icon

Robím chybu?

flower1506
23. jún 2020

Chcem sa opýtať či naozaj robím chybu ako mi manžel tvrdí keď ho upozorňujem napríklad to že si za sebou neodložil veci do prádla že neodloží tanier po sebe keď doje keď neuzatvorí za sebou skriňu keď niečo z nej vyberie. Myslím že to nerobím len preto že mi to vadí no je problém v tom že manžel mi nedokáže s ničím v domácnosti pomocť mame 1,6 mes dieťa a jednoducho nepomôže mi bože chráň aby som mu povedala poprosila či by nemohol povysavať kým ja navarím alebo okupem dieťa či by nemohol proste niečo čím by mi pomohol. Aspoň trošku. Veď predsa je to naša domácnosť nielen moja. Či? Neviem dnes mi povedal že len pi****m. Že mi stále niečo vadí. No mne nevadí on ani jeho prítomnosť som šťastná že je s nami že je pri nás no myslím že poriadok ako taký by mohol chlap zvládnuť a ja sa vyhnúť tomu že pi****.ze keď sa zmením ja zmení sa aj on?

rachel36a
23. jún 2020

Moj muz pere, vysava ( to ja robim len vynimocne) , upratuje, ked treba tak navari, umyje okna, a ked som bola tehu ( rizikove) tam aj vianocne pecivo napiekol 😀😀😀

daganov
23. jún 2020

@perdulka7 ja som sa pri čítaní podobných tém (veď je to tu ako cez kopirák) divila, že kde sa takí muži berú? Ako boli doma vedení? Veď tie ich matky nemôžu mať 75 rokov, keď oni nemajú ani 30. Nechápala som to. Už chápem. Niekedy som si myslela, že témy musia byť vymyslené, aby to tu žilo, že to nie je možné, aby muž v roku 2020 očakával od ženy full servis a bral to ako samozrejmosť. A žena začne od prvej chvíle spoločného bývania okolo neho kmitať. Teraz už viem prečo. Aby nezdrhol.

panelacikova
23. jún 2020

@flower1506 nečítam diskusiu, nemám na to čas. ak si inak dobre rozumiete, len mu vadia tvoje "reči", jednoducho prestaň umývať riad, prať, žehliť, upratovať, umývať hajzel... raz mu docvakne. a neoháňaj sa hygienou, ver mi, že neumytý hajzel čo-to vydrží. o praní ani nehovorím.
ak si nerozumiete však ani v iných sférach a všade mu vadíš, tak nenarobíš nič. jednoducho mu asi vadíš...

anita6666
24. jún 2020

Toto ho mala naučiť jeho matka,nie ty! A neviem,ako môžeš byť šťastná s niekým,kto ti dokáže povedať taký vulgarizmus. Fuj,zhnusil by sa mi. Mne bývalý partner len jeden jediný raz v živote povedal niečo vo "vyberanom" slovníku a to bol oveľa jemnejsi pojem a viac ma nevidel. Tým sa náš vzťah skončil. Proste nie.

tinqua
Autor odpoveď zmazal
janeninka
24. jún 2020

@sunny8 vidíš a môj ocko sa po rozvode musel naučiť aj si uvarit oprat kúpeľňu umyť...dovtedy skôr riešil veci okolo domu, nákupy. .Tak neviem či sa tieto čisto zenske práce má človek učiť na staré kolená....a tomu riadu je ozaj jedno či ho umýva muž či žena

emiliamilka
24. jún 2020

Môj manžel vie po sebe dať riad do drezu (ale v mojom prípade preferujem keď ho nechá na stole..on totiž robí v dreze také vežičky :D tak som ho poprosila nech to radšej necháva pri dreze, umývam väčšinou ja ale som na MD no ked nestíham keď ma syn zlý deň tak umyje kľudne aj on,), keď ma voľno tak sa spýta čo potrebujem urobiť (povysávať...) O akvárium sa stará len on (kŕmenie, umývanie kamienkov a výmena vody), ak náhodou niekde nechá napr. použité ponožky tak ich tam nechám , variť vie niektoré jedlá lepšie ako ja a sú jedlá ktoré vari len on (nevie použiť trúbu tak pečenie je na mne,) prať síce nevie (práčku máme novú a dosť ma funkcií) ale nemá problém vybrať prádlo a zavesit ho.. toto doma nemusel a ani nebol vychovaný aby to robil ale sám sa rozhodol že to bude robiť , jediná vec ktorú nikdy asi robiť nebude je umývanie WC a kúpeľne :D ale zas v týchto miestnostiach mám rada dôkladný poriadok tak preferujem keď si to sama upracem, nemá problém sa postarať o syna, kúpe ho výhradne on ja som tam len morálna podpora :D

janickacrazy
24. jún 2020

@sunny8 môj muž aj synovia dávajú veci do prádla sami

katkati
24. jún 2020

@flower1506 Povedz mu, že nie, nie som tvoja učiteľka, ani mamička, ale ani slúžka. A sunny8 - bez komentára, lebo to sa ani nedá komentovať.

77daniela77
24. jún 2020

....Takito muzi sa tazko prevychovaju....oni ten pripadny bordel po sebe budu ignorovat,tazko ich donutit k zmene....a ked sa to podari,tak len jednorazovo....fakt si to ani neviete predstavit,tie hadky a aj tak to nedocielite....darmo sa zastrajate ze co by ste....s takym muzom neurobite nic,je to hrozne......nakoniec stratite nervy z toho celeho a urobite to vy.....fakt!

saluda
24. jún 2020

@sunny8 neviem aký dement by už musel byť človek, aby sa musel "učiť" hodiť špinavé prádlo do koša a nie vedľa neho. To je čisto lenivost. Ak si ty takto spokojná, tak si tak kľudne "užívaj" život v roli slúžky, ale prosím ťa neprezentuj tu tieto svoje predpotopne názory ako hotovú vec. Ja dokonca neberiem prácu chlapa v dome ako pomoc mne. Kto u nás býva, pomáha toľko, koľko je schopný a koľko vládze, vrátane detí bez rozdielu pohlavia.

nikyball
24. jún 2020

@saluda presne. Najhoršie je ,že takýto ľudia za sebou nechávajú takú spúšť všade kam prídu.

sunny8
24. jún 2020

@saluda necítim sa ako slúžka. Ani sa nestaviam do takej roly. Proste klasická starostlivosť o domácnosť ... 🙄 Pokiaľ viem toto je verejná diskusia a môže si tu každý prispievať čím chce kedy chce ako chce .. takže poprosím keď sa ti nepáči - nerieš !

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
sunny8
24. jún 2020

@perdulka7 tak čo má zasa riešiš ? Už si ako pleseň keď sa raz objavis nedá sa ťa zbaviť .. nereaguj zakaždým na moje príspevky ale že doslova v každej diskusii. Nájdi si inú osobu na sledovanie ;)

saluda
24. jún 2020

@sunny8 tebe je asi fakt škoda niečo písať. Ty sa ako slúžka necitis, ale ňou proste si. Ale asi chápem, radšej sa niekedy tvárime, že ten prúser je v poriadku, aby si ten náš lenivec nenašiel inú slúžku.
Práve okolo mňa prešiel 2r. syn, vyzliekol si pocikane slipky, šiel ich hodiť do koša na špinavé prádlo. Robí to tak bezne, lebo to vidí u ostatných, nikto ho to nemusel učiť 😉

sunny8
24. jún 2020

@saluda to že chcem mať čistú domácnosť znamená že som slúžka ? Aha dobre vedieť .. takže žiť v špine je asi normálne podľa reakcií niektorých žien čo tu vidím. Napríklad nechajú nevyprate šaty lebo muž ich nedal do koša .. neumyju a nepozbieraju riady lebo muz ich nedal ku (do ) drezu. Takže takto je to lepšie 👍 bravo tlieskam. A potom človek pozrie zámenu manželiek a tam z vás ukážu 90% aké máte špinavé domácnosti lebo čakáte kým niečo spraví muž. Jednoducho chcem mať čisto a udržiavať to nebudem čakať kým niekto niečo urobí keď uvidíš niečo vysypane v strede izby tak to necháš tak lebo nie si slúžka ? Preboha veď sa bavíme o čistote okolo seba. Ale holt kto čo má v hlave má aj okolo seba

anita6666
24. jún 2020

Nechápem,čo tu riešite a obuvate sa do dotyčnej...každý má právo na svoj názor a nie každý s ním musí suhlasit,no pravda je taká,ze vám v skutočnosti iba stúpila na otlak lebo každá z vás,ktora ma zaveseného chlapa na krku v spoločnom obydlí je slúžka tiež. Či už viac či menej je druhá vec,ale je to tak. Ani jeden extrém nie je dobrý,ale ja napr. Nemám nervy na tie chlapské spolužitia a preto nič také neriešim a žijem si kľudný spokojný život.

daganov
24. jún 2020

@77daniela77 isla by som do prace a najala pani na upratovanie, myslim ze by sa mu velmi nepacilo, keby mu kazdy mesiac odchadzali peniaze za to, co si moze urobit aj sam. A my sa nezastrajame, my sme sa snazili sa takemuto typu muza vyhnut. Ja osobne by som s nim nebola preto, ze ma neberie ako rovnocenneho partneta, ale ma ma ako domaci spotrebic

veronikaszabova
24. jún 2020

@sunny8
"čakať kým niekto niečo urobí keď uvidíš niečo vysypane v strede izby tak to necháš tak".... ty stale nechapes 🙈🙈🤣🤣
Ten, co urobi neporiadok, tak si to aj uprace. Akoze synovi sa vysype nieco na zem, tak ja mam poslusne pricupitat s vysavacom a robit po nom poriadok?? 🤣🙈🤣🙈 pekne si vezme vysavac a sam po sebe uprace - ci uz 11 rocny syn alebo 6 rocny syn. Tak som ich vychovala a ako tak pozeram na tvoje "primitivne" nazory, urcite sa mi za to nevesta podakuje, ze som nevychovala lemry lemrave, ako je tvoj muz.

daganov
24. jún 2020

@anita6666 ze ty tak perfektne vies, co my mame doma...alebo ze by z teba hovorila frustracia z toho, ze nieco nie je tak, akoby si si to zelala? Ked ti vyhovuje zit samej, je to v poriadku, ja som par rokov po rozvode tiez zila sama, priznam sa bez mucenia, ze mi to nevyhovovalo. Som stastna s partnerom. Nepotrebujem ho, aby ma financne zabezpecil, to zvladnem sama, aj ked to je jednoduchsie, ked sme na to dvaja. On ma nepotrebuje, aby som mu robila sluzku, zil nejaky cas po rozvode sam, takze zvladne uplne vsetko. Ale spolocny zivot je pre nas obidvoch krajsi, jednoduchsi. Mozem kedykolvek odist, mam kam, deti mame velke a nie spolocne, som s nim preto, lebo chcem. Myslis, ze by som dobrovolne niekomu robila sluzku? Aky by som na to mala dovod?

77daniela77
24. jún 2020

@daganov Ja sa takych chlapov vobec nezastavam,len som pisala ze s nimi si tazko poradit,to co tu pisu zeny je ciste teoreticky....je to jednoducho grazel s ktorym si tazko poradit....ano,takito maju zenu za sluzku a beru jej obskakovanie ako samozrejmost, nevazia si ju zjavne.....mala so kedysi taku skusenost,tak to poznam.....nic nepomoze vacsinou.....poznas takeho muza aspon z pocutia ze by ho zena prevychovala azda?

sunny8
24. jún 2020

@veronikaszabova 1.) Nemám muža .. hovorím o mojom otcovi ktorý bol zle vychovaný a žiť s ním v jednej domácnosti je o držku. Nebudem čakať kým niečo urobí lebo dovtedy sa toho ešte viac nakopi a aj tak to ostane na mne alebo na mame (ona chodí do práce ja som na MD) Tak logicky to urobím hneď ako to vidím. 2.) Deti vychované mám (2 dievčatá) tie vedia upratovať na jednotku s hviezdičkou. Vedia že mať okolo seba poriadok je normálne a vedia ho udržiavať. Dvojročná sa chytá na všetko 6 ročná si sama uprace izbu dá prať vyvesia (v rámci pomoci samozrejme nerobím z nej otroka) utrieť prach ustlat postele .. a také bežné veci. 3.) Každý má svoj názor nemusíš to akceptovať ale nazývať niekoho primitívnym je len a len tvojím odrazom. To že niekto nezdieľa tvoj názor nie sú dôvod na výsmech ktorý z tvojich správ cítiť. Mne je to vieš kde ja sa na tom schuti zasmejem akurát tak .. aspoň viem že nie som spindira a myslím si že takto je to správne.

anita6666
24. jún 2020

@daganov veď,keď ti to vyhovuje,tak fajn,teším sa s tebou. Ja píšem len sama za seba,nie som ten typ,aby som chcela zakopavat o chlapa každý deň pod jednou strechou. Proste nie,nie som ten typ,nedokázala by som sa prispôsobiť.

veronikaszabova
24. jún 2020

@sunny8 🙈

jankaovecka
24. jún 2020

Ale baby😀 kazda mame nejaky system, ktory vyladujeme k nasej dokonalosti😊 mne napr prispevky sunny v podstate vobec neprekazaju. Ked jej to tak vyhovuje, nie je co riesit. Nie je jedina a to je v poriadku. Priznajme si ze tych samostatnych muzov ktory automaticky vsetko robia na 1/2 s nami je malo. A sme tu aj tak na to, aby sme nasim synom dali dobry vzor. To je gro vsetkeho

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
zuzzqa
24. jún 2020

No keby mna muz v domácnosti upozornoval ze co mam/nemam robiť tak by som ho pekne poslala do **** 🙄