Rodina verzus manžel. Je správne prerušiť vzťah kvôli partnerovi?
Dlhšie čítanie to bude,vopred upozorňujem ☺️ Zdravím, chcem respektíve potrebujem sa vypísať..Som 41 ročná žena, manželka a matka dvoch synov (16,8).Pred troma rokmi sa nám v manželstve všetko kaslalo,priam sralo a my sme sa dostali do takej krízy,z ktorej sme už zrejme nevideli cestu späť.Absolutne bez komunikácie,bez záujmu o toho druhého,chlad,chlad jednoducho..V tomto čase bol môj muž v kontakte s "kamoškou" z práce (to v akom a kde to až zašlo, vedieť nechcem, prosím za toto nesudte,ja som si to tak nastavila, že nechcem ísť v tejto veci do detailov). Práve pri jednom obede s ňou,ho videl môj brat,bol sa najesť v tej istej reštike..V ten večer si ma brat zavolal,na kávu,na pokec..a povedal mi o tom..ja som nevedela, že sa s ňou stretáva mimo práce.. Prvá reakcia bolo sklamanie,slzy..V ten večer mi brácho povedal, že aj tak je to ch.j a konečne sa ukázal aký naozaj je atď...ja som vtedy zo seba dokázala dostať iba to, že ma to bolí a uvidím ako a čo bude ďalej..Po príchode domov som to mužovi povedala, len sklonil hlavu a povedal, že nechcel takéto niečo spôsobiť,ale stalo sa a vraj s ňou komunikuje o všetkom možnom a je to fajn..ok,rana pre mňa jak sviňa..ako išli dni, začali sme sa doma rozprávať a otvárať témy dlhodobo zanedbané..postupne,pomaly.. kontakt s babou prerušil, odišiel na inú pozíciu v prací do vedľajšieho mesta.No medzitým brat porozprával mojim rodičom o tom, aký chrapun je môj muž,ako sa správa a zosmiešňuje ma,ako ho chalani (naše deti) nemajú radi a že je rád, že ho už vo svojom živote nebude mať, pretože ho nikdy nechce vidieť.. Lenže my sme tú krízu prekonali.Je strašne veľa vecí, ktoré sme v našom vzťahu zmenili,na ktorých sme zapracovali, to nejdem rozpisovať.. sú to tri roky vedomej práce.Pointou je, že moji rodičia a brat so ženou sa prestali s nami baviť,proste nás odstrihli..Raz mi mama povedala, že ja môžem prísť kedykoľvek,ale bez muža.. Jednoducho, že ona už vie, aký je a nechce ho do konca života vidieť..Moja otázka znie,je toto v poriadku? odstrániť zo života dcéru s rodinou, pretože sa rozhodla zachrániť si vzťah???teraz po ľuďoch rozpráva ako som sa na nich vykaslala a dala prednosť mužovi pred ňou .. Ľudia, ktorí nás poznajú svorne povedia, že je narušená,ale mňa to trápi a neviem čo s tým...vlastne ako sa stotožniť s tým, že prídete o rodinu z ktorej ste vzišli,pre rodinu, ktorú ste si vybudovali 😔 podotýkam, že vydatá som 19 rokov
na be nabopovedala, že Martin jej všetko povedal a to jej úplne stačí a že trapi
@autorka co je na tom nepochopiteľné, ze s nevernikom nemajú ďalej chuť sa stretávať? To, ze to nevadí tebe, ze ta podvádzal a si s tým ôk, je jedna vec. Druhá vec je ich postoj k veci. Môžeš to brat to úvahy a môžeš ti to byť úplne fuk a vykašľať sa na nich. Predpokladám, že ho nemali nikdy radi. A s bratom by som sa porozprávala, ze toto sa nerobí... a to utnutie stretávania si dobre rozmysli, aby si jedného dňa zase nezistila, ze ma muz nejakú "kamaratku" a mala možno nejakú oporu a pomoc v rodine. Deti mas už veľké, predpokladám, ze tam nechodíš na kazdotyzdenny nedeľný obed.
@lusilla ja sa pomaly dostávam do štádia, že to takto bude... že moja rodina je na prvom mieste, len sa modlím,aby prestali riešiť, to mi vadí a hlavne s cudzími ľuďmi,pred ktorých vytasili tieto veci z nášho manželstva 🙈 to je veľmi smutné,ale vieš čo?my sme teraz v takej fáze manželstva, že nás to akoby spojilo či posilnilo.. neviem to písmom presne vysvetliť
Preboha,to až tak? 🙄 Taká rodina ti je na 2 veci,na h...o a na nič. Nechaj ich tak,aby mi niekto z rodiny na môjho chlapa nadával? A takto? No nič,žite si spolu pokojne ako rodina,bez tvojej veľmi neuctivej rodiny. A netráp sa, rodičov, súrodencov si človek nevyberá.
@viestta moji chalani chodia k starkym pravidelne,im až tak nenakladaju i keď mama, keď si dá vraj prossecco tak aj im už vravela, že jedného dňa vám všetko o tatkovi poviem a to normálne nie je 🙈
@lienka.7 viete čo je nepochopiteľné???? že nevera u môjho muža vznikla iba z dohadov môjho brata a moja mama bola otcovi neverná pár rokov a myslia si dodnes, že keď sa o to nebavíme,je to zabudnuté ☹️
Ale to je iný príbeh,ich manželstvo sem ťahať nebudem,oni si to ustáli ako uznali za vhodné, ich život,ich rozhodnutie
No poviem ti takto , nám sa reálne aj stalo v rodine , že moju sesternicu podvádzal jej muž , prišiel na to jej brat a bolo z toho veľké čoro moro . Celá rodina to hádam pretriasala. Nerozviedli sa , nejako to ustáli, sú spolu , normálne žijú ale naša rodina má voči nemu podvedomý odpor. Normálne chodí na oslavy ale väčšina z nás sa mu vyhýba , je tam také piate kolo u voza . Nikto mu nič nepovie ,nikto nevykrikuje ale pokiaľ ni eje padnutý na hlavu tak musí to cítiť. Tak možno aj dobre že tvoj muž nikam nechodí , bohvie čo by mu servírovali .
práve naopak , to by si svojej mame mala povedať, to o tom ich manželstve.
ci pana, nejaká žena, kolegyňa obeduje s kolegom, a už je fľandra, a nikto z vás ani netuší či vôbec mali medzi sebou aj niečo iné, intimnejšie.
ale mám pocit , že s tvojimi rodičmi je/sú aj iné problémy, nielen tvoj muž...
skus sa s rodicmi porozpravat tak, ako si to napisala sem... ak tvrdia, ze su 40 rokov spolu a vsetko bolo vzdy iba super a iba idealne... tak sama tomu neveris... brat to asi nemyslel uplne zle, len neviem , preco konal poza tvoj chrbat a tvojmu muzovi to uz vybavil u celej rodiny.. ja si myslim, ze problemy v mojej rodine, by sa pokial na ich odstraneni pracujeme obaja manzelia by sa nemali preberat a posudzovat inde ako u vas doma... ak by ste spolu neostali a povedala by si preco, tu dokazem pochopit...
Ked sa rozhodnes odstrihnut,môzes,ale su to tvoji rodicia,spravaj sa k nim s laskou a mozno ich ta nenavist casom prejde.Stari ludia,su ako male deti,
velakrat si neuvedomuju,co spôsobia,ci uz recami alebo skutkami.Nenavist a zloba,plodi len dalsie zlo a to nechces.Ked budes mila pri stretnutiach,mozno budu aj oni a nebudu stale vytahovat kostlivca zo skrine.Ked to skusis,aspon si povies,ze si vycerpala vsetky moznosti.Nemusis sa rozhodovat medzi manzelom a rodicmi.Respektuj ich prianie a manzela nechaj doma🤷♂️.Drzim palce,nevzdavaj to🍀.
a ked som teraz prečítala o nevere tvojej matky, tak vo veľmi príhodnej chvíli by som jej to veru šplechla, a že aj ty porozprávaš deťom, aké číslo bola ich babka... ( to len na margo tých blbých rečí matky) vy všetci o jej výtrtkoch viete, robila to viac rokov, a že usúdili z jedneho obeda aj rovno odsúdili, veru OK nie je. Bratovi by som tiež veľmi poriadne vyčistila žalúdok, ale že fest, prečo vyrába mexicko tureckú telenovelu, bolo to od neho chrapúnske roztrúbiť takéto reči, ktoré si máte riešiť doma v súkromí.
A hlavne povedz všetkým, aby si upratali vo svojom hniezde, lebo brvno vo svojom oku nevidia, ale slamku v tvojom áno.
či tam budeš chodiť aj bez manžela, je už na tvojom úsudku, ty si poznáš rodičov, len ty vieš ako sa správajú vtedy a či vyťahujú túto kauzu zakaždým.
Stale si neodpovedala na komentare, ci do aferky s "potencionalnou frajerkou" Tvoja rodina mala Tvojho manzela uprimne rada? A nic im na nom neprekazalo a prijali ho? Dalsia vec, ked ste mali taku velku krizu a taky hrozny vztah pred x rokmi hodnu chvilu, si sa nikdy bratovi ani vasim nestazovala? To su vsetko veci ktore proste v hlave ostavaju a ano, ak mam uprimne rada svoju sestru napr., tak to chce cas, stotoznit sa s tym ze zrazu je vsetko OK, zabudnut na to ze jej chlap chodil po kamoskach a zabudnut na to ako mi vyplakavala po veceroch ze ich vztah je uplne v troskach, sama hadka a nepochopenie a chlad a nekomunikacia, plus samozrejme pindy nanho od nej. Len Ty vies, ako to naozaj bolo.
Ale drzim Ti palce, niektore veci proste chcu len cas.
@lienka.7 nevieme, ako to ďaleko zašlo, prasko to iba tým obedom, a ked autorka konfrontovala manžela, niečo jej zverejnil a povedal, vieme že iba sa mu s ňou dobre rozprávalo, o všetkom, takže vychádzať môžeme iba z toho, lebo ani autorka sa nejako oveľa viac nepytala. prečítaj si asi 5. riadok, text v zátvorke. Takže nevieme, prečo sa zložila práve z obeda manžela s kolegyňou.
Nieje to normálne s je treba to tak presne povedať rodičom, ako bolo prečo atď
@cacianka prepáč, ale určite by som do tohto všetkého netahala ešte aj deti 🤦♀️ a kukať pred nimi na babku. Vedia vôbec ze ju ich otec podvádzal, ci aj tí im ma povedať? jednoducho si s nimi mala sadnúť a povedať im svoje medzi 4(6) očami. Bodka. Bratovi vyčistiť žalúdok, aby sa nabudúce staral o seba. A co sa tyka navstevovania, snáď nie je nesvojpravna, ze musí všade chodiť s mužom. A v podstate k nim ani chodiť nemusi... je to na nej, ako sa rozhodne a zachová.
@colsami pred 100 rokmi som čítala nejaké vyjadrenie psychológa, v zmysle že ak máte s partnerom nejaký problém nikdy nehovorte rodine detaily, všetky podrobnosti, lebo vy dvaja si vyriešite problémy, pochopíte sa , odpustíte, ale rodina nezabudne a partner zostane pre nich chrapúň
@cacianka ano, jasne, mali krízu a on sa "iba" rozprával s "kamoskou" z prace. Toto by asi neuveril ani HCHA😉😁 a inak tiež píše, že nevedela, že sa s nou stretáva mimo prace... obed je v rámci prace, cize bud to nebol obed alebo boli spolu inokedy, keď nebol v praci... a keby to bol obycajny a nevinný obed s kolegynou z prace, tak sa asi z toho nezlozi. ale mas pravdu, mne je to fuk.
@lienka.7 kde píšem, že má ťahať do toho deti ?! píšem len, že to môže matke šplechnúť , ked sa vyhráža a sľubuje tá stará matka že povie vnúčencom všetko o ich otcovi. sú to dve dospelé ženy, rozhovor len medzi dospelými, prečo teda babka trepe také sprostosti, že všetko povie deťom ? tak mne pripadá namieste, matke šplechnúť niečo podobné, keď už nevie držať ústa. nabudúce sa pripije viac a deťom natára že ich otec je kure.vník, má fľandry, to je v poriadku ? len sa pýtam, úplne v kľude, len ty mi pripadáš , že vieš viac ako autorka, a ako napísala sem, a dosť sa rozohňuješ.
Neverím, že to boli len nejaké nevinné obedy s kolegyňou a kvôli tomu také cirkusy.Zrejme tam bolo toho viac, čo aj autorka pisala, že nechce vedieť viac, či detaily …zrejme brat a rodičia vedia toho viac o tvojom mužovi a možno to nebolo prvýkrát a jeho prvá, ,,kamarátka,, a možno, že ti o tom predtým nechceli povedať až teraz keď už toho bolo viac, to prasklo.Bolo by dobré si vypočuť aj druhú stranu..
Ak si im to vysvetlila tak ako si to sem napisala, tak ich navstevuj bez tvojho manzela, co musi tvoj manzel pochopit, lebo je pochopitelny postoj tvojich rodicov a tvojho brata.
no ja by som tam bez manžela nechodila. A chodila by som s ním a keby ho tam nechceli, tak by som im povedala, že keď nechcú jeho, tak ani mňa, že patríme k sebe.
@cacianka a mimo to, aj ja som raz videla kamoskinho otca na "pracovnom obede" s jednou takou mladou "kolegynou". A už z nášho nahodneho stretnutia mu to bolo viditelne neprijemne. A nikdy som jej to nepovedala (mali sme asi 20 vtedy), ale už som nikdy viac k nim na navstevu nešla. Až snáď po nejakých 15 rokoch, keď sme mali nejakú debatu o nevere a z nej vyšlo, že vedela, že otec matku podvádzal kade chodil a ta sa k tomu stavala štýlom nevidim-nepocujem a tvárila sa že nič. Nechápala to vtedy ale nestarala sa do nich. Takže ju to neprekvapilo, ale bola rada, že som jej to vtedy nepovedala, lebo by sa ona hanbila za neho. Cize ľudia môžu mať rôzne postoje k nevere ale rozhodne by som sa kvôli nevernemu chlapovi nehadala s rodinou.
Chrapun je tvoj brat, nie tvoj muz, ktory bol "pristihnuty" pri veceri s inou zenou, z coho sa neda vydedukovat absolutne nic, pokial sa tam teda rovno nemuckali...? . Akoby bracho cakal zaskobrtnutie u vas, aby on bol pred rodicmi ten lepsi, z coho si mozno mysli, ze vytazi nieco naviac, na tvoj ukor, neviem, ci je taky, ale s akym pozitkom rozmazava tuto storku, tak asi je. V prvom rade si uzemni mamku... Ty si ta prava, ktora ma poukazovat na zatovu neveru, ked tatik ma parohy, ze nevlezie do spajze... 🫎... Svagrinu... Ja som ta mala tak rada, co sa s nami stalo? ... Brachu... Vdaka, ze si sa zaangazoval, stalosa, sme len ludia a my nie sme tak dokonali, ako vy... 🤔🌷😅 Skus rodinu zaliat laskou a teplom, mozno sa im roztopi ich maslo na hlave🍀
Fiha ake ste niektore benevolentne ze by ste sa ,,vzdali" rodiny skrz chlapa kt. Vam za chrbtom klamal a nebyt toho ze brat ich vidi, bohvie kam by to este smerovalo.. nie ? Pripadne mozno aj cosi bolo, vsak clovek nikdy nevie.
Ako ok, s muzom si to urovnali, ale zeby som si teraz povedala : nechcete tam mojho muza kt.mi ublizil a v bohviecom vsetkom klamal tak nejdem ani ja , tak to co je 😃. Rodiny by som sa nikdy nevzdala, akurat ze by som im uz VEEEELMI razne vsetkym vysvetlila ze maju byt uz o tom ticho lebo je to Vasa vec
@viestta myslim, ze je to skor o respekte voci svojmu manzelovi. Preto nejde bez neho a chce aby ho respektovali aj oni.
Autorka dajte tomu este sancu. Chod k rodicom aj s manzelom, bez deti a otvorene sa porozpravajte. Ak budu mat stale taky postoj, nechaj to tak. Raz to hadam pochopia.

Autorka, v kazdom pripade ty za rodicmi chodit mozes, rovnako ako tvoje deti. Mozno casom pochopia aj to, preco si zachranovala vztah. Mozno nie, ale ty si ich dcera a mala by si s nimi vychadzat ak ako najlepsie sa da.