Rodina verzus manžel. Je správne prerušiť vzťah kvôli partnerovi?
Dlhšie čítanie to bude,vopred upozorňujem ☺️ Zdravím, chcem respektíve potrebujem sa vypísať..Som 41 ročná žena, manželka a matka dvoch synov (16,8).Pred troma rokmi sa nám v manželstve všetko kaslalo,priam sralo a my sme sa dostali do takej krízy,z ktorej sme už zrejme nevideli cestu späť.Absolutne bez komunikácie,bez záujmu o toho druhého,chlad,chlad jednoducho..V tomto čase bol môj muž v kontakte s "kamoškou" z práce (to v akom a kde to až zašlo, vedieť nechcem, prosím za toto nesudte,ja som si to tak nastavila, že nechcem ísť v tejto veci do detailov). Práve pri jednom obede s ňou,ho videl môj brat,bol sa najesť v tej istej reštike..V ten večer si ma brat zavolal,na kávu,na pokec..a povedal mi o tom..ja som nevedela, že sa s ňou stretáva mimo práce.. Prvá reakcia bolo sklamanie,slzy..V ten večer mi brácho povedal, že aj tak je to ch.j a konečne sa ukázal aký naozaj je atď...ja som vtedy zo seba dokázala dostať iba to, že ma to bolí a uvidím ako a čo bude ďalej..Po príchode domov som to mužovi povedala, len sklonil hlavu a povedal, že nechcel takéto niečo spôsobiť,ale stalo sa a vraj s ňou komunikuje o všetkom možnom a je to fajn..ok,rana pre mňa jak sviňa..ako išli dni, začali sme sa doma rozprávať a otvárať témy dlhodobo zanedbané..postupne,pomaly.. kontakt s babou prerušil, odišiel na inú pozíciu v prací do vedľajšieho mesta.No medzitým brat porozprával mojim rodičom o tom, aký chrapun je môj muž,ako sa správa a zosmiešňuje ma,ako ho chalani (naše deti) nemajú radi a že je rád, že ho už vo svojom živote nebude mať, pretože ho nikdy nechce vidieť.. Lenže my sme tú krízu prekonali.Je strašne veľa vecí, ktoré sme v našom vzťahu zmenili,na ktorých sme zapracovali, to nejdem rozpisovať.. sú to tri roky vedomej práce.Pointou je, že moji rodičia a brat so ženou sa prestali s nami baviť,proste nás odstrihli..Raz mi mama povedala, že ja môžem prísť kedykoľvek,ale bez muža.. Jednoducho, že ona už vie, aký je a nechce ho do konca života vidieť..Moja otázka znie,je toto v poriadku? odstrániť zo života dcéru s rodinou, pretože sa rozhodla zachrániť si vzťah???teraz po ľuďoch rozpráva ako som sa na nich vykaslala a dala prednosť mužovi pred ňou .. Ľudia, ktorí nás poznajú svorne povedia, že je narušená,ale mňa to trápi a neviem čo s tým...vlastne ako sa stotožniť s tým, že prídete o rodinu z ktorej ste vzišli,pre rodinu, ktorú ste si vybudovali 😔 podotýkam, že vydatá som 19 rokov
na be nabopovedala, že Martin jej všetko povedal a to jej úplne stačí a že trapi
no tak zbehni sama k rodičom na kávu a vysvetli im to.
Tak ako si to napísala tu, tak to vysvetli rodičom. Sadnite si spolu,chod tam bez muža a bez deti a vyjasniť si to.
A bol jediny problem Tvojho muza ta jeho frajerka, alebo s nim mali uz predtym problem, kvoli inym veciam? Trosku mi to z textu posobi, akoby ho ani predtym nemali radi kvoli nieco. Mozno kvoli jeho spravaniu k vam, ci spravaniu vseobecne...? Je tak? Alebo je to naozaj len zalezitost toho, ze videli, ze popri ich dcere ma bokovku?
Kazdopadne porozpravat sa s nimi bude treba - najlepsie bez muza. Mozno budu potrebovat cas na spracovanie a pochopenie.
tak je to zvláštny postoj, ale ak mala len jednostranné prifarbené podanie od brata, tak asi sa nedivím, že takto reaguje... ja by som sa s ňou išla porozprávať, aj s bratom. Akože nečala by som, že svoj postoj voči manželovi dramaticky zmenia, ale mala by som fakt silnú potrebu povedať im, ako sa veci majú.
Veď ty choď k rodičom porozprávaj sa s nimi, takisto nemusíš sa rozhodovať či muž alebo rodičia, akceptuje že oni ho vidieť nechcú. Zrejme ho ani predtým nemali extra v láske. A aké to bolo v čase vašej krízy, vedeli rodičia o nej?
Preco nemozes is k rodicom sama s demi? Co ti v tom brani? Tvoja mam neodstranila zo zivota dceru, nechce vidiet zata. Ty si hadam aj bez muza svojpravny clovek a mozes navstevovat mamu. A vysveli si s rodicmi ako o vnimas. Mam pocit, ze ty sa stavias do role obete, ale to je len tvoja predstava. Proste chod za nimi a porozpravajte sa. Ak ani po tom nebudu chciet tvojho muza vidiet, tak k nim mozte chodit bez neho. Je to taky problem? Muza mas priviazaneho na voditku a bez neho nikam nepojdes?
V jednej veci tvojej rodine rozumiem, lebo ani ja neviem, ako by som sa mala správať k zaťovi, ktorý ublížil mojej dcére. Na druhej strane však nerozumiem tomu, prečo tvoja rodina takúto delikátnu vec roztrubuje do sveta, to by som si išla s nimi vysvetliť. Píšeš, že ty prísť môžeš, tak choď, muž urobil chybu, tak sa ňu platí, tak to proste chodí.
Rodine vysvetli, že sa to vo vašom vzťahu vyriešilo a tvoje rozhodnutie by mohli/mali rešpektovať. Je to predsa tvoj život,tvoja voľba. Vraví sa,ako si ustelieš,tak spíš a oni s vami nežijú/nespia.Rodina by mala vyjadriť svoj postoj,ale neodsudzovať tvoje rozhodnutie. Nech to berú tak,ako to je, pretože ti na tvojom manželstve/rodine záleží. Keď to nebudú rešpektovať,no hold,ty svoju rodinu máš. Snáď to pochopia, veľa šťastia 🍀.
chodila by som len sama k rodičom, manž. by som tam už nevodila.
A ešte jedna vec. To, že to brat povedal tebe, o. k., no za to, že to vytrúbil rodičom, by som ho riadne zdrbala. Je to tvoja vec, nie jeho, mal počkať, ako si to s rodičmi zariadiš ty sama.
Ja mam o nieco menej rokov, prežila som niečo podobné o tomto zakazovani sa navštevovania.
,nech chodím sama s deťmi bez manžela.
Presne ti rozumiem a bola som 5kolo u vozu.co som si to všetko vždy zlizla a bola som stavaná do tejto nepríjemnej situácie.
Povedala som ,že bez manžela chodiť nikam nebudem.sme rodina,aj keď nie so všetkým,co robil ,povedal , som súhlasila
Tiez si myslim, ze hovorit rodicom o tychto problemoch je chyba, oni nazor tazko zmenia, na rozdiel od rozhadanych partnerov, tu sa to moze urovnat, ale uz sa stalo.. Tak by som chodila k rodicov bez muza.
Ja som za nimi bola, minulý rok pred vianocami..povedali mi, že nepotrebujú vedieť vysvetlenie, pretože oni vedia.. takže po osocovani a vyhodení mi na oči, že nikdy som nemala sebahodnotu som odišla s tým, že keď nás chces vidieť príď.a nie, muža nemám na vozíku, neťaham sa s ním všade..on to pochopil, že zrejme ich zabolelo to, čo sa udialo, lenže takto sa dospelí ľudia nesprávajú..a môj brat v úlohe dobrodinca,tak z toho mi je na grcku, lenže jeho sa to netýkalo,spravil z nás telenovelu, mrzí ma iba, že o nás bez nás,ale asi to prijmem ako fakt, že takto to už bude
@la_dolce_vita presne tak, ani ja nechcem vedieť o manželských problémov svojich rodičov. Zbytočne by ma ťažili a ovplyvniť ich neviem.
? A aky je problem chodit k rodicom bez muza ?
TEBA neodstrihli ako pises a ani deti . Len tvojho muza , jeho odstrihli .
Ja sa to pytam preto ze aj ked mam muza s kt. Moji rodicia problem nemaju, tak nechodime stale vsade spolu jak c*cky a idem vela krat k rodicom len s malym, pre mna je to uplne normalne.
To vsetko preto, ze brat videl muza v restike s kolegynou? Ved snad len jedli a kecali, ci?
Bezne chodime kolegovia na obed 4-5 ludi na obed, par krat sa stalo, ze niektori boli na sluzobke, alebo chori a boli sme na obede sami s kolegom. To fakt moze niekto riesit? S muzom ste si to urovnali, rodicia a pan brat nech si riesia svoje..,
@ivik4 pre mňa bolo úplne normálne chodiť k našim bez muža, či on k svokrovcom bezo mňa..tu je pointa úplne inde.. chápem ale ako to myslíte
@u2jana prisahám, táto vec začala s touto telenovelou a zašlo to až sem
Tak ja Nvm keby vidím sestru plakať kvôli mužovi, rada ho mat nebudem..
A tak to bude stále,aj keď budeš chodíť bez muža,stále ti to nejakým spôsobom dajú pocítiť a vyčítať. Keď to nedokážu pochopiť, tak im len povedz,že ich máš rada,ale keď nerešpektujú tvoje rozhodnutie,pre teba je prvoradá tvoja rodina. Možno časom pochopia,keď im budú chýbať vnúčatá,ty. A nie sú moc korektní a féroví, keď tvoj život riešia kade tade 🙄.
@evazhoufova to je samozrejmé,no medzí dospelakmi sa to dá inak..nie po meste okydavat, to už je za hranicami
Takto ja by som sa na tvojom mieste rozhodla sa s nimi nestretavat. Ale to som ja, tvoje vztahy a pocity mozu byt uplne ine, toto je velmi subjektivna zalezitost podla mna. Mali sme trochu podobnu situaciu len ako keby opacne garde kedy manzelova sestra sa nechovala dobre a ja som povedala ze sa s nou odmietam stretavat a ze ak manzel chce moze sa s nou stretavat aj nadalej, dokonca som povedala ze kludne aj s detmi, je to ich teta, maju bratranca a sesternicu, ale on sam vyhodnotil ze jej spravanie bolo aj pre neho vela a prerusili sme kontakt, sam sa vedome obral o jedinu rodinu po smrti rodicov. V tvojom pripade by u mna zavazili dve veci, ze nerespektovali to ze ty ako ich dcera mu veris a veris vasmu vztahu a nerespektovali vysvetlenie od teba lebo "oni vedia lepsie" a za druhe tvoja rodina je prvorada a to je moja bunka ktoru delit odmietam a preto ked moja predosla rodina (chapes ako to myslim) povie ze ju mas rozdelit tak by som nesuhlasila. Moji rodicia zomru, brat ma svoju rodinu, moja rodina je ta ktora tu ostane so mnou do konca zivota takze mnou vytvorenu rodinu si nebudem za ziadnu cenu rozbijat. Ine by bolo keby si tam isla sama a oni by si dali vysvetlit ale sama uz si tam bola a neprinieslo to nic.
🤦🏻♀️ inak medzi nami, myslim, ze keby tvoj muz s kolegynou nieco ma, tak obedne prestavky vyuzivaju inak ako na obed v restike…
niektori ludia, proste nemaju v zivote, co riesit, tak riesia vsetkych okolo… mrzi ma to. Snad to rychlo vysumi, a zas sa bude riesit nieco ine
@pe_mi je to nepríjemné,ale zrejme mi ostáva iba sa s tým a že to bude takto, naučiť žiť
Zapamätaj si,ze môzes vyriesit len tie problemy,na ktore mas vplyv.Ty nevies zmenit postoj rodicov,ani brata,tak to hod za hlavu...
Usetris si kopu nervov a casu,nema to zmysel.
Tes sa,ze ste dali vztah do poriadku a mozno sa rodicia niekedy odhnevaju....
@viestta na upresnenie, nikdy naozaj nikdy v živote som sa nestavala do role obete a to som si už s mojimi rodičmi prešla hocičím...ja som vždy bola tá druhá a zvládala to s bravurou to mi verte, takže ak teraz spravím či poviem čokoľvek,nebude to mať prednosť pred bratom a jeho názorom..
@tundra pekne napísané 🙃
@u2jana ži a nechaj žiť,som im pri poslednej návšteve povedala..a oni, že no ty teda máš úžasný život s kktkm čo obeduje s flandrou 🙈🙈

Posledná veta je skomolena,malo tam byť, že jej stačí čo jej Martin (brat)povedal