icon

Rodina sa otočila chrbtom

3. máj 2023

ahojte vzdy so mnou mala problem priatelov rodina ze som si nedokoncila strednu a nemam ambicie co je blbost atd len za to ze mi skola nikdy nesla ale chcem si zalozit salon ale to je im jedno no uplne sa to zhorsilo ked sa nam k narodilo dietatko mala som 19 teraz ma 2 roky priatelovi dali na depozit ci ako sa to vola aby sa odstahoval a staral sa uz ked si urobil to mu dookola vycitali vobec nemaju zaujem o vnuca .... no lenze priatel im povedal ze on nezarobi tolko aby to utiahol a pochopili to no najskor pomahali s energiami atd ale potom sa uz uplne vykaslali vraj mam ist teraz do roboty ze pomozu s jaslami ale mam si nasjt robotu ze ako si to predstavujem spravit si dieta do rodiny a oni sa o mna maju starat pricom je to ich vnuca tak nechapem co su taky bezcitny a taketo veci mi mozu poevdat ked som 9 mesiacov pod srdcom nosila ich vnuca. Ale od maleho nechcem ist ked vidima ke problemi maju deti co neboli s matkou aspon do 3 r ale nechapu to prestali pomahat a my sme bez penazi pomaly nemame co jest nedoplatok za elektriku ale oni ze pomozu uz iba s jaslami ked pojdem do roboty a vedia ze moji rodicia sami nemaju na jedlo ale aj tak sa vlasnemu vnucatu otocia chrbtom aj ich synovi a hadame sa kvoli tomu uz aj s priatelo m mi vycita veci ze on suhlasi s rodicmi a ze ma nespoznava ze vzdy som bola pracovita a teraz nechcem ist do roboty ked to vraj potrebujeme ale zas mu je vsetko prednejsie nez maly nechape ze ja s nim chcem ostat nie som leniva ze by som nechcela robit tak ja neviem uz len som sa chcela vypisat uz aspom chapem tie vtipy o svokrach

simca06022011
4. máj 2023

@janka_23 tak zase poznám takéto prípady z mojich rovesníkov a aj z generácií predtým...takže to nie je rarita. Jedna moja spolužiačka sa nakoniec súdiť chcela s rodičmi o výživné (s rodičmi ani nezila, neviem.ako pochodila), lebo predá doma je s dieťaťom a ona nepojde pracovat (a toto bolo až kym nešlo dieťa do školy, potom neviem... teraz ma deti 4, najmladšie cca 3-4r). Ale to len taka pikoska. Staršie verzie mam aj v rodine :D

katarinka89
4. máj 2023

@jj298 napadla ma myšlienka, či za týmto nieje ta včerajšia pravdovrAvna naštvaná ex švagriná - autorka

babulkomale
4. máj 2023

Neobhajujem mladu, v jej veku som som mala rozum a nie dieta, ale aj rodicia mohli chalana lepsie vychovat ohladne ochrany pri sexe. Nemusel urobit dieta prvej co mu dala, hlavne ked je taky ambiciozny a studuje.
Kto naozaj nechce otehotniet, voli kombo tabletky a kondom. A nie ze rozsievam kdekade a potom sa cudujem.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
4. máj 2023

@mamula20 to neviem, viem iba o 2. Neboli sme v kontakte dlhé roky🙂)) v podstate od toho nápadu pýtať si výživné🙂))

mamula20
Odpoveď bola odstránená
ana82
4. máj 2023

Ale od maleho nechcem ist ked vidima ke problemi maju deti co neboli s matkou aspon do 3 r......totok ma zaujalo, prosím ťa aké majú problémy ? a kde si ich akože videla...Ja som išla od dcéry po pol roku, od syna po roku, bohužiaľ, keď som sa chcela vrátiť na svoje pracovné miesto, nemala som inú možnosť, teda mala po materskej ostať nezamestnaná, pretože v tom čase to žiaľ tak bolo,,,..je pravda, že nemuseli ísť do jaslí, bolo to o hubu, ale tak zvládli sme to a teda nevidím na deťoch žiadnu ujmu...
moja zlatá, ty nie že dorobiť strednú, ty opráš základnú a po večeroch študuj, lebo to čo si napísala je otras...odlož mobil a pekne robiť....

olimuc
4. máj 2023

svokrovci sa neotocili synovi chrbtom, len mu ukazali aky je sprosty. Usetril 5€ za kondomy a teraz nema na obed. Shit happens. Oni by mu mozno pomohli, ale ro by sa musel zbavit teba. Oni Ti davaju sancu, ale princezna je fajnova na robotu…nechas to zajst tak daleko, ze priatel zobere maleho a ty budes platit vyzivne. Nikto nie je povinny ta zivit ani Ti prispievat a miesto toho aby si nariekala si si uz mala dorobit skolu a ist do prace.

annamalaga
4. máj 2023

A ešte v 19 si mala dve možnosti, teda tri. Prvá UTP, umelé prerušenie tehotenstva, adopcia alebo si ho nechať. Ty si si ho nechala, takze sa musíš starať.

sandyan
4. máj 2023

Ty sa este stazovat na svokrovcov,ze prestali platit? Ano,aj za mna si leniva..kolko zien tu odisli pracovat od 1,5 rocneho dietatka,mozno aj mladsieho a maju krasny super vztah? Toto su len chabe vyhovorky aby si nesla pracovat, pre mna si leniva...nemas pomaly na jedlo,ale chces si otvorit salon? Trosku pristan na zemi dievca a hlavne sa vschop.

tykat
4. máj 2023

No ty si fakt "darecek", tak si urobte s muzom druhe a budes sa moct valat doma dalsich par rokov.

syslik81
4. máj 2023

rodicia platia vlastne naklady stravu etc plus este synove studium ... to je viac ako dost vydavkov... ty si hnila p..a co za cely zivot dokazala len roztiahnut nohy a narobit dlzoby ... od nich chces pomoct,ale tvoji rodicia nemusia? dostali ste startovne-depozit ako si si to nazvaala a tym by pre mna pomoc zhasla .. jeho rodicia prose vidia co si zac.. 2 rocne dieta je uz dost velke na to,aby zvladlo jasle a ty si mohla ist makat ... vravis,ze svojmu dietatu by si to,co oni nikdy nespravila-ale robis to...odoberas mu lepsi zivot len na zaklade vlastneho pohodlia ...

stanulienkat
4. máj 2023

Miesto sukania sa mlada baba mohla ucit na maturity. Alebo aspon sa ucit ako sukat a neotehotniet, ked nema co jest a kde byvat.
Ked ste si vedeli urobit dieta, to znamena, ze sa viete aj postarat.

kornelies
4. máj 2023

@simca06022011 Neverim, ze muz, ktory pracuje pre banku a externe studuje VS, ma vedla seba zenu s IQ hrabavej hydiny. 🤣

lady_hurts
4. máj 2023

@autorka teraz sa celý svet postaví na hlavu, lebo ty si PORODILA. Všetci okolo teba budu lietať , skákať, obsluhovať ťa, starať sa o teba. Ty si z tých matiek, čo si myslia, že keď odrodia, všetci sa z nich po💩. Zobud sa. Netočí sa všetko okolo teba a tvojho dieťaťa, keď ste si ho spravili s frajerom, tak sa o neho starajte, nesiete za neho zodpovednosť vy ako rodičia. A kedy si stihla si zobrať úver?

xromix
4. máj 2023

Otázka času, kedy pride chalan na to, čo ma doma. On zrejme ma nejaký ciel ďalej sa posúvať, keď študuje popri práci a na druhej strane ty, ako človek bez akejkoľvek reálnej predstave o živote…to nebude dlho fungovať. Ak mu pomôžu rodičia s malým, uvažovala by som o ukončení vzťahu z jeho strany. Ty si úplne mimo. Jeho rodičia majú povinnosť živiť vás a starat sa, ale u seba tu povinnosť už nevidíš. Čo by ste robili, keby rodičia neboli..?

ysseba
4. máj 2023

Rodina sa vám vôbec neotočila chrbtom. Doteraz vám platili aby si ty mohla byť s ich vnúčaťom doma a venovať sa mu. Nie je ich povinnosťou živiť vás. Neotáčajú sa chrbtom, ale ponúkajú vám pomoc aj teraz - veď chcú platiť jasle. Aj to je pomoc - hold, len nie taká aká sa ti páči. Že budeš doma vysedávať a oni budú platiť. To je už horšia predstava, že budeš musieť zdvihnúť zadok a ísť do roboty. Že? Podľa mňa to priateľovi rodičia urobili veľmi správne a inteligentne. A inak chcela by si salón. Moja pekná, to je krásne. A ako ho asi chceš mať? Nedokončila si školu, takže nemáš žiaden výučný list, preto si budeš musieť urobiť kurz. Kto ti ho zaplatí? Priateľovi rodičia? A to sa nebavíme o jednom kurze. Jeden kurz z teba kaderníčku, kozmetičku alebo neviem čo to vlastne chceš byť, neurobí... Zariadenie/vybavenie salónu tiež niečo stojí. Je to veľká vstupná investícia, lebo potrebuješ všetko naraz. To ti kto zaplatí? Nechápem ako jedna 19 ročná baba môže mať už úver na krku, ale dobre.... Pôvodne som sa ťa išla opýtať, že aké problémy majú deti, ktoré neboli s mamou do 3 rokov. Ale to nemá u teba význam, mala by si nejaký smiešny "argument". Inač oveľa väčšie problémy majú deti, ktorých mama má v hlave seno a radšej bude silou mocou doma sedieť akoby mala pohnúť kostrou a ísť do roboty. Dúfam, že tvoje dieťa zdedilo rozumovú výbavu po otcovi a starých rodičoch z otcovej strany...

cacianka
4. máj 2023

@lenka_aknel
@rebeka7501 veru viac ako celá, asi tak 7štvrtinová

lindusss2016
4. máj 2023

@lilyianka no ja si myslim, ze tu aj ten syn (teda ak je tema realna) uz davno pochopil, co si to uviazal na krk. On si chcel pravdepodobne len uzit s mladou kockou a chudak nevedel, ze by to mohlo aj takto dopadnut. Ze si ju zavesi na krk nevzdelanu, lenivu a este si bude otvarat hubu na jrho rodicov, ktori mu od zaciatku pomahali a snazili sa ho nakopnut. Jej rodicia podla jej logiky pomahat nrmusia, lebo ved sami nemaju. Dievca si asi mysli, ze svokrovci maju na rozdavanir. Mozno maju pekne byvanie, na ktore dreli cely zivot a mlada si teraz mysli, ze aj jej by niekto take mal zabezpecit. Ale kedze v zivote asi vela nepracovala, nevie si ani len predstavit, co to je, vediet si zadelit plat, aby mi vyslo na naklady a aby som si z toho vedela aj kupit vsetko, co by som chcela k slusnemu zivotu...

milanemila
4. máj 2023

Podla toho co pises nechapes ako sa vam priatelovi rodicia mozu otacat chrbtom a nepodporovat vas financne a predpokladam, ze este aj u nich byvate 🙈 a ze ty by sa sa tak nikdy nezachovala 🤷🏼‍♀️ tak si poloz otazku co teda ty mozes svojmu dietatu ponuknut a ako ho mozes podporovat, kedze vzdelanie si nedokoncujes a do prace sa ti tak isto nechce ist. Ja sa uprimne vobec necudujem, ze rodicia maju voci tebe vyhrady, ja by som tiez mala. Podla mna si proste leniva a ocakavas, ze sa maju postarat vsetci naokolo. Tvoji rodicia ako pomahaju, ked mas pocit, ze rodicoa priatela maju takuto povinnost voci vam?

simca06022011
4. máj 2023

@kornelies ale maaa... proste sa mu zapacila, ostala tehotna a co uz...

mira0611
4. máj 2023

Prepac, ale chces sa vydrziavat svokrovcami? A si urazena, ze Vam nechcu pomahat?
Ja tak viem, ze si salon nemozes otvorit bez maturity, teraz mozno uz hej, ale pred 15 rokmi sa nedalo.
Vies, kolko je vybavovaciek na salon?
Rozhodli ste sa mat dieta, tak zodpovednost mas za dieta. Rozhodla si sa zanechat skolu a porodit dieta a teraz trucujes ako male detsko, ze ti svokrovci nepomozu.
Uz nie ste deti, ze by Vas mali dotovat.
Ked nemas peniaze ziete v dlzobe, nemate na jedlo treba vystupit z komfortnej zony a spravit nieco za to, aby bolo lepsie.

lindusss2016
4. máj 2023

Inak mna by celkom zaujimalo, aku ty mas pozicku, ako mlada baba bez vzdelania, bez prace. Tak to ti dali jedine nebankovky. Tak to je za mna uz vrchol financnej negramotnosti. Predpokladam, ze priatel za teba plati nie malu splatku za nrjaku cipovinu.

saskia_98
4. máj 2023

Ja mať taku nevestu jak je tu čaja, prizabijem ju medzi dverami. Sa poskladame lebo lejdy porodila. Inak ja som v 19tke maturovala. Sice tehotna na rizikovom ale školu mám. Ty kde si v prdeli bola že školu nemáš, len pôžičku na krku. Čisty shit žena. 🤦🏼‍♀️

cacianka
4. máj 2023

@saskia_98 aj ja a požiadam o súdne zverenie dieťaťa do mojej opatery

vikiki29
4. máj 2023

Byť na mieste svokrovcov vôbec by som nepomohla. Aspoň dokiaľ by priateľ pochopil, že to čo našiel (teba) je jedna veľká katastrofa. Sorry

kacena1991
4. máj 2023

Dievca zlate jediny problem je tu ten ze tebe sa nechce do roboty to je cele

lucky_k
4. máj 2023

Moja ale ty sama nepohneš zadkom pre svoje dieta a priatela a obvinujes priatelovych rodicov...
U vas to nevidim teda vobec ruzovo do buducna, pruatelovi sa snad otvoria oci, ze splaca tvoje dlhy, zivi ta a ty jeho i rodinu vydieras dietatom .... ak nechces ist od dietata, najdi si nejake upratovnie na vecer, ci vikend ked je priatel doma a starky povaruju vnuca, to je minimum co by si mala spravit, dieta nieje od teba dlho a ty zarobis par eur...

divokykonik
4. máj 2023

Keby nemám peniaze, hneď by som išla od malého do práce. Pomaly nikde nemajú luxus 3 ročnej materskej, je to podľa mňa strašne dlho. Keď na to niekto má, budiš. Ale keď raz nemám peniaze, tak to riešim inak ako sedením doma. My napr. máme peniaze, ale aj tak neplánujem byť doma tri roky. Už teraz mi šibe. Zamysli sa nad sebou, či je fakt lepšie od každého len brať, vyšťavovať partnera a váľať šunky. Veď sama vidím pri jednom, koľko aktivít sa dá robiť.

saskia_98
4. máj 2023

@cacianka presne tak. Ked si zoberiem ze mne moja svokra pomohla za tie roky až jeden jediny raz. Stražila mi syna presne 9 hodin kym som bola v robote a uz nikdy viac lebo to je vnúča od nevesty, nie od dcéry a tu svokrovci pomahaju ako sa len dá, mam dosť. Spravila by som všetko pre to aby to dieťa nebolo pri takej materi, veď ta mu do života absolutne nič nedá... 🤦🏼‍♀️