Riešenie víkendových návštev detí u babičiek
Ahojte chcela by som sa poradiť ako vy mamičky robíte , ak si babka žiada dieťa k sebe na víkend . Synček ma 3,5r a babka (tatinova mama ) si pýta na víkend. Bol tam už sám na začiatku plakal a potom už bolo dobre . Babku ma rad , ak zavíta k nám tak sa na ňu teší . A zase druha babka (moja mama ) stále mi vytýka že ako môžem také malé dieťa pustiť sama k babke ?! Mám pocit keď keď neurobí jedna babka vojnu kvôli tak urobí druha . A tak som stále nervózna . A nie žeby obe navzájom pomáhali ale skôr mi pridávajú nervy .
Ako to máte vy pri tých babkach ?
tiez si myslim, ze tvoja mama ziarli. tak to otaca na to, ze ty davas "chuda take male dieta" uz spat k babke. bud si na maleho netrufa aj cez noc, alebo sama vie, ze s nim nema taky vztah. a namiesto toho aby to napravila, tak ziarli a z teba robi tu "zlu". este aby ty si sa citila vinne.
ja som dceru od cca 2 rokov ucila spat u mojej mamy, lebo bol covid a ja som sa naplasila, ze co ak by sme s muzom skoncili v nemocnici a dieta nezvyknute. ale dcera ma vyborny vztah s mojou mamou. a este aj ako 6 rocna si tam vecer poplace obcas 😀 babka ju zahovori a je dobre.
v 3,5 roku uz moja chodila do skolky a predtym par mesiacov do jasli. takze bolo treba ju niekam dat pocas prazdnin a aj castych chorob. na striedacku som si ju brala domov, ale bolo praktickejsie, ked tam prespala. zato u mojej tety, kam strasne rada chodi, este spat sama nechce. vzdy len so mnou.
@petulienkaaaa moja mamka brávala sestrineho synčeka, ešte nemal ani rok. Celé prázdniny bol u nás, lebo mala voľno mamka. Vždy sme sa na neho tešili aj on sa tešil, zvykol si, nikdy neplakal, potom aj mladšieho sme brávali, občas oboch, bola to zábava, krásne spomienky a úžasný vzťah máme zrejme aj vďaka tomu.
@petulienkaaaa od 8mesiacov chodil syn, s krabicou sunaru a fľaškou.na jednu noc .niekedy aj 2x do mesiaca.
Mladšia nie, kvôli zdravotným problémom.
3,5 roka je veľkáč, u babky je zjavne rád.to že si poplače, ľúto mu je.to je úplne na mieste
Keď si pýta a nemás proti jej správaniu k dieťaťu výhrady, nie je dôvod nedať.
Je super, aspoň si skôr zvykne na iných ľudí a nebudeš mať problém so stráženim s prespatim v prípade potreby.
Aj moja okolo troch rokov chodila na 5 dní k babke na chalupu a často mi volavali, takže som mala prehľad, že je všetko v poriadku.
Ja som babkou vnukov 3 r a 2,5r a nebrala by som ich k nám na víkend bez rodičov.Nasi sú na toto ešte mali a bol by to pre nich zbytočný stres.O mesiac bude dcéra v pôrodnici.ja idem k nim a budem sa o 2,5r.starat pár hodín cez deň.Jeho otec sem-tam musí odbehnúť do práce .
Moja mladšia dcéra , keď mala tri roky, nastúpila do škôlky a raz som bola služobne preč , tak v piatok išla pre ňu moja mamina a zobrala si ju domov na cely víkend ( samozrejme , že u nej už dovtedy viac krát spala ) a odvtedy mala čakala každý piatok , že príde babina a pôjde ku nej na víkend . Keď ma v piatok zbadala vo dverách , tak to sklamanie v je očiach bolo viditeľne . Jasne , že ma to sem tam zamrzeleo , na druhu stranu som bola rada, aký krásny vzťah spolu majú . Druha babka nikdy záujem nemala , čiže takéto tretinové nepoznám .
Ale keď maly chce ísť k svokre , tvoja matka ro toho absolútne nemá čo hovoriť . Ani by som sa s ňou o tom nebavila . Ona si už svoje deti vychovala , výchova vnuka nie jej jej vec
@petulienkaaaa keď sa tam malý cíti dobre, tak mamine reči stopni.Ty si mama

@0silvia0 syn tam nechodí pravidelne . Len svokra si teraz urobila voľno tak si chcela vnúčik užiť . Ja som doma momentálne len otec dieťaťa pracuje . A to ohľadom matky snažím vychádzať len kvôli vnúčikovi . A hlavne kvôli tomu že ešte tam mám TP aj ja aj syn . Nemám kde ho dať bývame v najme a z priatelovej strany je z TP je tiež komplikovane . Kebyže sa porieši TP tak mi jedno čo vraví a jej reči . Keďže aj s TP sa vyhráža moja mama .