icon

Rodina ma odsudzuje pre počet detí

29. jún 2025

Sme mnohodetna rodina. Ide o to, že rodiny z oboch strán nám robia kôli tomu peklo. Vidím ako pozerajú nas cez prsty. Menšie deti sú odmietane najmenšie ani nevideli. Moja mama hovorí, že som si robila deti pre biznis aby som dostávala dávky. Vôbec to tak není ja svoje deti milujem veľmi. Ale boli ma to keď tie staršie sú pre ne všetko priam sa o ne bijú a tie mladšie nič. Trhá mi to srdce. Pretrhla som väzby s nimi čo najviac sa dalo. Ja sa na toto nemôžem pozerať. Som ja ťa divná? Ja kôli tomuto priam neznášam svoju rodinu.

nevenka
30. jún 2025
@cacianka

@lalenka33 našla si sa v útokoch ?
Mmch neútočil, to si veľmi pleties, ale vyjadrujem názor, a odsudzujem útoky a uštipacne zranujuce vety. A to je dosť rozdiel. Áno, asi sa často zastávam autoriek, ale to preto že čítam s porozumením, a viem sa vcítiť do problému , uvažujem totiž empatický. Často sa aj príkloním k príspevkom v diskusii, nepritaiavam slepo.
Pochopila si vôbec bolesť tejto matky že jej deti sú okrem 3 najstarších prehliadame, ignorované a najmladšie ešte rodina ani nevidela ? Aj ty by si odvrhla deti svojej dcéry / syna len preto že ich počet je vyšší ako si si ty predstavovala ? Veď tie deti sa dá striedať, aj po 1- 2 podľa veku či vyspelosti a nie ignorovať. Tým deťom netreba drahé dary, ale babkyno laskave privinutie a kúsok koláča je viac.

@cacianka presne tak

nevenka
30. jún 2025
@mateson2004

@nevenka pani asi nemyslela, že niektoré máte zabiť. Myslela to tak, že ste si ich mali menej spraviť. 😉 Že to nemusela povedať nahlas je fakt,je to vaša vec a život.Tvoja pripravená odpoveď nie je ani múdra ani vtipná ako si možno myslíš.

@mdse presne. Zvlast, ked tu mas skuspinu matiek, co by dali vsetko na svete, aby mohli aspon to jedno dieta mat a tu samozrejme vsetci chapu a podporuju, aj ja, samozrejme. Ale ked mame tych deti trosku viac, nez je zauzivana predstava a standard, tak uz je dieta nejaka prekazka, vada, chyba.
Obycajny sedan je hracka? Ja ze daky sportiak ste si kupili 😅🤣.
@mateson2004 no a porad, co jej mal manzel povedat, co sa vobec da odpovedat na taku otazku a takym tonom, ze Ta cudzia zena ide poucovat, co mal alebo nemal kedysi clovek spravit. 🙃. Nic to na veci nezmeni. Ked nemaju slusnost ludia voci nam, tak nemusime ani my nejak extra brat ohlady. Ale manzel si vacsinou len pomysli svoje a neriesi, len sa mi doma postazoval, ze ho to zamrzelo a az zaskocilo, lebo bezne mu nikto pocet deti nekomentuje. On tak posobi, ze si nedovolia, na rozdiel odo mna.

cacianka
30. jún 2025
@nevenka

@cacianka presne toto som cakala, ci niekto napise. Lebo same otazky, kolko deti a ze je to vela...moj manzel bol minule po obcianske detom na policii a jedna pani mu ich podavala a druha, ktoru nevidel, dakde obdalec stala, ze jaaaaj, no konecne, uz nam to tu zavadzalo. A nie je to uz prilis tych deti? Ze sa to takym tonom spytala, ze mal chut jej dat po hube. Som mu povedala, ze na toto si musime pripravit odpoved, ze ktore podla Vas mame zabit? Alebo teda odpovedat, ze ano, mate pravdu, je to prilis, rozmyslali sme 2 dat do decaku.

@nevenka alebo predať na orgány, nech tým rýpalom aj huba klesne

cacianka
30. jún 2025
@nevenka

@mdse presne. Zvlast, ked tu mas skuspinu matiek, co by dali vsetko na svete, aby mohli aspon to jedno dieta mat a tu samozrejme vsetci chapu a podporuju, aj ja, samozrejme. Ale ked mame tych deti trosku viac, nez je zauzivana predstava a standard, tak uz je dieta nejaka prekazka, vada, chyba.
@mateson2004 no a porad, co jej mal manzel povedat, co sa vobec da odpovedat na taku otazku a takym tonom, ze Ta cudzia zena ide poucovat, co mal alebo nemal kedysi clovek spravit. 🙃. Nic to na veci nezmeni. Ked nemaju slusnost ludia voci nam, tak nemusime ani my nejak extra brat ohlady. Ale manzel si vacsinou len pomysli svoje a neriesi, len sa mi doma postazoval, ze ho to zamrzelo a az zaskocilo, lebo bezne mu nikto pocet deti nekomentuje. On tak posobi, ze si nedovolia, na rozdiel odo mna.

@nevenka 13,24 je to obťažujúce a neúctivé, nerešpektujúce , ale v tomto prípade- v tejto diskusii až hromadné

lienka.7
30. jún 2025
@nevenka

@cacianka
@nevenka myslím, že už to tu ďalej zbytocne iba hrotite. Navyše, ako obyčajne, nepozname celú pravdu, len to, co nám postupne "davkuje" autorka

cacianka
30. jún 2025
@lienka.7

@cacianka
@nevenka myslím, že už to tu ďalej zbytocne iba hrotite. Navyše, ako obyčajne, nepozname celú pravdu, len to, co nám postupne "davkuje" autorka

@lienka.7 my hrotíme ?! a čo tie devuchy, ktoré chŕlia oheň a síru voči autorke ?

pipistrel13
30. jún 2025
@balerina2025

@ramzesa prepac ale aby jedna matka povedala dcere ze ma deti kvoli davkam, toboz ked autorkine deti su jednotkari a zjavne dobre vychovani? potom to nejak nesedi. toto nemoze jedna matka povedat svojej dcere

@balerina2025 bola by si prekvapena,co vsetko.moze matka povedat svojej dcere a aj poza jej chtbat,hoci sa tvari,ze vztahy su v pohode...nedavno som sa presvedcila na vlastnej kozi a mala som co robit,aby som to rozdychala..

jana_eyre_2
30. jún 2025

Poznám viac detne rodiny - 4 deti (štyri rodiny), 5deti (tri rodiny), 6 deti (dve rodiny) a každa tá rodina má podobne zážitky s okolim.. pritom sú to úplne slušne rodiny, kde obaja rodičia pracujú, (samozrejme že kým boli deti malé tak mama bola doma) bývajú slušne a rozhodne nerodili kvôli dávkam (neviem prečo má toľko ľudí pocit že sú to strašné prachy)

Ja sama si pamätám ako moju mamu odsudzovali lebo mala 4ri deti..

Treba sa od toho odosobniť, verím že to nie je ľahké, ale vidíš čo sa aj tu v diskusii píše.. ľudia sú už proste prednastaveni na to aby takéto rodiny nechápali.. ani nečítajú čo píšeš, že chces aby všetky deti boli prijímané rodinou rovnako.. nie na prázdniny, ale lubene.. jednoducho to treba v sebe uzavrieť že dôležiti ste vy rodičia a vy sa staráte s láskou.. ostatných treba prestať riešiť.. porozprávaj sa so staršími, vysvetli ako to vidíš a že aj vnímaš ako prídu od babky zmeneni.. počúvaj čo hovoria, riešte to spolu, najmä pocity všetkých.. držím ti palce.. ja by som 7deti nezvládla a to mám deti veľmi rada..

balerina2025
30. jún 2025
@pipistrel13

@balerina2025 bola by si prekvapena,co vsetko.moze matka povedat svojej dcere a aj poza jej chtbat,hoci sa tvari,ze vztahy su v pohode...nedavno som sa presvedcila na vlastnej kozi a mala som co robit,aby som to rozdychala..

@pipistrel13 :((( akoze viem ze svet je zly len ja odkedy mam dieta to o to viac nechapem. predtym som na to mala inu optiku a ani moja babka sa zial nezachovala pekne k mojej mame...

. ale odkedy som sama matkou, to o to viac nechapem ze sa tieto veci deju...

pipistrel13
30. jún 2025
@balerina2025

@pipistrel13 :((( akoze viem ze svet je zly len ja odkedy mam dieta to o to viac nechapem. predtym som na to mala inu optiku a ani moja babka sa zial nezachovala pekne k mojej mame...

. ale odkedy som sama matkou, to o to viac nechapem ze sa tieto veci deju...

@balerina2025 ja tomu rovnako nerozumiem ako matka moze nieco take vypustit o svojich detoch,len pre to,ze jej sa nieco nepaci (napr. u nas,ze sme veriaci),ale teda to by som nikomu nepriala co u nas vyprodukovala...

balerina2025
30. jún 2025
@pipistrel13

@balerina2025 ja tomu rovnako nerozumiem ako matka moze nieco take vypustit o svojich detoch,len pre to,ze jej sa nieco nepaci (napr. u nas,ze sme veriaci),ale teda to by som nikomu nepriala co u nas vyprodukovala...

@pipistrel13 chory svet smutny svet.

autor
30. jún 2025

Som z toho nešťastná ako na nás pozerajú ľudia. Suseda nás nezdraví lebo sme podľa nej ako cigani. Mám pocit, že kôli tomu, že som porodila som sa stala terčom iba posudzovania. Veľa ľudí som znenavidela a odstrihla kôli tomu. Keď sa takto chovajú ja nemám záujem o ich pretvárku. Mrzí ma to ale vnucovať sa nebudem. Ďakujem pár z Vás, ktoré pochopili čo som chcela týmto povedať. Aj tak som za svoje deti vďačná.

karlamon
30. jún 2025

Autorka toto je žiaľ novodobý trend.. Voľakedy naše staré maminy mali po 12 detí, žili v chudobe a špine kks, jedli len keď sa pozbierala úroda na poliach a tu sme 🙏 teraz máš viac jak jedno dieťa a si terčom celej dediny.. Ja keby som mohla a moje telo by zvládalo tehotenstva, tak mam tiež obrovskú rodinu 🥰 žiaľ nedá sa.. Odosobni sa od týchto rečí, ži tak, jak to vyhovuje Vám 🙏 ak babky robia zlu krv u vás doma a rozdielu medzi deťmi, odstrihni ich.. Nie je pekne, že to robia a mladšie deti budú zbytočne týmto poznačené a pôjde to s nimi celý život.. Ak nemajú záujem o všetky deti rovnako, nedala by som ani jedno..

margotka17
30. jún 2025

Neviem, kolko rokov má tvoja mama, ale ak by si mala vziať 3 najmenšie deti, neviem, ako by to zvládala. Tak radšej vezme väčšie, ty zvládneš menšie v pohode. A čo tak dať aj ku svokre aspoň 2, nech idú niekam aj oni, aby nezazlievali tým starším?

margotka17
30. jún 2025

To asi tak, niekto nemá ani jedno,tiez sa celá dedina pozerá, niekto má 7 a je na tom tak isto. Deti vyrastú, neboj sa, budete mat krásnu rozvetvenu rodinu, kopec vnúčat a radosti v rodine. Nerieš ľudí, venuj sa deťom 😉

malary
30. jún 2025

Nie si divná. Poznám rodinu čo mali 9 detí. Od 5teho decka už tiež začali ohovaracky. Iba ohovaratelia si kvôli tomu zle privolavali. Dotyčná rodina to ustála a všetko ok. Je to ťažké nebrať si k srdcu tie reči ale iné nezostáva. Držím palce, nech vám to ide všetko v dobrom.

lilian183
30. jún 2025
@larisa

Ale o deti by si sa mala starať ty s manželom a nie chcieť od tvojich rodičov ,aby si ich brali na prázdniny. O detí sa treba vedieť aj postarať a vychovať ich dať im všetko čo potrebujú.

@larisa však píše, že by bola v pohode s tým keby si ich vôbec neberú, ani to od nich nechce

subartic
30. jún 2025

autorka , pozri ja mám tiež viac detí ako je norma , ale ja sa s takýmto postojom ako ty nestretávam. Moje deti v školách zvyčajne sú z najpočetnejšej rodiny v triede, ale žiadnemu výsmechu nečelia. Rovnako tak sa zdravím so susedmi a aj sa s nimi porozprávam , mám kamarátky, je pravda že tiež majú viac detí . Je pravda že sem tam natrafím na poznámky typu že na terajšiu dobu je to odvaha , ale ja toto neriešim , nezaoberám sa tým . Zbytočne sa zahlcuješ negatívnou energiou , nikomu to nepomôže a tebe ešte aj uškodí . Osekáš si vzťahy v rodine , zanevrieš na susedov , prídeš o kamarátky. Susedu pozdrav, pozvi na kávu alebo koláč a hotovo .

mdse
30. jún 2025

Môj spolužiak bol z doktorskej rodiny, rodičia známi lekári. Mali sedem detí, všetky vyštudovali vysoké školy, harmonická rodina. Rovnako teraz ďalšia rodina v dedine, silno veriaci, učitelia. Takisto sedem detí a všetky super vychované, dobre sa učia. Určite sú zvyknuté na ústupky, delenie sa atď. A do života budú možno lepšie pripravené ako deti zasypané materiálnym prepychom.

ahhola
1. júl 2025

Jezisi, 17.26😡😂
Ja som z tvojich deti rada, aj ked ta nepoznam, skutocne. Ja si uz 4.te dieta neviem predstavit, som z troch, mam 3. Ty si "raztolka" mama +1,oproti mne. Vies co ti chyba? Hlava hore a pohlady opovrzlive hadzat ty im.... (henta chudinka ma jedno, henta ziadne, henta psika a ja mam 7 aj za nich.... )... Ale osme by som si uz veru nelajsla,vsetko trpi, chrbtica, brucho, nohy... 7.je sympaticka cislovka. Je leto, ked budes sterilizovat uhorky...

okm221
1. júl 2025

Autorka, tiež sa veľmi čudujem keď čítam tie komentáre.. A nerozumiem.. Ano v tejto dobe je ťažké uživiť viac detí, ale pokiaľ na to máte a všetko harmonický funguje nevidím dôvod nemať aj 10 deti, keď sa viete o ne postarať. Poznám viac takých rodín. My čakáme aktuálne trerie a chvalabohu nik nerieši, že to už je veľa.. Ale poznám aj páry ktoré čakali tretie a na tuto dobu už nepredstaviteľné.. Ja osobne nerada dávam deti starým rodičom lebo sú to naše deti a my sa mame o nich starať takže pri starkych si len výnimočne. Ale mam dve takže to je úplne niečo iné ako v tvojom prípade.. So staršími je menej roboty ako s mladšími a zas musíš chápať aj ty tvojich rodičov ak už tak nevládzu už 3 deti je na nich veľa.. Viem moji rodicia keď mali na jednu noc naše 2 deti tak tie dva dni dospavali ešte týždeň.. Lebo sú naučení sa im venovať, a niesu zvyknutí na ten hunbuk a kolobeh. Ja si viem zas deti tak zmenezovat ze stíham všetko a nemám problém sa plnohodnotné starať o dom, seba, deti a viem, že ani pri 3tom sa to nezmení. Ono všetkých 7 deti ti asi malo kto po stráži, skúsila by som ich nejak rozvrhnut do rodiny a ísť si oddýchnuť niekde na tvojom mieste nech ste s mužom sami dvaja 🙂

cacianka
1. júl 2025
@okm221

Autorka, tiež sa veľmi čudujem keď čítam tie komentáre.. A nerozumiem.. Ano v tejto dobe je ťažké uživiť viac detí, ale pokiaľ na to máte a všetko harmonický funguje nevidím dôvod nemať aj 10 deti, keď sa viete o ne postarať. Poznám viac takých rodín. My čakáme aktuálne trerie a chvalabohu nik nerieši, že to už je veľa.. Ale poznám aj páry ktoré čakali tretie a na tuto dobu už nepredstaviteľné.. Ja osobne nerada dávam deti starým rodičom lebo sú to naše deti a my sa mame o nich starať takže pri starkych si len výnimočne. Ale mam dve takže to je úplne niečo iné ako v tvojom prípade.. So staršími je menej roboty ako s mladšími a zas musíš chápať aj ty tvojich rodičov ak už tak nevládzu už 3 deti je na nich veľa.. Viem moji rodicia keď mali na jednu noc naše 2 deti tak tie dva dni dospavali ešte týždeň.. Lebo sú naučení sa im venovať, a niesu zvyknutí na ten hunbuk a kolobeh. Ja si viem zas deti tak zmenezovat ze stíham všetko a nemám problém sa plnohodnotné starať o dom, seba, deti a viem, že ani pri 3tom sa to nezmení. Ono všetkých 7 deti ti asi malo kto po stráži, skúsila by som ich nejak rozvrhnut do rodiny a ísť si oddýchnuť niekde na tvojom mieste nech ste s mužom sami dvaja 🙂

@okm221 úplne súhlasím s tvojimi prvými 3 vetami. na konci píšeš, že rozdeliť deti, dobrá myšlienka, ale o to autorke nejde, aby jej niekto strážil deti. ona sa cíti zle za to , že jej deti prijali a venujú sa iba prvým 3 najstarším, 4 v podstate ignorujú - najmenšie ani nevideli. nikto nemusí strážiť deti, nikto ani všetkých 7 naraz, bolí ju to -že starí rodičia tie deti neprestriedajú aj keby len po jednom či dvoch, na chvíľu. Neprejavujú záujem, nepritúlia si tie deti, ved im nemusia kupovať horydoly, stačí plech bublaniny, bylinkový čaj a teplá dlaň babky a dedka. ale ešte zlobu narobia, ked tie 3 prijaté deti huckajú proti súrodencom a rodičom, rozprávajú pred nimi škaredé reči. Takto sa normálne babky nesprávajú, a už vonkoncom nie milujúce

okm221
1. júl 2025
@cacianka

@okm221 úplne súhlasím s tvojimi prvými 3 vetami. na konci píšeš, že rozdeliť deti, dobrá myšlienka, ale o to autorke nejde, aby jej niekto strážil deti. ona sa cíti zle za to , že jej deti prijali a venujú sa iba prvým 3 najstarším, 4 v podstate ignorujú - najmenšie ani nevideli. nikto nemusí strážiť deti, nikto ani všetkých 7 naraz, bolí ju to -že starí rodičia tie deti neprestriedajú aj keby len po jednom či dvoch, na chvíľu. Neprejavujú záujem, nepritúlia si tie deti, ved im nemusia kupovať horydoly, stačí plech bublaniny, bylinkový čaj a teplá dlaň babky a dedka. ale ešte zlobu narobia, ked tie 3 prijaté deti huckajú proti súrodencom a rodičom, rozprávajú pred nimi škaredé reči. Takto sa normálne babky nesprávajú, a už vonkoncom nie milujúce

@cacianka starí rodicia to po istej stránke asi už nezvládajú, môže to byt ich prejav, nesúhlasili s počtom detí, je to kruté, jedibe sa porozprávať, ak to nepôjde tak deti nedávať vôbec aby to nebarobilo ešte väčšie rozbroje v rodine.. Alebo neviem.. Je to ťažká situácia, zas človek nechce brat vnúčatá od starkej.. Potom by sa len pýtali, plakali, že prečo nemoz ist.. Ale Autorke isto neuškodí jednodňový detox od deti 😁
Mam poblíž jednu rodinu, ktora čaká 5te, nik s tým nebol stotozneny a nadšený, stará mama plakala, že ako to idú zvládať, lebo majú tie deti stále na krku a už nevládzu..

322sima123
1. júl 2025
@heleninamama

Píšeš tu opakovane, tak napíš všetko. Aj to, že tie staršie deti sú doma zanedbávané a nešťastné. Minule si tu riešila, že ti matka vyčíta, že nemáte na toľko detí dostatočne veľké bývanie, staršie dcéry ti musia pomáhať s mladšími a deti sa doma cítia zle. A neznášaš matku , lebo deti k nej chcú chodiť, venuje sa im, kupuje im veci, dokonca tam chceli aj zostať bývať, lebo im je tam lepšie. Zamysli sa nad sebou a buď vďačná za to, že si ich berie. Veď to je ako vyrastať na ľudskej farme. Takýto život si žiadne dieťa nezaslúži.
Inak, ty si tá @sofiajaj, čo rodila ako besná jedno za druhým kvôli tomu, že chcela syna, však? A muž tiež nie je nič moc.

@heleninamama tak pozor na tom ze starsie dcery pomahaju s mladsimi nieje vobec nic zle, praveze dobre a vzdy to tak bolo to lem tieto rozmazlene teens musiq lezat na pohovke s mobilom a ruzom, sem tam sa nieco naucia do skoly a sedia na bublinkovom cajiku s dalsimi takymi.. to ich vazne dobre pripravi do zivota

maya_hi
1. júl 2025
@mdse

@selena_luna ja poznám ženu - vedúca funkcia v zdravotníctve, VŠ a 13 detí.

@mdse tiež som o viacerých takých počula. Len si to reálne neviem predstaviť. Menežovať taký počet detí a robiť kariéru. Tam asi babky museli riadne zamakať a potom deti navzájom 🤷🏻‍♀️

maya_hi
1. júl 2025
@322sima123

@heleninamama tak pozor na tom ze starsie dcery pomahaju s mladsimi nieje vobec nic zle, praveze dobre a vzdy to tak bolo to lem tieto rozmazlene teens musiq lezat na pohovke s mobilom a ruzom, sem tam sa nieco naucia do skoly a sedia na bublinkovom cajiku s dalsimi takymi.. to ich vazne dobre pripravi do zivota

@322sima123 len či. Jedno aj druhé je extrém. Také deti stratia rovnako detstvo. Rýchlo musia dospieť. Moja mama bola takto najstaršia. Šla už do života ubitá, urobená, neváži si samu seba, preberala zodpovednosť za svojich súrodencov. 🫤

mamkabeika
1. júl 2025

No fuuj. 🤮
Už po prvej strane som to nezvládala čítať. Otras!!!!
Bez úcty k druhému človeku.

Milé dámy, darmo budete mať jedno/dve deti a dávať im všetko. Keď zo seba dokážete chrliť túto žumpu, deti nebudú ničím iným, len vaším odrazom.

A preto sme ako ľudstvo v čím ďalej väčšej *iti. Vďaka takýmto, čo takto vychovávajú svoje deti.

ramzesa
2. júl 2025
@maya_hi

@322sima123 len či. Jedno aj druhé je extrém. Také deti stratia rovnako detstvo. Rýchlo musia dospieť. Moja mama bola takto najstaršia. Šla už do života ubitá, urobená, neváži si samu seba, preberala zodpovednosť za svojich súrodencov. 🫤

@maya_hi neviem, či v dnešnej dobe majú deti také povinnosti ako kedysi. Čo také musia robiť starší súrodenci, čo iné deti nemusia? V dnešnej dobe, keď pomaly všetko za nás robia spotrebiče. A ďalšia vec, čo stále opakujem, nie je to 7 detí narodených naraz. Tie staršie sú už samostatné. A o tie menšie sa predsa rodičia starajú rovnako, ako keby mali len 2-3 v tom veku.

anett63
2. júl 2025

Velmi ťažko sa to čita,ako starí rodičia preferuju staršie deti(mam to podobne a viem ťa pochopiť) Skúšala si nastaviť pravidla fungovania, napr striedanie deti? Ja mam len 2 deti a toto iste robi moj otec,rodičia su rozvedení a jeho argument je,že on 2 deti naraz na 1 deň nezvladne(maju 4 a 6). Ako ja neočakavam straženie deti cez prazdniny,moji rodičia su ešte pracujuci a dlho budu ale kde je vôľa,tam je cesta. Moja mamina sa sama ponukla,že mi ich postrazi urcite dni ako ma voĺno cez leto,aby som mohla pracovať. Ja som nastavila pravidla pre ocina,nakolko preferencia starsieho surodenca voci mladsiemu sa na mojej mladsej dcere podpisala. Veĺmi kvôli tomu plakala,citila sa nechcena zo strany dedka,mrnkala,že dedko ju neľúbi tak ako jej sestričku. Tak som slusne vysvetlila,že ak chceme aby to fungovalo,bude si vnučky striedat.(bohuziaĺ padla i ostrejšia vymena nazorov neskôr,nakoĺko nechcel pochopit pocity tej mladšej). On ich ľubi, berie ich do kina,do cirkusu, na vylety ale proste 2 deti naraz mu spôsobuju stres. Takže ked chce s nimi traviť čas,toto je u nas cesta-ak mi to pracovne povinnosti dovolia a chce ich zobrat niekam na akciu kde je vela ludi,idem s nim ja alebo moja sestra ich krstná mamina. Skus s nimi otvoriť diskusiu,ako to všetko vnímaju starší súrodenci ? Chodievate na navštevy za nimi alebo len očakavaš,že si ich budu brať a stražiť ich?. Podľa mňa to chce čas si aj zvykúť na tie deti,ktore su s nimi veĺmi malo. Lebo ak nemaji vytvoreny vzťah,je to dlha cesta.

lapersefona
2. júl 2025
@alchemilkazltozelena

Choré mať toľko detí.. úplne sialene.. a kľudne sa do mňa pustite, píšem pravdu.. aboslutne tí rodičia na to nemyslia že keby sa im niečo stalo tak ostane 7 sirôt alebo polosirot? Nezodpovedné..

@alchemilkazltozelena ved tvoja prababka alebo pradedko predpokladám mali tiez tolko surodencov. Predtym sa tak žilo ja na tom nevidím nič zlé