Rodina sa otočila chrbtom
ahojte vzdy so mnou mala problem priatelov rodina ze som si nedokoncila strednu a nemam ambicie co je blbost atd len za to ze mi skola nikdy nesla ale chcem si zalozit salon ale to je im jedno no uplne sa to zhorsilo ked sa nam k narodilo dietatko mala som 19 teraz ma 2 roky priatelovi dali na depozit ci ako sa to vola aby sa odstahoval a staral sa uz ked si urobil to mu dookola vycitali vobec nemaju zaujem o vnuca .... no lenze priatel im povedal ze on nezarobi tolko aby to utiahol a pochopili to no najskor pomahali s energiami atd ale potom sa uz uplne vykaslali vraj mam ist teraz do roboty ze pomozu s jaslami ale mam si nasjt robotu ze ako si to predstavujem spravit si dieta do rodiny a oni sa o mna maju starat pricom je to ich vnuca tak nechapem co su taky bezcitny a taketo veci mi mozu poevdat ked som 9 mesiacov pod srdcom nosila ich vnuca. Ale od maleho nechcem ist ked vidima ke problemi maju deti co neboli s matkou aspon do 3 r ale nechapu to prestali pomahat a my sme bez penazi pomaly nemame co jest nedoplatok za elektriku ale oni ze pomozu uz iba s jaslami ked pojdem do roboty a vedia ze moji rodicia sami nemaju na jedlo ale aj tak sa vlasnemu vnucatu otocia chrbtom aj ich synovi a hadame sa kvoli tomu uz aj s priatelo m mi vycita veci ze on suhlasi s rodicmi a ze ma nespoznava ze vzdy som bola pracovita a teraz nechcem ist do roboty ked to vraj potrebujeme ale zas mu je vsetko prednejsie nez maly nechape ze ja s nim chcem ostat nie som leniva ze by som nechcela robit tak ja neviem uz len som sa chcela vypisat uz aspom chapem tie vtipy o svokrach
Preco nebrigadujes aby si si ten uver sama splacala? Aspon cast, ked uz nie celu ciastku...
je to vymyslene. cim sokujucejsi pripad, tym viac ludi sa o temu zaujima a rozmyslaju nad nou a opakovane sem prispievaju atd a niekto sa z toho vytesuje, ze je zivot na koniku...
Nečítala som komentáre, ale k úvodnému príspevku: toto boli dve najdlhšie vety, aké som kedy čítala. 🤯
@katarinka89 ja si tiez myslim. Je to ten isty styl pisania, ziadne ciarky ani bodky, jednoduchsi styl a gramaticke chyby. Nahnevana pani zo vcera robi asi nejaky socialny experiment.
@lenka_aknel https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/odkaz-pre-svagrinu-2/?page=5#post-86254498
Tiez taky bezbodkovy styl pisania, ale uz to zacina byt asi "norma" na MK.
@lenka_aknel co by sa tym asi tak vysvetlovalo? Kludne moze byt aziatka, cernoska aj indianka, dokonca moze byt aj biela ako ty!!! To je skandal, ze? Nechaoem, aky ma etnicita suvis s mozgovou vybavou
Autorka sa nam z debaty vytratila. Nedocitala sa, ze svokrovci su hnusoby lachvate, ked jej odmietaju davat peniaze aby si ona vyvalovala sunky.
Pri tejto osobe lutujem dvoch ludi. Toho jej chudaka, ktory bol chyteny do pasce a napriek tomu, ze vie s kym splodil dieta snazi sa aspon v ramci svojich moznosti zabezpecit rodinu. Len do kedy mu to vydrzi. Ja to vidim na dalsiu opustenu, s holym zadkom a dietatom, ktora bude po zvysok zivota nadavat na kazdeho a hlavne na stat, pretoze sa o nu nepostara.
No a potom to dieta, ktore po zvysok zivota bude trpiet za to aka matka ho porodila.
No a chudaci svokrovci, nech daju kolkokolvek, furt daju malo, lebo madam ma predsa "narok" na nejaky standard, v jej pripade standard, ktory vysoko prekracuje jej schopnosti a ochotu postarat sa o dostatocne prijmy na udrzanie svojho vytuzeneho standardu.
@lenka_aknel celý text je jedna veľká katastrofa, takto úboho nepíše ani žiak ZŠ, a to si chce otvoriť salón , mein goott
@majlo1234 ja som to pochopila tak, že je z nejakých slabých sociálnych vrstiev, mentalita na úrovni dieťaťa, a súhlasím, že môže to byť kľudne aj ,,biela,, žena.( bohuzial)
Ako to, že maš dlhý a exekúcie? Načo si si brala úver a kto ti ho vôbec dal? Veď si vôbec nepracovala
Vieš ja som bola dlho doma s deťmi, pretoze som mala viac deti po sebe a vrátiť sa do práce bolo preto už ťažšie.. ale bol tam jeden veľký rozdiel a to v tom, že my sme sa naozaj snažili o deti sa postarať sami bez akejkoľvek pomoci širšej rodiny.. môj muž pracoval aby nás uživil a ja som sa plne starala o deti.. bez pomoci starých rodičov, či už z fin.hladiska, alebo výchovného.. to, že deti boli naše rozhodnutie je naozaj pravda a tak sa o ne máme primárne starať my.. ak by sme boli na tom fin.zle, tak pôjdem do práce skôr a pre deti by som hľadala riešenie ako.. dnes sú už velke, do práce chodím, ale našla som si taku kde je dobrá prác.doba aby som s nimi mohla stále byť viac (pretože manžel je stále veľa prác.zaneperazdneny). je mnoho možnosti, to že pôjdeš do práce neznamená že dieťa už bude vyrastať bez rodičov.. keď sú fin.problemy, tak sa majú hlavne rodičia dieťaťa snažiť aby situáciu vyriešili a nečakať že ich bude niekto ďalší živiť.. o tom je dospelosť, to je jednoducho fakt..
@lenka_aknel urcite nie vsetci, mozno ti zijuci v osadach. I am not here to change your mind 🙂iba upresnujem tvoju poznamku, aby bola fakticky co najblizsie realite
Naopak, ty si sa tak už zachovala. Vlastné dieťa ti je menej ako pohodlie.
Tu je x žien, ktoré šli skôr do práce a ich deti sú celkom v pohode. Je to len tvoja výhovorka.
Nemáš školu, nemáte na stravu, splácate dlhy a ty sa stazujes??? Ty sa pozbieraj ženská!!! Dieťa si si spravili a ty fnukas, zobres a stazujes sa??? Ja mať takú nevestu tak ťa ešte aj do riti nakopem. Je to smutné, ale nariekanie ti nepomôže, treba vyriešiť kam dieťa a ty rýchlo do práce, dieťaťu sa nič nestane keď bude bez mamy 🙄 Mňa by hanba fackovaka na tvojom mieste a ani vo sne by mi nenapadlo somrat a sťažovať sa na rodičov. Trochu pokory a snahy a možno by mali iný prístup k celej situácii.
Autorka napíš aké problémy s videla u detí, čo neboli 3 roky doma s matkou 👌🙈( Ja mám také 2 a sú úplne v poriadku)💁♀️ a.k.a. výhovorka, že nechcem ísť skôr pracovať, lebo som kašľala na školu a neviem robiť nič. Teraz sa majú z vás svokrovci posrat, lebo ste si urobili decko, keď poriadnu prácu a ani bývanie nemáte👌 Tvoji rodičia čo na to? Tí sú podľa mna radi, že si išla z domu kadelahsie, veď už sa nejaký neborak o teba postará. Chudáci svokrovci, čo si už mohli oddýchnuť, tak o kvetinku čo mala najväčšiu robotu na svete- urobiť, donosiť a porodiť dieťa sa musia starať.
Pomohla by ti ukončená ZŠ a trochu emočnej inteligencie a pochopila by si všetko a išla do roboty ako normálny človek.
Takto ta len dobre kopnúť do riti treba.
Toto je asi jediný prípad, kedy schvaľujem, že neprebehla svadba. Chudák tvoj priateľ, ten by si pri tebe dal a zničil život s takou ženou ako si ty. A ty máš zmýšľanie typickej socky. Načo vzdelanie, urobiť rýchlo dieťa a na niekoho sa nalepiť, až ma živí. A ešte sa sťažovať, že ťa živí málo. Ale to nie je nikoho povinnosť živiť dvoch dospelých ľudí. To, že tvoj priateľ chodí do práce bez vareného jedla,je tvoja hanba a nie jeho rodičov. Ty sa máš postarať a navarit. Ani to nevieš. Kde chceš mať salón, keď nemáš vzdelanie? Na salon musíš mať ukončenú strednú skolu v danom odbore alebo právoplatný akreditovaný kurz, ďalej si platiť podnajom, vybavenie či aj to ti majú druhí platiť? Ty si Rómka, že? Tam v tých osadách majú takéto názory na život. Nepriebojnost a len natŕčať ruku k druhým a dajte mi. Však si už sama niečo konečne vybojuj, čo stále všetko očakávaš od druhých. Si myslíš, že druhým všetko z neba spadlo, že nič pre to neurobili, aby sa mali dobre?
Salon aky? Eroticky? 😂
Si mlada este.pozri tvoji rodicia sa zda vam nepomahaju ani tolko co pomohli svokrovci.no nemaj im za zle ak si ich syn zobral zenu co nema skolu.predstavovali si jeho buducnost inac.boko vase rozhodnutie ze si male nechate.tak je teraz vasa zodpovednost sa k tomu takto postacit.rodicia nie su povinny pomahat vam.pisem ze pomohli a nie malo.ak by to robili aj nadalej nikdy byy ste sa na nohy nepostavili.maju oravdu.ak nemam z coho zit,maly do jasli a makat.nic mu nebude.takto funguju mnohe rodiny.velmi zly zaciatok a start do zivota mate.takze ozaj nenechavat vsetko na muzovi a jeho rodicoch ale makat.aj vztahy sa upravia.potom moze mat clovek ozaj dojem,ze sa ti nechce.niekedy rodicak nebol a tu sme.teraz mozes mat aj rodicak aj prijem co je velke plus.a vecne doma byt nemozes.jedine ze bides jednou s tych co nemaju z coho zit ale narobia si deti