavarí,bude to iba horšie a horšie. Keď ukážeš,že robíš nerobia nič.Celý deň pozerajú televízor. Namiesto dvoch detí mám 4.Ak sa aspoň umývajú je dobre ,tyto nechcú ani okúpať,ani oprať,nič, nič nič, iba spať a pozerať televízor.Takze upratať,navariť, nákupy robiť, chodiť s nimi po doktoroch,kosiť im dvor skrátka full servis.Nezmeníš to vôbec je im to jedno a vedia že prídeme urobiť,keby nie budú po nich skákať blchy.
@anonym_53a2a0 to ozaj chodíte 50r ľuďom upratovať?No tak ste si ich naučili, ja mam pred 50a ani by ma nenapadlo niečo také od niekoho chcieť.
@mateson2004 Musím Vám odporovať/aj keď netvrdím, že to je prípad rodičov autorky /, ale niekedy 65 ročný nemusí byť v takej kondícii,aby zvládol všetky upratovacie úkony.
@viera012345 na nehadzanie vecí na zem, vyhadzovanie nepotrebného odpadu a nezapratavanie kuchynskej linky treba nejakú extra kondíciu?
@mateson2004 Musím Vám odporovať/aj keď netvrdím, že to je prípad rodičov autorky /, ale niekedy 65 ročný nemusí byť v takej kondícii,aby zvládol všetky upratovacie úkony.
@viera012345 ved 65r su cerstvi dôchodcovia, ked dokázali doteraz 8h pracovať tak snáď upratať si po sebe na dochodku zvladnu, nikto tu nehovorí o vážne chorých ci imobilných ľuďoch.Ja vo svojom okolí nikoho takého nepoznám, zato poznám kopu ľudí čo ani poriadne nepracovali.
Ostali na dôchodku a akoby úplne vypli. Ale každý má svoju domácnosť to nejde nechať to tak. Je mi nepríjemne aj za nich.
@anonym_autor asi ste ich stáli veľa energie, kým ešte neboli na dôchodku. Tak chcú proste vypnúť. Nie každý dôchodca je čiperný.
uplne by som k nim prestala chodit a mozno sa spamataju..
Dajte oblasť SR, kde takýto ľudia žijú. Tiež poznam zo severu slovenská takých.. To zapracovanie vecami majú inak dosť často dôchodcovia, asi je to vzhľadom ma vek normálne, ale to bordelarstvo ťažšie pochopím, aspoň poznám takých co sa ešte umývajú a Peru, takže som spokojnejší, že nie sú na tom tak zle..
Išlo mi skôr o názor či by ste zatali zuby a chodili lenivcom upratovať alebo neriesit. Občas sa cítime previnilo že sa to má sú to rodičia , ale neviem si predstaviť hlusit takto dve domácnosti toľké roky lebo kvázi sú mladí a zivotaschopni
@anonym_autor skúsiť presvedčiť ich kúpiť si techniku, myčku, robot vysávač, robot zmývač. Pomôcť zreorganizovať väčší bordel, teda skôr ich nadchnúť. No ale vidím to aj u našich, že nejaký ten prach, šmuha, či vyslovene špina na zemi im žily netrhá.
@viera012345 na nehadzanie vecí na zem, vyhadzovanie nepotrebného odpadu a nezapratavanie kuchynskej linky treba nejakú extra kondíciu?
@jaroe V prípade,ze hovoríme o upratovaní ako-takom, tak napr.ja mám ešte pár mesiacov ku 60-ke, pracujem a napriek tomu mám zdr.problemy, vďaka ktorým si okná dávam umývať.Pozemne práce ešte ako -tak zvládam, aj keď neviem, dokedy a co mi dovolí robiť osteoartroza.Vdaka tejto skúsenosti si dovolím odporovať tvrdeniu,ze do takého,ci onakeho veku sa musí zvládnuť to, či ono
@viera012345 ved 65r su cerstvi dôchodcovia, ked dokázali doteraz 8h pracovať tak snáď upratať si po sebe na dochodku zvladnu, nikto tu nehovorí o vážne chorých ci imobilných ľuďoch.Ja vo svojom okolí nikoho takého nepoznám, zato poznám kopu ľudí čo ani poriadne nepracovali.
@sidicek Predstavte si,ze niektori bojujú so zdravotnými problémami zo všetkých síl,aby to ešte nejako doklepali do dôchodku.Clovek tomu neverí, kym sa mu to neprihodí...
@anonym_autor skúsiť presvedčiť ich kúpiť si techniku, myčku, robot vysávač, robot zmývač. Pomôcť zreorganizovať väčší bordel, teda skôr ich nadchnúť. No ale vidím to aj u našich, že nejaký ten prach, šmuha, či vyslovene špina na zemi im žily netrhá.
@zazka666 S týmto môžem len súhlasiť, lebo tito pomocníci pomôžu aj v prípade,ze človek to už nezvláda
@anonym_autor nečítam celú diskusiu, hádam mi odpovieš na pár otázok, dakujem
@sidicek Predstavte si,ze niektori bojujú so zdravotnými problémami zo všetkých síl,aby to ešte nejako doklepali do dôchodku.Clovek tomu neverí, kym sa mu to neprihodí...
@viera012345 tak snáď autorka pozna zdravotný stav rodičov, títo môžu bojovať tak maximálne s lenivostou a aj tam prehrávajú. Je to o prístupe, niekto sa opúšťa, niekto bojuje aj s problémami.Nepoznam úplne zdravého človeka po 60ke .
@viera012345 tak snáď autorka pozna zdravotný stav rodičov, títo môžu bojovať tak maximálne s lenivostou a aj tam prehrávajú. Je to o prístupe, niekto sa opúšťa, niekto bojuje aj s problémami.Nepoznam úplne zdravého človeka po 60ke .
@sidicek Autorka pozná/možno/zdr.stav svojich rodičov,my nie.Okrem telesných problémov občas miešajú karty aj duševne....a práve preto nikdy nezovseobecnujem, zároveň, zaujať stanovisko, keď poznám názor a argumenty len jednej strany je veľmi subjektívne a preto sa tomu radšej vyhýbam

Toto co je za temu? Autorka teda so surodencami upratovala a udrzovala domacnost od svojich 7 rokov miesto mamy, pucovala vsetko a teraz teda odisla, rodicia sa valaju pred TV a ona by tam plna jedu isla nasilu upratovat... akoze naco? Sak ani dakujem by ti nepovedali. S vnucatami nech sa stykaju u vas, pokial su male a tu spinu by zle znasali alebo to tam rozhadzovali... to je neprijemne