icon

Rodina ma nenavštevuje, ale volajú ma stále k nim

emchuana
15. feb 2022

Caute poradíte? Je normálne že má nenavštevujú mama ani krstná mama deti cize sestra s mužom ale že má volajú oni stále s dvomi deťmi za nimi 50km s2 deťmi? Ďakujem

janai1
Odpoveď bola odstránená
emchuana
autor
15. feb 2022

@janai1 stále teraz mala mala meniny a nič furt dookola a oni že veď vy prídete dakedy sa ukážete a potom výčitky na Viber že chybate mi. Alebo som mala jednu chorú zišla by sa mi trosku pomoc a že veď pridte a tu sa vyliečite ako pri mame myslím. Ja už neviem čo si mám o tom mysliet.

dennynkoo13
15. feb 2022

@emchuana záleží od toho aké máš ty možnosti a aké oni co sa týka dopravy

janai1
Odpoveď bola odstránená
emchuana
autor
15. feb 2022

@dennynkoo13 mám auto ale viete ako je cestovať s neposedným babom 8 mesačným hodinu mám dosť k dr ísť. A sestra má tiež auto aj vlaky idu aj busy.

emchuana
autor
15. feb 2022

@janai1 jasne povedala ale oni akoby neriešili veď dakedy prídete mi povedia a potom výčitky vypisujú alebo kedy prídeme mna to dosť otravuje

dennynkoo13
15. feb 2022

@emchuana jasne ze to poznám alebo neviete o nejakom inom dôvode prečo by nechceli chodiť k vám? Ja by som ich zavolala na hotové napríklad dcéra bude mať narodeniny tak napíšem že bude posedenie vtedy a vtedy u nás bud prídu alebo nie

emchuana
autor
15. feb 2022

@dennynkoo13 tak raz do roka prídu na narodky ale vravím že mama nepracuje cely deň doma ja neviem no že by mixmohla trochu pomôcť alebo aspoň segra prísť na pokec

dennynkoo13
Autor odpoveď zmazal
adri266
15. feb 2022

@emchuana Starsi clovek je pohodlnejsi, najlepsie je im doma. Uvidis, ked budes v tom veku 🙂. Treba to akceptovat. Na druhej strane, ak potrebujes pomoc, treba normalne poprosit a poziadat a na hotovku, kedy mami mozes prist?

Mama ma auto, aby sa sama dopravila k Tebe? Lebo ver mi, v dnesnej dobe chodit busom ci vlakom nie je med lizat.

cervenaruza123
15. feb 2022

@emchuana Aj u nas v rodine je par ludi, ktori vzdy nariekaju ze sme sa dlho nevideli, ale prist nikdy nepridu, dokonca aj ked maju cestu okolo. Snazim sa nevsimat si to, nerobit si z toho tazku hlavu, ale nebeham tam na poziadanie. Len ked mi to vyhovuje a naozaj chcem. Je to smutne, ze niektori nie su schopni dvihnut zadok a vyjst z domu. Ale preco by som teda mala chodit stale len ja?

cyberk
15. feb 2022

@emchuana byvate v dome/panelaku? lebo ak mate malo miesta a uz teraz sa tam tlacite ako sardinky tak ich chapem, tiez nerada chodim na navstevu k takym, kde si nemam ani poriadne kde sadnut...

alvaluka
15. feb 2022

@emchuana nas stale vycitaju, ze chodime malo k svokrovcom 600 km, oni tu boli raz a vzdy ked volame ich pozveme. Mala zrovna nemiluje cestu autom, prerabame dom takze roboty mame dost ale my by sme mali chodit vzdy.

a_alexandra_a
15. feb 2022

Tak zase 50 km asi nejdeš autom hodinu 😉 skús sa ich narovinu spýtať, prečo nepridu k tebe, vysvetlite si to, nečakaj, že sa to vyrieši samo

eko22
15. feb 2022

No tak keď by ma zakaždým takto odpinkali, že veď vy prídete, tak smola. Človek má trpezlivosť ale odtiaľ potiaľ aby som stále cestovala. Myslím si, že keď by si si dupla a neprišla nejaký čas uvidíš že by nakoniec oni prišli.

nairia
15. feb 2022

tu sa neda nic poradit, len to ignorovat a chodit tam ako potrebujes a vyhovuje tebe. ja toto poznam tiez. ja som povinna chodit tam, ale ku nam aby dosli, je problem, a pritom to mame rovnako daleko. prestala som to riesit, ked prisla vycitka, len som zareagovala "ved dobre viete, ze mozte aj vy prist, mate u nas dvere otvorene" a potom prisli blbe vyhovorky, preco oni k nam nemozu prist. samozrejme ide v prvom rade o pohodlnost a doma sa citia lepsie ako u nas- na navsteve.

emchuana
autor
15. feb 2022

@a_alexandra_a ver mi že idem Martin Liptov a to Ruzomberok furt kolóny

emchuana
autor
15. feb 2022

@nairia och presne aj ja som včera už vybuchla lebo oni myslia že tam budem chodiť aj spávať a to zase manžel nemá rad že rám chodím na predĺžené víkendy. Celé zle

potomka
15. feb 2022

Netreba chodit, uvidis, ze oni sa spamataju, teda hadam no 🙂

nairia
15. feb 2022

@emchuana ja som s tym bojovala tiez dlho, ale uz sa nevzrusujem. jednym uchom dnu a druhym von, aj ked ma to velmi vytocilo vzdy v principe. akoby sme nemali vlastny zivot, povinnosti a tuzbu oddychnut si cez vikend aj doma a nie sa stale niekam nahanat, lebo "chodite malo". 🤦

zmrzlinka2021
15. feb 2022

@emchuana
Chapem ta a tiez sa s tym bezne stretavam, ale poviem ti tak. Co mozes ty spravit?
- mozes to akceptovat a navstevovat ich a kaslat na to, ze oni nepridu - mas aspon vzdy poriadok v byte, neriesis obcerstvenie, jedlo 😉 a mozete mat krasne vztahy
- mozes sa odut a nechodit k nim, ty budes ta "zla", co odmieta rodinu a vztahy sa budu kazit, budete sa odsudzovat.

Tych ludi nezmenis, ale to aky postoj k tomu zaujmes, je tvoje rozhdonutie.
Nekaz si zbytocne vztahy.

nerya
15. feb 2022

@zmrzlinka2021 toto je pravda, Naši tiež takmer nechodia. Sestra tu bola za 5 rokov raz, keď sa mi narodil syn, ocino môj len dvakrát a švagor napríklad ani raz ... Niekedy som za to hrozne nasrata, inokedy smutná, ale v konečnom dôsledku tam aj tak ideme aby sa videli s malým. Keby sa ozvem, len sa pohadame a oni budú ublíženi a ja ťa zlá..

pumi21
15. feb 2022

Co je normalne a aco nie, mozno im to tak proste len vyhovuje ale tak ani ty by si nemala mat problem s tym ich proste zavolat s tym, ze trvas aby prisli k vam nie?

78787878
15. feb 2022

@emchuana Presne ako u nas. Mne sa az nozik vo vrecku otvara pri vete A kedy pridete? 😢 Namiesto toho, aby moji rodicia sadli do auta, vlaku, bicykla, cohokolvek a dosli nas pozriet, ked aj tak stale sedia doma, vecne len do telefonu ufnukanym hlasom tato hlupa otazka. Ja som sa zaprisahala, ze mojmu dietatu toto robit nikdy nebudem.

basska_b
15. feb 2022

Ako su ludia, ktori ziju podla prislovia "ked nepride hora k Mohamedovi, musi ist Mohamed k hore"... im vobec nevyhovuje cestovat niekam, boja sa jazdy po dialnici, je covid, je sezona v zahrade, boli ich koleno, ked dlho soferuju, musia chodit castejsie na WC, muz ich nepusti, nie su zvyknuti ist vlakom, stratia sa... Vselijake vyhovorky som pocula, takze tato tema je pre mna taka usmevna. Ist s 8mesacnym hoc aj tych 50 km je peklo. Poznam to... ale asi ina sanca neni. Kde nie je vola, nie je cesta... ja som zobrala 9 mesacnu a sli sme vlakom do Trencina na stretko terminoviek. A vsetci pozerali ze wow...

emchuana
autor
15. feb 2022

@78787878 ani ja 🥺

emchuana
autor
15. feb 2022

@basska_b presne pravda toto ale je mo z toho smutno keď vidím kamosky ako chodia ku ním mami aj na tyzden a ku mne 2x do roka.

emchuana
autor
15. feb 2022

@zmrzlinka2021 myslím že vzťahy sú rovnaké alebo neviem ako to vníma ta druha strana 🤷‍♀️ Ja neviem som z toho trosku znechutená. Keď neprídem vidím mamu na Viber