Riešiť, či neriešiť susedu?
Rekonstruujeme byt...Nebyvame v nom...Lebo byt nie je stale hotovy...Nekuri sa tam(nemam dovod kurit naprazdno...) a zatial je prazdny...Tehlovy byt....Nad nami byva suseda...V jeden den ked sme vypratavali byt ma zastavila, ze ci som majitelom bytu...Ja ze ano...Ze preco?Ona ze ma velmi pekne chce poprosit nech zavriem vsetky okna v byte, lebo jej je zima....A ci vobec kurim?Pozeram na nu a hovorim...Preco by som mala zatvarat okna(na vetracke) a kurit?(zaciatok septembra....)No lebo jej je zima hore(Este podotykam baba okolo 30rokov)a ona ma skrz nas vyssie nedoplatky, lebo musi vela kurit.... zatoze my mame otvorene okna a nekurime.....A ze pred nami byvala stara pani, ktoru ked poprosila, jej zelanie bolo vyplnene..WTF?...Normalne som nechapala...Hovorim pani zlata....To ze Vam je zima v byte to s mojim bytom nic nema....Po prve majitelom som ja a nie stara pani.Cize Vase nezmyselne zelanie Vam vyplnene nebude, nakolko ste asi bola zvyknuta co sa tyka pani predomnou, ze Vam to vyplnila.....Druha z veci...Keby som aj vsetky okna mala otvorene Vas do toho nic...Je to moj byt -nie Vas...Vo vasom byte si otvarajte a zatvarajte okna ako len chcete...A dalsia z veci...Kurit tam nebudem, pretoze zaplatite mi Vy tie ucty za kurenie, ked som tam neni?A dostalo sa mi len...Ty pica vyjebana drza....Ja som ta prosila...
Mladsia pani odomna....No a teraz ideme k pointe...Robil mi jeden pan zalievku v byte...
Prisla za nim, nech zatvori okna v celom byte... On jej zelanie splnil skoro cele...Nechal 1vetracku otvorenu...Povedal, ze nechcel aby som mala s nou problemy...No a teraz pointa..Rano ked som mu otvarala byt...Tak som isla kuknut este ci nemam nieco v schranke..Nebolo tam nic..Schranka bola ok...Ked pan skoncil, tak navecer som isla byt zamknut a co nevidim...Moja schranka je preliacena...Cize niekto do nej buchol...?....Nahoda to asi nebude...?...Je tam kamerovy system...Vypytali by ste od dovernika bytov vlastnikov zaznam z toho dna?(ak ho vobec moze dat?)Alebo by ste to nechali plávať?Pretoze nabuduce bude co?Je to poskodenie mojho vlastnictva(Viem ze to je take crazy, ale ide o princip...)Ked niekto nevyhovie danej osobe, co bude dalej?...Na 100%som si ista, ze je to tato chora osoba...Nemam s nikym inym problem..""""A nahoda je to moc velka"""".....Dakujem za nazory...
To video si aj tak nemôžeš pozerať mirnix dirnix. Na to sú oprávnené osoby. A zvyšok - no keď tam chces žiť tak si urovnaj vzťahy.
@viestta naozaj by si začiatkom septembra kúrila v prázdnom byte? Iba preto,že suseda to tak chce?
Ja by som ti povedala to iste, ja som na prizemi,a ked mi suseda necha teraz otvorene okno na vetracku v pivnici, ochladi sa mi o 5st a to neprehanam, idem ju poprosit a zavre, chape to, ked od teba taha chlad k nej ani sa necudujem, skus si aj ty tak byvat, prepac, ale si strasne neohladuplna, a keby mali rovnaky nazor, ze tvoj byt druheho do toho nic, tak neviem, kde by sme skoncili, treba si uvedomit, kupila si si byt v bytovke nie v dome, treba trosku respektovat aj tych druhych..to je zaklad slusneho spravania, a nie si robit naschval...ver, ze raz budes ty nieco potrebovat ---a vykaslu sa ti na hlavu.
@viestta ja ju neobhajujem. Nepoznám ju a môže mi byť ukradnutá. Iba mi hlava neberie,že MK sa rozhodol,že ona je tá zlá,neprispôsobivá a sebecká chudera a pritom nikto nevie,čo a ako sa stalo(aj chápem,že viac nenapísala) a tu je viacero podobných diskusií,kde si ľudia vytlčú frustráciu,keď majú podobný problém. A konkrétne sa čudujem tebe,lebo v diskusiách bývaš objektívnejšia.
Este si sa tam ani nezabyvala a uz si svojim arogantnym a hlúpym spravanim postves susedov...chcela si ukazat, ze si nenechas skakat pohlave a reagovala si prehnane.ani sa necudujem co sa ti dostalo.ake požičané take vrat...lebo ty si jej sice nepovedala, ze je pi...ale tvoj prejav nebol namieste a este aj mylni. Ale ok vela ludi ti tu naklada, nebudem dalsia. Ludia robia chyby. Treba sa aj poucit a pre dobro buducich vztahov vezmi flasu vina, zanes napecene kolaciky (alebo niečo hotové kup) a zanes susede s tym,ze sa jej prva ospravedlnis. Neverim,zeby sa neospravedlnila aj ona. A mate sancu ako tak v ramci moznosti vychadzat. Inac sa tam nasťahujes a bude Ti robit zle automaticky ako bude mat prilezitost pretoze nema dovod urobit nic navyse pre "hlupu,drzu" susedku. A ver mi alebo never nikde nie je napisane,ze aj ty ju o nieco v buducnosti nebudes nutena poprosit. Ak nie, Tvoja vec. Kazdy si je strojcom vlastneho stastia...este stale je moznost odstahovat sa do domu...
My sme mali v panelaku vyveseny oznam od spravcu ze ak v byte nikto nebyva treba pozatvarat okna a pustit aspon temperovanie lebo horne byty nepotiahne kurenie ked je nonstop v bytich kde sa nebyva kurenie zavrete. Cize asi na tom nieco pravdy bude
Ako takú teplotu udržiavať treba... Lebo o pár mesiacov sa plesne nezbavís.
To je taky problem zavrieť okna? Teba mat za susedu musí byt fakt radosť.
Škoda ze sa tieto anonymné autorky nevyjadruju co si s toho zobrali
@anjelicek26 ako bývať nad tým prázdnym studeným bytom by som nechcela , mám dieťa a zo zeme musí ísť riadna zima a čo z toho že kuriš keď zem by bola nonstop studená , ja chápem žiadosť o to kúrenie ale v mojom prípade by som asi aj časť nákladov na kúrenie preplatila , verím že ani páni čo píše by nechcela bývať nad takým bytom
@jankapepe presne tak pleseň ale už ohrozuje aj susedu , bývam v dome a jedným rokom nám odišiel radiátor pod spalnou ( v pivnici ) moja spálňa bola vlhká ,podlaha orosena
@kata305rina Ja tak bývam. Pod nami je pivnica, teda nevykurovaný priestor. A my sami kúrime málo, tak na 20 stupňov, takže susedia nad nami musia kúriť asi viac než pri predchádzajúcich obyvateľoch.
My sa nesťažujeme, lebo sme od počiatku vedeli, že bývame na prvom podlaží. Podlaha je studená, takže v zime musíme nosiť ponožky. Susedia sa nesťažujú, lebo v našom byte je o 15 stupňov viac ako vonku, čo nemôže byť prípad autorky, keďže má nonstop otvorené okná.
@0kristina0 sú byty, ktoré majú samostatné kúrenie a je ich dosť. Tehlový byt. Nepíše o panelákoch... Takže áno, sú byty, kde si zakuris kedy chces
Autorka asi toľko o tom aj mňa by to stvalo lebo u nás sused býva na 4 poschodí a muž u neho bol a mal tam takú zimu že až a to biedak kúri a prečo? No lebo sused pod ním býva roky na záhradke a ma nonstop otvorené na vetracku a fakt brutálne to ťahá tomu hore čiže ju dosť chápem lebo proste toto už nedokuri. A po ďalšie tiež tvoja sprostá odpoveď ako chápem nemusíš jej to splniť pochopitelne ale keby si mne tak sprosto odpovedala tak by si tiež videla. Dalo sa jej to inak slušnej sie lepšie povedať. A riešiť preliacenu schránku fajn môžeš s domov nikom dá ti ju spraviť ale pýtať kamerové. Záznamy a nwm co všetko načo rozduchavas ohen 😏
Ja neviem, ale mne prídeš chorá ty. Nechávaš rozčapené okná v byte, v ktorom ani nie si? Vieš akú zimu musí mať tá suseda od nôh? Sú ľudia, ako ja napríklad, ktorým stačí trochu chladu od nôh a hneď majú zápal močových ciest. Reagovala si naozaj prehnane a mala pravdu, keď ti povedala, že si drzá, bola ťa slušne poprosiť. Trochu ohľaduplnosti voči ostatným by ti nezaškodilo. Čo by ti spravilo, keby tie okná zatvoríš? Aj tak tam nie si.
Ja mam byt v strede bytovky, je začiatok oktobra ale ja este netopim, lebo pre mňa je to este skoro a v bytoch nie je este taka zima že by trebalo zapinať, v zime topim len minimalne ale v spalni vobec netopim, tam mam celu zimu vypnute, v kuchyni mam zapnuty radiator na 2ke a v obyvacke keď sedim tak davam na 3ku, keď mi je už veľmi teplo znižim na 2ku a keď tam niesom tak ostava tiez len na 2ke.