Rodina ma odsudzuje pre počet detí
Sme mnohodetna rodina. Ide o to, že rodiny z oboch strán nám robia kôli tomu peklo. Vidím ako pozerajú nas cez prsty. Menšie deti sú odmietane najmenšie ani nevideli. Moja mama hovorí, že som si robila deti pre biznis aby som dostávala dávky. Vôbec to tak není ja svoje deti milujem veľmi. Ale boli ma to keď tie staršie sú pre ne všetko priam sa o ne bijú a tie mladšie nič. Trhá mi to srdce. Pretrhla som väzby s nimi čo najviac sa dalo. Ja sa na toto nemôžem pozerať. Som ja ťa divná? Ja kôli tomuto priam neznášam svoju rodinu.
Ako prepáč ak správne chápem...narobíte si 7deti a potom ziadas od rodiny aby im vypĺňali program? Každé jedno dieťa je jedna veľká zodpovednosť a ak nezvládas toľko detí načo si ich robíte? Je 21.storocie sa sa všelijak chrániť ..je mi veľmi ľúto tvojich detí lebo za to nemôžu...
@lenkakamen ale vy ste to zle pochopili ja ich nežiadal len sa mi nepáčia, že robia tie rozdieli. Bude nech sa prestriedaju alebo nech neberú žiadne dieťa. Ja ich nepotrebujem oni sa stále núkajú.
Ale o deti by si sa mala starať ty s manželom a nie chcieť od tvojich rodičov ,aby si ich brali na prázdniny. O detí sa treba vedieť aj postarať a vychovať ich dať im všetko čo potrebujú.
Tak od babky ktora nazve vnucata pankharti by som vela neocakavala.
To takto není vôbec ako píšete ja doslova nechcem aby tam chodili kôli tomu to oni si ich pýtajú keby ich nepýtali ja ich nežiadam aby ich mali ani jeden deň. Som s tým v pohode, že som si ich spravila ja a mám sa starať.
Píšeš tu opakovane, tak napíš všetko. Aj to, že tie staršie deti sú doma zanedbávané a nešťastné. Minule si tu riešila, že ti matka vyčíta, že nemáte na toľko detí dostatočne veľké bývanie, staršie dcéry ti musia pomáhať s mladšími a deti sa doma cítia zle. A neznášaš matku , lebo deti k nej chcú chodiť, venuje sa im, kupuje im veci, dokonca tam chceli aj zostať bývať, lebo im je tam lepšie. Zamysli sa nad sebou a buď vďačná za to, že si ich berie. Veď to je ako vyrastať na ľudskej farme. Takýto život si žiadne dieťa nezaslúži.
Inak, ty si tá @sofiajaj, čo rodila ako besná jedno za druhým kvôli tomu, že chcela syna, však? A muž tiež nie je nič moc.
Zanedbávané a nešťastne ? Oni majú všetko a majú ma radi stále mi hovoria ako má ľúbia len babky ich huckaju lebo sa im to nepáči a ja som ta zlá ?
Asi je lahsie babke sa postarat o starsie, ktore su neni tak narocne na starosylivost ako mensie deti, ktore viac vyzaduju.
Píšeš tu opakovane, tak napíš všetko. Aj to, že tie staršie deti sú doma zanedbávané a nešťastné. Minule si tu riešila, že ti matka vyčíta, že nemáte na toľko detí dostatočne veľké bývanie, staršie dcéry ti musia pomáhať s mladšími a deti sa doma cítia zle. A neznášaš matku , lebo deti k nej chcú chodiť, venuje sa im, kupuje im veci, dokonca tam chceli aj zostať bývať, lebo im je tam lepšie. Zamysli sa nad sebou a buď vďačná za to, že si ich berie. Veď to je ako vyrastať na ľudskej farme. Takýto život si žiadne dieťa nezaslúži.
Inak, ty si tá @sofiajaj, čo rodila ako besná jedno za druhým kvôli tomu, že chcela syna, však? A muž tiež nie je nič moc.
@heleninamama a nie nie som ja mám synov dokonca troch tak neviem o čom tu rozprávaš
Deti maju vsetko? Neviem ako sa da uzivit 7 deti + 2 dospelaci z 1 platu. Tvoj muz je podnikatel s vybornymi prijmami? Tak potom zober deti na dovolenku, daj ich do taborov a nemusis riesit ci ti ich babka postrazi. Viem, ze materialno nie je vsetko, ale 7 deti musi byt citit. Ani casu nemoze byt na nich dostatok. Ved to musi byt len hrnce, pracka a handra.
Ja ti neverím, že to je len podaj niečo mladším a ani neverím, že majú všetko. Tvoja mama je proste na teba nasratá, že máš toľko detí a možno sa aj bojí, aby sa ešte ona o ne raz nemusela starať, ak by sa náhodou niečo stalo. A týmto si to odnášajú aj najmladšie.
To je také typický konikovske, necitat s porozumením. Ale útočiť na niečo iné. Autorka si nepýta názor na počet detí, trápi ju, že starí rodičia robia veľké rozdiely medzi deťmi - okato uprednostňujú prvé 3, ostatné okato odmietajú. A okrem toho, autorka nepíše že sa nevie postarať s mužom o tolko deti, trápi ju niečo iné
To je také typický konikovske, necitat s porozumením. Ale útočiť na niečo iné. Autorka si nepýta názor na počet detí, trápi ju, že starí rodičia robia veľké rozdiely medzi deťmi - okato uprednostňujú prvé 3, ostatné okato odmietajú. A okrem toho, autorka nepíše že sa nevie postarať s mužom o tolko deti, trápi ju niečo iné
@cacianka len to je jedno s druhým . Áno , pýta sa na niečo iné , ale dosť podstatne je koľko deti ma , aké sú staré, ako sú na tom zdravotne starí rodičia atd … čiže to nie je len tak jednoduché , že položí otázku a teraz všetci jej budú pritakávať , akí sú starí rodičia nespravodliví . Mne by sa to tiež nepáčilo , ale z druhej strany viem tých starých rodičov pochopiť .
Poradím ti, kašli na starých rodičov, ale nie týmto štýlom. A hlavne z toho vynechaj deti. Ty urob deťom taký program, že budú chcieť byť s tebou a nie s babkou. Ak tie staršie chcú ísť, choď s ostatnými niekam na výlet, či dovolenku, aby mali zážitky a nebolo im smutno z toho, že súrodenci sú u babky a oni sedia doma, daj im viac ako babka ponúka.
@cacianka Ona tu pluje na rodičov pravidelne. A stále je to o tom istom, ale na priame otázky ako vlastne žijú, keď ju matka kritizuje, neodpovedá. Napríklad o tom bývaní, o chlapovi a jeho vzťahu k deťom. Ja tú jej matku aj chápem, že sa hnevá na dcéru, ktorá rodí a rodí a očividne tam všetko v poriadku nie je. A odnášajú si to deti.
Starí rodičia už možno nemajú toľko energie,aby sa venovali drobcom. Traja najstarší sú na 2.stupni? Potom chápem starkých. Poskytnú prázdniny aspoň niekomu,a zvládnu to.
Mladším povedať, že keď odrastu, pôjdu k starkým aj oni. A veru taká situácia bude. V puberte najstarší už nebudú chcieť tráviť čas u starých rodičov. Potom prídu na rad mladší.
V mojom okolí mám viac kamarátok, ktorých deti začali brať babky až od 8-10 rokov, keď boli sebestačné a dalo sa s nimi aj plnohodnotne porozprávať. Nezvládli okolo malých.
Neutoc na svojich rodicov Buď vďačná, že aspoň 3 majú zmenu cez prázdniny. Pozri sa na to s nadhľadom, pochop,že rodičia chcú vnúčatám dobre, chcú potešiť. Len nemajú kapacitu. A nie sú ani zvyknutí, keďže ty si jedináčik.
Fuuuha 7 deciek je dost aj na stredovek. Ja by som tiez asi len tie prve dve mala najradsej, lebo k tym si clovek vytvori najvacsie puto. Ostatne uz neboli mozno take vzacne, alebo to je na nich vela, tolkym zmrzku kupivat, darceky, tolko ukecanych pocuvat a davat na ne pozor. Vnucata nevnucata, 7 je dost vycerpavajuce, sak to ani nema clovek cas sa im venovat.
Mať 7 deti nie je normálne a určite na to tie staršie doplácajú.Lebo však staršie sa postarajú o mladšie.Deti sa nemajú starať o svojich súrodencov.
A pochybujem,že pri toľkých deťoch majú ,,všetci všetko".Čisté sialenstvo
Napísať ze neznas svoju rodinu je dosť úbohé a smutné. Veď tvoja rodina nemôže za to ,že máte veľa detí. Mala by si byť vďačná tvojej mame , že si tie staršie deti na prázdniny zobrala. A nie takto verejne na mamu nadávať.
ja zas nechápem čo máte tu všetky s tým krstným... žiadny krstný nie je povinný sa starať o tovje decko, ani nosiť darčeky, ani nič.
to kde beriete - bežne to čítam aj v iných diskusiách že krstní sa nestarajú. a preto ďalšie deti nedáme krstiť... krstenie je o niečom inom a nie o zaujímaní sa a o darčekoch...
ja zas nechápem čo máte tu všetky s tým krstným... žiadny krstný nie je povinný sa starať o tovje decko, ani nosiť darčeky, ani nič.
to kde beriete - bežne to čítam aj v iných diskusiách že krstní sa nestarajú. a preto ďalšie deti nedáme krstiť... krstenie je o niečom inom a nie o zaujímaní sa a o darčekoch...
@deti95060810 a načo potom ten krstný slúži? Nechápem
inak mať deti kvôli dávkam ako ti hovorí maminka je blbosť - z toho ozaj ani nevyžiješ...
určite nie na nosenie darčekov. 🙄
určite nie na nosenie darčekov. 🙄
@deti95060810 no my sme od krstného nikdy nedostali žiadne darček ale myslela som, že aspoň napíše na narodeniny meniny ale ani to sa neunúval tak už neviem potom čo
@cacianka Ona tu pluje na rodičov pravidelne. A stále je to o tom istom, ale na priame otázky ako vlastne žijú, keď ju matka kritizuje, neodpovedá. Napríklad o tom bývaní, o chlapovi a jeho vzťahu k deťom. Ja tú jej matku aj chápem, že sa hnevá na dcéru, ktorá rodí a rodí a očividne tam všetko v poriadku nie je. A odnášajú si to deti.
@heleninamama máš potvrdené že je to vždy tá istá matka ?
Chybaju zakladne informacie … kolko maju deti rokov a kolko ma babka/ Dedko? Kolko deti zoberu manzelovi rodicia? Nehnevaj sa, ale je pochopitelne, ze radsej zoberu tie starsie - zjedia vsetko, relativne na nich netreba davat pozor kazdu minutu a daju sa s nimi robit dospelacke veci … ist do nakupaku atd … babka im kompenzuje, co ty s nimi nerobis.na dovolenku asi nepojdete pokial nemate autobus atd … kedy si ty naposledy nechala 4 male deti ich otcovi a isla so starsimi niekam sama? Jasne, ze ta lubia … ale necuduj sa, ze hned po dosiahnuti plnoletosti odidu … mozno skor aj k babke. Neviem ci mate dost velky dom atd ale pokial nemas personal tak je 7 deti teda o hubu. Kolko sa s detmi ucis, kolko im pomozes so skolou, aby mali sancu nieco dosiahnut? Z coho chces financovat studium pre 7 deti. Tvoje deti maju postel, jedlo a saty … ale nemas na kazdeho ani 1 h casu na den aby si sa im venovala
Chybaju zakladne informacie … kolko maju deti rokov a kolko ma babka/ Dedko? Kolko deti zoberu manzelovi rodicia? Nehnevaj sa, ale je pochopitelne, ze radsej zoberu tie starsie - zjedia vsetko, relativne na nich netreba davat pozor kazdu minutu a daju sa s nimi robit dospelacke veci … ist do nakupaku atd … babka im kompenzuje, co ty s nimi nerobis.na dovolenku asi nepojdete pokial nemate autobus atd … kedy si ty naposledy nechala 4 male deti ich otcovi a isla so starsimi niekam sama? Jasne, ze ta lubia … ale necuduj sa, ze hned po dosiahnuti plnoletosti odidu … mozno skor aj k babke. Neviem ci mate dost velky dom atd ale pokial nemas personal tak je 7 deti teda o hubu. Kolko sa s detmi ucis, kolko im pomozes so skolou, aby mali sancu nieco dosiahnut? Z coho chces financovat studium pre 7 deti. Tvoje deti maju postel, jedlo a saty … ale nemas na kazdeho ani 1 h casu na den aby si sa im venovala
@olimuc no majú samé jednotky a ano učím sa s nimi. Správaním aj známkami sú veľa krát lepší ako jedinacikovia.
Ty neznasas tvoju rodinu, pretrhla si vazby ako sa najviac dalo, tvoji rodicia a svokrovci robia rozdiely medzi detmi a mladsie ignoruju.
Co sa da v tejto situacii robit? Myslis, ze tym, ze budes rodicov a svokrovcov neznasat, niecomu pomozes? Nehovorim, ze ich spravanie je spravodlive a spravne, ale da sa to pochopit, vytvorili si vztahy k starsim a na mladsie uz nemaju kapacitu. Mozno ked tie mladsie trocha vyrastu, zlepsi sa to. Ale musis k tomu prispiet aj ty, nie sa navzajom neznasat.
Rozdiely vytbaras ty a nie tvoji rodicia. Ja mam respekt k svojim rodicom a pravodlo je- na prazdniny moze kazde dieta nad 10rokov. Tak je to spravodlive. Kolko tvojich deti ma nad 10rokov? A plus ano-mama mi povie, ze aspon bude dcera tyzden bez drobcov. A ja jej este podakujem. Pre dobre vztahy surodencov je potreba respektu aj k ich veku. A este ked si taka "spravodliva" - to ako pustis cca 4rocne dieta same po skolke kamaratmI? Ak nie- tak nedokazes sa sama chovat rovnako ku vsetkym.
Treba kazdy tyzden novu diskusiu o tom istom? Ved si mohla v tej starej pokracovat.

A presne tak , so starsimi deťmi je to jednoduchšie a zvlášť , keď ty si bola jedináčik a zrazí mali 3 deri na prázdniny , tak to musel byt pre nich dobrý zahul . Aj keď áno , rozumiem , že sa ponúkli sami , ale možno si vôbec neuvedomili , aké to bude pre nich ťažké , keďže na to nikdy neboli zvyknutí + už su starší. Ty sa trosku ukľudní a daj sú to v hlave do poriadku a neočakávajú nesplniteľné.