Rizikové tehotenstvo a nezáujem manžela
Ahojte. Som na rizikovom tehotenstve. (Krvácanie, zlý stav chrbtice, otvorený krčok… proste moc toho). Mám doma jedno dieťa 5r a muža. Prvé mesiace som ako tak zvládala no teraz ku koncu je to mega náročné, vyhýbam sa nemocnici ako len môžem , snažím sa šetriť a pritom urobiť čo treba. Ale posledný mesiac 9ty už nevladzem, každý deň mám pocit že rodim čo mám bolesti a oroste ten chlap na mňa úplne se*e. Poprosím ho aspoň povysavat a umyť riad lebo keď dlho stojím Normlane ma kvôli chrbatu skrci do uhla a neprejdem ani k posteli bez pomoci. Hovorí že to urobí a neurobí ani prd. Keď vidí ako som ubolena na posteli tak beha okolo a hovorí veď sa musíš šetriť láska. Hovorila som to v dobrom, poprosila som ho aby mi pomohol a nič. Nakricala som na neho a nič… je nejaká metóda ? Alebo sa mám fakt nechať hospitalizovať aby kopol do vrtule ? Ja už fakt neviem… Chcem tak veľa ? Podotýkam že nemá absolútne náročnú prácu ani fyzicky ani psychicky. Dnes zavesil pol pračky pradla štýlom že to nebolo zavesené ale nahádzané na sušiaku. Raz ho boli hlava, raz ruka, raz chrbát ale keď vola kamarát vyskočí z gauca, úsmevy a beha po celom byte ako srnka a drista aj pol hodinu. Keby nemám rizikové tehu je mi to jedno ale rada by som to malé donosila bez ujmy či už pre dieťa alebo pre seba. Mám ho ignorovať, nemám mu uvariť ? Alebo mu nemám oprat ? Ako som písala…. Jemne rozhovory nič a krik tiež nič. Dá sa to nejako dipomaticky riešiť ? 🥀
@anonym_autor Tak moja uz decembri, keď bola v 9. mesiaci tiež nevládala, ale ja som jej pomáhal, ako som vedel. Neumyt riad? A to ako funguje s kopou riadu v dreze? No úplne nechápem.
@anonym_autor diplomaticky by som ho kopla do riti, nech sa spamata...
@viestta nie to u nás nefunguje. Za tie roky čo sme spolu nikdy nekrical a nikdy by mi nevynadal. V tomto si ho musím zastať. No je neskutočne neochotný poslednú dobu.
@anonym_autor Neviem, ci "ochotny" je to spravne slovo. Vsak to nie je tak, ze by ti mal robit sluzbu naviac. Je to jeho domacnost, jeho dieta a nie, ze ho boli chrbat tak veget a zena na rizikovom-makaj.
No smutne ako sa sprava. A este smutnejsie je ze mu to nevies odkomunikovat.
Ved si sadni,porozpravajte sa a dohodnite si pravidla. Toto je este len zaciatok, narocnejsie to bude po porode. Priprav sa na to dopredu,aby bolo stanovene kto a co bude robit. Aby chlapec nemyslel ze sa ho to netyka. A pokial sa vyfarbi a nebude robit nic tak potom odporucam porozmyslat o zmysle partnerstva.
@anonym_autor hodiť prádlo na vešiak na sušenie. To je vrchol cynizmu. Robí to naschvál. Toto neurobí ani moja dcéra 6 ročná. Ževraj Láska, nenamahaj sa. 😰 Zmätok je to. Cynický, lenivý, vychcaný zmätok. Načo by kričal? Veď ma doma funkčnú slúžku. Ešte aby sa poruchala tým krikom? 😳
@anonym_autor si hlúpa, a ešte ďalšie dieťa ti bolo treba. Raz ťa klepne a on sa bude čudovať, čie sú tie pobehujuce deti okolo neho, ktoré ho volajú tato.
Nerob nič, neumy riad, nenavar, neper, nevysávaj. On ti nemá čo pomáhať, on sa má starať tak isto ako ty. Aj o dieťa, o stravu, o poriadok. Nerobí on, nerob ani ty. Zavolaj si pani na upratovanie, a nech to zaplatí, objednaj jedlo, nech to zaplatí.
Vzdy pri tychto temach sa zamyslam ako ste sa dostali do takehoto stavu. Od prveho dna co byvame spolu s chlapom fungujeme rovnako. A vidim ze vie udrzat dom cisty a spravit vsetko. A pkrem toho ze ovlada domace prace tak zvlada aj tie chlapske. To je to najviac sexi. Akoze mat doma hnidu co na gauci precka kym upracem a navarim asi by to dlho nevydrzalo...
A tebe autorka to nevadilo? Ty si s takym fungovanim ok? A prosim nezacinaj ze taky nebol a o prve sa krasne staral alebo ze druhe bola nehoda
@anonym_autor boze tu este treba rada , s takym debilom si nemala ani jedno dieta , ake je jedno , ked tazko ochories a bude sa treba starat o celu domacnost a deti tak co potom
@anonym_autor poslednu dobu?
@really8 áno, prvé dieťa ok, aj potom. Nikdy nebol ku mne zlý nikdy mi nevynadal ani nekrical. Ale nechápem čo dáva poslednú dobu( mesiace). Na dieťa sa tešil pomaly viac ako ja a preto neviem nájsť príčinu čo sa deje. Bavíme sa, komunikujeme aké nepovie nič. Len ma všetko v **** doslova. Musí mať toto príčinu oroste nie že iné roky fungujeme ako normálny pár a teraz toto. Keby je to od začiatku tak sa ani nezamýšľam, vedela som by som sama že som hlúpa ale je to teraz proste zle. Určite nie som taká Mila ako pred tehotenstvom, mavam vlny hormónov a nálad a nič čo by chlap nezvládol. A nie sú to také vlny že cirkus doma a tak. Však ženy chápu… Tvári sa že je všetko v poriadku.
“Nikdy na teba nenakričal a roky fungujete ako normálny pár” Takže predtým navaril, upratal, všetko poriešil, áno? Tomu ťažko uverím. Či ste boli “normálny pár” kde žena robí všetko a chlap má vyložené nohy?
@really8 áno, prvé dieťa ok, aj potom. Nikdy nebol ku mne zlý nikdy mi nevynadal ani nekrical. Ale nechápem čo dáva poslednú dobu( mesiace). Na dieťa sa tešil pomaly viac ako ja a preto neviem nájsť príčinu čo sa deje. Bavíme sa, komunikujeme aké nepovie nič. Len ma všetko v **** doslova. Musí mať toto príčinu oroste nie že iné roky fungujeme ako normálny pár a teraz toto. Keby je to od začiatku tak sa ani nezamýšľam, vedela som by som sama že som hlúpa ale je to teraz proste zle. Určite nie som taká Mila ako pred tehotenstvom, mavam vlny hormónov a nálad a nič čo by chlap nezvládol. A nie sú to také vlny že cirkus doma a tak. Však ženy chápu… Tvári sa že je všetko v poriadku.
@anonym_autor neverím zmene z úplne ideal chlapa čo doma vysaval umyl riad vesal pradlo fungoval ako plnohodnotný člen domácnosti na lemru ktorá nič neurobí. To by musel mať úraz hlavy alebo stratiť pamäť prípadne iná vážna vec. Aby chlap nekrical a nenadával je úplný základ asi ako kolesá na aute ale samotné kolesá ti na dobrú jazdu nestacia. Ak skutočne to bol doteraz super chlap čo všetko urobil všetko vedel aj dieťaťu sa venoval a preplo mu len teraz ako čakáš druhé a nechceš sa zblázniť sama na domácnosť a dve deti musíš si s ním sadnúť opýtať sa prečo sa takto zmenil a vysvetliť pravidla s tým že sama to nezvládnes. Aj mu oznámiť že ak mieni vešať prádlo ako posledne svoje veci si bude prať a sušiť sám ako si to urobí také bude mat. Ak sa nebude správať ako predtým budeš variť prať sebe a detom. Čo si navarí ako uprace a operie tak bude mať. Skrátka sa musís dať zdravotne dokopy a máš dve deti. Tretie - jeho už nezvládnes. Aj keď mňa by hlavne zaujímalo prečo mu takto zrazu preplo a prestal doma fungovať a čo si myslel že nastane s druhým dieťaťom keď sa tak tešil či mu dochádzalo čo to bude znamenať akú veľkú zmenu. Tiež mi je divne že s tvojim chrbtom a zdravím ťa od druhého skôr neodhovaral. Ak je schopný debaty skús bez kriku hádky výčitiek normálne s ním toto preber čo teraz očakáva a ako on plánuje prispieť svojim dielom k celej veci a čo ty potrebuješ. Kľudne mu povedz že sú tu dve deti tvoj zdravotný stav a prispieť musí aj on a nemôže všetko nechať na teba a musí makať inak budeš musieť ísť ty do nemocnice. A žiadne láska hento a tamto. Presne nastavit pravidlá. Keď predtým normálne fungoval tak teraz nie je priestor sa na teba vykašľať keď ho potrebuješ
“Nikdy na teba nenakričal a roky fungujete ako normálny pár” Takže predtým navaril, upratal, všetko poriešil, áno? Tomu ťažko uverím. Či ste boli “normálny pár” kde žena robí všetko a chlap má vyložené nohy?
@anonym_4ab62b Ked bola ok, tak robil vsetko a s prichodom rizikoveho tehotenstva prestal. Tak urcite😏
Preco sa branis nemocnici? Aha, doma jedno dieta máš, tvoj muž je druhé vacsie dieta. Nechat doma dve deti samé, tiez by mi nebolo vsetko jedno. Hlavne si s ním nerob tretie dieta, že možno mu dopne. Nedopne mu nikdy, si myslím.
@anonym_autor no tak neviem. Tak sa opytaj ci sa chce rozvadzat alebo o co mu ide. Ze takto veru fungovat nebudete.
To 5 rocne dieta co robi? Ved ma vsetko porobit. Moj 5 rocny skoro vsetko spravil ked mne boli v tehu zle, ale chlap teda pomahal. Ale maly pomahal tiez, nebudem vyrabat lenivy material na sobas, nech sa uci od zaciatku. Vylozit/ nalozit umyvacku, pracku, susicku musi zmaknut v 5 rokoch. Tiez poutierat prach, upratat, pustit vysavac. Ale tak ja mam zjavne inu vychovu.
Vzdy pri tychto temach sa zamyslam ako ste sa dostali do takehoto stavu. Od prveho dna co byvame spolu s chlapom fungujeme rovnako. A vidim ze vie udrzat dom cisty a spravit vsetko. A pkrem toho ze ovlada domace prace tak zvlada aj tie chlapske. To je to najviac sexi. Akoze mat doma hnidu co na gauci precka kym upracem a navarim asi by to dlho nevydrzalo...
A tebe autorka to nevadilo? Ty si s takym fungovanim ok? A prosim nezacinaj ze taky nebol a o prve sa krasne staral alebo ze druhe bola nehoda
@really8 ja ti odpoviem, lebo posledne mesiace to riesim v sebe, ze ako to je mozne, ze sme to takto dopracovali. My sme sa k tomu dostali tak, ze ked som sa pristahovala vtedy este k frajerovi, bol ro moj prvy vztah so spolocnym byvanim, polroka som bola doma na podpore a tak nejako som si myslela, ze moja hodnota je dodavat teplo do domova, takze vsetko-nakupy, varenie, upratovanie som prevzala, sak som aj tak bola cele dni doma a tesilo ma starat sa o neho. Takto to nejako zacalo, a ked to pretocim o 10+ rokov, stale vacsina starostlivosti o vswtko ostala na mne. A teraz pri dvoch detoch ma to zacina extremne srat, pretoze to vobec neni o tom, ze by to muz nevedel spravit. Ani o tom, ze by mi vycital, ze je bordel. Ale p tom, ze on zabudol podla mna, ze take veci sa v domacnosti robia, ked byvas sam🫣 a ja mam povahu, ze sa neznasam doprosovat, mam pocit, ze by mal sam od seba vediet, co ma spravit. A neznasam cakat, co mu tiez hraje do karat, lebo vsetko hned spravim sama.
Ale uz mam toho akurat tak dost
@really8 ja ti odpoviem, lebo posledne mesiace to riesim v sebe, ze ako to je mozne, ze sme to takto dopracovali. My sme sa k tomu dostali tak, ze ked som sa pristahovala vtedy este k frajerovi, bol ro moj prvy vztah so spolocnym byvanim, polroka som bola doma na podpore a tak nejako som si myslela, ze moja hodnota je dodavat teplo do domova, takze vsetko-nakupy, varenie, upratovanie som prevzala, sak som aj tak bola cele dni doma a tesilo ma starat sa o neho. Takto to nejako zacalo, a ked to pretocim o 10+ rokov, stale vacsina starostlivosti o vswtko ostala na mne. A teraz pri dvoch detoch ma to zacina extremne srat, pretoze to vobec neni o tom, ze by to muz nevedel spravit. Ani o tom, ze by mi vycital, ze je bordel. Ale p tom, ze on zabudol podla mna, ze take veci sa v domacnosti robia, ked byvas sam🫣 a ja mam povahu, ze sa neznasam doprosovat, mam pocit, ze by mal sam od seba vediet, co ma spravit. A neznasam cakat, co mu tiez hraje do karat, lebo vsetko hned spravim sama.
@majlo1234 bohužiaľ na dobre a servis sa zvyká rýchlo a ľahko a ťažko sa toho vzdava a čítať myšlienky nikto nevie. Jemu to vyhovuje načo by menil systém a ten druhý nevládze lenže keby to videl musel by makat a tak to hra na pstrosa
@anonym_autor hodiť prádlo na vešiak na sušenie. To je vrchol cynizmu. Robí to naschvál. Toto neurobí ani moja dcéra 6 ročná. Ževraj Láska, nenamahaj sa. 😰 Zmätok je to. Cynický, lenivý, vychcaný zmätok. Načo by kričal? Veď ma doma funkčnú slúžku. Ešte aby sa poruchala tým krikom? 😳
@anonym_29cbe7 zmätok je chaos, asi si chcela pouzit ceske Zmetek, to by sedelo ako.. ť na serbel🤣
@majlo1234 myslieť si, že on si domysli, je tvoja hlúposť.
@majlo1234 ja chapem ze ked si bola nezamestnana ze si mala potrebu byt nejakou formou uzitocna. Aj chapem ze sa chcu zeny muzovi zapacit starostlivostou alebo sa predviest v najlepsom svetle. Rovnako dokazem pochopit aj zeny na materskej. Ale potom sa sily vyrovnali. Sme tu my dvaja. Na rovnakej urovni partaci ktori rozhoduju rovnako aj makaju rovnako na niecom spolocnom. Samozrejme ze si na to ten tvoj zvykol. Aj ja by som si. Ale to nie je doprosovanie. Proste nastavenie pravidiel. A spokojna zena znamena spokojna rodina😂
@anonym_autor uz by som bola v nemocnici. A nie kvoli muzovi. Pre seba a dalsie babo aby sa nieco nestalo. Prve mas uz 5 rocne, neboj to zvladne. Uz vie povedat, ze je hladne, smädné. Cize za mna jasna volba, lezkat si v nemocnici.

"Dá sa to nejako dipomaticky riešiť ?" Áno dá, nalož mu z úsmevom do špinavého taniera. Do skrine mu hoď dokrčené zatuchnuté oblečenie a tvár sa pritom nad vecou. Ak nepomôže choď si oddýchnuť do nemocnice.