Rodina nechce prísť na moju svadbu

sumienkova
9. apr 2023

Dobry den, rada by som pocula nazory na situaciu, hadam aj vyrozpravanie mi trocha pomoze. O mesiac mam svadbu a hoci nepochadzam z velkej a pocetnej rodiny (narozdiel od snubenca), nik sa u nas velmi nevydava/nezeni, prisiel cas na pozyvanie hosti a najblizsej rodiny. Rozhodli sme sa pozyvat osobne - snubencova strana zdielala radost, nadsenie, odchadzala som s velmi dobrym pocitom a motivaciou do toho vsetkeho (chceli sme malu svadbu a nakoniec sme ustupili poziadavkam a len z jeho strany je ludi viac nez dost), pri mojej rodine som odchadzala s placom. Problem nastal uz pred mojim narodenim, kedy rodicia mojej mamy neschvalili sobas s mojim otcom, pretoze nepochadzal z velmi dobrej rodiny, co je pravda, ale nedali si vysvetlit, ze moj otec je uzasny, cestny clovek, ktory je pre mna obrovskym vzorom, a preto moji rodicia zili viac-menej izolovane od zvysku. Otcova strana nie je prave reprezentativny typ ludi, mnoho z nich mali problemy s alkoholom, avsak jeho sa to vobec nikdy netykalo, no z pochopitelnych dovodov ich volat na svadbu nechcem. Spojitkom s druhou stranou pre mna bola hlavne moja mamka, ktora je uz ale nanestastie po smrti, a preto od tejto nestastnej udalosti som s nimi mala taky vlazny, skor nijaky vztah, no vzdy ked sa dalo, spojila som sa s nimi ci uz na sviatky, narodeniny, nikdy som im vedome neublizila, resp. neurobila som nic, za co by ma nemali mat radi. Som vzdelany, slusny clovek s dobrou pracou rovnako ako moj otec a surodenci. Nechcu prist na moju svadbu a ani len na obrad, lebo som toho a toho dcera a dovidenia, zaobalili to do takych fraz, ze je to daleko, ktovie co bude, bolia ich nohy, strcili mi pri odchode obalku do ruky a dovidenia. Neviem sa s tym vyrovnat, ze na svojej svadbe budem mat z rodiny tolko ludi, co spocitam na jednej ruke, nepridu mi krstna mama s krstnym otcom, tety, strykovia, bratranci a snubenec bude mat vyse 70 hosti. Hanbim sa, citim sa sklamana. Snubenec sa mi snazi byt oporou, avsak nechape to, pretoze u nich taketo vymyslene konflikty neexistuju. Ako by ste situaciu riesili vy? Prosikat urcite nikoho nemienim. Dakujem za odpovede.

janetinka27
9. apr 2023

@sumienkova ahoj, je mi luto, co prezivas v case, kedy by si mala prezivat radost. Ja by som mozno v takom pripade pristala na malicku svadbu, mozno len naozaj tych par ludi z oboch stran.

jaond19
9. apr 2023

@sumienkova neobvinuj sa a neospravedlnuj sa za nich pred snubencovou rodinou, urobila si vsetko co sa dalo, osobne si bola pozvat... odmietaju, a mozno je to aj dobre, ktovie ako by sa pohrdavo správali na svadbe a to fakt nepotrebujes.... ich miesto by som sa snazila zaplnit dakymi dobrymi kamaratkami ak mas. Su ludia, co nemaju ozaj ziadnu rodinu (z dets.domovov napr....)

mamina7070
9. apr 2023

@sumienkova rodinu si nevyberame 😔 neries a bud rada ze nepridu bies ako by ti mohli zneprijemnit tvoj velky den pozvi si priatelov a tu rodinu co ta lubi
ver mi tvoju hodnotu oni (rodina z maminej strany ) neurcuje

colsami
9. apr 2023

Pozri, nie je to prijemne, najma ak z druhej strany maju dobre vztahy. Ale to Ty neovplyvnis a bude tak ako ma byt... Ja by som zas nechcela na svadbe ludi s ktorymi mam vlazny vztah. Mat tam niekoho lebo "sa patri" a "sme rodina" a pritom vztah realne ziadny nemame... Tak takych by som na svadbe nechcela.

zuzinka888
9. apr 2023

Tak je by som nechcela ludi na svadbe, ktorí tam pridu iba z povinnosti, alebo s nechutou. Pozvy si priatelov, kolegov ktorí budu zdielat s tebou radost z tohto dna i keby ich malo byt iba 10. No budu tam preto lebo im na tebe zalezi a maju ta radi. Prajem ti krasny svadobny den, a zivot plny lasky😉🥰

sumienkova
autor
9. apr 2023

@janetinka27 dakujem za odpoved, no najskor sa pozyvala jeho strana, pretoze su z ineho kuta slovenska a ked uz sme pozvanky rozdali, hadam teraz nemozeme zavolat, aby nakoniec nechodili, ze sme si pocet hosti zredukovali. :( uz dost je to pre mna narocne, ze vsetko riesim sama bez maminy (velmi chyba), toto mi pride ako dalsia rana, ze pre koho vlastne ...

dzulli1980
9. apr 2023

Sústreď sa na seba, na partnera ... rodinu nerieš ... teš sa, raduj sa s tými, ktorí zdieľajú vaše šťastie ... či by si prijala radšej to, keby prišla Tvoja "rodina" len tak, lebo si ich pozvala, lebo musia? ... myslíš, že tam by neriešili, že Ty si toho a toho, tej a tej dcéra, urobili to a to? ... urob hrubú čiaru za svojou "rodinou", pozeraj dopredu, váž si samu seba, maj sa rada.

lalala94
9. apr 2023

A budeš sa cítiť v pohode na svadbe, kde gro hostí bude len zo snúbencovej strany? Ja by som bola veľmi sklamaná. Inak, ja poznám zo svojho okolia na vlas rovnaký prípad - žene nechcel prísť z rodiny nikto na svadbu, lebo tam mali podobné problémy ako si opísala ty, za to z jeho strany mali prísť všetci (neviem presné číslo). Každopádne oni sa po týchto problémoch rozhodli pre malú svadbu len so svedkami, lebo jemu bolo samému blbé, že tam budú v podstate všetci hostia len jeho.

zorkahorka
9. apr 2023

Bez rozvadenej a čudesnej rodiny ti bude na svadbe lepsie. Preco si ju chces nimi skazit?

taminka1986
9. apr 2023

@sumienkova kasli na nich,ked nechcu nech sa strcia. Pozvi si kamaratky,kolegov z prace,bude to fajn

mikadooo
9. apr 2023

@sumienkova ostáva ti iba sa s tým zmieriť. Vyzerá to, že snúbencova rodina si ťa rada "adoptuje". Nesmúť za tým, čo nemôžeš mať, ale teš sa z toho, čo budeš mať. Dúfam, že otec a súrodenci prídu a budú sa tešiť s vami. Ako som už písala v inej téme, svoj najkrajší deň by som oslávila s tými, ktorí to so mnou chcú oslavovať. Ostatní, nech mi vylezú na hrb. To nie je tvoj problém, že odmietli, ale ich. Ver mi, radšej ich tam nemať ako keby tam sedeli nadutí a ohovárali snúbencovu rodinu, lebo je "pod ich úroveň". Kto vie, čo sú to za kreatúry, keď mali už pri sobáši tvojich rodičov takýto postoj a ani správanie a život tvojho otca ich nedokázal presvedčiť, že sa mýlili.

lucilaines
9. apr 2023

Pozri, caka ta svadba, nenechaj si ju pokazit. Uplne zmen uhol pohladu. Ok, ty si sa snazila, chcela si ich pozvat, svedomie mas ciste. Oni zaujem nemaju, dobre im tak, aspon vies, na com si a kam smerovat svoju energiu. Vyprdni sa na nich a tes sa na svadbu so svojou novou rodinou. Beries si svojho muza a ako sa hovori aj jeho rodinu. Ti sa tesia, su tam pre vas, vy ste tam pre nich. Uz nie je moja a tvoja rodina, ale vasa rodina. Sustres sa na nich, pohosti ich a uzi si to.

sumienkova
autor
9. apr 2023

@lalala94 necitim sa s tym v pohode, najma ked sa svokra pyta na reakcie, hanbim sa. Naozaj.
Lenze co uz s tym, ked su ludia napozyvani? Zalohy poplatene? Uz len financne hladisko mi nedovoli vsetko zrusit a zacat odznova. A je tu aj to ludske. Co s hostami, ktori sa tesia?

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maxalla
9. apr 2023

Ty sa nemusis za nic hanbit, nemozes za to, ako sa tvoja rodina rozhodla. Je to ich skoda. Ziskavas ale v manzelovych pribuznych novu, vrucnejsiu rodinu, tak by som skor svoju energiu smerovala k nim, k prehlbovaniu novych vztahov s ludmi, vdaka ktorym sa necitis mizerne. Dufam, ze si svadbu uzijes co najviac 🙂

elisebah91
9. apr 2023

Len tuším ako ti je...my sme mali niečo podobné. Moja rodina ok vzťahy na svadbe nadpriemerná väčšina, mužovi rodina dáke patálie nevyriešené tak možno tretina z mojej. Čiastočne to muž vyriešil tak že pozval jeho kamarátov so ženami, teda mal asi dva-tri páry čo neboli v jeho rodine...trochu sa to vyrovnalo. Aj ja som ich poznala takže to nebolo že cudzí ľudia...

vkatush
9. apr 2023

@sumienkova napíš, kde je svadba, nazbierame sa ti tu aj za celú rodinu a urobíme ti párty s takou atmosférou, že budeš do smrti spomínať 😁😂

Ale teraz vážne. Veľmi blbá situácia, ale radšej menší počet, no tých, od ktorých máš podporu, dobrú energiu, lásku ❤️, ako niekoho, kto tam nechce byť, bude zazerať, príde len aby sa nepovedalo a odíde pri prvej príležitosti, zničil by ti tvoj deň. A už vôbec by som nechcela niekoho, kto zhadzuje mojich najbližších (otec).

Ja som napr z obrovskej rodiny a museli sme škrtať ľudí. Manžel, naopak, z malinkej rodiny a nemal na svadbe ani len vlastného brata, lebo jemu bola prednejšia fľaša. Opil sa doma ešte ráno a už na obed nevnímal, odpytovačky preležal opitý v izbe. Svokroci celú svadbu sedeli smutní, nervózni a pravidelne ho chodil niekto z rodiny kontrolovať domov, či sa nezadusil vlastnými zvratkami. Čerešnička na torte bola na ďalší deň, keď bez ahoj, blahoželania alebo ospravedlnenia buzeroval svokrovcov, kde je nejaké pivo alebo alkohol zo svadby, lebo chce vypiť. Vieš si predstaviť, aké pocity mal z toho celého manžel...

Radšej v menšom kruhu s milovanými, ako s niekým, kto nemá záujem.
Myslím, že mamka by ti poradila tiež podobne. Aby si si svoj deň užila a nie sa trápila.

teki1
9. apr 2023

@sumienkova Šumienka odkiaľ si? Ti prídeme na svadbu ak chceš? 😉

kaca222
9. apr 2023

Ja som mala na svadbe skoro 60 ľudí a manžel asi 12. Plus spoloční kamaráti. Pozvi kamarátky/kolegyne kolegov zo svojej strany. Určite by som svadbu nezmensovala, rozumiem, že ťa to mrzí, ale tvoja rodina bude odteraz tvoj manžel. A ten ti je oporou, to je najdôležitejšie.

lalala94
9. apr 2023

@sumienkova a čo hovorí na celú túto situáciu tvoj snúbenec? Lebo to je dosť podstatné. Ten pár, ktorý poznám ja sa s tým nebabral, resp. jej snúbenec. On vlastne rozhodol, že to nemá zmysel a svadba je o nich dvoch pre nich, nielen jeho a poriešili to takým spôsobom ako som napísala vyššie. Podľa mňa sa hanbiť nemusíš, nemáš za čo (veď to je ich vizitka), ale svadbu máš v ideálnom prípade len raz za život. Ja by som sa na nej nechcela cítiť nepríjemne a keď tam budeš vidieť 70 ľudí z priateľovej strany a z tvojej rodiny 0, tak ti to bude veľmi ľúto. Sama si písala, že ste chceli malú svadbu, ale ustúpili ste kvôli nejakým požiadavkám. Je to zlá situácia, to uznávam, ale ja by som zúžila okruh ľudí bezohľadu na to, že sa tešia/ netešia.

jazula
9. apr 2023

Mrzelo by ma to veľmi….ale ten deň si uži s tými, ktorých máš rada, zavolaj pár kamošiek alebo kolegov. A vravíš, že zo strany budúceho manžela máš dobrý pocit, to je super.

solange7
9. apr 2023

@sumienkova ja by som si pozvala namiesto nich kopec priatelov a naozaj sa tym neutapala. Bud stastna, vydavas sa. Blahozelam.

jana_eyre_2
9. apr 2023

Pozvi priateľov keď ti na tom záleží, svokre keď sa bude pýtať to normálne vysvetli tak ako si to vysvetlila tu.. budeš tam predsa mať najbližších, otca, súrodencov - kto iný je dôležity? Krstni čo si s nimi mala vlažný až žiadny vzťah? Nie.. to že sú rodina nič neznamená.. dôležité je kto ti je blízky, nič viac.. netráp sa nad zbytočnostou, užívaj si život a tes sa z toho čo reálne máš.. novu snubencovu rodinu, tvoju blízku rodinu a muža čo ťa ľúbi.. čo viac treba?

miadi
9. apr 2023

Podla mna to zbytocne moc riesis a prezivas. Preco by ti mali ist na svadbu ludia pre ktorych si cely zivot bola nic ? A Keby sli Tak si happy a ked nejdu Tak si nestastna? To je len zranene ego . Ze nemas taky pocet hosti ako on . Mas pocit ze nie si rovnako popularna oblubena. Vravis ze ze tvoj otec je uzasny clovek- tak by som tam ani nechcela ludi co ho cely zivot ignorovali a zranovali tvoju mamu a kaslali na teba ! Kludne mozes mat menej hosti Alebo si pozvy kamosky . Na pocte vobec nezalezi. Sama si teraz vyrabas trapenie z niecoho co nikdy nebola tvoja rodina. Bolo by maximalne hlupe nechat si tym pokazit svadbu ci naladu.

stevvvka
9. apr 2023

Je mi ľúto, že máte vlažné vzťahy.. Ale teš sa na novú snúbencovu rodinu, pozvi kamarátky, kolegyne, spolužiačky.. Ľudí, ktorí ťa majú radi, nevadí, že ich bude len pár.. A kto si čo pomyslí, nuž, netráp sa tým. Teš sa z vášho dňa.
Dôležité je aj tak len to, či pri oltári bude stáť ten pravý partner.

mimka1402
9. apr 2023

@sumienkova Mám v skrini šaty ako hosť, budem tvoja super sesternica z druhého kolena. Stačí povedať kde bude svadba a prídem!😁 S radosťou ti spravím rozlúčku so slobodou aj s ostatnými babami z Mk. Hoc to znie šialene, myslím to úplne vážne. 🙂

Inak... Mňa čaká niečo podobné, tiež ak bude raz svadba tak bude z mojej strany minimum ľudí. Priateľov atď, skus zavolať, ľudí, ktorých máš úprimne rada... Bude to lepšie ako tam mať takýchto ľudí, ktorí súdia bez príčiny.
Vieš aké je super, že máš muža vedľa seba, ktorý si ťa chce vziať v dnešnej dobe, kedy sú muži "leniví"?😁 Haloo to je na veľkú oslavu.

sumienkova
autor
9. apr 2023

@miadi trochu drsne napisane, ale vdaka aj za to. Zranene ego? Nemyslim si. Nemyslim si, ze ma momentalne trapi to, ze som nepopularna. Mrzi ma to, to je vsetko. Jasne, mozem pocet hosti zaplnit kolegami, ide o to, ze ma dostalo len to, akym odmietavym sposobom sa k tomu postavili pribuzni. To je vsetko. Necely mesiac pred terminom.

deniseee
9. apr 2023

Tvoja vlastna rodina ta skrtla uz davno. Aspon podla toho, co pises, to tak vyzera. Rodina tvojho partnera ta vita s otvorenou narucou, budu aj tvojou rodinou a oni ta uz zrejme beru tak, ze uz do rodiny aj patris. Takze svadbu oslavis s tymi najspravnejsimi ludmi, so svojou novou rodinou.

sumienkova
autor
9. apr 2023

Dakujem vsetkym za mile povzbudive odpovede 🙂

miadi
9. apr 2023

@sumienkova vies cely zivot aky mali pristup k vam vasej rodine. Je uplne jedno aku mà tvoj otec rodinu . Hlavne je ze tvoja mama snim bola statna a vy deti tiez . Nezasluzia si tvoj zaujem ani smutok ani jednu slzu: Ja chapem za ta to za bolelo ale Nedrz sa tej emocie. Spomen si ako to bolelo tvoju mamu cely zivot ! Nemyslim ze nie si popularna len ta rodina ti nie je nic .. Podla mna ti Hlavne chyba Maminka 😍a cez jej pribuznych si hladas spojenie s nou. No tam ho nenajdes. Podla mna ti je v skutocnosti smutno Lebo mama ti uz na svadbu nepride. Kasli na nich . Mama je len jedna a nic ju nenahradi. Kusok z nej mas v sebe ! V tvojom dna 🧬 a raz kusok z nej uvidis raz vo svojich detoch .