Rodičia chcú dom
Pred rokmi sme predali dom , teda naši. Kúpili si byť a my s mužom sme išli do podnájmu. Nevydalo nám na byť ,nedostali sme toľko peňazí od rodičov..viem že sme nemuseli no muž pomáhal ako mohol a niečo sme tam aj vrazili na prerobenie.
Dostala aj sestra ,neviem prečo doteraz a ani začo.
Vlastne..konečne po rokoch sme si vzali úver ktorý splácame. Konečne máme svoje".
Lenže rodičia sú strašne nespokojní v byte a chcú strašne dom. Už aj náš lámali aby sme išli s nimi,no ak by to nemalo byť naše a mala by som vyplacat sestru tak som radšej na to zabudla.
Ale oni stále plaču že dom ..dom..neviem psychicky či má chcú zlomiť, už aj take reči boli že oni predaju byť ,dajú nám peniaze a zaťažil pôjdu do podnájmu.
No silou mocou. Nevedia sa tešiť s toho že majú byt ,oco dôchodca a mám nastúpi za pár mesiacov.
Nech si sami kúpia záhradku s chatou a môžu tam chodiť aj Vy
Co ty mas s ich zlym rozhodnutim? Zbavili sa domu a teraz musia znasat dosledky, to sa v zivote stava... Nech si kupia chatu, alebo chodia pomahat do zahrady starym rodicom, ak nejaki su.
@elizabet173 No presne tak
Je tam toho kus viacej ešte čo som nedopisala.
@sovica mojej sestre sa pomáha stále ..je to ako nekonečny príbeh. Nuž ,ja nemôžem s tým nič urobiť . Ide len o to kto ako pomáhal a staral sa keď bolo treba a nie len bral
@autorka
Ty sa prosim odstrihni od zmyslanie, ze mas riesit ich pocity a tuzbu po dome a zapajat sa do toho. Ty mas manzela, deti, vlastne problemy.. a oni nemaju vazny problem, len emocny, lebo "chcu dom".
Odpovedaj: chapem ze tuzite po dome, my s drahym vsak chceme zit v nasom byte.
Urcite neeeeee
Chcu predat byt a ist do podnajmu? No nech sa paci, ved su svojpravni, len velmi nerozumiem, ako by im to riesilo situaciu. Argument - aby sa vsetci mali kde stretavat je blbost. Prenajat na to velke stretnutie obcas chatu alebo pridete ku nim do bytu, kde je problem? Zato, ze oni urobili blbe rozhodnutie vo veku, kedy uz maju mat jasno, nenesiete zodpovednost. Ani nechapem preco sa tym vobec zaoberas. Ved chciet mozu, ich vec. Tiez by som im povedala nie a keby zacali znova, skocim do reci a zacnem hovorit, co sme mali pred tyzdnom na obed. To nie je normalne chovanie rodicov.
Nech si kupia dom s tvojou sestrou. Jej to nenavrhli?

Najprv budem reagovať na to, že nevieš prečo a začo dostala peniaze z predaja rodičovského domu aj Tvoja sestra. To myslíš vážne, či si robíš srandu? Je tak isto ich dcéra ako aj Ty. Rodičia boli spravodliví. To, že ste vy, ako mladá rodina, u nich v dome bývali, Tvoj manžel im pomáhal a že niečo ste vrazili aj do prerábky, nehrá žiadnu rolu. Však ste ten dom spoločne užívali. Predpokladám, že nájom ste neplatili, len platby spojené s užívaním domu (elektrika, voda, palivo…).
Ale k Tvojej primárnej otázke. Nie, nekupovala by som dom, v ktorom by som musela bývať s rodičmi alebo so svokrovcami. A to máme naozaj dobré vzťahy.
Neviem, akú sumu Tebe a sestre dali rodičia z predaja domu, ale ak by tak strašne chceli opäť kúpiť dom a stále by ma s tým otravovali, asi by som sa dohodla so sestrou a sumu, ktorú vám dali, by som im vrátila. Možno po predaji terajšieho bytu + vrátené peniaze by im vyšlo na menší domček a boli by spokojní.